merhaba,
acil bir avukatın beni yönlerdirmesine ihtiyacım var.
Eşimle 2010 mayıs'ta resmen boşandık.7 yaşında bir oğlum var ve velayeti bende.
Eşim bana çok kötü günler yaşattı.çocuğunu istemedi,beni istemedi,bizi aç bıraktı vs vs vs..
Biz oğlumla yaşıyoruz babasıylada çok düzenli olmasa da görüşüyorlar.
Benim hayatıma birisi girdi.evlenmeyi düşünüyoruz ama acele etmek istemiyorum.evimize geliyor 3'ümüz vakit geçiriyoruz.dışarı çıkıyoruz kısaca üçümüz ortak bir hayat kurabilir miyiz anlamaya çalışıyoruz.
Eski eşim seni mahkemeye vericem,evine erkek alıyor,başka adamla fingirdiyor deyip çocuğu senden alıcam diyor
alabilir mi?
Eğer böyle bir risk varsa önünü nasıl kesebilirim?söz yada nişan yapmak çözüm olur mu?
Ayrılmak en doğrusu mu?
merhaba boşanmayı düşünüyoruz.evliliğimiz süresince maaşım%100 evime harcandı..yeme içme tüm ev faturaları..hepsini ispatlayabilirim..otomatik ödeme talimatlarım var.bunu dışında birde eşimin babasının çektiği krediyle aldığımız evin kredisinide ben ödedim.eşimin maaşı benim maaşıma göre düşüktü ve ekstra harcamaları çok oluyordu.(sigara-benzin).eve katkısı ekmek almayla sınırlıydı.boşanırken evli kaldığımız süre boyuncaki kazandığım maaşa denk bir rakkam isteme hakkım varmı?
evin ancak yarısını veririz diyorlar..ama benim ödediğim rakkam bunun üstünde..
ayrıca ev eşyaları düğün gibi masraflarıda ben karşıladım.eşimin ailesi size ev alacağız diyerek herhangi bir takıda takmadı,düğün masraflarınada karışmadılar
Sibelim
Cevabın yüzüme gülümseme getirdi sanki göğsüme oturan öküzlerden biri kalktı,sanki azıcık nefes alabildim.Sağol.
Fakat ben bir kere yalnış bir evlilik yaptım ikinci kez aynı hataya düşmek istemiuorum tanıyıp iyice emin olup yuvamı öyle kurmak istiyorum ama eski eşim benim hahayımda biri olmasını,benim evime gelmesini ahlaksızlık olarak değerlendiriyor ve ben çocuğumu almasından korkuyorum gerçekten böyle bir risk varmı bir avukattan yardım almak istiyorum.Varsa da bu riskin önünü kesmeliyim.
Şimdi şöyle anlatayım
Çocuğumun maddi manevi herşeyini ben karşılıyorum o nafakasını bile doğru düzgün ödemiyor
Onun herhangi bir sosyal güvencesi yok ben özel sigorta bile ödüyorum kendime
Tek sorun hayayımda birinin olması ve onu seviyorum
bu durumda boşanmanın yanında katkı payı davası açacaksınız. söylediklerinizi mahkemede ispat edeceksiniz. yalnız bu davalar biraz uğraştırıyo uzun sürüyo
Sorumu yinelemek istedim...
Kardeşimle ilgili iki soru sormak istiyorum:
Çekişmeli bir boşanma davası oldu, karşı taraf davacı kardeşim davalı. Birkaç mahkeme sonra hakim boşanma kararı verdi, temyize gönderdik o da bir seneden fazla sürdü ve boşanma gerçekleşti. Bu sırada tedbir nafakası aldı ancak yoksulluk nafakasına çevrilmedi. Şimdi merak ettiğim şu ki boşanma gerçekleştikten sonra nafaka davası için bir yıllık bir zaman aşımı var. Yalnız bu bir yıllık süre hakimin boşanma kararı verdiği andan itibaren olan süre mi? yoksa temyiz sonucundan sonraki bir yıllık süre mi?
2. sorum:
Düğünde takılan takıları da alamadık malesef. Bununla ilgili dava açabilir miyiz. Onda da bir zaman aşımı söz konusu mu acaba???
Teşekkür ederim...
eğer diyosan bu sebepten dava açar mı açar. eşim baskasıyla birlikte yaşıyor der mesela. lakin hakim velayet hususunda herşeyi değerlendirir canım. tarafların ekonomik durumlarını, yaşamlarını, çoçuğun belirli bir yaştaysa pedagog eşliğinde düşüncelerini vs vs. 7 yaşında bir çoçuğun annenin birtakım kötü alışkanlıkları olmadığı sürece babaya verildiğini pek görmedim.üstelik sosyal guvencesi bile olmayan bir babaya. çok düşük ihtimal canım. hakkında hayırlısı olsun
cevabınız için teşekkür ederim,bordrolu çalışıyorum,ve tüm harcamalarım ispat edilecek durumda.
ancak maaşımdan arta kalan kısmıylada eşime harçlık verdiğimi ispatlayamam.eşim inkar edebilir.
aslında anlaşmalı olarak tek celseyle boşanmayı istiyorum.
katkı payı davası sanırım çekişmeli boşanmaya giriyor..ve 1-3yıl arası sürebiliyor galiba..
peki diyelimki istediğim miktarı eşim kabul etti..bir avukat tutmalımıyım yoksa onların avukatının hazırladığı protokolü
imzalasam yeterlimi?
ayrıca manevi tazminat davası açabilirmiyim peki?anne olmak istiyordum ama
kendisi çocuk istemiyordu,benim zorlamamla ancak kocalık görevlerini yerine getirirdi.
zaten ondan ayrılmak isteme sebeplerimin başında bunlar geliyor.
anlaşmalı boşanırsanız avukat tutmanıza gerek yok fakat protokolü bir avukatın hazırlaması her zaman yararınızadır. tazminat davası açabilirsniz tabi yalnız mahkemelerde tanık çok önemlidir her iki davada da tanıkların yeri ayrıdır.
peki tanık derken?şahitmi göstermem gerekiyor?anne olma özlemimi ve eşimin cinsel yetersizliğini (kendi isteği ile)sadece ablalarım ve annem biliyor.
onların şahitliği geçerli olurmu?
aslında eşimde ve aileside bu sıkıntımı biliyorlar ama iş mahkemeye varınca inkar edebileceklerini düşünüyorum.
herkes tanık olabilir canım akraba olmaz diye birşey yok. ama sizin durum özel münasebetiniz olduğundan eğer doktora vs gittiyseniz zamanında veya psikoloğa felan bunları mahkemede delil olarak sunarsınız
boşanma durumunda yoksulluğa düşen taraf kesinleşmeden itibaren bir yıl içeriisnde dava açmalı. takılar içinde ayrı bir dava açmanız gerekir.yalnız takılar kadına bağışlanmış gibi düşünür mahkeme yani eğer takılarınızı aldılarsa bunu ispat etmek zorundasınız
Sevgili Sibelim84 çok teşekkür ederim yanıtın için yalnız anlayamadığım nokta temyiz kararı çıktıktan sonraki bir yıl içinde mi dava açılmalı. Mahkemenin verdiği boşanma kararının üzerinden 2 yıldan fazla geçti. Temyiz sonuçlanalı ise 1 yıl dolmadı henüz. Yani dava edebilir miyiz bu durumda...Takı konusunda ise karşı tarafın elinde olduğunu boşanma davası içinde ispat edemedik ayrı bir dava açmayı düşünüyoruz. Önceki karar etkili olur mu acaba?
Amcam 45 gün öncesinde hapis cezası aldı. Taahütlü senet yüzünden ne kadar borcu var bilmiyoruz. Bu konuda herhangi bir açıklama yapmıyor bize. Az önce aynı koğuşta kaldığı bir arkadaşı ziyaret etti 6 aydan bahsetti bize. Oysaki amcam 90 gün demişti ben kaç gün ceza aldığını tc kimlik numarasından öğrenebilirmiyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?