Merhabalar ben almanyada yasiyorum. Annem icin bi sorum olucakti..Annemle babam buradan bosandilar ama türkiyede hala evli olarak görünüyorlar..Annemde dedemin emekli maasini almak icin trden bosanmak istiyor..
Buradan bosandigi halde türkiyede bosanmasi uzun sürermi ve masraflimi olur ? Bosanmasi icin neler gerekir?
Birde dedemin emekli maasini suanda sadece teyzem aliyor.. Emekli maasinda yarisini alma gibi bi durum olabilirmi ? Cünkü bize öyle söylendi..
Lütfen bilgi verirseniz cok sevinirim...Simdiden cok tesekkürler..
soyadı protokolde zorunlu bir unsur değil. isterseniz kendi soyadınızı kullanabilir, isterseniz de evlenmeyle edindiğiniz soyadını kullanmaya devam edebilirsiniz. dava sonuçlanmadan temyizden feragat edemezsiniz, dolayısıyla dava karara çıktıktan sonra temyizden feragat dilekçesini dosyaya sunabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar biz bundan5 ay önce bir daire satın aldık fakat dairenin tapusu yok noter sözleşmesiyle aldık 140bin tl aldık ama noterde 75bin tl gösterdi adam.neyse aradan 2 ay zaman geçti kapımız çalındı adamın biri bu daireyi daha önce kendisin aldığını aynı noter satışının onunda elinde olduğunu söyledi.şu anda evde biz oturuyoruz merak ettiğim şey yarın birgün tapu çıkınca ev kimin adına çıkar.bu arada tapuda bu ev yol olarak görülüyor. Yani işler çok karışık lütfen yardım edebilirmisiniz
Merhaba arkadaşlar,
Eşim bir iş yeri ile 10 gün sonra işe başlamak üzere sözleşme imzaladı.Ancak aynı gün öğleden sonra daha iyi bir maaş ile başka bir iş teklifi aldı ve bu işi kabul etti. Sözleşme imzaladığı firmayı da arayarak 4-5 saat sonra sözleşmeyi fesh ettiğini bildirdi. Sözleşmede 6 ay içinde işi bırakır yada belirlenen tarihte iş başı yapmaz ise 2 maaş ceza öder maddesi var. Bu durumda eşimin sigortası başlatılmadığı için şirket bu cezayı talep edebilir mi?bizim yapabileceğimiz bişey var mı?Teşekkürler
emekli maaşlarını kızlar evlennene veya işe giene kadar alabilirler.başıl açtım ama cevap alamadım..buraya da yazayım..
Nette çok şey okuduk ve kafamız karıştı..Bir arkadaşım 28 yaşında , ölen annesinden dolayı emekli sandığından yetim aylığı maaşı alıyormuş..
Ssk lı olarak işe başladı 1 ay önce asgari ücretten yatırıyorlarmış ssksını....şimdi bu durumda yeni kanunlara göre maaşı kesilecek mi ? kesilme şartları neler ?
ve kesilmesi gerekiyorsa işe başladığını maaşının kesilmesi gerektiğini nasıl bildiricek internet üzerinden olabiliyor mu ? yardımcı olabilirseniz seviniriz..
(rahmetli annesi memur emeklisiymiş bilmiyorum buna göre değişiyor mu )
nette şöyle bir şeye rastladık eğer emekli sandığından alıyorsa yetim aylığını (yani vefat eden kişi memur emeklisi ise ) , çalışsa da kesilmiyor maaşı..ancak evlenince ya da memur olarak işe başlarsa kesilecekmiş..yani ssklı olarak çalışırsa kesilmeyecek..
bu doğru mu , bunu doğru mu anladık acaba ?
0-6 ay / 2 haftaMerhaba Herkese
Bilgisi olan kişilere bir şey sormak istiyorum
ben işyerinde 9 aydır çalışmaktayım aralık ayında senem dolucak ve hamile kalmayı dşünüyorum açıkcası ya senem gelmeden yada senem dolduğu vakite göre..Bu döenm içerisinde işverenin beni çıkarma gibi hakkı varmıdır?eğer senem dolmaz ise tazminat hakkım oluşurmu ?Bir ık cıdan aldığım bilgi 6 ayım dolduktan sonra yasal haklarımın başladığı zaten hamileyken işverenin çıkarma gibi hakkı olmadı yönünde..
Lütfen bilgisi olan arkadaşımız yardımcı olsun..
annenin maaş alması kız evladın maaş alamasını engellemez. eşebağlanan maaştan biraz kesinti yapıp annenize maaş bağlarlar.mrblar..
direk konuya giriyorum
annem babam bosandı.yeni bosandılar.rahmetlı dedem yurt dısından emeklı.annemın hıc bı gelırı yok.ben ogrencıyım.sorun su:annem rahmetlı babasının maasını alabılır mı?alırsa hangi yolları izlemeliyiz?bu arada anneannem alıyor su anda dedemın maasını.
cvp verirsiniz umarım.sımdıden tskler.
arkadaşlar bana yardım edebilicek olan yok mu??:26:
2,5 yıllık evliyim.öğretmenim. 4,5 aylık kızım var. eşimden boşanmam durumunda kızımın velayetinin bana verileceğini tahmin ediyorum. doğru mu?
bir tartışmamız esnasında ise eşim, sen davayı açabilirsin ama ben de seni süründürürüm, davayı uzatabildiğim kadar uzatırım,boşanmak istemediğimi belirtirim dedi.
bazen çok ciddi kavgalarımız oluyor ve ipler kopma noktasına geliyor. aslında eşimle problemim yok ama eşimin ailesi nedeniyle sık sık tartışıyoruz.daha doğrusu eşim ailesinin sözünden pek çıkamıyor, onlara hayır diyemiyor asıl sorun bu.
eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz ve ben bu apartmandan taşınmamız halinde her şeyin yoluna gireceğini söylüyorum ama eşim inatla kabul etmiyor. asla taşınmam burdan diyor.ve ben de kızımın huzursuz bir aile ortamda yaşamasını istemiyorum.kızım yaşananların farkına varmadan ayrılmanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum.
avukat arkadaşlarımdan yanıt bekliyorum(
selamlar benımde bır sorum olacak bızde yenı evlıyız yaslarımız oldukca genc ben 21 esım 20yasında esım bu yıl unıversıteye basladı tekrar calıstıgı ıcın acıkogretım okuyor esım aılesıyle gorusmuyor annesı emeklı babası sag degıl annesı esınden de maas alıyor bızım sorumuz su kı esım ogrencı oldugu ıcın bu maastan hak sahıbı olabılır mı yoksa evlı oldugu ıcın yararlanamaz mı bılgılendırırsenız sevınırım sabırsızlıkla beklıyorumm sımdıden tesekkurler
iyi akşamlar;
benim avukat arkadaşlara bir sorum olacaktı. benim dedem öldü ve mirasçısı halam ve babam. fakat babam hakkını kesinlikle aramıyor. biz evladı olarak bundan çok rahatsızız. çünkü halam güle oynaya dedemden kalanları yemekte. biz babamın hakkını arayabilirmiyiz. herkese çok teşekkürler.
eşiniz çalışıyorsa babasından kalan maaştan yararlanamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?