Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

mrb. arkadaşım şuan boşanma eşiğinde. bizde naparız diye düşünüyorduk burda yazıları okuyunca aradığımız yardım burdaymış çok iyi oldu şimdiden teşekkürler... henüz dava falan yok ortada eşi boşanmak üzre evi terk etmiş.ses seda yok ne işler çeviriyor diye düşünürken; malları annesinin veya kardeşinin üstünemi devrediyor bu sırada diye aklına gelmiş. banada mantıkl geldi açıkcası. çocukları var 2 tane. eşinin üzerine değil malları babasının üzerine babası vefat etmiş.herhangi biri üstüne almamış şimdiye kadar ölen babasının üzerinde duruyor mallar hala,11 yıl olmuş babası öleli.3 kişinin miras hakkı varmış. eşi,eşinin annesi ve kızkardeşi. şimdi bu adam kendi hakkını annesinin veya kardeşinin üzerinemi devrediyor acaba bunu nasıl öğrenebiliriz? eğer devretmediyse arkadaşıma eşinin payı olan kısımdan herhangi bir mal düşermi? evliliklerinde şiddet,hakaret,iftira var. birde arkadaşıma dava aç dedim ama kendi dava açmıcakmış karşı taraf haksız konumda olduğu halde o açarsa dahamı iyi oluyorki? komşular şahitmiş ama şahitlik edecek birini bulabilcekmi emin değil. böyle durumlardan herkes kaçıyor maalesef.atılan iftirayıda nasıl ispatlayabilirki sonuçta evde kendileri yaşıyorlar insanlara değil kendisine söylenmiş şeyler? bu kız ne davası açabilir bu adama? maaşı gayet iyi kocasının 3 buçuk milyar kadar maaş alıyormuş birde banka yoluyla ispatlanabilcek kira geliri varmış aylık 600 tl. 2 tane çocuk var kız çalışmıyor nafaka toplamı ne olur? geleceğinden geçinemeyeceğinden endişeli? birde atılan iftiralar çok ağır çocuğun kendisinden olmadığını falan iddia etti kıza hamileliği boyunca ve çocuk doğduktan sonra ve bunun gibi namusuna atılmış birçok iftira var.. ne davaları açmalı bu adama tazminat nafaka herşekilde ödetmek istiyor ona tüm yapabilceklerini yapmak istiyor çünkü hem çok çekti kız onu dövdü dövdü hadi git boşa beni deyip durdu adam hemde kız gitmeyince kendi bavulunu aldı evi terk etti üstüne üstlük o boşıcakmış artık kızda ne yapabilceksem yapıcam diyor?eğer maddi açıdan sorun yaşamazsa ailesinin yanına değil çocuklarıyla ayrı bir şehirde bir yaşam kurmak istiyor yalnız başına eşiyle aynı şehirde olmıcak bunlar hakimin kararını etkilermi? çocuklar çok küçük biri 1 yaşında diğeri 2 yaşında...
bu siteye üye olmasını söylicem hemen evde interneti var diye hatırlıyorum biz genelde telde dertleştiğimiz için o dahada iyi anlatır problemlerini.
çok mağdur bu kız ya balayında bile neler çekti cinsel organına bile laf atmış adam daha önce ilişkiye girmiş kadının gibiymiş falan... evliliğinden 1 buçuk yıl sonra hamileliğinin 8. ayında adam sen benle evlenirken adetlimiydin demiş adam ya ölürmüsün öldürürmüsün daha neler neler adam şizofren sanırım kuruyor ve suçluyor...19 yaşında evlendi bu adamla ve 23 yaşında boşuyor adam kızı dul bırakıyor hemde bunca suçuna rağmen. adam bayadır boşanmak istiyor aslında 1 haftalık evliliğinden beri dayak yiyor sürekli boşıcam seni deyip duruyormuş. son 1 yıldırda dövüp git boşa beni diyormuş. hatta bir kere imam nikahıyla boşamış tekrar imam çağırıp nikahları tazelenmiş. kız çocuğunun cinsiyetini bile dayak yiyip gittiği acilden öğrendi. ay açıkcası çekmediği kalmadı ya buraya üye olsunda anlatsın hayatını cidden daha neler vardır aklıma gelmeyen.
ne yapılabilir yardımcı olursanız çok mutlu olucam elim kolum bağlı dertlerini dinliyorum öyle üzülüyorumki birşekilde yardımcı olmak istiyorum ona...

Vah canım benim ya :KK43: Şimdi yapılacakları yazıyorum...Adam hem evlilik içerisindeki hareketlerinden dolayı hemde evi terk ettiğinden dolayı kusurlu.Arkadaşınızevliliğin temelinden sarsılması gerekçesi ile acil boşanma davası açsın, adamın evi terk ettiğini ve kavgaları şahitlerle kanıtlayın.muhakkak ki kızın annesi vs yakın arkadaşı bir şekilde olaya şahit olmuştur gerekirse siz şahit olun.Bunun dışında dayak yediğinde darp raporu aldıysa bu delil olarak kullanılabilir...Vereceği dava dilekçesinde her şeyi açık açık anlatsın kendi için 750 ytl fakirlik nafakası ve çocuk başına 300 ytl iştirak nafakası talebinde bulunsun peşinen, bunlara ek olarak yüksek bir meblağ manevi tazminat talebinde bulunsun örneğin 100.000 ytl, bu rakamı yüksek tutmanın sizin açınızdan bir zararı olmaz neticede mal varlığı araştırmasına gidilecek ve o zaman üzerinde ne var ne yok görülecektir, sahip olduklarının yarısı nafaka taleplerinin haricinde yine arkadaşınızındır.Ayrıca miras paylaşımı konusu biraz tuhaf geldi bana, olayın bu şekilde olduğuna emin misiniz? acaba ölen babalarının mal varlığından çok borcu vardı da reddi miras mı yaptılar?

hakim çocukları anneye verecektir, farklı bir şehirde yaşamaları sonuca etki etmez...bu arada dava açtığında sanıyorum ki adamepey snirlenecek bu yüzden can güvenliği konusunda endişeli olduğuna dairde beyanda bulunup uzaklaştırmaya dair hüküm çıkarttırması yararına olur...son olarak dava süresinin ne kadar süreceini bilemediğimiz için tedbir nafakası talebinde bulunsun...

Son düzenleme:
yok borçtan dolayı değil eşi hak hukuku çok iyi biliyormuş ve aşırı kurnaz bir adam işyerleri ev arsa var kirada sırf bir kişinin üstüne olsa vergi veriyorlarmış devlete ama böyle 3 kişi ortak olunca vergi vermek zorunda kalmıyorlamış yada çok az vergi düşüyormuş o yüzden almamışlar üstlerine şimdi sordum.
bu durumda hakkı olurmu arkadaşımın?

yok borçtan dolayı değil eşi hak hukuku çok iyi biliyormuş ve aşırı kurnaz bir adam işyerleri ev arsa var kirada sırf bir kişinin üstüne olsa vergi veriyorlarmış devlete ama böyle 3 kişi ortak olunca vergi vermek zorunda kalmıyorlamış yada çok az vergi düşüyormuş o yüzden almamışlar üstlerine şimdi sordum.
bu durumda hakkı olurmu arkadaşımın?

Anlamadım, şimdi bu adamın üzerinde başka ortak olsa bile malı var mı yok mu? mallarda hissesi yoksa arkadaşınızın hak iddia edemez ama şu var eğer ki mal varsa ve akıllılık yaptığını sanıp malı başkasının üzerine devrettiyse bu devirden kazandığı para nerede? inanın bana mal kaçırmak bu kadar kolay bir şey değil...arkadaşınız bir an evvel dilekçe verip mal varlığı araştırması yaptırsın belki başkasının üzerine geçiremeden gafil avlanır.

Anlamadım, şimdi bu adamın üzerinde başka ortak olsa bile malı var mı yok mu? mallarda hissesi yoksa arkadaşınızın hak iddia edemez ama şu var eğer ki mal varsa ve akıllılık yaptığını sanıp malı başkasının üzerine devrettiyse bu devirden kazandığı para nerede? inanın bana mal kaçırmak bu kadar kolay bir şey değil...arkadaşınız bir an evvel dilekçe verip mal varlığı araştırması yaptırsın belki başkasının üzerine geçiremeden gafil avlanır.
ya durum şöyle diyor arkadaşım. babasından kalan mallar 2 tane dükkan, 3 tane ev ve arsa varmış baya değerli bir arsa. şimdi bu mallar kimin üstüne derseniz hala ölen babasının üstünde duruyormuş ve arkadaşım diyorki sanırım vekaletle malların takibini yapıyorlar yani kiraya veriyorlar falan. yani babadan kalan mal var halada onun üzerine tüm vekaletler eğer şimdi başka herhangi bir işlem yapmadıysa bu adamın üstüneymiş. annesi kız kardeşide adama vekalet vermişler. işleri yürütmesi açısından. ama tapular hala 11 sene önce ölen babasının üstüneymiş. neden üzerlerine almadıklarını sormuş bi kere arkadaşım hemçokpara istiyorlar devir için vermeye ne lüzum var hemde bu şekilde vergisi çok az oluyormuş. yani dükkanların vergilerini kiracılar ödüyor ya zaten evler kalıyor geriye evleride 3 kişiye bölündüğünde ödenen vergi ya hiç yada çok az oluyor diyor. anlatabildim umarım yaaa...

ya durum şöyle diyor arkadaşım. babasından kalan mallar 2 tane dükkan, 3 tane ev ve arsa varmış baya değerli bir arsa. şimdi bu mallar kimin üstüne derseniz hala ölen babasının üstünde duruyormuş ve arkadaşım diyorki sanırım vekaletle malların takibini yapıyorlar yani kiraya veriyorlar falan. yani babadan kalan mal var halada onun üzerine tüm vekaletler eğer şimdi başka herhangi bir işlem yapmadıysa bu adamın üstüneymiş. annesi kız kardeşide adama vekalet vermişler. işleri yürütmesi açısından. ama tapular hala 11 sene önce ölen babasının üstüneymiş. neden üzerlerine almadıklarını sormuş bi kere arkadaşım hemçokpara istiyorlar devir için vermeye ne lüzum var hemde bu şekilde vergisi çok az oluyormuş. yani dükkanların vergilerini kiracılar ödüyor ya zaten evler kalıyor geriye evleride 3 kişiye bölündüğünde ödenen vergi ya hiç yada çok az oluyor diyor. anlatabildim umarım yaaa...

Canım anladım, bu durumda arkadaşın bu mallar üzerinde hak iddia edemez ancak gelen kira gelirleri ile alakalı bildirimde bulunabilir...Bunun içinde boşanma arifesinde mal varlığı araştırması yapılması lazım, eğer kiralar elden toplanıyorsa nasıl kanıtlanır bilemiyorum tatlım...

Bende bir soru sormak istiyorum :KK61: Öncelikle mahkeme salonunda nasıl davranılır biraz bilgi verebilirmisiniz. Bu yemin olayı varmı mesela çok merak ediyorum.
Esas sorum şu. Aldığım bir üründen dolayı tüketici haklarına başvurup kazandım. Ben paramı alacağım günü beklerken karşı taraf dava açtı. Avukatım yok ama kendimi düzgünce savunursam kazanma ihtimalim nedir bir avukat karşısında.
Şimdiden teşekkürler. =)

Bende bir soru sormak istiyorum :KK61: Öncelikle mahkeme salonunda nasıl davranılır biraz bilgi verebilirmisiniz. Bu yemin olayı varmı mesela çok merak ediyorum.
Esas sorum şu. Aldığım bir üründen dolayı tüketici haklarına başvurup kazandım. Ben paramı alacağım günü beklerken karşı taraf dava açtı. Avukatım yok ama kendimi düzgünce savunursam kazanma ihtimalim nedir bir avukat karşısında.
Şimdiden teşekkürler. =)

Hukuk bilginiz yeterliyse kendinizi savunabilirsiniz elbette. Bu tarz ticari davalarda duruşma günü konuşmaktan çok dava dosyasına gerekli kanıtları vs ekleyerek iddialarınızı belirtip ara ara iddiaları çürütecek kanıtlar veya bilgilerin eklenip eklenmediğini kontrol ederseniz iyi olur zira hakim size çok kısa bir söz hakkı verecektir, bunun dışında absürd kıyafetler yerine düz renk bir gömlek, kumaş pantolon veya etek giymeniz daha çok yakışık alır, hakimin karşısında kollarınızı kavuşturmayın, ellerinizi arkaya koymayın, ellerinizi düz bir biçimde önünüzde veya yanınızda tutun, ses tonunuz ne alçak ne de yüksek olmalı...

Hukuk bilginiz yeterliyse kendinizi savunabilirsiniz elbette. Bu tarz ticari davalarda duruşma günü konuşmaktan çok dava dosyasına gerekli kanıtları vs ekleyerek iddialarınızı belirtip ara ara iddiaları çürütecek kanıtlar veya bilgilerin eklenip eklenmediğini kontrol ederseniz iyi olur zira hakim size çok kısa bir söz hakkı verecektir, bunun dışında absürd kıyafetler yerine düz renk bir gömlek, kumaş pantolon veya etek giymeniz daha çok yakışık alır, hakimin karşısında kollarınızı kavuşturmayın, ellerinizi arkaya koymayın, ellerinizi düz bir biçimde önünüzde veya yanınızda tutun, ses tonunuz ne alçak ne de yüksek olmalı...

Hukuk bilgim yeterli değil. Hatta hiç alakam yokda diyebiliriz. Haklılığımı kanıtlayacak belgelerin elimde olduğuna güvenerek avukat tutmadım. Anladığım kadarıyla konuşmaktan çok belgeleri vermem gerek. Gelen kağıtta "iddia ve savunmalarınızı dahi yazı olarak vermeniz..." diye bir yazı geçiyor. Yani savunmamı yazıp belgeleri de ekleyip hakime böylece sunucam galiba değil mi? Peki bu belgeyi direk hakime salonda mı sunucam başka türlü olmaz heralde :kk77: Sanırım avukat şart :KK43:

Hukuk bilgim yeterli değil. Hatta hiç alakam yokda diyebiliriz. Haklılığımı kanıtlayacak belgelerin elimde olduğuna güvenerek avukat tutmadım. Anladığım kadarıyla konuşmaktan çok belgeleri vermem gerek. Gelen kağıtta "iddia ve savunmalarınızı dahi yazı olarak vermeniz..." diye bir yazı geçiyor. Yani savunmamı yazıp belgeleri de ekleyip hakime böylece sunucam galiba değil mi? Peki bu belgeyi direk hakime salonda mı sunucam başka türlü olmaz heralde :kk77: Sanırım avukat şart :KK43:

Kardeşim geldiğinde daha net yanıtlar ama ticaret davalarında aynen dediğin şekilde işliyor ve duruşma gününden evvel belgeleri dosyaya koyman lazım .hakimler dosyayı duruşma anında değil öncesinde inceler...

Dün de dediğim gibi pek fazla konuşma şansınız olmayacağı için delillerinizi mahkeme gününden evvel dosyaya koyup ara ara sizin delillerinize karşı taraftan çürütme gelmiş mi veya cevap yazılmış mı diye takip edip anında mudahale etmeniz gerek, bunun dışında avukat tutarsanız tabii ki daha iyi olur ama madem ki haklıyım diyorsunuz bu da size kalmış...Bu arada konu nedir?

Hiç sevmediğim işler :KK43: Canım telefon almıştım ve garanti kapsamında olduğu halde, kullanıcı hatası diyip yapmadılar. Bende tüketici haklarına başvurup kazandım. Alacağımda 250 lira gibi bir para. Ve kabul etmeyip karşı dava açtılar. Açıkcası 250 lira alacak için avukat tutmak mantıklı gelmedi. Bir anlamı kalmayacaktı yani. Anlayacağınız öyle işte.
Ve muhtemelen karşı tarafın avukatıda normal bir vatandaşın bunları bilmeyeceğini, avukatla uğraşmayacağını düşünerek rahattır yani. Söylemeseniz ben direk kendim gidicektim mahkemeye. teşekkürler çok yardımcı oldunuz gerçekten. Ama gelen kağıtta "delillerinizi ilk duruşma gününde ibraz etmeniz ..." diyor. Şubatın 2 sinde duruşma günü. Bu yüzden o günü bekliyordum ben. Eğer dediğin gibiyse önceden mi yollamam gerek? Nasıl ulaştırıcam mahkemeye? :KK43: Pardon ya cidden çok bunalttım..

Hiç sevmediğim işler :KK43: Canım telefon almıştım ve garanti kapsamında olduğu halde, kullanıcı hatası diyip yapmadılar. Bende tüketici haklarına başvurup kazandım. Alacağımda 250 lira gibi bir para. Ve kabul etmeyip karşı dava açtılar. Açıkcası 250 lira alacak için avukat tutmak mantıklı gelmedi. Bir anlamı kalmayacaktı yani. Anlayacağınız öyle işte.
Ve muhtemelen karşı tarafın avukatıda normal bir vatandaşın bunları bilmeyeceğini, avukatla uğraşmayacağını düşünerek rahattır yani. Söylemeseniz ben direk kendim gidicektim mahkemeye. teşekkürler çok yardımcı oldunuz gerçekten. Ama gelen kağıtta "delillerinizi ilk duruşma gününde ibraz etmeniz ..." diyor. Şubatın 2 sinde duruşma günü. Bu yüzden o günü bekliyordum ben. Eğer dediğin gibiyse önceden mi yollamam gerek? Nasıl ulaştırıcam mahkemeye? :KK43: Pardon ya cidden çok bunalttım..
Bazen ne rezil oluyor bu firmalar böyle, hakkını aradığın için seni tebrik ediyorum canım...celpte yazdığı üzere ilk duruşma gününde ibraz edebilirsin ama savunmanı muhakkak öncesinde dosyaya koy, duruşmadan sonra ise daha öncede yazdığım gibi dosyayı sıkı takip et cevaba cevap ver suçlamaları çürüt karşı savda bulun :) Dava hangi mahkemede görülüyorsa oraya gidecek, kalem odasına girip dosyayı isteyeceksin bu arada savunmanı mahkeme kaçıncı mahkemde görülüyorsa onun hakiminden havale alıp dosyaya ekleyeceksin hepsi bu.

bu arada sana karşı dava mı açtılar yoksa davayı temyize mi götürdüler tatlım? eğer yeni dava açtılarsa (ki bu çok mantıksız) kendi kazandığın dava dosyasının kopyasını direkt mahkemeye sun.

Son düzenleme:
Bazen ne rezil oluyor bu firmalar böyle, hakkını aradığın için seni tebrik ediyorum canım...celpte yazdığı üzere ilk duruşma gününde ibraz edebilirsin ama savunmanı muhakkak öncesinde dosyaya koy, duruşmadan sonra ise daha öncede yazdığım gibi dosyayı sıkı takip et cevaba cevap ver suçlamaları çürüt karşı savda bulun :) Dava hangi mahkemede görülüyorsa oraya gidecek, kalem odasına girip dosyayı isteyeceksin bu arada savunmanı mahkeme kaçıncı mahkemde görülüyorsa onun hakiminden havale alıp dosyaya ekleyeceksin hepsi bu.

bu arada sana karşı dava mı açtılar yoksa davayı temyize mi götürdüler tatlım? eğer yeni dava açtılarsa (ki bu çok mantıksız) kendi kazandığın dava dosyasının kopyasını direkt mahkemeye sun.

gerçekten dava açtılar. bende bunu anlayamıyorum. Karşı tarafın savunmasında zaten mahkeme ve avukat giderlerini karşı tarafa yükletilmesine.. diye bi talepleri var. Bilmiyorum bu hepsinde böyle mi ama stresi var üstümde. 250 lira alacak için 1.000 tl masraf çıkmasında :KK43:
Bu şartlar altında bir daha hakkımı falan aramayı düşünmüyorum :18:
Avukat bir arkadaşa yazdırdım savunmamı. Duruşmadan bir kaç gün önce savunmayı vermeyi düşünüyorum.

Aslında konu açmıştım ama kimseden cevap gelmedi.Şansımı birde burda denemek istedim.Umarım cevap veren olur....:KK5:

Avukat Arkadaşlar İlgilenirseniz Sevinirim
Eşimin ortak olduğu halen işlemek de olan bir firma var.Tabii ben tüm ayrıntıları bilemiyorum.Yaklaşık 3.5 yıldır işler iyi gitmediğinden dolayı başka bir firmada çalışıyor ve ortak olduğu firmadan tüm ısrarlarıma rağmen tek bir kuruş almıyor.Sorum şu ; Ben eş olarak bu ortaklığın bitmesi ve 3.5 yıllık ( bence ) zararın karşılanması için her hangi bir şey yapabilirmiyim?Buna hakkım var mı?Şimdiden çok teşekkür ederim...

Merhabalar. Geçtiğimiz hafta içi resmi olarak boşandık. Hakim bizi boşadıktan sonra temyize gitmeyeceğimize dair de bir kağıt doldurup imzzaladık çünkü ben istanbuldan kalkıp sırf boşanmak için balıkesire gittim birdaha gidemeyeceğimi söylediğimde bana ve eski eşime temyize gitmeyeceğimize dair kağıt imzalattılar. Nüfus kağıdımı değiştirmek için resmi bir belge istediğimde de herhangi bir belge vermiyoruz tekrar buraya gelmenizede gerek yok 3-4 gün içinde türkiyenın istediğiniz bir yerinden nüfus kağıdınızı değiştirebilirsiniz, artık kağıt fln gönderilmiyo herşey elektronik ortamda görünüyor dediler. Yarın boşanalı 1 hafta olucak, avukat arkadaşlara soruyorum doğru yoldamıyım herhangi bir kağıt gerekmediğini bana hakim söylediği için ısrar etmedim, ne zaman gidip nüfusumu değpiştirebilirim.Teşekkürler

Sıkıntı yok, doğru yoldasın, eskiden aile mahkemesnden karar dair belgeler posta ile nufus müdürlüğüne giderdi artık bu durum kalktı eğer bir problem olmadıysa ki temyize gitmeyeceğinize dair de kağıt imzaladığınıza göre bir problem kalmamış gibi görünüyor gidip derhal değiştirebilirsin canım.Geçmiş olsun.

Aslında konu açmıştım ama kimseden cevap gelmedi.Şansımı birde burda denemek istedim.Umarım cevap veren olur....:KK5:

Avukat Arkadaşlar İlgilenirseniz Sevinirim
Eşimin ortak olduğu halen işlemek de olan bir firma var.Tabii ben tüm ayrıntıları bilemiyorum.Yaklaşık 3.5 yıldır işler iyi gitmediğinden dolayı başka bir firmada çalışıyor ve ortak olduğu firmadan tüm ısrarlarıma rağmen tek bir kuruş almıyor.Sorum şu ; Ben eş olarak bu ortaklığın bitmesi ve 3.5 yıllık ( bence ) zararın karşılanması için her hangi bir şey yapabilirmiyim?Buna hakkım var mı?Şimdiden çok teşekkür ederim...

Şirket üzerinde bir ortaklığın yoksa halihazırda eşinin şirket ortaklığına karşı yasal hakkın yoktur ancak, eşin şirketin ortağı olduğu ve sende bir eş olarak eşinle müşterek hayat yaşadığın için bir takım hakların var elbette ama eşinle yaptığın mal rejimi anlaşmasının mal ayrılığına dönüşmesi için başvuru yapmak için çeşitli gerekçeler mevcut, mesela eğer eşine karşı icra davası açıldı ise ortaklığın ayrılmasını isteyebilir ve mal rejimi anlaşmasının mal ayrılığına dönüştürme talebinde bulunabilirsin...

merhaba
ben babama nafaka davası açtım, ekonomik yönden hiçbir şeyinin olmadığını belirlenmiş
şimdi bana avukatım sigortalı yoktur ama kendini bu kadar yıl geçindirdiğine göre özel de olsa birşeyleri vardır, bunun olduğuna kanıt bul dedi
nerden bulucam onu tanımıyorum bile...
ama zamanında biri bana onun x yerinde x işi yaptığını söylemişti
ben de o kişiyi arayıp yardım istedim, bi fotoğraf bi video en azından
sizce bunlar kanıt olabilir mi?
kafam çok karışık, yardımcı olursanız çok sevinirim :KK71:

merhabalar. ben 5,5 aylık evli bir bayanım.boşanmak istiyorum.05.01.2011 tarihinde davayı açtım.ve 28.02.2011 de mahkeme günü.eşimde boşanmayı kabul ediyor.şiddetli geçimsizlik ( evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile) diye başvurdum.mahkeme benden şahit listesi istedi.3 tane de şahit yazdım. acaba tek celsede biter mi ?? ne yapmam gerekiyor mahkeme de. eşimle öyle kavga , dayak gibi problemlerimiz yok.ama hiç bir konuda anlaşamıyor sürekli tartışıyoruz.zaten neredeyse görücü usulü bir evlilik oldu.1 kere görüştüm yani.böyle işte.. 1 yılın altında olduğumuz için ilk celsede bitmezse 3 yıl dava açamıyorsun dediler bana.umarım böyle bir şey yoktur.avukat arkadaşlarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim.SAYGILARIMLA,

Avukat degilim ama annemle babamin bosanmasindan hatirladigimi yazayim. davayi annem acmisti babam da bosanmayi kabul etmisti. tek celsede siddetli gecimsizlik sebebiyle bosanmislardi. sahit isteme sebepleri de taraflarin gercekten kari koca olduklarini ve gercekten gecimsizlik yuzunden mi bosandiklarini onaylatmak icin sanirim. cunku hakim bana bu yonde soru sormus ve sahitligimi istemisti. (gerci uzun seneler gecti ustunden tam emin olamiyorum.) sizin dediginiz uc yil bekleme suresi taraflardan biri bosanmak istemediginde oluyordu diye hatirliyorum.

X