Avukat biriyle evlilik nasıl olur?

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.299
1.662
63
Merhaba ben avukat biriyle görüşüyorum, evlilik Şuan için gündemde değil ama o amaçla irdeliyorum bu konuyu. Ben kamuda öğretmenim düzenli bir gelirim var her ay. Böyle bir düzene alışkınım yani. Serbest avukatların çalışma sistemi dosyalar sonuçlanırsa vekâlet ücreti alıyorlarmış. Yani aylarca hiç tahsilat olmayabiliyorken birden 100-200bin geldiği de oluyormuş. Sizlere danışmak istedim bu tarz bir gelir sisteminin güzellikleri ya da zorlukları neler olabilir?

Hiç gelmemesinden iyidir derim

İyi bir avukat ise illa bir gelir olur merak etmeyin ki bence tek maaş ile de güzel geçinirsiniz avukat ücret alana kadar

Gelir sisteminden ziyade davranış biçimleri ile alakalı sorun olabiliyor avukat erkekler genelde çok gözü açık olur hatta bence çakal ve çapkın. Medeni kanun hocamiz bize avukat ve emlakçı erkeklerden uzak durun derdi :) şaka bir yana ben tercih etmezdim sanırım onyargim var tabi istisnalar vardır .

Düzgün biriyse neden olmasın anlarsınız halinden tavrından ama biraz egolu olabilir meslek hastalığından :) Kaç senelik avukat?

benim kardeşim de yeni mezun sayılıan bir avukat. şuan da bir avukatın yanında çalışıyor. avukat 40 yaşlarında kadın. tel başına çocuk büyütmüş, özelde okutuyor falan. kardeşim bazen zorlandığını söylüyor ama bir şekilde tek başına özelde cocuk okutup rahat da yaşıyor ki oyle ahım şahım bi ofisi falan yok, avaraj bi avukat.
minimumda ortalama geliri olur yani. ama iş gelmesi için kişisel ilişkiler falan da cok onemli. dava bağlamak vs adına.

İrdelemeye, değerlendirmeye devam. Karakteri düzgün ise mesleki olarak zaten yeterli güzelce değerlendirin. Rizk Allah'tandır. Çalışır çoğalması Allah'ın takdiri ile olur. Size küçük bir örnek vereyim.
Benim arkadaşım inşaat mühendisi biri ile evlendi. Normal kazanan bir inşaat mühendisi iken 3 arkadaş bir şirket kurdular. Adam şu an çok çok zengin. Yani diyeceğim o ki meslek elinde olduktan sonra çaba da varsa gerisi gelir.
Siz huyunu,size nasıl davrandığını,baba olup olamayacağını değerlendirin.
Bol şans diliyorum.

Khomyuk ile birebir aynı gorusteyim birazda kişinin hırsına şansına bağlı olarak değişiyor kazanç birde tecrübe ve yıllanmış olması önemli isim yapmış olması fakat elbette meslekte eskiyenlerin yerini yeniler alacak durum pek umutsuz değil yani bu arada çok sevindim inşallah çok çok güzel olsun herşey istediğiniz gibi olsun

Yok egolu değil tam tersi çok sade biri , 5 yıllık
5 sene henüz yeni sayılır ama az çok bir şeyler oturmuştur. En azından geçinecek kadar para kazanır yani bir davadan 100 bin kazanıyor diye vekalet ücreti haricinde para kazanmayacak diye bir şey yok. Küçük büyük işler gelir aylık yine ortalama bir geliri olur ama bu işler biraz sabır gerektiriyor. Avukatlıkta çevrenin oturması en az 10 sene alır. Sonrasında daha büyük paralar kazanmaya başlar.

Teşekkür ederim , 4+1 evi var ama aile apartmanında , burda oturmak istemiyorum dedi orasını kiraya verdi. Arabası da var Honda civic tarzı bir arabası var. Bi de ailesinin esnaf lokantası var , bunu şu yüzden söyledim ailesinin maddi olarak beklentisi yok durumları iyi gibi.

sosyal ilişkileri kuvvetli prezentabl biriyse iyi kazanır diye düşünüyorum. Ama bana sorarsan öğretmenle evlen. Tatillerde tek başına çocuk bakmak çok zor haberin olsun.
Önceden öğretmenler evliydim geçinemedik , çok aç gözlüydü parama el koymak istedi diye ayrıldım. Öğretmen istemiyorum ya.

Siz en doğrusunu bilirsiniz bence doğru karar verecek durumdasınız hayat yolunuzu güzellikle doldursun biraz daha bakar emin olursunuz bence oluru var

Eşim serbest avukat ben ise kariyer memuruyum. Aydan aya geliri çok değişiyor bazen benden az da olabiliyor bazen ise beni 2-3 kat rahatlıkla aşıyor öyle söyleyeyim. Hem kişisel emeğe, hem çevreye hem de biraz kısmete bağlı kazanç durumları. Karakter olarak ise genel olarak avukat erkekler şöyledir böyledir diyerek genelleyemem ancak hukuk sohbeti yapmayı seviyorlar ona hazır olun

Son düzenleme:
İyi bir geliri olması için iyi bir çevresinin olması lazım ve tabiki dosyalardaki başarısının da önemi çok büyük. Para kazanmaz diye bir şey yok mutlaka kazanır ama bunun için biraz hırslı olması gerekiyor. Bunu da işiyle ilgili tavırlarından anlayabilirsiniz. Diğer türlü armut piş ağzıma düşle mümkün değil olmuyor. 22 sene avukatların yanında çalışan biri olarak kendi fikrimi söylüyorum.

Çevresi sağlamsa adam da tuttuğunu koparan eğitim hayatı başarılı geçmiş birisiyse gayet güzel kazanır.
Teyzem de öğretmen benim ,eşi avukat.Evlendiklerinde teyzem altınlarını verdi ofis satın almak için .1 yılı geçmeden her ay bir burma bilezik doldurmaya başladı teyzemin koluna.2 tane de bebelerinin masrafı vardı yani.

Eşine güvendi karşılığını güzel aldı .Adamın kendi iş yeri var şimdi garantideler de.

Siz en doğrusunu bilirsiniz bence doğru karar verecek durumdasınız hayat yolunuzu güzellikle doldursun biraz daha bakar emin olursunuz bence oluru var
Acele etmiyorum bi de insan aşık gözüyle değil de biraz hafif bencilce düşününce daha sağlıklı karar veriyormuş , ilk evliliğim benim acemiliğime geldi herşeye tamam tamam dedim aile apartmanına bile tamam demişim salak gibiydim. Şimdi bu kişi de evlenip ayrılmış bişeyleri yaşamış. Eski eşinden neden ayrıldığını da iyice araştırdım. Anne babası da kendi halinde insanlar. Babası öğretmen olduğu için çocuklarını terbiyeli yetiştirmişler. Annesi de bilgili bir kadın gibi görünüyor. Bu sefer görücü usulü gibi ilerliyor bakalım. Kendimi riske atmayacağım çok üzülmüştüm eski eşimden çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…