bankalara gidip bildirim yapmanıza gerek yok, eğer ki bankalar icra yoluna giderlerse, elinize ödeme emri ulaştığı tarihten itibaren 7 gün için reddi miras yaptığınıza dair itirazda bulunabilirsiniz. ki bankalar da ölüm durumunda 3 ay içinde icra takibi yapamazlar.
Çok teşekkürler cevabınız için, zaten mahkeme süreci uzayacak bugün annemin mahkeme kağıdı geldi nisan ayının sonunda. Benim ki beklemede... Bu süreçte mutlaka icra takibi olacaktır bu durumda sizin dediğiniz gibi dava sürecinde olduğunu belirten dilekçe ile itirazda bulunmak gerekir o halde... Bir de dava için avukat tutmamız gerekecek mi?
Avukat arıyorum fakat şu an maddi durumum iyi değil tazminat davası açacağım davadan aldığım paranın yüzde onunu avukata vermek şartıyla yardım edebilecek bir avukat bulabilirmiyim ilgilenen olursa özelden yazabilirmi
Pardon arkadaşlar şimdi kagıtlarımı inceledim ben 14 adet 9 ar gram istemişim parasıda 12 bin civarı tutuyor 45 küçük altın 25 büyük altın demişim bilirkişi ise büyük altın belli olmuyor kamerada diye 70 küçük altın olarak hesaplamış hakimde bilirkişinin raporuna göre 70 altın demiş, para ile hesaplandıgında aslında bilezikler 9 gramdan hesaplanmış hesaplanan miktar dogru ve yargıtay kararındaki para miktarı aslında 9 grın tuttugu miktar, sırf hakim 30 gr yazdırmıs diye bozulmus oluyor karar, 30 gr olsaydı para miktarının yüksek olması gerekirdiki yargıtay hesaplama bile yapmadan direk hüküm vermiş bu nasıl iştir anlamadım ufacık hata nelere mal oldu bu düzelir mi arkadaşlar moralim sıfır(((
Sibelim şimdi davayı açarken ben 8 adet 20şer gram bilezik 14 adet 9 ar gram hediyelik bilezik 45 çeyrek altın ve 25 tam altın olarak açtım bilirkişi raporu ise şöyle; 7 adet 20şer gram bilezik 14 adet 9 ar gram bilezik ve 70 küçük altın tam altınlar görünmüyor kamerada diye ikisini bir tutmuşlar tam altınlarda çeyrek olarak geçmiş kayıtlaraşimdi sadece grmmı yanlış yazılmış....anlayamadım...eger 9 yerıne 30 mu yazılmış.....eger boyleyse bozma gerektırır tabıkı...boşuna kaar duzeltmeye gıtmeyın ılk celsede dogru karar verılır zaten
Sibelim şimdi davayı açarken ben 8 adet 20şer gram bilezik 14 adet 9 ar gram hediyelik bilezik 45 çeyrek altın ve 25 tam altın olarak açtım bilirkişi raporu ise şöyle; 7 adet 20şer gram bilezik 14 adet 9 ar gram bilezik ve 70 küçük altın tam altınlar görünmüyor kamerada diye ikisini bir tutmuşlar tam altınlarda çeyrek olarak geçmiş kayıtlara
hakimin gerekçeli kararı ise şöyle; 7 adet 20şer gram bilezik 14 adet 30 ar gram bilezik mevcut ise aynen değil ise bedeli 12 binin ödenmesi ve 70 adet çeyrek altın
şimdi yargıtay ise sırf 9 gram yerine 30 gram yazıldı diye benim istediklerimle miktar ve cins uymuyor diye bozmuş hakimin kararını diğer temyiz itirazlarının incelenmesine şimdilik mahal yoktur diye yazılmıs
yalnız 12 bin, 9 gramdan hesaplanan bileziklerin ücreti, 30 gramdan hesaplansa 30 bini geçiyor yani bunu yargıtay anlayamaz mıydı yada düzeltemez miydi de kararı bozuyorlar anlamadım bir türlü ben
birde 70 çeyrek altına takılmış yargıtaydaki hakimin kafası, ben 45 çeyrek istemişim ama hakim 70 çeyrek vermiş diye de bozulmus halbuki tam altınlar görünmüyor diye o 25 i çeyrek geçti kayıtlara tek celsede biter derken takrarmı mahkeme olucak yani bir dilekçeyle düzelmezmi acaba şimdiden teşekkür ederim Sibelim
Anladım canım çok teşekkür ederim peki şimdi dosya mahkemeye gelicek ve duruşma mı olucak? birde tahmini ne kadar sürer bu durum ve düzeltildikten sonra dosya tekrar yargıtaya mı gidecek aynı süreci tekrar yaşarmıyım acaba çünkü yargıtaydan dosyanın dönmesi 7 ay sürdü...genelde hakımler bılırkışı raporundakının aynısını yazıp kararı verırler.yanlış yazılan karar bozulur canım çunku ılam bu çok onemlı.dılekçeyle uğrasmana gerek yok zaten aynı celse bıtecekl
Anladım canım çok teşekkür ederim peki şimdi dosya mahkemeye gelicek ve duruşma mı olucak? birde tahmini ne kadar sürer bu durum ve düzeltildikten sonra dosya tekrar yargıtaya mı gidecek aynı süreci tekrar yaşarmıyım acaba çünkü yargıtaydan dosyanın dönmesi 7 ay sürdü...
kızlar bende çok zordayım bnm %40 zihinsel özürlü abim var malulen emekli çok aksi kimseyi dinlmez durmadan onu dolandırırlar 80000 tl borcunu ödedik şimdi 35000 tl kredi çekmiş ama bankalar bizi rahatsız ediyor maaşına bloke konmuş nerden olduğunu bilmiyoruz bankalar eve gelebilirler falan diyor ama nasıl olacak yardım edim 2 sorumda abimin bankalardan çektiği kredi veya mağazalardan alıp ödemediği şeyler için biz mesul değiliz diye dava açabilirmiyiz yada tedbir koydurabilirmiyiz vesayet davası açtık okadar akıllı ki heyet kendi kararını verebilir dedi ama hep bnm ailem zorda ya eve gelmesinlerde abimi hapsede atsalar olur kızlar babam yaşlı ablam garibim bitti artık onun kötülüklerinden ne olur yardım edin
basınız sagolsun evet tedbır koyabılrılerMerhabalar,
Babamı kaybettim, banka ve vergi borçları sebebiyle ölümünden bir ay sonra reddi miras davası açtık. Davam mayıs 2015'de. Bankada bir miktar param var. Bu süre içerisinde vergi borçları sebebiyle bankada bulunan parama tedbir koyulabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?