Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

QUOTE=ela_ela;13535659]Canım alarmlarının söküleceğini snaıyordum demiş arkadaşın ama bu çok mantıklı bir savunma değil.. Hadi çıkarttı diyelim, neden çantasına koyuyor.. Görevlinin araması üzerine çantasından çıkarılmış.. Tüm bunlar arkadaşının hırsızlık kastı ile hareket ettiğini gösteriyor.. Duruşma günü mutlaka gidip mahkemeye savunmasını versin, aksi halde hakkında yakalama emri çıkartılır..[/QUOTE]

peki, mahkemeye 2 ci 3 cu kez cagırılma falan olur mu ? cunku guvenlık kamerası var ne bılıyım bunlar falan tek mahkemede bakılıp da mı karar verılır yok sa 2 cı ye cagırılır da orda sorarlar mı?
kararı tek duruşmada mı verilir. ne ceza alır ? bu ifadeye göre.... ama hırsızlık adına yapmadım diyor. aldım koydum fakat magazadan cıkmadım ustumdeydı evet ama bnde magazadaydım falan dedi bana ... çok samimi olduğum bir insan onun adına endişelerim var. yardımlarınız için çok teşekküür ederim .. ela_elaa.s.a.s.[

çok teşekkür ederim

peki annem şerh koydurttuysa ne yapabilir bu malı 1999 da satın aldı yani bildiğim kadarıyla eski medeni kanuna giriyor şerhi kaldırtabilirmi

ve bu babamın devrettiği malı mal kaçırmaya girmiyormu yani babamın vefatı durumunda biz dava açıp saklı paylarımızı devrettiği kızından isteyebilirmiyiz yada bu arada kızı o arsayı satarsa babam sağken ve sonra biz mirasçısı olunca nasıl bir hak taleb edebiliriz

şimdiden çok teşekkürler

Canım öncelikle Allah babana uzun ömürler versin.. Dediğim gibi eğer baban, kızına bu malı devrettiğinden pişmansa ve daha önce belirttiğim nedenler varsa iptal davası açabilir kendi adına.. Eğer açmaz ise, babanın ölümünden sonra mirasçıları olarak sizlerin dava açma ihtimaliniz olabilir, ama bu teknik bir konu, süreleri falan var, şu an ihtimallerden bahsediyoruz farkındaysan ve baban sağ henüz..

Taşınmaz annenin üzerine ise, baban bu taşınmazın 3. kişilere devrini engellemek amacıyla şerh koydurtmuştur, bunun için de mahkeme kararı olması gerekir.. Annen tapu dairesine gidip şerh olup olmadığını öğrensin, ona göre net bir cevap veririm sana.. Annen kendi tapulu malı üzerine neden şerh koydursun ki..

[peki, mahkemeye 2 ci 3 cu kez cagırılma falan olur mu ? cunku guvenlık kamerası var ne bılıyım bunlar falan tek mahkemede bakılıp da mı karar verılır yok sa 2 cı ye cagırılır da orda sorarlar mı?
kararı tek duruşmada mı verilir. ne ceza alır ? bu ifadeye göre.... ama hırsızlık adına yapmadım diyor. aldım koydum fakat magazadan cıkmadım ustumdeydı evet ama bnde magazadaydım falan dedi bana ... çok samimi olduğum bir insan onun adına endişelerim var. yardımlarınız için çok teşekküür ederim .. ela_elaa.s.a.s.[[/QUOTE]

Canım, hırsızlık kastı var bence arkadaşının.. Ama giysileri mağazadan çıkartamadığı için eylem teşebbüs aşamasında kalıyor.. Bu nedenlede alacağı cezasından indirim yapılır.. Eğer mahkeme suçlu bulursa, hırsızlığın cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapistir.. Alt sınırdan ceza verilmesi halinde 1 yıl hapis cezası verilir, eylem teşebbüs halinde kaldığından cezanın 1/4'ünden 3/4'üne kadarı indirilir, indirim oranını hakim takdir eder.. Büyük ihtimalle verilecek sonuç ceza 2 yılın altında kalır.. Eğer arkadaşının sabıkası yoksa, ilk kez suç işlemişse ve pişmansa verilecek cezanın açıklanması geri bırakılır.. Yani bu şu demek oluyor, 5 yıl deneme süresi verilir, bu süre içinde suç işlemezse verilen ceza düşüyor, ortadan kalkıyor.. Karar tek duruşmada da verilebilir, ancak mağaza çalışanlarının tanık olarak dinlenilmesi gerekir, eğer hepsi ilk celse gelirse bitebilir.. Ama gelmezlerse onlar dinlenilinceye kadar uzayabilir.. Arkadaşınıza söyleyin, yaşantısına dikkat etsin olurmu..

Canım öncelikle Allah babana uzun ömürler versin.. Dediğim gibi eğer baban, kızına bu malı devrettiğinden pişmansa ve daha önce belirttiğim nedenler varsa iptal davası açabilir kendi adına.. Eğer açmaz ise, babanın ölümünden sonra mirasçıları olarak sizlerin dava açma ihtimaliniz olabilir, ama bu teknik bir konu, süreleri falan var, şu an ihtimallerden bahsediyoruz farkındaysan ve baban sağ henüz..

Taşınmaz annenin üzerine ise, baban bu taşınmazın 3. kişilere devrini engellemek amacıyla şerh koydurtmuştur, bunun için de mahkeme kararı olması gerekir.. Annen tapu dairesine gidip şerh olup olmadığını öğrensin, ona göre net bir cevap veririm sana.. Annen kendi tapulu malı üzerine neden şerh koydursun ki..

teşekkürler sağolun iyi dilekleriniz için evet farkındayız babam sağ çok şükür allahım hepimizin ailesine uzun ömürler versin bu yaptığı hareket hepimize maddi manevi kayıp verdi çünkü taşınmaz babamın üzerine ama yıllarca kooperatif arsası olması nedeniyle aidatlarını biz ödedik ve götürüp 1 kuruş bile katkısı olmayan bir insana gerideki 4 kardeşimizin hakkını çiğneyerek hediye etti ben o yüzden haklarımızı öğrenmek istedim tabi sorarken mecburen hukuki taraflarını anlatmak zorundaydım işin insani ve manevi boyutunda hukukun yapabileceği bişey olmadığı için şu an karşı taraf resmen dalga geçiyor bizimle yani biz babamın malına sağken göz koymadık bunu yapan karşı taraf oldu ve biz bunu hazmedemiyerek haklarımızı merak ettik
velhasıl babamla ablam konuşmış az önce öğrendik bir süre önce dava açmış ve kandırıldığını idda ediyor

anneminkinede gelince annem şerh koydurtmadı babam koydurttuğunu söylemiş ve diğer 2 kızıda bize dava açtıklarını annemin kendine ait mallarınıda daha hayattayken alıcaklarını söyledi annem endişe halinde yani daha ailem hayattayken mal peşine düşüp hepimizi yıpratan karşı taraf malesef

neyse biz bu arada zaten bi çoğunu hallettik sizede teşekkürler

Son düzenleme:
[peki, mahkemeye 2 ci 3 cu kez cagırılma falan olur mu ? cunku guvenlık kamerası var ne bılıyım bunlar falan tek mahkemede bakılıp da mı karar verılır yok sa 2 cı ye cagırılır da orda sorarlar mı?
kararı tek duruşmada mı verilir. ne ceza alır ? bu ifadeye göre.... ama hırsızlık adına yapmadım diyor. aldım koydum fakat magazadan cıkmadım ustumdeydı evet ama bnde magazadaydım falan dedi bana ... çok samimi olduğum bir insan onun adına endişelerim var. yardımlarınız için çok teşekküür ederim .. ela_elaa.s.a.s.[

Canım, hırsızlık kastı var bence arkadaşının.. Ama giysileri mağazadan çıkartamadığı için eylem teşebbüs aşamasında kalıyor.. Bu nedenlede alacağı cezasından indirim yapılır.. Eğer mahkeme suçlu bulursa, hırsızlığın cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapistir.. Alt sınırdan ceza verilmesi halinde 1 yıl hapis cezası verilir, eylem teşebbüs halinde kaldığından cezanın 1/4'ünden 3/4'üne kadarı indirilir, indirim oranını hakim takdir eder.. Büyük ihtimalle verilecek sonuç ceza 2 yılın altında kalır.. Eğer arkadaşının sabıkası yoksa, ilk kez suç işlemişse ve pişmansa verilecek cezanın açıklanması geri bırakılır.. Yani bu şu demek oluyor, 5 yıl deneme süresi verilir, bu süre içinde suç işlemezse verilen ceza düşüyor, ortadan kalkıyor.. Karar tek duruşmada da verilebilir, ancak mağaza çalışanlarının tanık olarak dinlenilmesi gerekir, eğer hepsi ilk celse gelirse bitebilir.. Ama gelmezlerse onlar dinlenilinceye kadar uzayabilir.. Arkadaşınıza söyleyin, yaşantısına dikkat etsin olurmu..[/QUOTE]

yani tamamen hakimin kararına mı bağlı... bildiğim kadarıyla herhangi bir sabıkası yok peki bu sabıkasına işler mi yani sabıkası görünür mü çünkü bu yıl atamalara başvuracak ögretmenliği okudu bu durumda devlet memuru olabilir mi?
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim bu davalar asliye ceza mahkemesinde mi görülür. para cezası verir mi ya özür diliyorum çok mu soru sordum ya bilgisizliğime verin inanın merak ettiğim için ve arkadaşımın endişelerim olduğu için soruyorum. teşekkür ederim nilüfer hanım saygılar

selamlar,
e-haciz ile ilgili bilgisi olan var mı? eşimin vergi borcu var. maaşını aldığı akbank'ta kalan hesabına geçtiğimiz aylarda devlet e-haciz koyarak aldı. hesabı değiştirkdik yine 250 tl gibi bi rakam biiz çekemeden yine gitti. bununla ilgili ne yapmamız lazım. sanırım belli günlerde bakılıyor hesaplara. maaşı yattığında tamamına el koyarlar diye de cok korkuyoruz. çünkü ev kira cocuk var ben calışmıyorum. nasıl işler bu sistem bilen varsa anlatırsa cok sevinirim

Avukat arkadaşlar beni yönlendirebilirmisiniz? Eşim benden önce ki evliliğinde dolandırılmış 7 milyarlık birikimine eski karısı almış götürmüş ayrıca yalancı şahitlerle mahkemeyi kazanmış heray 300-TL nafaka alıyor 11-TL de avukat dosya parası alıyor. Eşim haklı olduğu icin kendisini savunacağını düşünmüş kazanacağının düşünmüş fakat hakim karşıyı haklı görmüş yalancı şahitlere inanmış. Kadının şahitlerde o bayanın annesi, babası, kardeşi dört kişi. Aile şahit olamaz demiş eşime avukat birisi ama orda kadına olmuşlar. 3 yıllık bir evlilikleri olmuş ve çocuk yok. Biz yeni evliyiz ve çok borcumuz var. Farklı bir şehirdeyiz. Diger bayan 2008 den beri nafaka alıyor. ilk aldığı nafaka toplu 10 aylık bir nafaka idi, 2007 de annesinin evine gittigi günlerin bile nafakasını aldı ödeyebilmek icin eşim birde arabasını satmış. Satılan arabanın biz kredi borcunu ödüyoruz. Dava ıç Anadolu Bölgesinde bir şehirde görüldü. Biz Bursa dayız şu an. Eşim memur maaşı 1300-TL-. Her ay 311-TL-.Nafaka idi, satılan arabanın 290-tl-kredi borcu idi, yeni evliyiz beyaz eşya taksitleri, mobilya taksitleri, masraflar vs. vs. yetiştiremiyoruz..Ayrıldığı bayan 1985 doğumlu yani 25 yaşında ve sağlıklı çalışabilir , çocukta yok. Yani ayağına bağ yok..Zaten eşimin tüm birikimi olan , o zamanki değeri 7 milyarlık altını çalmış götürmüş, 2008 den beride her ay 311-TL alıyor , 2 yıldır yirmi milyarı gecti.Biz bu hırsızdan nasıl kurtulabiliriz ? Ya nafaka tamamen iptal olsun yada insin istiyorum. Ben 35 yaşındayım çalışıyorum o 25 yaşında haydi haydi çalışabilir, çocukta yok. SGK da kaydı gözükmüyor ama bir ara kreş te bakıcılık yaptığını duyduk.Nafaka kesilmesin diye sigortasız çalışıyor sanırım. Lütfen birileri cevap versin. Nafakayı iptal ettirebilecek çok iyi bir avukat arıyorum, yeterki bizi kurtarsın ücret ne isterse veririz , altı yedi aylık nafaka parasını avukata veririm , dolandırıcıdan kurtuluruz sonucta. Özel cevap yazmak isteyen olursa mail adresim, saharaleyla hotmail.com

bir de bu durumda hağpis cezası yer mı dun mahkemesı vardı ve hakım sunu soylemıs suçlu bulunmus ve 2 yıl ceza verilmiş (yanlız maddeleri yanlıs soylemıs olabılır) 142 maddenın 53 bendı ve 168 maddenın 35 cı bendınden dolayı ındırıme gıdılecekmıs. bu durumda ne olur ? hapis cezası yer mı? bunlar ne demek oluyor?

ayrıca birşey daha sorabilirmiyim şu durumda devlet bize herhangi bir avukat verirmi? yani ücretsiz avukatı biz ne zaman kullanabiliyoruz.?
arkadasımın maddi durumu pek iç açıcı değil ve bir avukatta en az 4 5 milyar istiyor bu durumda ücretsiz avukat tutabilirmiyiz_? avukat arkadaşlarımız sizler daha iyi bilirsiniz yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim şimdiden....

bir de bu durumda hağpis cezası yer mı dun mahkemesı vardı ve hakım sunu soylemıs suçlu bulunmus ve 2 yıl ceza verilmiş (yanlız maddeleri yanlıs soylemıs olabılır) 142 maddenın 53 bendı ve 168 maddenın 35 cı bendınden dolayı ındırıme gıdılecekmıs. bu durumda ne olur ? hapis cezası yer mı? bunlar ne demek oluyor?

142. madde hırsızlık suçunu düzenler.. 35. madde teşebbüse ilişkin, yani eylem tamamlanmadığından cezada indirim yapılır.. 168. madde pişmanlığa ilişkin hükümler öngörürü, ceza indirimine ilişkin yine.. 53. madde ise hak yoksunluğunu düzenler, suç nedeniyle hapis cezası alınması halinde belli bir süre bazı hakların kullanılamamasına ilişkin düzenleme..

ayrıca birşey daha sorabilirmiyim şu durumda devlet bize herhangi bir avukat verirmi? yani ücretsiz avukatı biz ne zaman kullanabiliyoruz.?
arkadasımın maddi durumu pek iç açıcı değil ve bir avukatta en az 4 5 milyar istiyor bu durumda ücretsiz avukat tutabilirmiyiz_? avukat arkadaşlarımız sizler daha iyi bilirsiniz yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim şimdiden....

18 yaşından küçük olanlara, sağır-dilsizler, ve işlenilen suçun cezasının alt sınırının 5 yıldan fazla olduğu hallerde avukat ataması yapılır.. Bu hallerin dışında avukat tutmak zzorunlu değildir, ama avukat talebi var ise arkadaşınızın, duruşmada müdafii istediğini söylesin mahkemeye ve müdafii olmadan da savunmasını yapmasın..

142. madde hırsızlık suçunu düzenler.. 35. madde teşebbüse ilişkin, yani eylem tamamlanmadığından cezada indirim yapılır.. 168. madde pişmanlığa ilişkin hükümler öngörürü, ceza indirimine ilişkin yine.. 53. madde ise hak yoksunluğunu düzenler, suç nedeniyle hapis cezası alınması halinde belli bir süre bazı hakların kullanılamamasına ilişkin düzenleme..

Bu durum ne demek bana acıklaya bılırmısınız yani ceza alır mı almaz mı ? sicile işler mi ? hakim suçlu bulmuş, ındırıme gidiliyor anladıgım tek şey bu ? lütfen yardımınızı esirgemeyin bilgilenilmek çok güzel birşey teşekkür ederim...a.s.

Avukat arkadaşlar beni yönlendirebilirmisiniz? Eşim benden önce ki evliliğinde dolandırılmış 7 milyarlık birikimine eski karısı almış götürmüş ayrıca yalancı şahitlerle mahkemeyi kazanmış heray 300-TL nafaka alıyor 11-TL de avukat dosya parası alıyor. Eşim haklı olduğu icin kendisini savunacağını düşünmüş kazanacağının düşünmüş fakat hakim karşıyı haklı görmüş yalancı şahitlere inanmış. Kadının şahitlerde o bayanın annesi, babası, kardeşi dört kişi. Aile şahit olamaz demiş eşime avukat birisi ama orda kadına olmuşlar. 3 yıllık bir evlilikleri olmuş ve çocuk yok. Biz yeni evliyiz ve çok borcumuz var. Farklı bir şehirdeyiz. Diger bayan 2008 den beri nafaka alıyor. ilk aldığı nafaka toplu 10 aylık bir nafaka idi, 2007 de annesinin evine gittigi günlerin bile nafakasını aldı ödeyebilmek icin eşim birde arabasını satmış. Satılan arabanın biz kredi borcunu ödüyoruz. Dava İç Anadolu Bölgesinde bir şehirde görüldü. Biz Bursa dayız şu an. Eşim memur maaşı 1300-TL-. Her ay 311-TL-.Nafaka idi, satılan arabanın 290-tl-kredi borcu idi, yeni evliyiz beyaz eşya taksitleri, mobilya taksitleri, masraflar vs. vs. yetiştiremiyoruz..Ayrıldığı bayan 1985 doğumlu yani 25 yaşında ve sağlıklı çalışabilir , çocukta yok. Yani ayağına bağ yok..Zaten eşimin tüm birikimi olan , o zamanki değeri 7 milyarlık altını çalmış götürmüş, 2008 den beride her ay 311-TL alıyor , 2 yıldır yirmi milyarı gecti.Biz bu hırsızdan nasıl kurtulabiliriz ? Ya nafaka tamamen iptal olsun yada insin istiyorum. Ben 35 yaşındayım çalışıyorum o 25 yaşında haydi haydi çalışabilir, çocukta yok. SGK da kaydı gözükmüyor ama bir ara kreş te bakıcılık yaptığını duyduk.Nafaka kesilmesin diye sigortasız çalışıyor sanırım. Lütfen birileri cevap versin. Nafakayı iptal ettirebilecek çok iyi bir avukat arıyorum, yeterki bizi kurtarsın ücret ne isterse veririz , altı yedi aylık nafaka parasını avukata veririm , dolandırıcıdan kurtuluruz sonucta. Özel cevap yazmak isteyen olursa mail adresim, saharaleyla hotmail.com
Biride bana yarım etse yaaa........:sm_confused:

cok acil yardıma ihtıyacım var 70 tl lik bır senedın icraya verılmesı sonrası avukatlık veklaet ücreti 160 tl bir sey duydum vekalet avk. ücretı ana paradan yüksek olamaz diye su an gecerlımı bilgisi olan yardım edebılırmı???*

benmde acil bi sorunum var...

mobilya aldık eksik geldi. çizik geldi... bi kısım parayı verdik şimdi adamlar köşe bucak kaçıolar bizde iade etmek istiyoruz... ama ulaşamıyoruz.. ve oyalıyolar... biz mdf istedik onlar sunta göndermişler. ne yapabiliriz ne şekilde bi çözüm olabilir ve bnm 20 gün snra düğünüm var... eşya geleli daha 1 hafta oldu... ve eksikleri var gözle görülür biçimde bizde malı teslim aldık die imza atmadık zaten... ama verdiğimiz paraya makbuzda almadık... çok acil yardımcı olursanız çok sewinirim...

şimdiden tşk ederim...

Arkadaşlar Merhaba,
Düğünümüz için 2 ay önce bir düğün salonu ile görüştük ve 3000 tl lik anlaşma için ilk taksit olan 1000 tl yi salon sahibine verdik. Bundan 2 hafta sonra vazgeçtik ve salon sahibi o an sıkışık olduğunu verdiğimiz parayı bir iki hafta sonra verebileceğini söyledi.
1 ay sonra aradık ve aldığımız cevap bizi endişelendirdi: Tutmak için anlaştığımız günü bir başkası tutmazsa paramızı geri veremeyecekmiş.
Ama nasıl nazik nasıl kendinden emin zaten ha bugun ha yarın tutulur dedi.
2 gün önce gittik tekrar ve şu ana kadar tutulmadığını yapacak bir şeyin olmadığını söyledi.

Elimizde bir belge henüz yok. Ne yazık ki bir tanıdık vasıtasıyla görüşmüştük ve sadece salon sahibinin elindeki düğün tarihlerini kaydettiği defterde yazılı olandan başka belgemiz yok.
Gerçi mekan sahibi de hiç bir tasası olmayacak kadar rahat birisi, galerisi ve lokantası var, belediye başkanını ağırlıyor mekanında, böylede maddi açıdan bizim 1000 tlmize muhtaç biri değil anlayacağınız.
Defterdeki diğer kayıtları açıp bize onları gösteriyor:
Biri varmışmış gelmiş 3500 peşin vermiş ama vaz geçmiş, sonra istememiş bile,
Başkası varmış ayrılmışlarmış çocuk 2000 tl vermişmiş ama o da istememiş,
Düğün salonu sahibi olup böyle bir durumda parayı geri iade eden birini bul getir , 10 katını vereceğim, diye dalga geçer gibi de konuşuyor.
Arkadaşlar çok bunaldık inanın.
Bir fikir bir yardım, hukuki açıdan bir yaptırım için sizlere ihtiyacım var.
Gerekirse ses kaydı görüntü kaydı alabilirim bizden para aldığına dair. Ne gerekiyor bilemiyorum.
Sevgiler.

mrb ablam eşinden ayrılmak istiyor bunun içinde bir avukat tutmak istiyor. birnci sorum herhangi bir avukata danışmaya gittiğinde danışma ücreti talep ederler mi ikinci sorum ablamın boşanması çekimeli bir boşanma olcak. ablam maddi manevi tazminat ziynet eşyası ev eşyalarını ve nafaka taleplerinde bulunacak bir avukat tuttuğunda ne kadara mal olur kendisine lütfen çok acil cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekürler

iyi günler banadan yardımcı olursanız sevinirim, patronumla hamileliğim sırasında ve doğum olduktan sonra bir sürü sorun yaşadım şimdi de süt iznim bittikten sonra beni işten çıkardı mahkemeye versem bir kazancım olur mu?

X