merhabalar bi sorum olacak bana yardım edebilirseniz çok memnun olurum
biz eşimle anlaşmalı boşanma dilekçesi verdik dilekçede sadece kızıma 500 tl nafaka yazdırdım dava günümüz belli oldu ama ben şimdi yaşadığımız bazı tatsızlıklar dolayısıyla artık kendimede nafaka talep etmek istiyorum sonradan ekleyebilir miyim dava gününe kadar ne yapabilirim çekişmeliye dönmeden bunu nasıl yapıcam yardım ederseniz çok sevinirim.
Merhaba, annem %97 özürlü. Raporunu aldık. Abi'm annemin vasisi. ÖTV indirimli araç almak istiyoruz ancak hakim izin vermeyeceğini söyledi. Bu durumda ne yapabiliriz? Henüz mahkeme açmadık. Hakimle sözlü olarak görüştük.
Abimin aracı olmadığı için her zaman benim gitmem gerekiyor. Annem alzheimer ve ayrıca kanser. Ben çalışıyorum. Ufak çocuğum var. Her zaman yetişemiyorum. Hakime söyleyince taksiyle gidin dedi. Beni dinlemedi bile. Benim bu araca ihtiyacım var. Ne yapabilirim?
basınız sagolsun evet tedbır koyabılrıler
dilekçe vermiştik ama şimdi bende kendime nafaka istiyorum çekişmeliden başka yolu yok mudur?Mahkemeye bır dılekçe verebılırsınız.eşiniz kabul etmezse dava cekışmelı olarak devam eder.
dilekçe vermiştik ama şimdi bende kendime nafaka istiyorum çekişmeliden başka yolu yok mudur?
Herkese merhaba, babamın vefatından bir ay sonra borçlarından dolayı reddi miras açtık. Bankanın biri reddi miras davası açtığımı ispatlayan belgeleri götürmeme rağmen beni icra ile tehdit ediyor. Banka müdürü hergün telefon açıp taciz ediyor. Reddi miras açmamıza rağmen annemin ve benim yetim ve dul aylıklarımıza el koyacaklarını söylüyor. Önümüzdeki cumaya kadar mühlet verdi parayı ödemem için. Zaten ödeyecek gücüm olsa neden reddi miras açayım diyorum, ben anlamam diyor. Sizce ne yapmam gerekiyor? İcra açıldığında nasıl bir yol izlemem gerekir?
o zaman o sorunlar yoktu yani borçlarını ödemedi ama yani biz önemsemedik düzelir diye biz nikahı düşsün diye vesayet altına almak istedik vesayet davası açsak bile ayaklı felaket başını belaya soksa babam nasıl koşsun ben zaten koşamam aslında vesayeti istemiyoruz bişey yapsa babama kalır suç tutamıyoruz yani ama bankalardan kredi çekmesi yada bişey almasını engellemeke yada bu borçlarından sorumlu olmadığına dair dava yada tedbir yada evdeki eşyalara tedbir koyduramazmıyız ya adresten atsak herkese yayar annemde öldü çocuğu sokağa attılar der herkesvesayet yanı vası tayını davası açıp bu yaptıklarını belgelemedınız mı??? sonuçta engel raporuda var...tamam tekrar heyet bakar ama sureklı dolandırıldıgı sızı zor durumda bıraktgı için davayı kazanmanız gerekıyordu...davayı bu sekıldemı açtınız sadece vası tayınımı ıstedınız????
dığer sorunuza gelınce....icraya ıntıkl ettıyse eve gelebılırler ama hıçbır malı göturemezler ( aynı esyadan 2 adet olmadgı surece) ıtraz edebılırsınız ama aynı evde yasadıgınız surece sıkıntı yasarsınız......ikametgahını sildirin muhtrdan.sizinle yasadıgı görunmesın.....
borçtan dolayı hapıs kararı olmaz.ancak tahhut verırse su tarıhte odeyecegım dıye odemezse o zaman hapıs yatar.
o zaman o sorunlar yoktu yani borçlarını ödemedi ama yani biz önemsemedik düzelir diye biz nikahı düşsün diye vesayet altına almak istedik vesayet davası açsak bile ayaklı felaket başını belaya soksa babam nasıl koşsun ben zaten koşamam aslında vesayeti istemiyoruz bişey yapsa babama kalır suç tutamıyoruz yani ama bankalardan kredi çekmesi yada bişey almasını engellemeke yada bu borçlarından sorumlu olmadığına dair dava yada tedbir yada evdeki eşyalara tedbir koyduramazmıyız ya adresten atsak herkese yayar annemde öldü çocuğu sokağa attılar der herkes
Merhaba.Merhaba öncelikle. Bir şey danışmak istiyorum ben bir dersanede 6 aydir öğretmenlik yapıyorum. Sözleşme imzaladim simdi ayrilmak istedigimde mudur tazminat odetmekle tehdit ediyor. Psikolojik baski uyguluyor. Ne yapacagimi bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?