Merhaba...Bir arkadaşım işini yaptırmak için iş arkadaşına yüklü miktarda para vermiş...Ama parayı verdiğine dair elinde herhangi bir makbuz ya da belge niteliğinde birşey yok...Sadece telefon görüşmeleri var kayıt niteliğinde...Parayı verdiğinden bu yana işle ilgili bir gelişme de olmamış...Acaba arkadaşım dava açsa parayı alabilirmi...Ya da parayı geri alabilmesi için ne yapması gerekir...
dava değilde 7 örnek dediğimiz ilamsız icra takibi yapabilir borçlu hakkında. fakat 7 gun içerisinde benim boyle bir borcum yok diye itiraz ederse icra takibi durur. bu durumda itirazın iptali davası açmak zorunda kalırsnız. iyide nasıl ispat edeceksiniz işte o zor
dava değilde 7 örnek dediğimiz ilamsız icra takibi yapabilir borçlu hakkında. fakat 7 gun içerisinde benim boyle bir borcum yok diye itiraz ederse icra takibi durur. bu durumda itirazın iptali davası açmak zorunda kalırsnız. iyide nasıl ispat edeceksiniz işte o zor
merhaba avukat hanımlar size bir sorum olacak benim annemle babam boşanmak üzere henüz resmi birşey yok annem maddi imkanı olmadığı için sabrediyordu ama dayanacak gücü kalmadı babam 6 ay önce başladığı işyerinde muasebeci bir kadınla yaklaşmaya başladı henüz hiçbir kanıtımız yok kadın dul oişe başladığından beri evde tabiri caizse evde terör estiriyor şu yasadan korktuğu için dayak atamıyor ama niyetleniyor annemi ve kardeşimi evden kovdu annemin gidicek yeri olmadığı için boyun eğdi asıl sorum şu babam sürekli, borcumu ödüyorum diye farklı bankalardan kredi çekiyor ve paralar ortada yok biten bir borçta yok iyice borca batıyor annem paraları naptığını sorunca kes sesini napcan sen diyor annem artık boşanmak istiyor ama 30 yılın sonunda hiçbişeysiz ortada kalmaktan korkuyor annemin hakları nedir nasıl madur olmadan boşanabilir
avukat hanımlar benim sorum şu. Anneciğimi yakın bi zamanda kaybettik. evimiz annemin üzerineydi. veraset çıkarıldı. 2 pay babama, 3 pay bana ve 3 payda ablama bölündü. Fakat sorun şu babamın ilk evliliğinden de 2 çocuğu var.Allah korusunda babama bişey olursa onlarında bu evde hakkı olacakmı. çocukların nerde olduğu bile belli değil. Ayrıca ev anneme babasından kalmış. babam bunu kafaya çok takıyo. şimdiden teşekkür ederim .. daha önceden sormuştum ama cvp alamadım.
Hayır baro size avukat atamaz, hem maaşınız hem de iki eviniz var. Bahsettiginiz diğer kısımları net anlayamadım.arkadaşımın ağzından sorunu
merhaba ben 24 senelik evlyim .şiddetli geçimsizlikten ayrılma noktasındayız.sadece emekli maaşım var baro bana ücretsiz avukat tayin edermi.eşimin 4 dairesi var 2 si bnm adıma 2 si toprak sahibinin adına kiralar çocuklarımın banka hesabına yatıyor arabası bnm kardeşimin üzerinde kendi adına hç bir mal varlığı görünmüyor.biz şu an kirada oturuyoruz bana evden benim çıkmamı istiyor durumum yok diyor aslında ben ondan daha çok mağdurum.benim adıma olan daireleri paylaşırız diyor diğerlerinden hiç bir şey alamazsın diyor .nasıl bir yol izlemeliyim bana yardım edin ltfen mahkemeye çıktığımızda bnm adıma olan daireleri paylaşmadan alabilrmiyim
:18:
Hayır baro size avukat atamaz, hem maaşınız hem de iki eviniz var. Bahsettiginiz diğer kısımları net anlayamadım.
eşimin üzerinde hiç bir mal varlığı görünmüyor.4 daireden sadece 2si benim üzerimde,dier 2si eşimde ama üzerinde değil onların kirasını alıyor,kiralar kızımın hesabına yatıyor,eşimin borçları dolayısıyla arabasını bile benim kızkardeşimin üzerine devretti,,,yani onun olan o 2 daireden bişey talep edemezmiyim
şirket yetkilisini taraf olarak göstermişsiniz, şirketi belirtmemişsiniz anladığım kadarıyla. şirket yetkilisi de gelip husumet itirazında bulunmuş. yani dava ona değil şirkete karşı açılmalıydı. davanız husumetten reddedilebilir. ticari sicilin istenme sebebi de tüzel kişiliği olan bir şirket var mı yoksa şahıs şirketi mi ona bakacaklar, eğer tüzel kişiliği olan bir şirketse mesela "bilmem ne ltd.şti ya da bilmem ne a.ş." gibi o zaman patrona karşı açtığınız dava reddedilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?