- 23 Ocak 2011
- 83
- 1
merhabalar. ben 5,5 aylık evli bir bayanım.boşanmak istiyorum.05.01.2011 tarihinde davayı açtım.ve 28.02.2011 de mahkeme günü.eşimde boşanmayı kabul ediyor.şiddetli geçimsizlik ( evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile) diye başvurdum.mahkeme benden şahit listesi istedi.3 tane de şahit yazdım. acaba tek celsede biter mi ?? ne yapmam gerekiyor mahkeme de. eşimle öyle kavga , dayak gibi problemlerimiz yok.ama hiç bir konuda anlaşamıyor sürekli tartışıyoruz.zaten neredeyse görücü usulü bir evlilik oldu.1 kere görüştüm yani.böyle işte.. 1 yılın altında olduğumuz için ilk celsede bitmezse 3 yıl dava açamıyorsun dediler bana.umarım böyle bir şey yoktur.avukat arkadaşlarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim.SAYGILARIMLA,
Selamlar benim bir sorum olacaktı.Benim annem ve babam arasında resmi nikah yok. Babam bir başkıyla resmiyette evli. 2526 sayılı af kanundan yararlanarak bana kimlik çıkarmışlar. Ben babamın soyadını taşıyorum. Fakat Anne adı ise öz annemin ismi. Fakat öz annemin soyadı farklı şu anda.
Ben annemin mirasından yararlanabilirmiyim? Ayrıca anneden tek çocuk benım...
Yardımcı olursanız teşekkürler... :97:
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Yalnız benim dayım itiraz edebilir... bu miras olayını garantilemek için ne yapmam gerekir???:95:
Çok soalun ya sevindim. Peki alt soyu sayılıp sayılmadığımı nüfus müdürlüklerinden gidip öğrenebilirmiyim??
Avukat arkadaşlar ben resmi belgelerde annemin kızı olduğumu görmek istiyorum. Nasıl araştırabilirim yönlendirebilirmisiniz:26:
biz eski nişanlımla nikah yapmıştık ve çok büyük problemler sonucu ayrıldık. karşı taraf açtı davayı. şiddetli geçimsizlik ve benim ona tokat attığımı yazmış.anne ve babasını da şahit olarak yazmış. o avukat tutmadı.
mahkme nasıl oluyor, suçlamaları kabul mü etmem gerekiyo hemen boşanmak için. ben de istiyorum çünkü hemen kurtulmayı..
31 martta dava var. avukat tutarsam, ben gitmesem mahkemeye,boşanma açısından zararı olur mu?
yüzlerini görmek istemiyorum çünkü..
ilk duruşmada hayırlısıyla bitmesini istiyorummm
Çok teşekkür ederim Ijan... Nüfus müdürlüğünden alınan nufus kayıt örneğinde annemin üzerinde olduğum göründü. Şİmdi ben internetten araştırdım. Her türlü itiraza karşın Annem ve babamın notere gidip bu bizim çocuğumuz şeklinde resmi senet almalarına gerek varmı acaba??? :97:Nufus mudurlugunden aile tablosu alarak nufus kayitlarinizi inceleyebilirsiniz.