Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

avukat arkadaşlardan yardım bekliyorum,ben 4 aylık evliyim ayrılma noktasındayız su anda,bir senemiz dolmadan anlaşarak ayrılma yokmuş sanırım,şiddetli geçimsizlik nedeni ile ayrılırsak şahit getirmeye ve bu şahitlerin aileden olmasında da gerek varmı,bu boşanma süreci kaç ay sürebilir onu merak ediyorum,ben çünkü daha fazla dayanıyorum ve bu işin uzamasını istemiyorum.eşim devamlı sen dilekçe ver diyor,neden böyle bişey istiyor anlamıyorum
peki dilekçeyi ben verirsem haksız konumamı düşüyorum ve mahkeme masrafı ne kadar olur onu merak ediyorum lütfen cevap yazarsanız çok sevinirim.

şahit olarak ailemi gösteririm çünkü evlendiğimizin ilk haftasından beri kavga ediyoruz,şu anda eve gitmek istemiyorum,ben sen aç davayı diyorum ama o bana sen aç diyor,ayrıca cicim ayı denen hiçbir şey yaşamadım yaşatmadı bana,bir kere geç kalktım yapmadığını bırakmadı bana, uyumama karışır,para ister,takıları ister tehdit eder,görüşmek istemediğim insanlarla görüşmem için baskı yapar,alışveriş yapsak parasını öderken kavga çıkarır,zaten ben de çalıştığım için eşim bana şimdiye kadar bir ihtiyacın varmı diye bile sormadı sormazda,ama bende para ister.yaşadıklarımızı herkese anlatıyor ve gelip beni başkalarıyla kyaslıyor,özel hayat denen bişey vardır ama umurunda değil,zaten küfür o biçim yani anlatamam ağzı bozuk.bilmiyorum sizce bunlar ayrılmak için yeterli değilmi ben ne hayaller kurarak evlendim şu duruma bakın bakı ilk aylardan boşanmayı düşünüyorum çok üzülüyorum.

merhabalar bende bır konuda yardım ıstıyorum...

ımar gecen bır arsanın beledıyeye ımar planı ıcın dava acması ıcın gereken sure nedır....bır yıl sonra acılan davalarda kazanma olasılıgı varmıdır..???

Standart avukat arkadaslar bır bakabılırmı lutfen

şimdi kızlar ben gecen ay 5 gun yengemde mısafır olarak kaldım dayım vefat ettı yengemın kızlarının bırı lıse sonda bırı lıse 1 de ben orda kaldıgım gun suresınce lıse 1 de olan yegenım eve hep aglayarak geldı annesı ne oldugunu sordugunda ıngılızce dersındeydık ögr. benı hıç takmıyor hep ayrım yapıyor ben bışı sormak ıçın parmak kaldırdım cekın su salagı fılen demış ogretmende ucretlı ınglızce ogr..yengem ertesı gun okula gıtmış grşmek ıçın bu arada ogretmen 25 yasında ve cok havalı sınıfa gırıp cıkan ogretmenlerın arkasından bıle dıl çıkarırmış sınıf sahıt bu konuda.neyse ogretmen yengeme demışkı kızınızdan haz almıyorum baska okula gecıs yapabılır demış ve bunu derkende baska bır hoca duyup yanlarına gelıp konuşmanızı duydum sız nasıl ınsan kayırırsınız fılen demış soylentı gecmış.3 gun sonra yengemın kızının yanına gelmış herkes ıçınde salaksın sen gıt bu okuldanda kafamız rahat etsın basıt yuzsuz annenede soyle yarın yokum bugun gelsın dıye dalga gecmış.kız eve bı geldı nasıl aglıyor anlatamam.yengem hemen okula gıttı arkasındanda ben oglumu aldım yengemı sakınlestıreyım dıye.bılgısayar odasında oturuyormuş yengem ıçerı gırdı nıçın sız benım kızıma bu şekılde davranıyorsunuz sızı bu sefer mudure sıkayet etcem dedı aglamaya basladı sınırınden sonra ben ogretmene sızın annenız babanız sızı bu sekılde egıttıyse bışı dıyemıcem dedım bu kız agız burun kıvırmaya basladı daha sonra dısarı çıkn dıye benı ıteledı ve 3 yasındakı oglum duştu o sırada baska ogretmen gelıp bızı dısarı konuşmaya cagırdı.bu sırada polısler geldı ve hepberaber sıkayetcı olduk.fakat bu ogretmen benım ıçın benı dovdu sacımı cektı demış.bende dedımkı eger dovduysem saglık raporu alsın hemen dedım ve alındı temız cıktı.nasıl ıspat edebılırım yapmadıgımı.bızden baska kımse yoktu orda.durum neolur ayrıca.haa bırde ogretmen okuldan atıldı okuldakı bırcok ögrencıye neler neler demış herkes sahıt oldu.

ilkokuldan beri kanım canım olan arkadaşım 9 yıllık evliliğini bitirmek üzere bende 4 yıldır başka bir şehirdeyim ve evliyim görüşmelerimizde davasına şahitlik edebileceğimi söyledim ve beni tanık listesinde yazdırdır.bu hafta sonu mahkemesi var ama ben gidemiyorum 1.neden bebek için tedavi görüyorum ve o gün iğne olmam gerekiyor.2.ve en önemli neden de eşimin bu olyadan haberi yok.çünkü o arkadaşımla görüşmemi yasakladı ben buna rağmen görüşmeye devam ediyordum.3 gündür arkadaşım arıyor telefonlara çıkmanıyorum.tanıklıktan çekilmek istediğimi söyleyemiyorum çok zor durumdayım acaba avukatını arasamda söylesem mi tanıklık yapamayacağımı eğer tebligat bulunduğum adrese gelir ve eşim öğrenirse benimde evliliğim biter gerçekten çok ama çok zor bir durumdayım

arkadaşınızı ikna etmeniz gerekiyor tanıklık yapmamak için aksi takdirde mahkeme evinize tebligat gönderecektir
farklı şehirlerde iseniz bulunduğunuz şehirdeki bir mahkeme de sizi dinleyebilir, illa esas mahkemeye gitmeniz gerekmiyor
ancak bunun için de size tebligat yapılacak doğal olarak
A.Merve Gürcan

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba avukat arkadaşlardan bir yardım istiyorum.biz 4 kardeş bir bina yaptırıyoruz.hepimizin dairesi olucak 4 katlı.ama evler cok kücük.bizde balkonları pimapenle kapatmak istiyoruz.projede balkon 2.30 ama 1.30 u cıkma oluyor.acaba biz balkonu pimapenle kapatabilirmiyiz.?acaba yasal mı?acaba cıkma olan 1.30 acık kalıp bina içindeki alanı kapatsak yine sorun olurmuki?bunun cezası nedir?yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba avukat arkadaşlardan bir yardım istiyorum.biz 4 kardeş bir bina yaptırıyoruz.hepimizin dairesi olucak 4 katlı.ama evler cok kücük.bizde balkonları pimapenle kapatmak istiyoruz.projede balkon 2.30 ama 1.30 u cıkma oluyor.acaba biz balkonu pimapenle kapatabilirmiyiz.?acaba yasal mı?acaba cıkma olan 1.30 acık kalıp bina içindeki alanı kapatsak yine sorun olurmuki?bunun cezası nedir?yardımcı olursanız sevinirim.

belediyeye tadilat projesi vererek balkonu yasal olarak büyütebilirsiniz

Benim de bir sorum olacak.Annemler iki erkek 6 kız olmak üzere 8 kardeşler. annannem 30, Dedem 15 yıl kadar önce vefat etti. henüz miras paylaşımı yapılmamıştı. tesadüf eseri dayımın arazilerin çoğunu diğer kardeşlerinin başka şehirlerde olmasını fırsat bilerek dedem hastayken dedemin parmak izini kullanarak kendisine satış yaptığını ve daha sonra bu yerlerin bazılarını da başkalarına sattığını öğrendik. şu an bu arsların bazıları baraj altına kalcağındna istimlak edilecek. zaten bu satış işlemleri de istimlak işelmeri sözkonusu olunca meydana çıktı. Şimdi annemler bu satışların iptali için dava açabilirlermi. bu gibi davalrda zaman aşımı süreci nekadardır. avukat arkadaşlar bilgi verilerse çok sevineceğim çünkü aldığım cevaba göre köye gidip dava açacağız.

şimdiden teşekkür ederim.

benim sorum karışık bir konu ile ilgili ama kısaca anlatmak gerekirse;
ssk prim borcu nedeniyle evimize haciz kondu, biz borca karşı kuruma itiraz ettik kurum cevap yazısıyla ödeme emirleri gönderdi. daha sonra dava açıldı mahkeme borçtan sorumlu olamayacağımız yönünde karar verdi, davalı olan karşı taraf bu kararı temyiz etti,
yargıtay bozma kararı verdi (yargıtayın bozma sebebi ödeme emrine karşı 7 günlük süre içinde dava açılmaması) ve bazı hususların incelenmesi için iş mahkemesine geri gönderdi dosyayı,
mahkeme yargıtayın bozma kararına kısmen uydu, biz bu karara itiraz ettik; kanuna göre önce ödeme emri gönderilip ödeme yapılmazsa haciz konabilir, süre aşımı için ödeme emrinin kanuna uygun olması gerekir kanuna ayrkırı ödeme emri ile süre aşımı söz konusu olmaz diyerek,
3 duruşma oldu sonrasında mahkeme davayı reddetti 8 gün içinde temyiz edilmek üzere,
temyiz ettik ama bundan sonraki süreç hakkında bilgimiz yok
konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba?
bu şekilde kanuni dayanak olması halinde yargıtay bozma kararını değiştirebiliyor mu
yoksa kararı aynı şekilde onar mı?

merhaba ben avukat arkadaşlara birşey danışmak istiyorum benim ablam eşinden boşanıcak ama emekli ablam emekli olduğu için nafaka alamazmı şimdi bu durumda eşinden alırmı,ayrıca 4 adette evleri var
2 tanesi eniştemin 2 tanesi ablamın üzzerine bunların paylaşımı nasıl olur sizce ablam sorunları olduğu için bandırmadaki kendi evine gitti eniştem ankarada kaldı bu durumda evden gittiği için ablam suçlumu olur,2 tanede yetişkin çocukları var erkek kuzenim askerde kız kardeşide üniv. okuyor bunların nafaka olayları nasıl olur yaşları 18 den büyük çünkü ablam çok dolduruşa geliyor arkadşlarının hergün şöyle yapıcam böyle yapıcam yani tazminat falan dio çok aklımız karıştı yardımcı olursanız bu sorduklarıma çok sevinirim çünkü eniştem nafaka vermek istemiyor emeklisi var diye sanırım ablama ayrıcada evin birini vermek istiyor gibi bir durumları var

merhabalar yardımcı olabilirmisniz??
benim eşimin 2. evliliği 10 aylık evliyiz.eşimin ilk evliliğinden 2 oğlu var 14 vve 9 yaşlarında istanbulda anneleride kalıyorlar bizde doğudayız..
fakat kadın bize hiç rahat vermiyor.sürekli çocuklarla para istetiyo eşim her ay nafakalarını yatırıyor...
geçen günde mahkeme açacağını ve büyük oğlunu babasına vereceğini söylemiş.yardım edermisiniz bu durumda ne yapılabilir çocuk buraya gelmek istemiyo ....
şimdiden çok tşk ederim...

Merhaba benimde bir sorum var avukat yardimci olursa cok sevinecegim.Ben yurtdisinda yasiyorum .Tr de evimde kaynim yasiyor gecende benim adima bir mahkeme celbi gelmis oda almamis.Benim Tr de bildigim bir durumum yok.Mahkemenin neden oldugunu bilmiyorum.Celp elime gecmedigi icin mahkeme ne olur? Iptal mi edilir? Birde nette arastirirken mahkemeye gidilmediginden tutuklama karari cikartilirmis diye okudum her türlü mahkeme icin gecerli mi bu yasa.Ben Tr de degilim kücük cocuklarim var biri mahkeme acmis diye kalkipta düzenimi bozamam acaba tutuklama karari cikartilipta yarin öbür gün tatile Tr ye gittigimde Tr ye giriste polislik bir isim olur mu? BuBirde bunu nerden ögrenecegim bir avukat tutmak gerekirmi ? Tesekkür ettiim

Mahkeme tutuklama yoluyla getirilmenize karar verebilir ama gerekirse..Yurt dışına da tebligat yapılabilir muhtemelen adresiniz bilinmediği için yapılmamıştır.Dosya numarasını öğrenip dosyayı inceletmeniz lazım.hER halukarda açılan davanın niteliğini adliyeden adınızla sorgulama yaptırarak öğrenmeniz bence en doğrusu zira davayı takip etmeniz sizin lehinize olabilir.Açılan dava bir ceza davası mıdır yoksa bir hukuk davası mıdır bu çok önemli..ceza davası ise yokluğunuza da karar verilir ve iş işte geçtikten sonra haberiniz olur..Yine icralık bir durum ise aynı şey söz konusu..Bence tanıdık bir avukat kanalıyla olayı araştırın..

merhabalar benim bi sorum olucak. ben evlenince hem kendi soyadımı hem de eşimin soyadını kullanıcam. nişanlım bu durumdan pek hoşnut değil. ben kendi soyadımı alsam da her yerde kullanmasam olur mu?:44: her zaman kullanmak zorunda mıyım?

merhabalar benim bi sorum olucak. ben evlenince hem kendi soyadımı hem de eşimin soyadını kullanıcam. nişanlım bu durumdan pek hoşnut değil. ben kendi soyadımı alsam da her yerde kullanmasam olur mu?:44: her zaman kullanmak zorunda mıyım?

resmi işlerde iki soyadınızı kullanmak durumunda kalırsınız...

Merhaba !!!
Avukat ablalarim yardimci olursaniz cok sevinirim,bizim söyle bi derdimiz var ve gercekten cok acil bi durum biz su an yurtdisindayiz buraya 5 yilligina babamin görevinden dolayi geldik ben 19 yasindayim ve bir de erkek kardesim var 18 olcak haziran da annemle babam 22 senelik evliler ve babamin hayatinda uzun bi süredir bi kadin var ve onun yüzünden hak etmedigimiz bi yasam sürüyoruz,annemin ne annesi ne babasi hic kimsesi yok ev hanimi iside yok babam sürekli kovuyor zaten bu kez ki kavgalari pek bi agir oldu ve annem yazmami istedi gecen sene bi ev aldik ve tapusu annemin üstüne baskada mal varligimiz yok aslinda annem bosanmak istemiyor bunun nedeni hic bi gelirimiz olmadigindan ortada kalmaktan korktugumuzdan babam memur yapacak bi seyimiz yok

1---eger cikip gelirsek Türkiye ye (kendi geldigi icin) nafaka talep edebilme durumu var mi ? (cünkü sürekli kovuyor annem gelmek istemesede (mecbur)

2---annem bosanmak istemese babam dava acip bi sekilde bosanabilir mi ? annem 43 yasinda ve tek tutar dali yok yardimci olursaniz cok seviniriz ve cok acil nolur yardim edin...

Merhabalar, bende yeni evliyim we boşanıyorum. Davayı eşim açtı. Şu kısa zman lan evliliğimizde iyi giden hiçbirşey olmadı. bana hakaret etti, kürtaj olmamı istedi, oldum. her gece dışarda oldu, sorumsuzdu ailesi ilişkimizi çok etkiledi, defalarca evlendiğimiz için soyadımın kimlikte değişmesini istememe rağmen de değiştirmedi vs.. Bu durumda davayı ne şekilde kazanabilirim? ikimizinde maddi durumu oldukça iyi ihtiyacım yok ondan gelecek birşeye yalnız para konusu onlar için çok hassas bir nokta. bu şekilde canlarını yakabilirim.
Nafaka+maddi manevi tazminat davası açacağım. birde Evlilik öncesi, evlilik sözleşmesi yapılmamış olduğundan kaynaklı edinilmiş mallara katılıma geçerli olduğundan, boşanacağım kişiye ait olan maddi varlığına, tüm hesaplarına mahkeme sonuçlanana kadar el konulmasını ve satış devir işlemlerinin engellenmesini isteyeceğim. Bu durumda kendiside benim adıma olan mallara ortak olabilecektir sanırım? Bu davadan zararlı çıkar mıyım? avukat tutmadım ilk duruşma daha da olmadı. bana önerebileceğiniz birşey var mı? yapmam gereken..? şuanda benimle sözlşme yapmak istiyorlar bende böyle birşeyin olmayacağını belirttim. birde eve karşı sorumsuz oldğundan dolayı vs ayrıca dava açabilirmiyim onlara? ne kadar çok şey olursa mutlu olacağım. cevabınızı bekliyorum

X