24.02.2012 de iş başı yaptın diyelimMerhaba
benim sorum şu:
10 gündür çalışıyorum. Evraklarımı hazırladım ama hala sigorta girişim yapılmamış. Yasal olarak, işçi çalıştıran kişi işçinin ssk'sını ne zaman yapmalıdır?
Merhaba
Evliyim eşimle aramızda epeyce bir süredir geçimsizlik var. 2 yaşında oğlum var. Ben çalışıyorum memurum ve gelirim eşiminkinden az değil. Boşanma durumunda oğlumun velayetinin bana verileceğini tahmin ediyorum. Esas sorum boşanma durumunda eşim çocuğu ne kadar zamanda bir görme hakkı oluyor. Bu standart mı değişebiliyor mu. Yani mesela çocuğumun her haftasonu babasında kalması üzerine mi hakim karar veriyor. Haftaiçleri bende haftasonu babasında mı kalacak. Sorumu yanıtlarsanız sevinirim.
Tarafların yaşayacakları sehirlerin uzaklığına gore değişmekle beraber, aynı sehirde yasayacaksınız muhtemelen her hafta 3-4 saat gibi bir süre tayin edilir, anlaşarak bunu farklı sekilde duzenleyebilirsiniz. Cocuğunuz büyüdükce haftasonları kalması yönünde de karar verilebilir, esiniz talep ederse.
24.02.2012 de iş başı yaptın diyelim
23.02.2012 de bildirimi yapıp 24.02.2012 de işe başlıcak diye bildirge hazırlamak zorundadır.
yani iş başı yaptıgınız gün sigortanız işlemeye başlamadır.
deneme süresi derlerse kanunda acıktır, deneme sürelerinde de ssk'nız olmak zorunadır. :)
Çok teşekkür ederim.
Neredeyse iki hafta oldu, sigortam gözükmüyor.
Ne yapacağım bilmiyorum
mrblar bende sizlerden bir konuda yardım istıycem.2009 yılında ısyerımızde bır kısı tarafından dukkandan telefonumuz calındı .cıhazın malıyetı 1.000.tl cıvarıydı .ıcerısınde hattım vardı .dqaha sonra savcılıga dılekce verdım.benı karakoldan aradılarsabıka kaydındakı resımlerı gösterdıler bır sahısı tespıt ettım bırebır onun oldugundan emındım olay ustunde bır hafta gectıgı ıcın gayet emın bır sekılde tespıt ettım .daha sonra mahkememız göruldu.ılk durusmaya sanık gelmedı daha sonrakılerde gelmedı kendısıne ıftıra atıldıgını suclamaları kabul etmedıgını söyledı.hakımde sabıkası oldugundan dolayı bıraz ustune yurudu.bende hakım beyden ımeı numarasından tespıt edılmesını ıstedım cıhazın.3 mahkemede telefona hattın takan 9 kısı tespıt edıldı.ılk sınyal ömerlıden alınmıs daha sonra mardın mıdyat van cıvarından sınyaller aılınmıs kısılerın ıfadelerı ıstenmıstı.4 durusmamızda kısılerden bazılarının ıfadelerı alınmıs hepsı havada cevapşar vermıs sarım bıtmıstı arkadasımın telıne taktım cogunun ıfadesı alınamamıstı.hakım beyde dıger belgelerın toplanması ıcın davayı uzattı .sımdı 2012 ye sarktı olay bn cok sıkıldım bu olaydan hırsızda ıddaarı reddedıyor.bende artık bıktım davadan vazgecmek ıstıyorum neler yapmalıyım.vazgecersem benı bekleyen durumlar ne olur yardımcı olurmusunuz saygılar:)
Bu kadar uğraşmış insanlar neden vazgeçmek istiyorsunuz anlamadım. Siz gitmeseniz de dava devam eder, gitmek zorunda değilsiniz. Vazgeçerseniz, sanık iftira sucundan savcılık da yalan beyandan hakkınızda dava açabilir.
Bende bir soru sormak istiyorum geçen yıl aralık ayında fazla mesai ücretlerimi talep ettiğim iç.in işden atıldım dava açtım davayı kazandım fakat 7 aydır temyiz sürecinde bekliyor acaba bu süreci hızlandırmanın bir yolu varmıdır? öğrenebilirmiyim?
Teşekkür ederim ilginize...
benımde bır sorum var bı bı aya yakın tNIMADIGIM BIR NUMARA arayıp duruyo actım bır kere odemelı hep zamansız zamansız odemelı atıyo en sonunda aradım ben aramadım dıyor konturum yok dıyor aramadınız odemelı attınız zaten dedım dalandım ve kapattım kapatıca ust uste gene odemelı attı rahatsız oluyorum bu numarayı nereye nasıl sıkayet edebılırm yada napmalyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?