- 26 Nisan 2007
- 4.015
- 1.088
Merhaba,
14 gün önce ne yazık ki babamızı kaybettik. Babamın yaklaşık 5 senedir süren kredi kartı borcu vardır. En son bildiğim kadarıyla 64 milyar borcu vardı. 4 senedir de maaşının 1/4 ü borçları için kesilmektedir. Babam Emekli Sandığı mensubu emekliydi. Geride ev hanımı annem, SSKlı çalışan 21 yaşında kız kardeşim ve yine SSKlı çalışan 22 yaşında ben varım. Henüz ölümüyle ilgili hiç bir işlem yaptırmadık. Sırasıyla ne yapmamız gerekiyor. Ayrıca borçlar için kardeşim ve benim reddi miras yapmamız gerektiğini söylüyorlar, aynı zamanda annemde reddi miras yaparsa maaşından da feragat edecek midir? Yoksa maaşı almaya devam eder mi? Ya da bankalarla herhangi bir anlaşma yolu var mıdır?
Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler...
Başınız saolsun.allah sizlere çok uzun ve mutlu bir ömür nasip etsin.Borçlar için babanızın vefat tarihinden itibaren 3 ay içinde sulh hukuk mahkemesine başvurarak reddi miras yapabilirsiniz.uzmanlık alanım değil ama cevap vermeye çalışıcam.Reddi miras olsada ölenin kamudan aldığı emekli maaşı eşi ve çocuklarına bağlanır diye biliyorum.Hatta bununla ilgili yargıtay kararıda mevcut.Bu maaş terekeye girmez.
Merhaba,
Yukarıda alıntı ile belirttiğim sorunuma yelyel arkadaşımız cevap vermişti... Bugün annem kız kardeşim ve ben reddi miras davamızı açtık ama aynı anda bugün evimize üçümüzün adına İcra Müdürlüğünden haber kağıdı geld, tebligatınız var gidin muhatrlıktan alın yazıyor, acil cevaplarsanız sevinirim ne yapmalıyız??
Çok teşekkürler