Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çok teşekkür ederim
peki annem şerh koydurttuysa ne yapabilir bu malı 1999 da satın aldı yani bildiğim kadarıyla eski medeni kanuna giriyor şerhi kaldırtabilirmi
ve bu babamın devrettiği malı mal kaçırmaya girmiyormu yani babamın vefatı durumunda biz dava açıp saklı paylarımızı devrettiği kızından isteyebilirmiyiz yada bu arada kızı o arsayı satarsa babam sağken ve sonra biz mirasçısı olunca nasıl bir hak taleb edebiliriz
şimdiden çok teşekkürler
Canım öncelikle Allah babana uzun ömürler versin.. Dediğim gibi eğer baban, kızına bu malı devrettiğinden pişmansa ve daha önce belirttiğim nedenler varsa iptal davası açabilir kendi adına.. Eğer açmaz ise, babanın ölümünden sonra mirasçıları olarak sizlerin dava açma ihtimaliniz olabilir, ama bu teknik bir konu, süreleri falan var, şu an ihtimallerden bahsediyoruz farkındaysan ve baban sağ henüz..
Taşınmaz annenin üzerine ise, baban bu taşınmazın 3. kişilere devrini engellemek amacıyla şerh koydurtmuştur, bunun için de mahkeme kararı olması gerekir.. Annen tapu dairesine gidip şerh olup olmadığını öğrensin, ona göre net bir cevap veririm sana.. Annen kendi tapulu malı üzerine neden şerh koydursun ki..
[peki, mahkemeye 2 ci 3 cu kez cagırılma falan olur mu ? cunku guvenlık kamerası var ne bılıyım bunlar falan tek mahkemede bakılıp da mı karar verılır yok sa 2 cı ye cagırılır da orda sorarlar mı?
kararı tek duruşmada mı verilir. ne ceza alır ? bu ifadeye göre.... ama hırsızlık adına yapmadım diyor. aldım koydum fakat magazadan cıkmadım ustumdeydı evet ama bnde magazadaydım falan dedi bana ... çok samimi olduğum bir insan onun adına endişelerim var. yardımlarınız için çok teşekküür ederim .. ela_elaa.s.a.s.[
bir de bu durumda hağpis cezası yer mı dun mahkemesı vardı ve hakım sunu soylemıs suçlu bulunmus ve 2 yıl ceza verilmiş (yanlız maddeleri yanlıs soylemıs olabılır) 142 maddenın 53 bendı ve 168 maddenın 35 cı bendınden dolayı ındırıme gıdılecekmıs. bu durumda ne olur ? hapis cezası yer mı? bunlar ne demek oluyor?
ayrıca birşey daha sorabilirmiyim şu durumda devlet bize herhangi bir avukat verirmi? yani ücretsiz avukatı biz ne zaman kullanabiliyoruz.?
arkadasımın maddi durumu pek iç açıcı değil ve bir avukatta en az 4 5 milyar istiyor bu durumda ücretsiz avukat tutabilirmiyiz_? avukat arkadaşlarımız sizler daha iyi bilirsiniz yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim şimdiden....
142. madde hırsızlık suçunu düzenler.. 35. madde teşebbüse ilişkin, yani eylem tamamlanmadığından cezada indirim yapılır.. 168. madde pişmanlığa ilişkin hükümler öngörürü, ceza indirimine ilişkin yine.. 53. madde ise hak yoksunluğunu düzenler, suç nedeniyle hapis cezası alınması halinde belli bir süre bazı hakların kullanılamamasına ilişkin düzenleme..
Biride bana yarım etse yaaa........:sm_confused:Avukat arkadaşlar beni yönlendirebilirmisiniz? Eşim benden önce ki evliliğinde dolandırılmış 7 milyarlık birikimine eski karısı almış götürmüş ayrıca yalancı şahitlerle mahkemeyi kazanmış heray 300-TL nafaka alıyor 11-TL de avukat dosya parası alıyor. Eşim haklı olduğu icin kendisini savunacağını düşünmüş kazanacağının düşünmüş fakat hakim karşıyı haklı görmüş yalancı şahitlere inanmış. Kadının şahitlerde o bayanın annesi, babası, kardeşi dört kişi. Aile şahit olamaz demiş eşime avukat birisi ama orda kadına olmuşlar. 3 yıllık bir evlilikleri olmuş ve çocuk yok. Biz yeni evliyiz ve çok borcumuz var. Farklı bir şehirdeyiz. Diger bayan 2008 den beri nafaka alıyor. ilk aldığı nafaka toplu 10 aylık bir nafaka idi, 2007 de annesinin evine gittigi günlerin bile nafakasını aldı ödeyebilmek icin eşim birde arabasını satmış. Satılan arabanın biz kredi borcunu ödüyoruz. Dava İç Anadolu Bölgesinde bir şehirde görüldü. Biz Bursa dayız şu an. Eşim memur maaşı 1300-TL-. Her ay 311-TL-.Nafaka idi, satılan arabanın 290-tl-kredi borcu idi, yeni evliyiz beyaz eşya taksitleri, mobilya taksitleri, masraflar vs. vs. yetiştiremiyoruz..Ayrıldığı bayan 1985 doğumlu yani 25 yaşında ve sağlıklı çalışabilir , çocukta yok. Yani ayağına bağ yok..Zaten eşimin tüm birikimi olan , o zamanki değeri 7 milyarlık altını çalmış götürmüş, 2008 den beride her ay 311-TL alıyor , 2 yıldır yirmi milyarı gecti.Biz bu hırsızdan nasıl kurtulabiliriz ? Ya nafaka tamamen iptal olsun yada insin istiyorum. Ben 35 yaşındayım çalışıyorum o 25 yaşında haydi haydi çalışabilir, çocukta yok. SGK da kaydı gözükmüyor ama bir ara kreş te bakıcılık yaptığını duyduk.Nafaka kesilmesin diye sigortasız çalışıyor sanırım. Lütfen birileri cevap versin. Nafakayı iptal ettirebilecek çok iyi bir avukat arıyorum, yeterki bizi kurtarsın ücret ne isterse veririz , altı yedi aylık nafaka parasını avukata veririm , dolandırıcıdan kurtuluruz sonucta. Özel cevap yazmak isteyen olursa mail adresim, saharaleyla hotmail.com