Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

dedem,babam ve amcamlar aynı dükkanda çalışmışlar..dedemin o zamanlardan üstüne olan 3 katlı bir ev var..dedem öldükten sonra amcam evi kendi parasıyla aldğını babamın ve diğer kardeşlerinin hiçbir hakkı bulunmadığını iddia ediyor..böyle bi dava olabilrmi ? ne yapmak gerekir yardım edin lütfennn

1 yılın altında olduğu için kanunen anlaşmalı boşanma sayılmasa da fiilen aranızda boşanma konusunda bir anlaşma olduğu için işiniz çok zor değil
duruşmaya şahitlerinizle birlikte gidin
Aranızdaki geçimsizlik nedenlerini şahitle ispatladığınız takdirde boşanmanıza karar verilecektir
ancak nafaka, tazminat gibi talepleriniz varsa ekonomik durum tespiti vs nedenlerle davanız uzayabilir
Şahitlerinizin ifadeleri de önem taşıyor, mahkeme sizi aile psikoloğu ile görüşmeye de yönlendirebilir

Selamlar benim bir sorum olacaktı.Benim annem ve babam arasında resmi nikah yok. Babam bir başkıyla resmiyette evli. 2526 sayılı af kanundan yararlanarak bana kimlik çıkarmışlar. Ben babamın soyadını taşıyorum. Fakat Anne adı ise öz annemin ismi. Fakat öz annemin soyadı farklı şu anda.

Ben annemin mirasından yararlanabilirmiyim? Ayrıca anneden tek çocuk benım...

Yardımcı olursanız teşekkürler... :97:

Benim kızkardeşim eşinden 29 kasım tarihinde boşandı boşanma dilekçelri karşılıklı anlaşarak verilmiş tabi dava tek celsede bitmiş. kararı almaları için 20 gün sonra gelin kararı imzalayıp alın demişler ama kardeşimi eşiyle bu zaman içerisinde barıştırdık şimdi boşandıkları için pişmanlar fakat kararı imzalamadıkları için boşanma işleminin iptali mümkünmüdür yani kararı imzalamayıp almasalar boşanma geçerli olurmu yoksa yapılması gereken başka hukuki bir durum varmı bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

tabiki de annenizin mirasından yararlanabilirsiniz. miras olayı soyadla alakalı bir durum değildir.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Yalnız benim dayım itiraz edebilir... bu miras olayını garantilemek için ne yapmam gerekir???:95:

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Yalnız benim dayım itiraz edebilir... bu miras olayını garantilemek için ne yapmam gerekir???:95:

Dayınızın itiraz etme gibi bir durumu olamaz. Anneniz evliyse miras eşi ve başka çocuğu yoksa size kalacaktır. Evli değilse ve sizden başka çocuğu yoksa miras sadece size kalır. Yasal olarak siz annenizin birinci dereceden altsoyu sayılacağınızdan dolayı(yasaya göre çocuk anne, baba, kardeşten önce gelir)birinci derece mirasçı siz olacaksınız.

Çok soalun ya sevindim. Peki alt soyu sayılıp sayılmadığımı nüfus müdürlüklerinden gidip öğrenebilirmiyim??

Avukat arkadaşlar ben resmi belgelerde annemin kızı olduğumu görmek istiyorum. Nasıl araştırabilirim yönlendirebilirmisiniz:26:

R...x adlı emlak firmasında çalışan arkadaşıma evimizi satmak istediğimizi söyledik, ilgileneceklerini söyledi. Bende bulunan resimleri verdim ve sitesine koydu. Sonuçta evi beğenen biri çıktı ve bizi yüzyüze getirmek istediler. Yapılan görüşmede bize hiç bahsedilmeyen komisyon ücretini alıcıya söyleyince alıcı komisyonu çok yüksek bulup tereddüt etti. Alıcıdan istenen rakkam 10.000 tl bizden ise 8.000 tl idi.
Biz satış için emlak firmasıyla bi sözleşme imzalamadık, alıcıda imzalamamış, bunu düşünerek alıcının telefonlarını bulup görüştüm evi almak istediklerini ama komisyonun çok olduğunu tapu masrafıyla birlikte çok masraf olacağını sölediler. Bende aynı fikirde olduğum için emlakçıyı aradan çıkarıp satışı yapalım arkadaşıma bi miktar emek parası verelim dedim.
Etraftan duyduğumuz kadarıyla R...X denilen firma sözleşme yapmasa bile hak iddia edip mahkemeye veriyormuş . Böyle bişey yapma hakkı olabilirmi? Yada komisyon isteyebilirmi? Malımızla köşe bucak saklambaç oynar olduk. Bilgi verirseniz sevinirim.

biz eski nişanlımla nikah yapmıştık ve çok büyük problemler sonucu ayrıldık. karşı taraf açtı davayı. şiddetli geçimsizlik ve benim ona tokat attığımı yazmış.anne ve babasını da şahit olarak yazmış. o avukat tutmadı.
mahkme nasıl oluyor, suçlamaları kabul mü etmem gerekiyo hemen boşanmak için. ben de istiyorum çünkü hemen kurtulmayı..
31 martta dava var. avukat tutarsam, ben gitmesem mahkemeye,boşanma açısından zararı olur mu?
yüzlerini görmek istemiyorum çünkü..
ilk duruşmada hayırlısıyla bitmesini istiyorummm

Merhabalar, babamın anneme sivas'ta açmış olduğu boşanma davasını nasıl istanbul'a alabiliriz annemin sağlık sorunları olduğu için 1.dava şubat 10 da idi ama gidemedi 2.dava ise mart 30 da ve romatizma hastası olduğu için uzun yolculuklar yapamıyor ve soğuk yerde kalamıyor. Sizden ricam 2.dava olmadan nasıl bir işlem yaparak davayı istanbula alabiliriz. Şimdiden teşekkür ederim

Sayın avukatlar, Kadına karşı şiddetin cezası ne olar? Eger ki, şiddete karşı dava açıldı ama sonradan kadın davayı geri çekti - yine de ceza alcakmı eş?

mrb
Hiçbir davada vekil tayin etme zorunluluğu yoktur, kişiler avukatları olmaksızın dava ve işlerini takip edebilirler. Ancak elbette davayı avukat ile takip etmenin -özellikle yargılama usulü açısından- önemi büyüktür. bosanma acısından tabiki zararı olmaz bi avukat tutup karsı taraf ile avukatınız aracılığıyla muhattap olmus olursunuz

Nufus mudurlugunden aile tablosu alarak nufus kayitlarinizi inceleyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim Ijan... Nüfus müdürlüğünden alınan nufus kayıt örneğinde annemin üzerinde olduğum göründü. Şİmdi ben internetten araştırdım. Her türlü itiraza karşın Annem ve babamın notere gidip bu bizim çocuğumuz şeklinde resmi senet almalarına gerek varmı acaba??? :97:

Merhaba,
Benimde bir sorunum var ve açıkcası hiç başıma böyle bir şey gelmediği için ne yapacağımı bilmiyorum..Bir arkadaş vasıtasıyla bir şirkete ortak oldum kağıt üzerinde ama hiç sermayem olmadığını en başındada sölemiştim bu yüzden teminat olarak bi senet imzaladım ama üzerine tarihte atılmadı sadece teminat olarak düşünüldüğü için..sonra tabii bu arkadaşlarla aramız bozulduğu için senedi bankaya vermişler eve ihbarname geldi 1 hafta sonrada tebligat gelmiş ama ben evde olmadığım için muhtarlığa bırakılmış..şimdi ben o tebligatı muhtarlıktan alırsam direk olarak adresimi teyit etmiş olurmuyum?? çünkü benim üzerime hiçbişey olmadığı için eve icra için gelirlerse benim evde oturmadığımı sölemelerini istiycem evden hiçbişey almamaları için..BÖyle bir hakkım olabilirmi????? Ne yapmam lazım yardımcı olabilirmisiniz lütfen???

Merhaba,
Ben bir emlakçıya ev almak üzere kapora verdim, sözleşme imzaladık ama noterde değil. Sözleşmede ödediğim 1000 TL kapora bedeli yazılı. Evi kredi ile alacaktım, emlakçı benden bilgileri alıp kredi için benim adıma başvuruda bulundu. Ben bankaya ekspertiz ücretini ödedim ve bankanın cevabını beklemeye başladım. Bu arada ben nakit para arayısına girdim ama emlakçı ben daha parayı bulmadan kendi başına benim onayımı almadan almadan kredi işlemlerimi durdurmuş. Banka şubesi bana bilgi vermedi bu sırada. Kredinin askıya alınmasında kesinlikle onayım alınmadı, emlakçının sözü ile durdurmuş banka. Ben kredi almayacak olsam ekspertiz ücretini niye ödeyeyim, az değil 500 TL.. Durduruldugunu öğrendiğimde ben krediyi niye durdurdunuz dedim, kredinin aktif edilmesini istedim ama güya evsahibi emlakçıya kızmış ve evi satmaktan vazgeçmiş. Emlakçı beni günlerce telefonda oyalayıp durdu. Cayma halınde tarafların 5000 TL ödeyeceği ama kredi çıkmadığı takdirde alıcının sorumlulugu olmayacağı yazılı sözleşmede. Yani ben kendimi koruyan bir madde koydurdum sözleşmeye. Tapu alma tarihi geçen cuma sondu sözleşmeye göre. yani 04.03.2011

Sonuç 1000 TL kapora ve 525 TL ekspertiz olmak üzere 1525 TL zarardayım.

Haftalardır ugrasıyorum saatlerce telefonla konuştum, adamlardan 1000 TL yi geri istedim kapora yandı vermiyoruz dediler. Ama satıştan vazgeçtiklerinde kaporayı geri vereceğiz demişlerdi. Şimdi evsahibi vermiyor ben de cebimden ödeyemem diyor. Üstelik asıl ben seni dava edicem dedi.

Evsahibi ile hiç karsılaşmadık ve iletişim bilgileri bende yok maalesef. Emlakçıdan telefonunu istedim ama onu bile vermedi. Sadece tapuda yazan isim var.

Belge olarak, elimde sözleşme, tapu fotokopisi, bankaya ödediğim expertiz ücreti dekontu var.

Kendim öğretmenim, bir aylık maaşımı kaptırdım, diğer baktığım evleri kaçırdım, 3 haftadır kaç para telefon parası verdim bilmiyorum ve moralim çok bozuk. Hakkımı nasıl arayabilirim? Lütfen bana bir yol gösterin, şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…