Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Merhaba,

14 gün önce ne yazık ki babamızı kaybettik. Babamın yaklaşık 5 senedir süren kredi kartı borcu vardır. En son bildiğim kadarıyla 64 milyar borcu vardı. 4 senedir de maaşının 1/4 ü borçları için kesilmektedir. Babam Emekli Sandığı mensubu emekliydi. Geride ev hanımı annem, SSKlı çalışan 21 yaşında kız kardeşim ve yine SSKlı çalışan 22 yaşında ben varım. Henüz ölümüyle ilgili hiç bir işlem yaptırmadık. Sırasıyla ne yapmamız gerekiyor. Ayrıca borçlar için kardeşim ve benim reddi miras yapmamız gerektiğini söylüyorlar, aynı zamanda annemde reddi miras yaparsa maaşından da feragat edecek midir? Yoksa maaşı almaya devam eder mi? Ya da bankalarla herhangi bir anlaşma yolu var mıdır?

Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler...

Başınız saolsun.allah sizlere çok uzun ve mutlu bir ömür nasip etsin.Borçlar için babanızın vefat tarihinden itibaren 3 ay içinde sulh hukuk mahkemesine başvurarak reddi miras yapabilirsiniz.uzmanlık alanım değil ama cevap vermeye çalışıcam.Reddi miras olsada ölenin kamudan aldığı emekli maaşı eşi ve çocuklarına bağlanır diye biliyorum.Hatta bununla ilgili yargıtay kararıda mevcut.Bu maaş terekeye girmez.

Merhaba,

Yukarıda alıntı ile belirttiğim sorunuma yelyel arkadaşımız cevap vermişti... Bugün annem kız kardeşim ve ben reddi miras davamızı açtık ama aynı anda bugün evimize üçümüzün adına İcra Müdürlüğünden haber kağıdı geld, tebligatınız var gidin muhatrlıktan alın yazıyor, acil cevaplarsanız sevinirim ne yapmalıyız??

Çok teşekkürler

selam...ben 3 yıldır bir iş yerinde çalışıyorum..işyerim adres değişikliği yapıyor..ben bu durumda evime olan uzaklığı sebebiyle işimden ayrılacağım..ancak ilk bir hafta gidebilirmiyim diye denemek istiyorum...eğer zorlanırsam ki zorlanacağım.. büyük bir ihtimalle işimden ayrılacağım...

bu durumda iki sorum olacak...

1- adres değişikliği sebebyle işten ayrılırsam 3 yıllık tazminatımı alabilirmiyim..
2- eer böyle bir hakkım varsa bir hafta deneme mahiyetiyle işe gidip gelirsem bu hakkımı kaybetmiş olurmuyum...

şimdiden yardımcı olacak avukat arkadaşlara sevgi saygı ve teşekkürler...

sayın avukat arkadaşlar,
ben 2005 yılında bir evlilik yaptım ve evlenmeden önce kendi işimi kurmuştum, şahıs firması. eşim daha önce bir evlilik daha geçirmişti ve o evlilikten bir oğlu var. Eşim ayrılırken de eski eşine evi bırakmış (evi beraber almışlar ama ev kadının üzerineymiş, 2003 yılında boşadılar. Eşim eski eşine nafaka ödemiyor ama oğlunun tüm masraflarını fazlasıyla karşılıyor kolejde okutmak v.s. Şu anda bir kızımız oldu. Eşim de kendi işini yapıyor onunki de şahıs firması. Şu anda beraber aldığımız bir evimiz, benim üzerime bir araba ve eşimin firmasının adına 3 araba daha var. Şu anda benim ve onun firması ayrı. Ama şahıs firması olmasına rağmen cirosu çok arttığı ve fazla vergi ödediği için ltd. şirket olacak. ben de ortağı. Ama şimdi bana diyorki masrafları azaltmak için ben kendi firmamı kapatayım ve tek bir firma olsun yeni kurulacak ltd. şti. ikimiz ortak olalım tek firma olsun diyor. aslında çalışma alanlarımız da farklı. ben bu konuda tereddütlüyüm. çünkü ben açıkcası kazandığım para ve bu para ile elde edilen malvarlığının bölünmeden tamamen kızıma kalmasına istiyorum. sonuçta eşimin bugüne kadar birikimi zaten oğlunun annesine kaldı ve ondan da oğluna kalacak. çok uzattım ama boşanma veya ölüm halinde ne nasıl paylaştırılıyor öğrenmek istiyorum. şu anda oturduğumuz ev ikimizin adına. benim adıma veya ikimizin adına olması birşey farkettirir mi çocukların mirasçılığı açısından. şu anda oturduğumuz evin parasının en az yarısı benim yaptığım işlerden kazanıldı. ben zaten para pul işleriyle pek ilgilenmem ama kızımın haksızlığa uğramasını istemediğim için bu konuda ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var. hem mal paylaşımı ile ilgili hem de kendi firmamı kapatıp eşimle tek firma olmamız nasıl etkiler mirasçılığı. acilen bilgi verirseniz çok sevinirim

selam...ben 3 yıldır bir iş yerinde çalışıyorum..işyerim adres değişikliği yapıyor..ben bu durumda evime olan uzaklığı sebebiyle işimden ayrılacağım..ancak ilk bir hafta gidebilirmiyim diye denemek istiyorum...eğer zorlanırsam ki zorlanacağım.. Büyük bir ihtimalle işimden ayrılacağım...

Bu durumda iki sorum olacak...

1- adres değişikliği sebebyle işten ayrılırsam 3 yıllık tazminatımı alabilirmiyim..
2- eer böyle bir hakkım varsa bir hafta deneme mahiyetiyle işe gidip gelirsem bu hakkımı kaybetmiş olurmuyum...

şimdiden yardımcı olacak avukat arkadaşlara sevgi saygı ve teşekkürler...

lütfen avukat arkadaşlar yarın son günüm....yarına kadar bana bir yol gösterin..lütfennnnn...

lütfen avukat arkadaşlar yarın son günüm....yarına kadar bana bir yol gösterin..lütfennnnn...

Mevzuatta bu konuda açık bir hüküm yoktur ama yargıyatın genel görüşü şöyledir.Eğer iş akdinizde iş değişikliği halinde Türkiye sınırları içinde değişiklik olduğunda işçi
gider ibaresi varsa ve siz taşındığı için istifa ederseniz kıdem tazminatı alamazsınız.Ama sözleşmede böyle bir ibare yoksa yargıtayın görüşü kıdem tazminatı alabileceğiniz yönündedir.

Merhaba,

Yukarıda alıntı ile belirttiğim sorunuma yelyel arkadaşımız cevap vermişti... Bugün annem kız kardeşim ve ben reddi miras davamızı açtık ama aynı anda bugün evimize üçümüzün adına İcra Müdürlüğünden haber kağıdı geld, tebligatınız var gidin muhatrlıktan alın yazıyor, acil cevaplarsanız sevinirim ne yapmalıyız??

Çok teşekkürler

İcra müdürlüğüne giderek borca itiraz edin, borca ititrazınızda mirası reddettiğinizi, mahkeme ve dosya numaralarını da belirtirseniz bi sorun olmaz.

sayın avukat arkadaşlar,
ben 2005 yılında bir evlilik yaptım ve evlenmeden önce kendi işimi kurmuştum, şahıs firması. eşim daha önce bir evlilik daha geçirmişti ve o evlilikten bir oğlu var. Eşim ayrılırken de eski eşine evi bırakmış (evi beraber almışlar ama ev kadının üzerineymiş, 2003 yılında boşadılar. Eşim eski eşine nafaka ödemiyor ama oğlunun tüm masraflarını fazlasıyla karşılıyor kolejde okutmak v.s. Şu anda bir kızımız oldu. Eşim de kendi işini yapıyor onunki de şahıs firması. Şu anda beraber aldığımız bir evimiz, benim üzerime bir araba ve eşimin firmasının adına 3 araba daha var. Şu anda benim ve onun firması ayrı. Ama şahıs firması olmasına rağmen cirosu çok arttığı ve fazla vergi ödediği için ltd. şirket olacak. ben de ortağı. Ama şimdi bana diyorki masrafları azaltmak için ben kendi firmamı kapatayım ve tek bir firma olsun yeni kurulacak ltd. şti. ikimiz ortak olalım tek firma olsun diyor. aslında çalışma alanlarımız da farklı. ben bu konuda tereddütlüyüm. çünkü ben açıkcası kazandığım para ve bu para ile elde edilen malvarlığının bölünmeden tamamen kızıma kalmasına istiyorum. sonuçta eşimin bugüne kadar birikimi zaten oğlunun annesine kaldı ve ondan da oğluna kalacak. çok uzattım ama boşanma veya ölüm halinde ne nasıl paylaştırılıyor öğrenmek istiyorum. şu anda oturduğumuz ev ikimizin adına. benim adıma veya ikimizin adına olması birşey farkettirir mi çocukların mirasçılığı açısından. şu anda oturduğumuz evin parasının en az yarısı benim yaptığım işlerden kazanıldı. ben zaten para pul işleriyle pek ilgilenmem ama kızımın haksızlığa uğramasını istemediğim için bu konuda ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var. hem mal paylaşımı ile ilgili hem de kendi firmamı kapatıp eşimle tek firma olmamız nasıl etkiler mirasçılığı. acilen bilgi verirseniz çok sevinirim

Ölüm durumunda eşinizin tüm malvarlığının 1/4ü size, 3/4ü çocuklarına kalır.
Boşanma durumunda evlilik sonrası edinilen mallar mahkeme tarafından kimin üzerine olursa olsun taraflar arasında eşit paylaştırılır.

İyiakşamlar Arkadaşlar
Anneannem yakın bir zamanda vefat etti ve 6 kardeşin hiçbirisi bakmadı annem dışında(yatalaktı),ölmeden önce anneme evi bıraktı ...(ev annemin üstüne değil , anneannem sağken bir tanıdığına vekalet vererek başkasının üstüne devretti)
Asıl konu ise;
Ölmeden önce bir telefon dahi açmayan kişiler şimdi ev için ayaklanmışlar VE 85 yaşın üzerindeki kişi başkasının üstüne malın devrini yapamaz gibilerinden konuşmuşlar...
Bunun doğruluğu varmı ? ve sonradan dava açarak kazanabilme durumu olurmu?
Açıkçası onların bir lira dahi almaması için 2 ev parası harcayabilirmm...Durum maddiyattan öte çok farklı...
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim..

Eğer ortada gerçekte satış olmamasına rağmen satış gibi gösterilen ve fakat esasında bağışlama saylabilecek bir durum varsa diğer mirasçıların dava açmaları durumunda bu satışı iptal ettirerek mirastan pay alamaları mümkün.
85 yaşındaki birisinin tapuda işlem yapması için akıl sağlığının yerinde olduğuna dair raporu olması gereklidir. Eğer bu rapor varsa sorun çıkmaz.
Her olayda olduğu gibi sizin olayınızda da diğer mirasçıların pay almasını önlemek için izlenebilecek yollar var. Bir avukatla görüşerek sorunu çözebilirsiniz.

cevabın için teşekkür ederim. ölüm durumunda bizim olan herşeyin yarısı mı eşimin tüm varlığı oluyor? yani diyelim ki sadece bir evimiz var ikimizin adına, o evin yarısının 1/4'ü bana 3/4'ü çocukların oluyor? bir sorum da diyelim ki ben bir işyeri aldım firmam adına veya annemden bana ev kaldı miras olarak, bu durumda eşimin oğlunun da hakkı olur mu? eşim ayrılırken evi, bankadaki paraları eski eşine bırakmış sadece arabasını vermemiş. o ev de oğluna kalacak benim kızımın babasının 40 yaşına kadar yaptığı birikimden bir faydası olmayacak ama ama babasıyla benim edindiğimiz malvarlıklarının da oğlunun hakkı devam edecek. burda bir haksızlık olmuyor mu?çünkü bizim şimdiki yaşantımıza ciddi maddi katkım var benim de, oğlanın da tüm ihtiyaçları karşılanıyor ama annesi oğlana nerdeyse hiçbir harcama yapmadan dilediği gibi parasını kullanıyor, zaten onun malvarlığı direk sadece oğluna kalacak. bana haksızlık var gibi geliyor :uhm:

Merhaba bana da yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Bir ay önce oğluma bir araba çarpmış ( anneanne ve dede yanındayken) , sürücü hemen bir hastaneye götürmüş. Bana tel ile haber verdiler ve bilekte kırık olduğunu söylediler , ben de müdahale ettirilmemesini söyleyip hemen hastaneye gittim ve oğlumu bir başka hastaneye götürdüm. Aynı gün ameliyat vb. işlemleri yapıldı ve hastanede akşam benim ifadem alındı ( oğlum 3 yaşında ). Kaza öğleden sonra olmuş ve sürücü geceyarısına kadar karakolda bekletilmiş. Benim ifadem alındıktan sonra sürücünün ifadesi alınmış. Ben ifademde şikayetçi olduğumu belirttim. O ise şikayetçi değilim biz her konuda anlaştık diye ifade vermiş.

Trafik sigortası hastane masraflarını karşılamadı. Sürücü oldukça kaba bir dille " ne yapabiliyorsanız yapın... " diyor.

Kati raporu aldım ve karakola ilettim.

Bu kadar laftan sonra sorum şu bu adama karşı ne yapabilirim? Hani derler ya "bir kaşık su da boğasım geliyor" işte öyle ruh halindeyim. Masraf yapma şansımda pek yok maalesef , hastane masrafları büktü belimi. Diğer taraftan da 3 yaşındaki çocuğu 5 hafta alçıda hareketsiz tutmak beni çok yoruyor.
Kamu davası açılacak sanırım ama ben nasıl takip edebilirim , ne kadar ceza alabilir .? Bildiğim kadarı ile tazminat davası için ceza davasının sonucunu beklemeliyim doğru mudur.?

Çok oldu kusura bakmayın , teşekkürler :)

merhaba bu sitede sizin gibi hukukçuların olması bizler için veli nimet gerçkten.
ben kıbrısta okuyodum orda sevgilimden hediye bir telefon aldım.kutusuyla ve garnti belgesiyle bana vermişti.fakat fişini almyı unuttuğunu söyledi.garanti belgesinin üstünde onun adı yazıyodu. türkiyeye gidince açtırırsın teli dedi ve bi sorun çıkarsa ben fişi yollarım dedi.benimde türkiyeye gitmemem gerekti.türkiyede telefon çalışıyodu fakat yasal uyrı geldi telefonu açtırmamla ilgili gsm operatörune gttim açtırmak için başvurdum.telefonum kapanmadı.fakat sevglimle tartıştık beni tehdit etmeye başladı telfonu ihbar ederim dedi tel benim üstüme dedi. bende ne yapıcağımı şaşırdım elim ayağıma dolandı. 4 senedir çok değer verip sevdiğim insanın bunu yapmasına mı yanıyım yoksa ya hırsız konumuna düşersem korkusuna mı yanıyım.ailem tli ben aldım die biliyor ben naparım onlarada açıklayamıyorum.delirmek üzereym.o telefon bana hediye edildi.bunu ispatlıcak msj kayıtlarıda var bana yardımcı olun lütfen:Saruboceq: kaç gündür uyuyamıyorum telefondan hattımı çıkardım ama türkiyede telefonu açtırmak için kimlik bilgilerimi pasaport bilgilerimi gsm operatörlerine vermiştim.
bana bu konuda bildiklerinizi paylaşabilrmisiniz çünkü ben bu telefon olaylarından hiç anlamıyorum:uhm:

Mevzuatta bu konuda açık bir hüküm yoktur ama yargıyatın genel görüşü şöyledir.Eğer iş akdinizde iş değişikliği halinde Türkiye sınırları içinde değişiklik olduğunda işçi
gider ibaresi varsa ve siz taşındığı için istifa ederseniz kıdem tazminatı alamazsınız.Ama sözleşmede böyle bir ibare yoksa yargıtayın görüşü kıdem tazminatı alabileceğiniz yönündedir.

sevgili oveg..çooook teşekkürler..sevgiler...kaydirigubbakcemile3

Ne güzel bir bölüm varmış bizim forumda işim düşmeden farkına bile varmamışım.

Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.
24 Mayıs 2008 tarihinden bir firmada sekreter / santral görevlisi olarak çalışıyorum. ışe girişimi 30 Haziran 2008 olarak göstermişler bu da ayrı bir mesele.
Benim sorunum doktorun yazmış olduğu 19 Mart - 20 Mart 2009 tarihli istirahat raporumu kullanamıyorum.
Santrali bırakacak kimsenin olmamasını gerekçe olarak gösteriyorlar.
Ben hastayım doktora gidiyorum doktor dinlenmem gerektiğini yoksa iyileşemeyeceğimi söylüyor ama ıK müdürüm neyin var ki bi sinüzit için rapor mu yazmışlar hasta olmaya devam et raporu kullanamazsın diyor.
Çalıştığım konum itibariyel ana girişte kapının önünde bulunuyorum. Sürekli üşüdüğüm içinde hasta oluyorum. Sonra da bu tür sorunlar yaşıyorum. ınanın doktora gitmek için izin almak bile sorun oluyor. Burada insan yerine bile konmuyorum.
Şimdi ben ne yapmalıyım?
Nasıl hareket etmeliyim?
Bu konuyla ilgili bilgi sahibi değilim. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eğer ortada gerçekte satış olmamasına rağmen satış gibi gösterilen ve fakat esasında bağışlama saylabilecek bir durum varsa diğer mirasçıların dava açmaları durumunda bu satışı iptal ettirerek mirastan pay alamaları mümkün.
85 yaşındaki birisinin tapuda işlem yapması için akıl sağlığının yerinde olduğuna dair raporu olması gereklidir. Eğer bu rapor varsa sorun çıkmaz.
Her olayda olduğu gibi sizin olayınızda da diğer mirasçıların pay almasını önlemek için izlenebilecek yollar var. Bir avukatla görüşerek sorunu çözebilirsiniz.

Cevapladığınız için teşekkür ederimma.s.

serenn cım vero modada mont alcaktım kasaya bıraktım 100 kusurden 29 a dusmustu ve tektı fakat calısanlar depoya kaldırmıslar etıketı yanlıs basılmıs yenı sezon o dedıler daha 15 gun once sıkayetım var sıtesıne yazdım yasal hakkım nedır tuketıcı olarak

merhabalar avukat hanım ben 1990 yılından bu yana evliyim evlilik sözleşmemiz yok fakat ben üstüme bir daire almak istiyorum eşimin önceki evliliğinden olan kızı bu daireden hak sahibi olmaması için neler yapmam gerekir, evlilik birliği sözleşmesi mi yapmalıyım? yada başkasının üstüne mi almalıyım cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

ii günler benimde bir sorum olacak yanıtlarsan sevinirim oriflame da danışmanım 44,59 tl değerinde ki faturamı kızımın rahatsızlığından dolayı unuttum ve yatıramadım arada 3- 4 aylık bizaman geçtikten sonra bana ödeme emri geldi borcum ve aynı zamanda vekalet ücreti 140tl harç 17,90 tl masraf 2.00tl toplam 202,49 ben bu ödeme emrini gördüğümde şok oldum çünkü bana hiçbir hatırlatma yapılmadı ve hemen aradım bana cep telefonuma msj atıldığını söylediler bende sadece borcum olan 44,59tl yi ödedim ve diğerlerini ödemedim bi avukatta bana ödeme bişey olmaz dedi ama benim içim hiç rahat değil na yapmalıyım lütfen yardım edin......

sevgili avukat arkadaşlar merhaba.sizlere iki sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim.
birincisi eşim birine kefil olmuş.ama banka değil ya esnaaf odası yanılmıyorsam.kefil olduğu şahıs ödemediği için icra dosyası hazırlanmış ve icraya gidicek.bu kişi borç karşılığında evini filan göstermiş yani mal varlığı bu.2 kefil var birisi eşim.bu adam hala ödeme yapmıyor.borş 20 bin tl.ama 4 taksitte ödenmesi gerekiyormuş.sorum şu biz bu işten ne gibi zararlar görürüz.eşimin üstüne olan şeyleride haczederlermi.yada kırmızı kalem diye bişey varmış ticari hayatım biticek diyo bu doğrumu.ne gibi bir yol izlemeliyiz.anlamadığım şu adamın evi varken bize neden zararı dokunuyor.onun evine el koydukları zaman iş bitmezmi.ltfn yardım edin kafayı yicem.eşiminde sinirleri çok bozuk.

ikinci sorumda evimizle ilgili.evimiz dublex üst katını yazın kayınvalidemler geldiklerinde kalsınlar diye ayırmak istedik.apartmandan izin aldım imzalı fakat bir kişi onay vermedi.ama yinede biz kapıyı açtık.ama içerdeki merdiveni henüz iptal etmedik.bu yaptığımız iş yanlışmı.yada nasıl yapabiliriz yardım ederseniz sevinirim

ıyi günler. Ben de 6 gün önce bir ev için emlakçıya kapora verdim. Verdikten 3 gün sonra arayıp ev sahibinin evi 50 tl fazlasına evi bir başkasına verdiğini ve çok üzüldüklerini söylediler. Bana başka bir göstermek istediler. Oranın kirası da fazla geldiği için kabul etmedim. 2 gündür kaporayı geri yatırmasını bekliyorum. Şimdi de "bir sizin için emek uğraştık, ilgilendik" gibi sözler sarfetmeye başladılar, ama yatırmayacağız da demiyorlar. Fakat güven vermediler bana. Benim yasal hakkım nedir? Ne yapabilirim? Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

X