Alman hukukunu bilmiyorum, ama fikir olması açısından size birkaç bilgi vereyim. Eşinizin kredi borçları olduğunu söylemişsiniz, bu borçlar evlilikten önceki borçlar sayılmaz, vadesi gelip ödenmediğinde (muaccel olduğunda), muacceliyet tarihi baz alınır. Yani kredi anlaşması önceden yapılsa bile borç devam ettiğinden evliliğiniz sırasınca da bu borçlar ödenecek, eşinize birşey olması durumunda bu borçlar da mirasın kabulü halinde size intikal edecektir. Bankalar ne yazıkki insanların hayatına karışıyor, almanyada uygulama nasıl tam bilemem ama orada daha sıkı şartlar olduğu kesin.
Mal ayrılığı söz leşmesi yapmak sizin için boşanma durumunda aleyhe olabilir, bu durumda evlilikten sonra edinilen mallarda hak iddia edemezsizin. Tabi alınmasına sizin de katkıda bulunuğunuzu ispatlarsanız durum farklı.
Benim verdiğim bilgiler yeterli değil çünkü her ülkenin medenihukuk kuralları birbirinden farklıdır. Bu konuda sağlıklı bilgiliyi ALmanyada bir avukattan alabilirsiniz. Ben olsam bu sözleşmeyi yapardım, evlenmeye karar verdiğim birine güvenmek kadar doğal birşey olamaz çünkü...