Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhaba,
acil bir avukatın beni yönlerdirmesine ihtiyacım var.
Eşimle 2010 mayıs'ta resmen boşandık.7 yaşında bir oğlum var ve velayeti bende.
Eşim bana çok kötü günler yaşattı.çocuğunu istemedi,beni istemedi,bizi aç bıraktı vs vs vs..
Biz oğlumla yaşıyoruz babasıylada çok düzenli olmasa da görüşüyorlar.
Benim hayatıma birisi girdi.evlenmeyi düşünüyoruz ama acele etmek istemiyorum.evimize geliyor 3'ümüz vakit geçiriyoruz.dışarı çıkıyoruz kısaca üçümüz ortak bir hayat kurabilir miyiz anlamaya çalışıyoruz.
Eski eşim seni mahkemeye vericem,evine erkek alıyor,başka adamla fingirdiyor deyip çocuğu senden alıcam diyor:KK43:

alabilir mi?
Eğer böyle bir risk varsa önünü nasıl kesebilirim?söz yada nişan yapmak çözüm olur mu?
Ayrılmak en doğrusu mu?

bursa'dan bir avukat varmı aranızda?
 
merhaba boşanmayı düşünüyoruz.evliliğimiz süresince maaşım%100 evime harcandı..yeme içme tüm ev faturaları..hepsini ispatlayabilirim..otomatik ödeme talimatlarım var.bunu dışında birde eşimin babasının çektiği krediyle aldığımız evin kredisinide ben ödedim.eşimin maaşı benim maaşıma göre düşüktü ve ekstra harcamaları çok oluyordu.(sigara-benzin).eve katkısı ekmek almayla sınırlıydı.boşanırken evli kaldığımız süre boyuncaki kazandığım maaşa denk bir rakkam isteme hakkım varmı?
evin ancak yarısını veririz diyorlar..ama benim ödediğim rakkam bunun üstünde..
ayrıca ev eşyaları düğün gibi masraflarıda ben karşıladım.eşimin ailesi size ev alacağız diyerek herhangi bir takıda takmadı,düğün masraflarınada karışmadılar

bu durumda boşanmanın yanında katkı payı davası açacaksınız. söylediklerinizi mahkemede ispat edeceksiniz. yalnız bu davalar biraz uğraştırıyo uzun sürüyo
 
benim de bir kaç sorum var.

benim evlenmeden önce aldığım bir arabam var. diyelim ki onu sattık ve yeni araba aldık. şu anda evli olduğumuz için ortak mı olmuş olacak. ben şahsıma ait olmaısnı istiyorum.

yine evlenmeden önce bir birikimim var bankada. onunla arsa aldım diyelim yine mi ortak olacak.


yada şimdi annem bana bir ev alsa benim adıma olsa o da mı ortak oluyor yoksa mirasmış gibi şahsıma ait mi oluyor?

Eşimle aramız iyi ama onun hiç birikimi yok. Şu anda beraber de para biritktiriyoruz ona diyeceğim yok. Ama Allah korusun yarın öbürgün bir şey olursa hiç olmazsa kendi emeğimle evlenmeden önce kazandığım parayla aldıklarımı paylaşmak istemem açıkçası.
 
Sorumu yinelemek istedim...
Kardeşimle ilgili iki soru sormak istiyorum:
Çekişmeli bir boşanma davası oldu, karşı taraf davacı kardeşim davalı. Birkaç mahkeme sonra hakim boşanma kararı verdi, temyize gönderdik o da bir seneden fazla sürdü ve boşanma gerçekleşti. Bu sırada tedbir nafakası aldı ancak yoksulluk nafakasına çevrilmedi. Şimdi merak ettiğim şu ki boşanma gerçekleştikten sonra nafaka davası için bir yıllık bir zaman aşımı var. Yalnız bu bir yıllık süre hakimin boşanma kararı verdiği andan itibaren olan süre mi? yoksa temyiz sonucundan sonraki bir yıllık süre mi?
2. sorum:
Düğünde takılan takıları da alamadık malesef. Bununla ilgili dava açabilir miyiz. Onda da bir zaman aşımı söz konusu mu acaba???
Teşekkür ederim...
 
aah an neresinden başlamalıyım bilemiyorum avukat arkadaşların bana yardımcı olacağını düşünüyorum bu sayfayı yeni gördüm ve vakit kaybetmeden yazıyorum

2011 ekiminde özel bir hastanede doğum yaptım ve bebeğimizin durumuyla ilgili öncesinde bilgilendirilmediğimiz için doğumda şok olduk çünkü her ultrason kontrolünde doktorumun bize çok iyi çok sağlıklı mükemmel dediği bebeğimiz el anomalili doğdu. Her iki elindede 3 parmaklı doğdu ve sağ kolunda ulna kemiği yok, her iki elinde baş parmak işaret ve orta parmağı var , yüzük ve serçe parmağı yok. o an şoktan tepkisiz kaldım- kaldık sonrada zaten sürekli üniversite hastanesine gidip geldik bebeğim sarılık oldu falan zaman geçti. doktor da açıkçası başından savdı bizi ilgilenmedi bile zaten doğumada son anda geldi ve numaramızı aldı ama 5 ay olmasına rağmen 1 kez olsun aramadı. ultrason fotolarım videolarım ve yapılan tahlillerim elimde tüm avukat arkadaşlara soruyorum ''doktorun ihmali ve özen eksikliği, bizi doğumdan önce bilgilendirmediği nedeniyle'' maddi manevi dava açsak doktora kazanma oranımız yüzde kaç?

bir yandanda bunuda paylaşmak istiyorum değerlendirmeniz açısından anomalili doğan bebek için tazminat diye bi paylaşım var ve sonuç aile açısından içler açısı acaba kararı verenler aynı durumda kendileri olsalar yine aynı kararı verirlermiydi yada isterlermiydi aynı kararı kendileri için bilemiyorum.


Anomalili doğan bebek için tazminat
Merhaba,
Şu anda 5 yaşında olan doğuştan 10 un üzerinde sakatlığa sahip bir oğlum var. Sizlere danışmak istediğim konuyu anlatmadan önce durumumu biraz özetlemek istiyorum.
2005 şubat ayında eşimin hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bir kadın doğum uzmanından özel muayenehanesine randevu alarak gittik. Eşimle aramızda kan uyuşmazlığı olduğu ve sakat bir çocuk sahibi olmaktan endişemiz olduğunu belirttik. 9 ay süren rutin muayenelerde ve hastanede yaptırılan kontrolde her şey gayet iyi sağlıklı bir çocuğunuz olacak diye bizi uğurladılar.
Sonunda eşim doğum yaptı ve bizim sıkıntılarımız başladı.

Çocuğumda bulunan sakatlıklar :
Yüksek tip anal atrezi (Kapalı makat), Rektovezikal fistül (makat olmadığı için kalın bağırsağı mesanesi ile birleşik), Veziko üretral reflü 3°(idrarın böbreğe geri kaçması), sağ el 6 parmak, sol kol Radius yokluğu(Dirsek ile bileği arasındaki ön kol kemiği yok), sol 4 parmak başparmağı yok, sol kulak anomalisi Helix, Omurgasında eğiklik (skolyoz), omurgada çoklu kemik anomalisi boyundan kuyruk sokumuna kadar yapışık ve bozuk şekillerde omurlar, hipospadias, v.s bir kaç ufak anomali daha.
Çocuğum doğumdan 12 saat sonra ameliyat edilerek bağırsağı kolostomi yapılarak dışarı açıldı ve bir sene kadar büyük abdestini burdan yaptı. 1 yaşında makat açılıp kolostomisi kapatıldı. Reflüsü onarılıp böbrekleri zarar vermesi engellendi. Sol elinde işaret parmağı alınarak başparmak yapıldı. Sol kolu biraz uzatıldı.Sol eli 180 drece ters duruyordu ameliyatla biraz düzeltildi. defalarca üre ve idrar yolu enf tedavisi gördü.
Ayrıca beyinde septum pellisidum yokluğu ve birkaçtane daha yapısal anomali var fakat zeka gerliği yok.
Bütün bu tedavi sürecinde Doğum doktorunun hiç bir katkısı olmadı. Hatta bizi sevk ettikleri araştırma hastanesinde yukarıda saydığım anomalilerden elleri ve makatındaki anomalilerden başka bir rahatsızlık tespit edemediler. Diğer anomaliler ve tedavilerin hepsini kendi imkanlarımızla özel hastanede ve üniversite hastanesinde yaptırdık.
Özetlersem çocuğum yaklaşık 300 gün hastanede yatarak tedavi oldu ve aralıklı olarak 13 tane ameliyat yapıldı.
kendim ve eşim özel bir firmada çalışıyoruz Güvencemiz SSK. Eşim oğlumun sakat doğması sebebitle 2 yıl ücretsiz izin kullandı. kendim ise 1 yıl boyunca haftada en az 2 yada 3 gün izin kullanmak zorunda kaldım. Bir yaşına kadar bakımı çok ağırdı.Oğlum hala büyük abdestini kontrollü olarak yapamamaktadır. sol elini kullanamıyor bütün ihtiyaçlarını tek eliyle yapmak zorunda. ayrıca omurgasındaki eğiklik ve anomalilerden dolayı her an kambur olma riski var.
Eşim ve ben bu mücadeleyi verirken bir çok doktora oğlumuzun bu sakatlıklarının doğum öncesi tespit edilip edilemeyeceğini sorduk, bazılarıda kendileri bize sordu kadın doğum uzmanınız doktor bunları niye görmedi diye.
Danıştığımız bazı kadın doğum uzmanı doktorlar ultrasonla muayene yapıyorsa bu sakatlıklardan en az birini görmesi lazım dedi.
Oğlumun 1 yaşında kolostomi kapatma ameliyatından sonra çok ızdırabı vardı daha doğrusu hastanede hayatta kalma mücadelesi veriyordu ve bizde bu doktora dava açmaya karar verdik. Hep sineye çekiyorduk art niyeti olmadığı için doktorun hatası olmadığını düşünüyordum ama aslında burda bi ihmal vardı. Bu sebeple doktor ve çalıştığı devlet hastanesine 260milyar maddi 30 milyar manevi tazminat davası açtık.
Açtığımız dava kabul edildi. Dava dilekçemizin özeti doktorun ihmali ve özen eksikliği nedeniyle anomalili bir çocuğun dünyaya gelmesi ve aileyi bilgilendirmemesi nedeniyle maddi ve manevi tazminat talebidir. Hakim gittiğimiz hastanenelerdeki ve doktordaki belgeleri topladıktan sonra dosyayı adli tıp kurumu başkanlığına göndererek çocuğun sakatlık derecesinin kaç olduğu, doktorun bu anomalileri doğum öncesi tespit etmesinin mümkün olup olmadığı, doktorun varsa hatasının oranının kaç olduğu nu istedi. Dosya ile birlikte bizde gittik oğlumu kabaca muayene ettiler 5 dk kadar. Aradan 1 yıl geçti elinin röntgeni ve doktorun usg çıktılarını istediler. Eksiklikleri giderdikten 1 yıl sonra rapor çıktı. Raporda ‘’konuyla ilgili bir kadın doğum uzmanının üniversiteden ihtisas kuruluna davet edildiği kendisine danışılarak karar verildiği dosyada belirtilen sakatlıkların tespit edilmesi halinde bile yaşamla bağdaşmayan anomaliler olmadığı için gebeliği tahliye endikasyonuna gerek olmadığı, kolundaki olmayan kemiğin görülmemesinin doktor için bir eksiklik olduğu'' şeklindeydi.
Rapor çıktıktan sonra davamıza bakan mahkemenin hakimi yargıtaya atandı yerine gelen hakime adli tıp kurumunu raporuna itiraz ettiğimizi bildirdik. Hakim taraflara da cevap vermeleri için süre vererek dava yı ileri bir tarihe erteledi. Biz itiraz dilekçemizi yazdık ‘’Adli tıp kurumunun verdiği raporunun davamızın konusunu saptırdığını ve oğlumdaki rahatsızlıkların tespit edilebileceğini buna dair delillerimizle birlikte bir dilekçe verdik. Fakat duruşmalarımız boş geçmeye başladı hakim yoktu. Yaklaşık bir sene sonra yeni hakim atandı ve daha ilk duruşmasında adli tıp raporuna dayanarak doktorun hatası olmadığına karar verdi ve vekalet ücretinide bize yükledi. Artık tek çare yargıtaya gitmek kaldı.
Biraz uzun bir hikaye oldu, içinde bulunduğum çaresizliği anlatmak istedim. Sizce gebelik takibi için doktora niye gidilir. Yukarıda anlattığım oğluma ait sakatlıkları doğum öncesi öğrenme hakkım yokmudur. Ben ve avukatım çok kararsız kaldık. acaba biz yanıldık ve doğum doktoru adli tıp raporundaki gibi masummu?


kusura bakmayın biraz uzun oldu ama gerçekten yardımlarınıza ihityacım var avukat arkadaşlardan değerli yorumlarını ve durum hakkında değerlendirmelerini bekliyorum şimdiden hepinize teşekkür ederim.:KK16::KK16::KK16:
 
Son düzenleme:
Sibelim
Cevabın yüzüme gülümseme getirdi sanki göğsüme oturan öküzlerden biri kalktı,sanki azıcık nefes alabildim.Sağol.
Fakat ben bir kere yalnış bir evlilik yaptım ikinci kez aynı hataya düşmek istemiuorum tanıyıp iyice emin olup yuvamı öyle kurmak istiyorum ama eski eşim benim hahayımda biri olmasını,benim evime gelmesini ahlaksızlık olarak değerlendiriyor ve ben çocuğumu almasından korkuyorum gerçekten böyle bir risk varmı bir avukattan yardım almak istiyorum.Varsa da bu riskin önünü kesmeliyim.
Şimdi şöyle anlatayım
Çocuğumun maddi manevi herşeyini ben karşılıyorum o nafakasını bile doğru düzgün ödemiyor
Onun herhangi bir sosyal güvencesi yok ben özel sigorta bile ödüyorum kendime
Tek sorun hayayımda birinin olması ve onu seviyorum

eğer diyosan bu sebepten dava açar mı açar. eşim baskasıyla birlikte yaşıyor der mesela. lakin hakim velayet hususunda herşeyi değerlendirir canım. tarafların ekonomik durumlarını, yaşamlarını, çoçuğun belirli bir yaştaysa pedagog eşliğinde düşüncelerini vs vs. 7 yaşında bir çoçuğun annenin birtakım kötü alışkanlıkları olmadığı sürece babaya verildiğini pek görmedim.üstelik sosyal guvencesi bile olmayan bir babaya. çok düşük ihtimal canım. hakkında hayırlısı olsun
 
bu durumda boşanmanın yanında katkı payı davası açacaksınız. söylediklerinizi mahkemede ispat edeceksiniz. yalnız bu davalar biraz uğraştırıyo uzun sürüyo

cevabınız için teşekkür ederim,bordrolu çalışıyorum,ve tüm harcamalarım ispat edilecek durumda.
ancak maaşımdan arta kalan kısmıylada eşime harçlık verdiğimi ispatlayamam.eşim inkar edebilir.

aslında anlaşmalı olarak tek celseyle boşanmayı istiyorum.
katkı payı davası sanırım çekişmeli boşanmaya giriyor..ve 1-3yıl arası sürebiliyor galiba..

peki diyelimki istediğim miktarı eşim kabul etti..bir avukat tutmalımıyım yoksa onların avukatının hazırladığı protokolü
imzalasam yeterlimi?

ayrıca manevi tazminat davası açabilirmiyim peki?anne olmak istiyordum ama
kendisi çocuk istemiyordu,benim zorlamamla ancak kocalık görevlerini yerine getirirdi.
zaten ondan ayrılmak isteme sebeplerimin başında bunlar geliyor.
 
Sorumu yinelemek istedim...
Kardeşimle ilgili iki soru sormak istiyorum:
Çekişmeli bir boşanma davası oldu, karşı taraf davacı kardeşim davalı. Birkaç mahkeme sonra hakim boşanma kararı verdi, temyize gönderdik o da bir seneden fazla sürdü ve boşanma gerçekleşti. Bu sırada tedbir nafakası aldı ancak yoksulluk nafakasına çevrilmedi. Şimdi merak ettiğim şu ki boşanma gerçekleştikten sonra nafaka davası için bir yıllık bir zaman aşımı var. Yalnız bu bir yıllık süre hakimin boşanma kararı verdiği andan itibaren olan süre mi? yoksa temyiz sonucundan sonraki bir yıllık süre mi?
2. sorum:
Düğünde takılan takıları da alamadık malesef. Bununla ilgili dava açabilir miyiz. Onda da bir zaman aşımı söz konusu mu acaba???
Teşekkür ederim...

boşanma durumunda yoksulluğa düşen taraf kesinleşmeden itibaren bir yıl içeriisnde dava açmalı. takılar içinde ayrı bir dava açmanız gerekir.yalnız takılar kadına bağışlanmış gibi düşünür mahkeme yani eğer takılarınızı aldılarsa bunu ispat etmek zorundasınız
 
eğer diyosan bu sebepten dava açar mı açar. eşim baskasıyla birlikte yaşıyor der mesela. lakin hakim velayet hususunda herşeyi değerlendirir canım. tarafların ekonomik durumlarını, yaşamlarını, çoçuğun belirli bir yaştaysa pedagog eşliğinde düşüncelerini vs vs. 7 yaşında bir çoçuğun annenin birtakım kötü alışkanlıkları olmadığı sürece babaya verildiğini pek görmedim.üstelik sosyal guvencesi bile olmayan bir babaya. çok düşük ihtimal canım. hakkında hayırlısı olsun


Söyleyebileceği tek kötü "ona göre kötü" benim hayatımdaki kişinin evimize geldiği kaldığı falan yok ama söyler mi söyleyebilir:KK43:
Ben çocuğumu psikoloğa falan götürsem evet ben ilişki yaşıyorum ama bununla ilgili çocuğumun psikolojiyle ilgili dr kontrolündeyiz desem faydası dokunur mu?ben her şekilde hazır olmak istiyorum yapabileceğim her şeyi yapıp açarsa mahkemeye sunmak söyleyebileceği herşeyin önünü kesmek istiyorum

Bu arada sen nerde yaşıyorsun?
Çok çok çok teşekkür ederim sana arkadaşım
 
cevabınız için teşekkür ederim,bordrolu çalışıyorum,ve tüm harcamalarım ispat edilecek durumda.
ancak maaşımdan arta kalan kısmıylada eşime harçlık verdiğimi ispatlayamam.eşim inkar edebilir.

aslında anlaşmalı olarak tek celseyle boşanmayı istiyorum.
katkı payı davası sanırım çekişmeli boşanmaya giriyor..ve 1-3yıl arası sürebiliyor galiba..

peki diyelimki istediğim miktarı eşim kabul etti..bir avukat tutmalımıyım yoksa onların avukatının hazırladığı protokolü
imzalasam yeterlimi?

ayrıca manevi tazminat davası açabilirmiyim peki?anne olmak istiyordum ama
kendisi çocuk istemiyordu,benim zorlamamla ancak kocalık görevlerini yerine getirirdi.
zaten ondan ayrılmak isteme sebeplerimin başında bunlar geliyor.

anlaşmalı boşanırsanız avukat tutmanıza gerek yok fakat protokolü bir avukatın hazırlaması her zaman yararınızadır. tazminat davası açabilirsniz tabi yalnız mahkemelerde tanık çok önemlidir her iki davada da tanıkların yeri ayrıdır.
 
anlaşmalı boşanırsanız avukat tutmanıza gerek yok fakat protokolü bir avukatın hazırlaması her zaman yararınızadır. tazminat davası açabilirsniz tabi yalnız mahkemelerde tanık çok önemlidir her iki davada da tanıkların yeri ayrıdır.

peki tanık derken?şahitmi göstermem gerekiyor?anne olma özlemimi ve eşimin cinsel yetersizliğini (kendi isteği ile)sadece ablalarım ve annem biliyor.
onların şahitliği geçerli olurmu?
aslında eşimde ve aileside bu sıkıntımı biliyorlar ama iş mahkemeye varınca inkar edebileceklerini düşünüyorum.
 
peki tanık derken?şahitmi göstermem gerekiyor?anne olma özlemimi ve eşimin cinsel yetersizliğini (kendi isteği ile)sadece ablalarım ve annem biliyor.
onların şahitliği geçerli olurmu?
aslında eşimde ve aileside bu sıkıntımı biliyorlar ama iş mahkemeye varınca inkar edebileceklerini düşünüyorum.

herkes tanık olabilir canım akraba olmaz diye birşey yok. ama sizin durum özel münasebetiniz olduğundan eğer doktora vs gittiyseniz zamanında veya psikoloğa felan bunları mahkemede delil olarak sunarsınız
 
herkes tanık olabilir canım akraba olmaz diye birşey yok. ama sizin durum özel münasebetiniz olduğundan eğer doktora vs gittiyseniz zamanında veya psikoloğa felan bunları mahkemede delil olarak sunarsınız

doktora şöyle gittik,çocuğumuz olmuyormu acaba diye testler yaptırdım..doktoruma ayda 1-2 münasebetimiz olduğunu
söyleyince zaten bu sayıyı arttırmamızı söylemişti..bende gerçeklerin farkındaydım işte ama belki eşimin dikkatini
çekerim diye doktora gittim..biraz faydası olmuştu aslında eşimde doktorun önerisini dikkate aldı
ama hep moralimi bozuyordu..
istemeye istemeye çocuk yaptığını bildiğimden bende birtürlü hamile kalamadım..şimdi düşünüyorumda nekadar hayırlı olmuş
hamile kalamamam..

eşim sağlıklı bir erkek,ancak tartışmalrdan ve çocuk beklentimden dolayı kasıtlı olarak görevlerini aksatıyor.
kendiside itiraf etti zaten,benimle geçinirsen ancak öyle çocuğu hakedermişim.
neyse avukat hanım teşekkür ederim.
gerekirse ailemi tanık olarak gösteririm.
 
İlk önce çok teşekkür ederim çok yararlı bir topik olmuş.

Benimde bir sorum olucak !

Şu anda oturduğumuz ev eşimin annesinin fakat eşim bu evi üzerine alıcak daha almadı tabii.. Yeni bir daire aldık bu daire benim üzerime oldu kredi falan borç harç herşey benim üzerime oldu. Çalışan bir bayanım sigortamı iyi şartlarda ödüyorum daha öncedende çektiğim birsürü kredilerim oldu bankalardan bankalardaki puanım vss çok iyi.. Benim üzerime olan bu dairede eşimin hakkı varmı yani yarın öbürgün olur ya boşanma vss allah korusun bu durumlarda eşim bu daireden hakk talep edebilirmi.. ikincisi eşim annesinden devralacağı kendi dairesinde benim hakkım olurmu bunu neden soruyorum çünkü eşime annesi mirası gibi üzerine vericek hani sonradan edinilmiş malmı sayılıyor pek bilmiyorum tabi siz daha iyi bilirsinizdee benim sorum kendi üzerime olan daireden eşimin hakkı olurmu bu durumda.. çok teşekkür ederim..
 
boşanma durumunda yoksulluğa düşen taraf kesinleşmeden itibaren bir yıl içeriisnde dava açmalı. takılar içinde ayrı bir dava açmanız gerekir.yalnız takılar kadına bağışlanmış gibi düşünür mahkeme yani eğer takılarınızı aldılarsa bunu ispat etmek zorundasınız

Sevgili Sibelim84 çok teşekkür ederim yanıtın için yalnız anlayamadığım nokta temyiz kararı çıktıktan sonraki bir yıl içinde mi dava açılmalı. Mahkemenin verdiği boşanma kararının üzerinden 2 yıldan fazla geçti. Temyiz sonuçlanalı ise 1 yıl dolmadı henüz. Yani dava edebilir miyiz bu durumda...Takı konusunda ise karşı tarafın elinde olduğunu boşanma davası içinde ispat edemedik ayrı bir dava açmayı düşünüyoruz. Önceki karar etkili olur mu acaba?
 
Sevgili Sibelim84 çok teşekkür ederim yanıtın için yalnız anlayamadığım nokta temyiz kararı çıktıktan sonraki bir yıl içinde mi dava açılmalı. Mahkemenin verdiği boşanma kararının üzerinden 2 yıldan fazla geçti. Temyiz sonuçlanalı ise 1 yıl dolmadı henüz. Yani dava edebilir miyiz bu durumda...Takı konusunda ise karşı tarafın elinde olduğunu boşanma davası içinde ispat edemedik ayrı bir dava açmayı düşünüyoruz. Önceki karar etkili olur mu acaba?

temyizden döndükten sonra karar sizlere tebliğ olur ve süresi dolunca kesinleşir. yani ne zaman döndüyse o. mahkeme kaleminden kesinleşme tarihini öğrenebilrisniz.
zaten dosyanız yeni açacağınız dava dosyasının içine girer Hakim mutlaka inceleyecektir dosyanızı. davanız sadece düğünde takılanlar içinse biraz zor tabi durum. takılan takılar kadında kabul ediliyo. yani ispatlamanız lazım
 
Çok teşekkür ederim Sibelim bilgilendirdiğin için...Son bir sorum daha var çok sıkmazsam eğer...boşanma sonrası nafaka davası için bir yıllık süreyi bir ay geçmiş görünüyoruz malesef...böyle bir süre zorunluluğundan daha öncesinde haberimiz olmadı malesef avukatımız bilgilendirmedi...şimdi hiçbir şekilde bu nafaka davasını açamaz mıyız???
 
eğer çoçuk için olsaydı bu nafaka istediğiniz zaman talep edebilirdiniz. ancak yoksulluk nafakası eğer ilamda hakkı saklı tutulmuyorsa 1 sene içerisinde açılması gerekir. Gene de şansınızı deneyin derim Yargıtay a gderek bozulabilirde karar. kesinleşme tarihine dikkat edin mutlaka Mahkemeden öğrenin
 
Amcam 45 gün öncesinde hapis cezası aldı. Taahütlü senet yüzünden ne kadar borcu var bilmiyoruz. Bu konuda herhangi bir açıklama yapmıyor bize. Az önce aynı koğuşta kaldığı bir arkadaşı ziyaret etti 6 aydan bahsetti bize. Oysaki amcam 90 gün demişti ben kaç gün ceza aldığını tc kimlik numarasından öğrenebilirmiyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Amcam 45 gün öncesinde hapis cezası aldı. Taahütlü senet yüzünden ne kadar borcu var bilmiyoruz. Bu konuda herhangi bir açıklama yapmıyor bize. Az önce aynı koğuşta kaldığı bir arkadaşı ziyaret etti 6 aydan bahsetti bize. Oysaki amcam 90 gün demişti ben kaç gün ceza aldığını tc kimlik numarasından öğrenebilirmiyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim

taahhüdü ihlal suçundan aldıysa cezayı 3 aydır. tc kimlik numarasından size bilgi vermezler şayet hangi mahkeme olduğunu oğrenirseniz kaleme gidip sorduğunuzda yardımcı olacaklardır
 
X