Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
anne ve babamın boşanma davasında şahitlik yapabilir miyim? annem davacı, babam davalı. 19 yaşındayım. aileden olmam şahit olmama engel olur mu?
merhaba.. benim sorum hatta sorunum şu ki 2008 yılıda satmış olduğumuz dükkanın su saatleri kayınpererimin üzerineydi. kayınpederim 2007 yılında vefat etti. dükkanın yeni sahibi su saatlerini üzerine almayıp 1000 tl su borcu yaptı.. dükkanıda başkasına sattı. yeni sahibi eski borcu üzerine almadan başka yeni anlaşma yapmış.. bizde varis olarak gözüktüğümüz için bu borç bizim oluyormuş. biz veraset davası açmadık.. yani mirası almak istemedik ki zaten hiç bir şey yoktu kayınpederimin üzerine.. şimdi bu borcu biz ödemek zorundamıyız yada reddi miras davasımı açmalıyız. zaman aşımından yada borca batık olmasından bizi etkilemezmi. yardımcı olursanız çok sevinirim vaktimiz çok daraldı....
Arkadaşlar,
40 gün önce kayınpederimi kaybettik.Kendisi son 20 gündür hastanede yattı ve ölmeden önce emeklilik için dilekçesini imzalamış. (MEB-Okul müdürü) Kayınpederimin üstüne şu an kayınvalidemin oturduğu ev, kirada olan başka bir evin yarısı, bir araba ve başka bir arabanın yarısı var.Eşim ailenin 2.çocuğu ve küçük kardeş.Biz kayınvalidem ve kaynımdan ayrı bir ilde yaşadığımız için işlemleri yakından takip edemiyoruz zaten etmek istesek de bazı şeyler bizden gizleniyor.Benim merak ettiğim konu kısaca şu: Kayınpederin emeklilik ikramiyesi sadece anneye mi devredilecek yoksa çocuklar ve anne arasında bölüşülecek mi? Eğer çocuklar ve anne arasında bölüşülecekse eşimin imzası alınmadan haberi olmadan annenin tüm parayı kendisi alma veya diğer oğluyla paylaşma gibi bir durum olabilir mi?(EK bilgi: annenin kendi yatırdığı sigortasından emeklilik maaşı var.) Diğer ev araba gibi mallar nasıl paylaşılacak? Şimdiden tşkr ederim.
merhaba
boşanma dilekçesi için yardıma ihtiyacım var bilgi verebilecek birileri olursa çok sevineceğim
arkadaşlar bi sorum olacak eşime dün boşanma davası açtım çekişmeli olarak birde çocuğumuz var 49 günlük boşanmaya gerekçe olarak şiddetli geçimsizlik ve evlilik birliğinin temelden sarsılması yazıldı duruşmaya çıktığımızda hakimden terapist talep edebilirmiyim davayı benim açmış olmam bu talebimi engellermi bu konuda fikri olanlardan yardım rica ediyorum
neolur cevap yazın ben antalyada oturuyorum.oğlum koleje gidiyodu dava açınca kolejden aldı eşim.üzerinde tüm malları devretmiş.maddi durumu çok iyi ama şu anda işçi gözüküyor şirketinde.napabilirim boşanmak istemiyorum
merhaba 2,5 yıllık evliyim, geçen sene bir dava açmıştım sonra barışıp feragat ettim fakat şimdi tekrar açtım ve boşanma davamızın 2 duruşması görüldü .davayı ben açtım fakat eşim ayrılmak istemiyor hakim 2 duruşmada şahit dinlenmesine ve aile danışmanlığı almamızı kararlaştırdı fakat ben hiçbir şekilde bu evliliğn devam etmesini istemiyorum artık eşimden nefret ediyorum.sizce ne gibi bi yol izlemem lazım
1.eşimin internet üzerinden başka baynlarla konuşmaları var elimde bu ne gibi işime yara acaba boşanmak için.
2.geçen seneki ayrılmak istediğimi söylediğimde elinde bıçakla beni tehdit etti
3. bu seferkindede intahar etmeye kalktı kendisi
bunlar işime yararmı acaba
sanırım boşuna yazıyoruz buraya başka hangi topiğe yazsak sorularımza cevap bulabiliriz acaba
Tanıklık yapmana engel bir hal yok canım.. Sadece dinlenirken yemin ettirilmez sana.. Sevgiler..
çok teşekkür ederim cevabınız için. dün dava görüldü ve tanıklık yaptım. sonuç olarak annem ve babam boşandı. annem ve 11 yaşındaki kardeşime 200'er tl nafaka bağlandı fakat ben reşit olduğum için ayrı dava açmam gerekiyormuş. bu davayı nasıl açabilirim nereye başvurmam lazım? bir de nafakalar için babamın maaşını icraya vermek istiyoruz. bunun için de ayrı dava mı açmak gerekiyor yoksa dilekçe mi vermemiz gerekiyor? biraz uzun oldu kusura bakmayın ama cevap verirseniz çok sevinirim
Öncelikle annen ve baban için geçmiş olsun bitanem.. Babanın ikamet ettiği yerdeki aile mahkemesine nafaka davası açacaksın( aile mah. yoksa asliye hukuk mahkemesine).. Babanız eğer annen ve kardeşin için bağlanan nafakayı ödemezse düzenli olarak, mahkeme kararını icraya koyacaksınız.. Bunun için bulunduğunuz yerdeki icra dairesine gitmeniz yeterli.. Onlar size takip talebinize ilişkin matbu form vereckler, onu doldurup masrafları yatırarak takibi başlatırsınız.. Sende hakkındaki nafaka davası sonuçlandıktan sonra, o mahkeme kararını anlattığım şekilde icraya koyacaksın..
merhaba avukat arkadaşlarım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
ben bir arkadaşım için sizlerden yardım almak istiyorum. lütfen yardımlarınızı bekliyom.
2010 girdigimiz ocak ayında arkadaaşımın başına bir olay geldi ve benden yardım istedi bende bi bilgim olmadığı için sizlerden yardım almak istedim.
Ocak ayında arkadaşım bir giyim magazasına gitmiş ve oradan 3 4 parça kıyafet almış bunları denemiş ve kabinde bunların alarımlarını sökerek çantaya koymuş. olayı kat görevlisinin fark etmesi üzerine orada çantası aranmış ve sonra oranın müdürüne çıkılmış.arkadaşım bunları hırsızlık adına yapmadım çıkartılacagını düşündüm ve o yüzden çıkarttım. kasaya ödemesiini yapacağım mağazadan daha dışarıya çıkmadın falan demiş.bunun üzerine polisler gelmiş ve ifadesinin ardından bir gece nezarette yatırıp sabahında savcılığa sevk etmişler. gecen ay ifadesi tekrar alınmış ve 1 ay sonra için çağrı gelmiş ve belgelerin inceleneceği gelmezseniz tutuklanıp getirileceğiniz falan yazıyormuş. Çok korkuyor sizce ne olur? Arkadaşı olarak çok üzülüyorum. bir bilgim olmadığı için ne diyeceğimi bilmiyorum. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.mafoldumbena.s.
avukat arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim bunu konu olarakda açtım ama belki gözden kaçar diye burdanda sormak istedim
merhaba babamın ilk evliliğinden 2 çocuğu var ve 2. ve halen süren evliliğinden 4 çocuğu var yani ben ve 3 kardeşim 6 ay önce babam annemle tartışıp evden ayrıldı ve başka şehirlerde yaşayan kızının yanına gitti gider gitmez ordaki kızını alıp buraya geri gelip değerli bir arsasını ilk evliliğinden olan 1 kızının üstüne yapmış bizim bundan haberimiz yok tabi sonra o kızı babamı döner dönmez evden kovmuş bir süre akrabalarda kaldı ve bizim yanımıza geri döndü şimdi verdiğine pişmanmış ama neler yapıyor hukuki olarak bilmiyoruz kendisi çok sinirli hiçbirşey soramıyoruz kızıda teyid etti aldığını ama alır almaz satmış bile olabilir akibetini bilmiyoruz biz bu konuda ne yapabiliriz sonuçta bizimde hakkımız olan bir arsa
ve giderken annemin kendine ait 1999 da aldığı malının tapusunuda yanına almıştı o tapuyla bişey yapmış olabilirmi laf arasında şerk koydurttum demiş ama bize hiçbir bilgi gelmedi şerk koydurttuysa bunu nasıl öğrenebiliriz
bu arada o 2 kızın annemle bağlantısı yok yani babamın kızları ilk eşindenya o kızlar bana dediki mahkemeye verdik annenin o malındanda paylarımızı alıcaz dedi annem babam hayattalar
cevaplarsanız yönlendirirseniz çok sevinirim
Arkadaşlar 1 yıl önce bir mağazadan alışveriş yaptık ve son zamanlarda bir kaç taksiti ödeyemedik. Kalan son 2 taksit için hukuk bürosuna gidip taksit yaptırdık. Hukuk bürosunda çalışan bir avukat (!) hanım daha taksit günlerinin sabahı arayıp bizi tehdit edip hakaret ediyor, gün içerisinde ödememizi bekleyemiyordu. Bu sabah gene bir taksit gününde hanfendi annemi arayıp hakaretlerine devam etti ve aynen şunları söyledi: 'Hanımefendi sana gelip neler yapacağım seni nasıl ağlatacağım gör bak oraya gelip ağz.. s..' dedi ve resmen bu küfürü etti. Biz şok olduk kadın zaten her zaman ki gibi avaz avaz bağırıyodu ama bu bardağı taşıran son damla oldu. Annem genede çok sakin cevaplar verdi fakat bu bayanın tehditlerine bir son vermek için şikayet etmek istiyoruz. Ne yapabiliriz lütfen yardım.