Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Merhaba.
Bildigim kadariyla tum adliyelerde icra islemlerinde nakit kullanimi kaldirildi ve icra mudurlukleri vakifbank ile calismaya basladi. Bu nedenle tum avukatlar vakifbankta bir hesap actilar... icra harclarini yatirip takip acabilmek veya odemelerinin daha cabuk teslimini saglamak icin.

Sorularin cevabi: Avukatinizin yaptigi iste bir olagandisilik yok. Kotuniyet arayip icinizi karartmayin derim. Adli yardim almak icin sizden bir takim belgeler istediler animsayin. Hic bir avukatin muskul durumdaki bir kadinin 300-500 liralik nafakasina tenezzul edecegini sanmam. Zaten adli yardimi barodan aldigi cok kucuk bir ucret karsiligi yapan avukat kotuniyetli olamaz diye dusunuyorum.

Diger yandan bir icra takibi acilir acilmaz odeme emri borcluya ulasmayabilir. Tebligat gerceklesmeyebilir vs.. yani eski es kendisine takip acildigini bilse bile kosa kosa icra dairesine gidip nafaka borcunu odemeyebilir. 1 ay kisa bir sure.. direncli olmaniz gereken bir surec malesef. Sabirlar diliyorum.

Nihayet vekalet bir guven iliskisi.. avukatinizdan ihtiyaciniz olan aciklamayi alamiyorsunuz ki aklinizda soru isaretleri olusuyor. Su halde ne yapilabilir: herhangi bir ptt den 2 tl karsiliginda edevlet sifresi alarak ya da 11880 gibi servislerden hakkinizdaki dava ve icra takiplerinin bilgisine ulasarak veya bulundugunuz yerin adliyesinde tevzi burosuna kimliginizle basvurarak oncelikte icra takibinizin nerede oldugunu ogrenmelisiniz. Ornegin izmir 8. Icra mudurlugunde 2014/7336 sayili dosya olsun. O icra mudurlugune gidip ben filan numarali dosyanin alacaklisiyim, borclu tarafindan odeme yapilip yapilmadigini ogrenmek istiyorum diyebilirsiniz.

Diger secenek, avukatinizla iletisiminiz saglikli ise siz kendi banka hesap numaranizi icra mudurlugune bildirmesini istediginizi direkt avukatiniza soyleyebilirsiniz.

Tum bu aciklamalar genel sorularin genel cevaplari oldugundan asil cozumleri sizin avukatinizla kuracaginiz iletisimdir. Kolay gelsin.
 
Sorularin cevabi: Avukatinizin yaptigi iste bir olagandisilik yok. Kotuniyet arayip icinizi karartmayin derim. Adli yardim almak icin sizden bir takim belgeler istediler animsayin. Hic bir avukatin muskul durumdaki bir kadinin 300-500 liralik nafakasina tenezzul edecegini sanmam. Zaten adli yardimi barodan aldigi cok kucuk bir ucret karsiligi yapan avukat kotuniyetli olamaz diye dusunuyorum.
Meslektaşlarımız hakkındaki yaklaşımınızı kutluyorum. :)
 
Biri bana da acil yardim etsin lutfennn 19 yasindayim evleneli bir yil olmadi esimden defalarca siddet gordum sikayetci oldum hakkinda tutuklama karari ciktigini ve mahkemeye gitnemiz gerektgini soylediler gittik ama bn ceza alirsa okul hayatinin bitecgini dusundm mahkemede sikayetci degilm dedim ondan sonra tekrar siddet gordum ve tekrar sikayet ettm ayrica bnden once evlndgini ve bir cocugu oldgnu ogrendim ne yapabilirm bosanmak istiyorum
 
Bir yakınım eşinden boşanmak istiyor.

Kadını kocası aldatıyor ama şu an için elinde ispat yok.

Şöyle bir sorum olacak. Evliliklerin tam tarihini bilmiyorum ama 1875-1980 arası olmalı. Malların hepsi evlilikten sonra edinilmiş. Fakat yeni yasaya göre 2002'den sonra edinilen mallar ile ilgili hak talep edilebiliyor sanıyorum. 2002'den sonra ise bir gayrimenkul v.s. alınmamış. Evlilik boyunca alınan malların hepsi ise adamın üstüne. Boşanma durumda kadın eşinden herhangi bir mal talebinde bulunamaz mı durumda? Şayet bulunamıyorsa, aldatmayı ispatlarsa mallardan hak elde edebilir mi?
 
Merhabalar benim sorum haciz le ilgili ne alırlar ne ederler evden evde 2 plazma var ikisinide gotururler mi ?
 
Merhaba.
Bosanma konusunda hak kaybina ugramak istemiyorsaniz muhakkak bir avukatla calismanizi oneririm. Ozellikle bu tip davalarda arzuhalcilerin 1 sayfalik dilekceleri ile yahut kisinin kendi cabalariyla veya internette bulunan dilekce ornekleriyle yola cikildiginda yolun sonuna sag salim uladilamadigi gozlemlenmistir. (Pek cok insan icin avukata gitmek, kulfete kulfet eklemek gibi gorundugunden yine pek cok insan isler berbat olduktan sonra avukata basvurmaktadir.)

Svcns, affedilen hususlar bilahare bosanmaya dayanak yapilamaz. Ama yeniden siddet gordugune gore oncelikle uzaklastirma karari almani, korunma suresi icinde de bosanma davasi acmani oneririm. 1 yildan kisa sureli evliliklerde anlasmali bosanma yapilamiyor. Mumkunde siddet ve evlilik birliginin temelinden sarsildiginin(siddetli gecimsizliginizin) 2 tanigini ve darp raporunu hazir et. Aranizda olmus ve olabilecek tum davalari bosanma davasina bakan aile mahkemesine bildir. adli yardim burosundan avukat talep edebilirsin. Cayma halinde 2 kat vekalet ucreti odemen gerekecektir. Bol sans ve sabir diliyorum.

Mal rejimi meselesi: teknik ve detayli bir konu. Daha ferah bir zamanimda yanitlayabilirim. Simdilik kisa cevap: 2002den once mal ayriligi rejimi mevcuttu. 2002den sonra edinilmis mal olmamasi kadinin bosanmasi halinde bir sey alamayacagi anlamina gelmez. Kisi bosanma halinde kendi emek ve gayretiyle diger esin edindigi mallardan katki payi/katilma alacagi talep edebilecektir.

haciz konusunda, evdeki esyalardan kisinin haline munasip olanlar, sahsi esyalar, meslegini icrada kullandiklari haczedilemez. 2 plazma varsa daha pahali olani haczedilir muhtemelen muhafaza altina alinmayip yediemin olarak size birakilir. Bu halde mali satamaz,elden cikaramazsiniz. Ornegin evinizi tasir da icra dosyasina tasinmayi bildirmezseniz yedieminligi suistimal sucundan asliye ceza mahkemesinde yargilanirsiniz. Yine hacizden kacinmak icin taahhut imzalarsaniz baska sonuclari olacaktir. En guzeli duzluge cikar cikmaz atalarin sozunu dinlemek, ayagini yorganina gore uzatmak. Sevgiler.
 
kocam banka borcundan dolayı hacizli ben kendi üstüme araba almak istiyorum işyeri açmak istiyorum fakat hacizden korkuyoruz üstüme araba alınca haciz el koyarmı bu yüzden üzerime mal alamıyorum. cevap bekliyorum teşekkür ederim
 
Merhaba,
2002 yılından itibaren eşler arasındaki mal rejimi ayrıca kararlaştırılmış olmadıkça edinilmiş mallara katılma rejimi olarak kabul edilmiştir. Bir eş müflis iken diğerinin mal varlığı bulunduğu takdirde, borçlu eşe kefil olunmadıkça bu mallara haciz konulamayacaktır. Ancak alacaklılar, hukuki yarar ve menfaatleri bulunduğundan aile mahkemesinden eşinizle aranızdaki mal rejiminin edinilmiş mallara katılma rejiminden mal ayrılığı rejimine çevrilmesini talep ve dava edebilirler. Bence bu edinmek istediğiniz araba, iş yeri her ne ise bunu güvendiğiniz bir kimse edinsin, ana-babanız değil, kardeşiniz mesela. Muvazaa görünümü yaratmayacak makul bir süre sonra da size hediye etsin/bağışlasın.
 
Arkadaşlar merhaba yargıtayda bi alacak dosyam vardı altınlarım için dava açmıştım ve kazanmıştım eski eşimde temyize gitmişti dosya sonuçlandı ancak bozma kararı çıktı hakimin kararı bozulmuş sebep ise hediyelik olan bileziklerin gramının fazla yazılması ben 20 gr demiştim hakim karar kagıdına 30ar gram yazdırmış ancak paraya döküldügünde 20şer gramın fiyatı tutuyor, sadece gr yanlış yazılmış yani alacak para miktarında sorun yok, yargıtayda hakimin fazla miktar vermesini bozmuş benim istedigim miktarla hakimin karar verdigi miktar çelişiyormuş örnegin ben 60 küçük altın 25 büyük altın demiştim hakim ise 70 küçük altın verdi büyük altınları birleştirdi yani,deliller sayesinde kazandım davayı sırf miktarlar uyuşmuyo diye bozuldu karar,ben ne yapmalıyım karar düzeltmeye gidicem ama şansım nedir bu durumda özellikle öğrenmek istedigim karar düzeltmeye gittigimde süreç ne olur? Yine yargıtayda ki gibi 1 senemi sürer, yardımınıza ihtiyacım var, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Pardon arkadaşlar şimdi kagıtlarımı inceledim ben 14 adet 9 ar gram istemişim parasıda 12 bin civarı tutuyor 45 küçük altın 25 büyük altın demişim bilirkişi ise büyük altın belli olmuyor kamerada diye 70 küçük altın olarak hesaplamış hakimde bilirkişinin raporuna göre 70 altın demiş, para ile hesaplandıgında aslında bilezikler 9 gramdan hesaplanmış hesaplanan miktar dogru ve yargıtay kararındaki para miktarı aslında 9 grın tuttugu miktar, sırf hakim 30 gr yazdırmıs diye bozulmus oluyor karar, 30 gr olsaydı para miktarının yüksek olması gerekirdiki yargıtay hesaplama bile yapmadan direk hüküm vermiş bu nasıl iştir anlamadım ufacık hata nelere mal oldu bu düzelir mi arkadaşlar moralim sıfır :KK43:(((
Arkadaşlar merhaba yukarıda daha önceden yazdıgım bir sorunum vardı,adliyeye gittim nedir diye bana dava günü bildirilecegi söylendi, avukatımı aradım oda karar düzeltmeye gittik dedi dilekçe vermiş, gerekçeli kararda yanlışlık yapıldıgına dair, acaba karar düzeltme yerine duruşma gününü mü bekleseydik daha iyi olurdu, etrafımdaki tanıdıklar keşke karar düzeltmeye gitmeseydin diyorlar, beynim durmuş vaziyette, ama ben davayı kazandım mahkemece, kafamdaki tek soru karar düzeltmeye gitmekle hatamı yapmış oldum
 
Merhabalar. Konu aktif mi bilmiyorum. Bir soruda benim olacak. Babalik davasi sebebiyle 17 yasinda bir kiz cocugundan zorla kan ve doku alinabilir mi ? Vermek istemezse sonucu ne olur ? Davayi acan biyolojik anne. kizin babasi oldugunu iddia ettigi adam vefat etmis. Daha once kan alinip akrabalar ile karsilastirilmis ama sonuc mahkemece kabul edilmemis.
 
Merhabalar. Konu aktif mi bilmiyorum. Bir soruda benim olacak. Babalik davasi sebebiyle 17 yasinda bir kiz cocugundan zorla kan ve doku alinabilir mi ? Vermek istemezse sonucu ne olur ? Davayi acan biyolojik anne. kizin babasi oldugunu iddia ettigi adam vefat etmis. Daha once kan alinip akrabalar ile karsilastirilmis ama sonuc mahkemece kabul edilmemis.
 
Merak ediyorum 2,5 senelik evliyim 1,5 yaşnda çocuğum var ve ona 1 senedir annem bakıyor bütün ihtiyaçlarını annem karşılıyor. Eşimle kavgalarımız sırasında beni çocuğumu almakla tehdit ediyor. Sürekli iş değiştiriyor bu değiştirme boşlukları aylar sürüyor ve bu süre boyunca evi ben geçindiriyorum. İnternetten de bazı kadın ve/veya kızlarla yazışmalarını okuyup ekran görüntülerini aldım. Bu arada epilepsi hastasıyım bir senedir düzenli ilaç kullanıyorum nöbet geçirmiyorum. Nafaka vs istemiyorum. Evlenirken ne getirdiysem onları alacağım çeyizimi kıyafetlerimi vs. Eşime boşanma davası açsam velayeti bana verirler mi? Cevap verirseniz çok sevinirim.
 
merhabalar ben bir arkadaşımın davasıyla ilgili bişey danışacaktım..arkadaşımın boşanması gerçekleşti temyize gönderdi karşı taraf ama.12000 arkadaşıma,3000 avukatına tazminat 250TL'de nafaka bağlandı.ancak arkadaşımın avukatı karşı tarafı hiç beklemeyip direk icra dairesine gönderiyor dosyayı.burda avukatın bir çıkarı olabilir mi?birde daha önce nafaka için açtığı icra dosyasının üzerine tazminatıda ekleyebilir mi aynı müvekkil için yoksa başka mı açmalı?teşekkürler şimdiden
 
merhabalar ben bir arkadaşımın davasıyla ilgili bişey danışacaktım..arkadaşımın boşanması gerçekleşti temyize gönderdi karşı taraf ama.12000 arkadaşıma,3000 avukatına tazminat 250TL'de nafaka bağlandı.ancak arkadaşımın avukatı karşı tarafı hiç beklemeyip direk icra dairesine gönderiyor dosyayı.burda avukatın bir çıkarı olabilir mi?birde daha önce nafaka için açtığı icra dosyasının üzerine tazminatıda ekleyebilir mi aynı müvekkil için yoksa başka mı açmalı?teşekkürler şimdiden

nafaka icraya konur ama diğerleri kesinleşmeyi beklemelidir. Madem icraya intikal ettirilmiş hangi Mahkemeyse o Aile Mahkemesine gidip tehiri icra kararı alacaksınız ki icra durdurulsun Yargıtaydan dönüşü beklesin. Nafaka hariç
 
Merak ediyorum 2,5 senelik evliyim 1,5 yaşnda çocuğum var ve ona 1 senedir annem bakıyor bütün ihtiyaçlarını annem karşılıyor. Eşimle kavgalarımız sırasında beni çocuğumu almakla tehdit ediyor. Sürekli iş değiştiriyor bu değiştirme boşlukları aylar sürüyor ve bu süre boyunca evi ben geçindiriyorum. İnternetten de bazı kadın ve/veya kızlarla yazışmalarını okuyup ekran görüntülerini aldım. Bu arada epilepsi hastasıyım bir senedir düzenli ilaç kullanıyorum nöbet geçirmiyorum. Nafaka vs istemiyorum. Evlenirken ne getirdiysem onları alacağım çeyizimi kıyafetlerimi vs. Eşime boşanma davası açsam velayeti bana verirler mi? Cevap verirseniz çok sevinirim.

genelde bu yaştaki bebekler kesinlikle anneye verilir.Lakin eşiniz hastalığınızı bahane ederse bu durumda hakim sizi hastaneye sevk eder ve doktorşardan rapor ister..Çoçuğunuzun bakımı,yetiştirilmesi,ilgilenilmesi vs gibi durumlara engel bir hastalık olmadığı yönünde rapor gelirse hakim velayeti size verir.Ayrıca elinizde aldatmaya dair deliller varken tazminat dahi talep edebilrsiniz.O sizi evladınızla tehdit ediyorsa sizde hem nafaka hem tazminat tüm haklarınızı isteyin
 
genelde bu yaştaki bebekler kesinlikle anneye verilir.Lakin eşiniz hastalığınızı bahane ederse bu durumda hakim sizi hastaneye sevk eder ve doktorşardan rapor ister..Çoçuğunuzun bakımı,yetiştirilmesi,ilgilenilmesi vs gibi durumlara engel bir hastalık olmadığı yönünde rapor gelirse hakim velayeti size verir.Ayrıca elinizde aldatmaya dair deliller varken tazminat dahi talep edebilrsiniz.O sizi evladınızla tehdit ediyorsa sizde hem nafaka hem tazminat tüm haklarınızı isteyin

Hastalığım çocuğun bakımı yönünde bir sıkıntı yaratmıyor çünkü hiç nöbet geçirmedim. Çocuğa sürekli annemler baktı 1 senedir. Çok teşekkür ederim çok çok teşekkürler nasıl rahatladım anlatamam size. Kayınvalidem çocuğu ona vermediğimizi söylüyor ama kendisi de hiç ziyaret etmiyor bu etkilemez değil mi davayı?
 
merhabalar,

Benım kı de aıle meselesi, annemın babadan kalma bı kac evı var, fakat bölünmemiş durumda, dayımlar annemın hakkının olmadıgını soyluyorlar. Ortanca dayım annemle sırf bu yuzden konusmuyor. Annemler 4 kardesler en kucuk dayım vefat ettı. onun esıyle bosanma arefesındeydı. ama bosanamadan vefat ettı. esıde suan baskasıyla ya evlı yada berabar yasıyor bılemıyorum.

sorum su,

1) vefat eden dayımın esıne mıras dan pay dusermı?
2) mırası bölme işlemini nasıl yapabılırız? anneme bırsey vermemelerı mumkunmu?
3) hukuksal olraka nasıl bır yol ızlenmelı

tesekkur ederım
 
Hastalığım çocuğun bakımı yönünde bir sıkıntı yaratmıyor çünkü hiç nöbet geçirmedim. Çocuğa sürekli annemler baktı 1 senedir. Çok teşekkür ederim çok çok teşekkürler nasıl rahatladım anlatamam size. Kayınvalidem çocuğu ona vermediğimizi söylüyor ama kendisi de hiç ziyaret etmiyor bu etkilemez değil mi davayı?

hiç görüştürmezsenız ısterse dava açabilir görüşme saatleri belirlensin dıye.kişisel munasebetin tesısı davası
 
nafaka icraya konur ama diğerleri kesinleşmeyi beklemelidir. Madem icraya intikal ettirilmiş hangi Mahkemeyse o Aile Mahkemesine gidip tehiri icra kararı alacaksınız ki icra durdurulsun Yargıtaydan dönüşü beklesin. Nafaka hariç

teşekkürler..
 
İyi akşamlar2011 yılında bir kişinin inşaat işini yaptı fakat parasını alamadı geçen sene mahkemeye verdi,fakat mahkeme görülmeden hakim davayı kabul etmeden avukat temize göndermiş konu görüşülmeden şahit dinlenmeden böyle hukuki işlem olurmu ve bunun sonucunda babam davayı kazanabilirmi ? Cevap yazarsanız sevinirim.
 
X