Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir


Mahkemeye bır dılekçe verebılırsınız.eşiniz kabul etmezse dava cekışmelı olarak devam eder.
 

hakım reddederse bı ust mahkemeye muracaat edersınız.dılekçenızde hepsını anlatın tabkı.bu koşullarda arac size gereklı
 
dilekçe vermiştik ama şimdi bende kendime nafaka istiyorum çekişmeliden başka yolu yok mudur?

anlamadınız sanırım çekişmelı dava demek bı tarafın ıstedıgını dıger tarafın kabul etmemesı demek.yanı sızın yenı ıstegınızı esınız kabul ederse sorun yok kabul etmezse dava uzar yanı cekışmelı devam eder
 
Merhaba. Oncelikle simdiden teşekkür ederim yardimci olursanız sevinirim
Babam 1944 dogumlu huzurevinde annem rahmetli oldu..babam akli dengesi yerindedir raporu alip abime vekalet vermis gayeleri evi sattirip bakim masraflarini karsilamak..benim soruma gelince kardeslerimin ve bnm imzasi olmadan evi satabilirlermi.?
Abim o vekaletle ev satma babam adina kredi cekme gibi olaylara kalkisabilir mi? Lutfen yardimci olun.
 
Herkese merhaba, babamın vefatından bir ay sonra borçlarından dolayı reddi miras açtık. Bankanın biri reddi miras davası açtığımı ispatlayan belgeleri götürmeme rağmen beni icra ile tehdit ediyor. Banka müdürü hergün telefon açıp taciz ediyor. Reddi miras açmamıza rağmen annemin ve benim yetim ve dul aylıklarımıza el koyacaklarını söylüyor. Önümüzdeki cumaya kadar mühlet verdi parayı ödemem için. Zaten ödeyecek gücüm olsa neden reddi miras açayım diyorum, ben anlamam diyor. Sizce ne yapmam gerekiyor? İcra açıldığında nasıl bir yol izlemem gerekir?
 

mahkemeden reddı mıras davası actıgınıza dair evrakları isteyerek ılgılı İcra dosyasına koyabılırsınız.Ayrıca Mahkemeye bankaya bu konuda muzekkere yazılmasını talep edebılırsınız kı ıcra acmasınlar beklesınler
 
Yılbaşından 2 gün önce nişanlımı mesai saatleri içinde ek iş yapıyor gerekçesi ile işten çıkardılar. ( İşe ilk alındığından beri bu işi biliyorlardı.Ayrıca mesai saati dedikleri gece 22,00 civarı ve elimizde kanıtımız var)
Bunun öncesinde farklı bir birimde çalışıyordu. Bir alt birime geçirerek maaş ve pozisyonu haber vermeden düşürdüler.Maaş düşük gelince öğrendik.
Şuan işten çıktığına dair herhangi bir kağıt imzalamadı. Sadece 2 gün oda belirli saatlerde gelmediğine dair tutanak imzaladı.
15 aydır aynı yerde çalışıyordu. Maaş veya sigorta herhangi bir şekilde geçikmedi. Kullanmadığı izin parası mevcut.
İşten çıkarıldığı güne ait telefonla işten çıkarıldı. Elimizde ses kaydı mevcut.Bu durumda kıdem,ihbar izin paraları için belirli bir süre varmış sanırım o süre nedir. Tahminimizce o sürenin geçmesini beklicekler hak iddaa edememesi için. Bir arkadaş noterden ihbar çeksin dedi onun belirli süresi var mı ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
o zaman o sorunlar yoktu yani borçlarını ödemedi ama yani biz önemsemedik düzelir diye biz nikahı düşsün diye vesayet altına almak istedik vesayet davası açsak bile ayaklı felaket başını belaya soksa babam nasıl koşsun ben zaten koşamam aslında vesayeti istemiyoruz bişey yapsa babama kalır suç tutamıyoruz yani ama bankalardan kredi çekmesi yada bişey almasını engellemeke yada bu borçlarından sorumlu olmadığına dair dava yada tedbir yada evdeki eşyalara tedbir koyduramazmıyız ya adresten atsak herkese yayar annemde öldü çocuğu sokağa attılar der herkes
 

sız vasılıkle bırlıkle hacır altına alınma davası acacaksınız.yanı bırtakım ozgrluklerıne engel olacaksınız baska çare yok.Mahkeme kışıyı heyete gönderecek akıl saglığı vs rapor ısteyecek.sız elınızdekı tum belgelerle borç dokumlerı vs vs mahkemeye basvuracaksınız.bı avukat arkadasımzdan yardım alın tek basınıza yapabılecegınız bır dava degıl ugras gerektırır
 
Merhaba,
Ev sahibim kiracısı olduğum evi satmak istiyor ve 3 günde bir bakması için birilerini yolluyor. Kendisine evi yalnızca ayın 1'inde ve 15'inde göstermek istediğimi söylesem hukuki olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yeni Borçlar Kanunu bu konuda şöyle diyor:

"Kiracı, bakım, satış ya da sonraki kiralama için zorunlu olduğu ölçüde, kiraya verenin ve onun belirlediği üçüncü kişinin kiralananı gezip görmesine izin vermekle yükümlüdür.

Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır."

Yazılı kira kontratınızda bu konuda düzenleme yoksa yahut mülk sahibi ile aranızda yazılı bir kira kontratı yoksa yukarıdaki hüküm uyarınca hareket edilmesi gerekmektedir. Hiç bir ev sahibinin sizin o evi kiralamaktaki menfaatinize zarar verme hakkı bulunmamaktadır.

Bu itibarla önerilerim şunlar olabilir:
1. Buradan aldığınız bilgi ışığında ev sahibinize "bana en az 1 gün önceden geleceğiniz saati haber verin ki ben de kendimi/evimi ayarlayayım, toparlayayım; yoksa ev gezdirme için müsait olamam" diyebilirsiniz.
2. Ev sahibinize "banane kardeşim benim kontratım filan tarihte bitiyor git mahkemeden bu konuda karar al." diyebilirsiniz. (Bu konudaki bir yargılama sonucunda yargılama giderleri ve vekalet ücretini ödemek zorunda kalabilirsiniz.)

Yargıtay bu konudaki bir kararında : "(ev gezdirme ziyareti) yapılırken kiracıya en uygun zaman seçilmeli, bu bağlamda kiracının çıkarları hakkaniyete uygun olarak göz önünde bulundurulmalıdır. Bu itibarla kiracıya yüklenecek bu yükümlülüğün tarafların yararları ve hakkaniyete uygun olarak saptanması zorunludur. Mahkemece değinilen bu yön gözetilerek uzman bilirkişi marifetiyle mahallinde inceleme yapılarak, kiralananın niteliği, bulunduğu mevkii, dairenin satılabilme süresine etkili sosyal, ekonomik koşullar, diğer özel ve genel faktörler ile tarafların çıkarları değerlendirilerek hakkaniyete uygun denge kurulmak suretiyle satışın yapılabileceği muhtemel, makul ve münasip bir süre ile, ayrıca bu süre içinde de hangi gün ve saatlerde kiralananın gösterilmesine izin verilmesinin uygun olacağı tesbit edilerek hasıl olacak sonuca uygun bir karar verilmesi gerekirken eksik incelemeyle yazılı şekilde hüküm tesisi usul ve yasaya aykırıdır." diyor.

Demekki ev sahibinin evini satmak için tek vasıtası evi gezdirmek değil. Bir kez randevulu olarak gelip resim de çekebilir, yahut tespit de yaptırabilir. Bu tespitte ziyaret günleri ve saatlerinin belirlenmesini de talep edebilir.

Bir diğer husus; kapı çaldı evde yokum. Annem rahatsızlandı memlekete gittim. 3 ay yokum. Ev sahibi eve zorla mı girecek? Ben bir evin kirasını düzenli olarak ödüyorsam, bu eve ilişkin koruma/zarar vermeme gibi kira ilişkisinden kaynaklanan tüm mükellefiyetlerimi yerine getiriyorsam ev sahibi kapıyı açmamamı sorun etmekte haklı mı? Hayır.

Randevu alırsa, makul bir süre önceden haber verirse; kısa ve sizi rahatsız etmeyecek bir gezinti için kapınızı çalabilmelidir. Aynı şekilde "koloni gibi" kalabalıkla gelip evinizde 2-3 saat geçirip evinizi inceletmesi, bir de kendisini misafir gibi ağırlatması makul olmaz elbette.

SONUÇ: Ben "beni ev sahibi gönderdi eve bakacağım" diyen elin adamını evime kabul etmek zorunda değilim.Ev sahibi benden randevu alırsa, makul bir ziyaret için ben ve ailem için uygun gün ve saatte kendilerini kabul edebilirim. Hiç gezdirmiyorum demeye hakkım yok; fakat her istenildiğinde gezdirmemek hakkım var. Ev sahibinize hangi zamanlarda evi ziyarete açabileceğiniz konusunda öneride bulunabilirsiniz. O da bir başka öneride bulunur ve orta yolu bulmaya çalışırsınız. Burada anahtar kelime "İYİNİYET".

Sevgiler.
 
Merhaba öncelikle. Bir şey danışmak istiyorum ben bir dersanede 6 aydir öğretmenlik yapıyorum. Sözleşme imzaladim simdi ayrilmak istedigimde mudur tazminat odetmekle tehdit ediyor. Psikolojik baski uyguluyor. Ne yapacagimi bilemiyorum.
 
Merhaba.
imzaladiginiz sozlesmenin bir sureti de sizde olmali. Varsa oncelikle dikkatlice incelemenizi rica ederim. Neyin tazminatini odetecekmis?
Herkes imzaladigi evrakin bir suretini alma hakkina sahiptir. Elinizde sozlesmeniz yoksa oncelikle bir suretini edinmeye calisin. Isverenler sozlesmeyi haksiz olarak sonlandirmalari halinde calisanlarin yasal haklarini talep etmesini onlemek icin ibraname vs. evrak imzalatabiliyorlar.
 
merhabalar öncelikle ben üniversitede memurum eşim istanbulda özel sektörde çalışıyor. ağustos ayında torba yasasından çıkan kararda özel sektörde çalışan eş için 3 yıl kesintisiz prim ödenmesi halinde memur olan eş tayin isteyebiliyor. benim dururmum buna uygun eşim 9 yıldır aynı şirkette çalışıyor. bir kamu kurumu buldum muvafakatımı istediler büyük bir ihtimalle rektör vermeyecek. dava açacağım. benim bu davayı kazanmam mümkün mü emsal karar yok daha. mahkeme olumlu karar verdi diyelim temyize gittiğinde dosya danıştay olumlu karar verir mi çok merak ediyorum. lütfen bana yardımcı olun.
 
Kayıp anne ve ölü babanın çocuklarının vasilik davası hakkında

iyi günler
2-2,5 yıl kadar önce çocukların anneleri evi terk etmiştir. baba bir süre bekleyip daha sonra boşanma dilekçesi vermiş olsada kadın kayıp olduğu için boşanma gerçekleşmemiştir. baba 3 ay önce kalpten vefat etmiştir. çocuklar şimdi halalarının yanında kalmaktadır. (şuan 11 yaşında olan küçük çocuk anne terk ettiğinden beri haladadır. baba ve 16 yaşındaki büyük çocuk akşam yemeklerini halada yiyip ayrı evde yaşamaktaydılar.) anne sağ olduğu için vasilik davası red olmuştur. çocukların ve halanın herhangi bir maddi varlıkları yoktur. hala devlet ve komşu yardımları ile çocukları okutmaya devam etmektedir. fakat okul işlemleri, adres ve kimlik işlemlerini yapamamaktadır. çocuklar halen babalarının kiracı olarak oturduğu adreste kayıtlı gözükmektedirler. ne yapılmalıdır?
 
Merhaba. Cevap vermeden once genel bir aciklama yapmak istiyorum: doktor komsunuza nerenizin agridigi tarif edip tedavi onerisi aldiginiz gibi hukukcu dostunuzdan da oneri alabilirsiniz. Ancak nasil ki doktorun teshisten once tahlil, rontgen, ultrason, mr vs. gormeye ihtiyaci varsa avukatin da dogru teshis ve cozume ulasmak icin her somut olay icin ayri ayri belgeleri incelemesi ve kafa yormasi gerekmektedir. Bu yuzden burada yapilacak aciklamalar genel ve detaysiz olup sorunlara tam anlamiyla cozum getirmekten uzaktir. Dogru olan, guvendiginiz bir avukattan randevu almak randrvunuza giderken istedigi belgeleri de yaninizda goturmektir. Kaldi ki avukatlar icin reklam ve rekabet yasagi mevcuttur. Bu itibarla telefon ya da internet kanaliyla avukatlik hizmeti sunulamaz. Nihayet bir avukatin meslegini eline alabilmek icin liseden sonra en az 5 yilini harcadigi ve serbest meslek erbabi olarak hayatini idamr ettirmek maksadiyla avukatlik meslegini yurutmekte oldugu unutulmamalidir.

Gelelim medaa'nin sorusuna: kisinin kayip olmasi bosanmaya engel degildir. Hem medeni kanun hem de tebligat kanununda cozum ureten hukumler mevcuttur. Fakat bizim olayimizda davaci olmus. Cocuklarin devlet himayesine verilme ihtimali var mi? Bulunduklari ilin barosunun cocuk haklari yahut adli yardim burosuna basvurmalarini oneririm. Ayrica karakola annenin kayip oldugu ihbar edilerek bulunmasina calisilabilir.
 
İyi günler,
Benim devam eden boşanma davam var. tedbir nafakası istemiştim, sorunum avukatım icraya kendi banka hesabını vermiş, bana sormamıştı. Bana hiç göndermedi yaklaşık bir ay olacak. Avukatımı barodan talep etmiştim.
  • Avukatımın bunu yapması normal mi?
  • Ne yapmam gerekiyor?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…