- 17 Ekim 2012
- 1.005
- 0
Mrb. birşey danışmak istiyorum. Benim annem ve babam ben 5 yaşındayken ayrıldılar. benden 12 yaş büyük bir abim var. ayrıldıklarında o 18 yaşında olduğu için herhangi bir nafaka bağlanmamıştı ama ben küçük olduğum için bir nafaka bağlandı. yıllarca babam nafakasını ödemedi. 20 yaşına bastığımda kendisinden davacı oldum. ve dava benim açımdan olumlu sonuçlandı. mahkeme bana ayda 100 tl nafaka bağladı. ama babam nafakayı yine ödemediği için tekrar davacı oldum ve o 100 tl maaşından direk kesildi. ve ben her ay adliyeye gidip icradan aldım paramı. Başta nafaka davasıydı ama ödenmediği için iş icraya yansıdı. şimdi ben 5 ay önce evlendim. ve bu paranın kesilmesi mi gerekiyor ? sonuçta dediğim gb ben parayı zaten adliyeden icra yoluyla aldığım ve maaşından direk kesildiği için yine almam gerekmiyor mu? evlenme şartı konulmamıştı mesela. ilk sorum bu. diğer soruma gelince ben öz abimle görüşmüyorum. kendisi para uğruna herşeyi yapabilecek bir insan ve yaşam tarzıyla gittiği yol bana ters. düğünümde bile yoktu ve 1 gr abilik yapmamıştır bana. annem de kendisiyle görüşmüyor zaten. kendisinin suç dosyası da kabarık açıkçası. bu benim aldığım paray göz dikmiş durumda, beni ve annemi tehdit ediyor. Kardeşim evlenmiş, düğününde bile bulunamayacak kadar yanlış biriyim ben diye düşüneceği yerde, peşine düştüğü şeye bakın! evlatlıktan men etmek istiyor annem ama sanırım o kaldırılmış. anneme ait bir ev var, babamdan falan kalma değil. direk kendisine ait. taa yıllar önce abimi görmüştüm ve o zaman bana, anneme birşey olsa bu ev yüzünden birbirimize gireriz kan çıkar demişti. annemin evi satmasını istiyor falan. annem kimsenin zoruyla böyle birşey yapmak zorunda değil, ister satar ister kendisi kullanır. çünkü dediğim gb tapusu direk annemin üzerine. ve annem abimin hiçbir hak talep etmesini, 1 kuruşunun bile ona gitmesini istemiyor. ne yapmamız lazım bu durumda? ben daha yeni evlendim, eşimin işyerini öğrenmiş vs. birşey yapmasından korkuyorum. neredeyse müge anlıya falan çıkıp şikayetçi olacağım kendisinden. bu insanla hiçbir iletişimimiz yok, inanın nerde kaldığını bile bilmiyorum. bu arada abim evlendi, ayrıldı. resmi nikah yapmamıştı imam nikahlıydı. sırf eşinin anne babası yok ve onlardan maaş alıyor diye resmi nikaha yanaşmadı. 10 yıl beraber yaşadıktan sonra ayrıldılar. evliyken o anneme ait dediğim evde kalıyorlardı. ayrılınca abim evden çıktı ve ayrılalı nerdeyse 10 sene oluyor, annemin evinde hala yengem ve yiğenim oturuyorlar. ben en ufak bir şey talep etmedim o eve dair. sonuçta tek evladı o değil annemin ama bu zamana kadar evle alakalı herşeyden abim faydalandı ister istemez. arada yengemin yanına gidip para istiyormuş abim. benim ve annemin telefon numaralarını istiyormuş falan. bıraktığı kadını tehdit ediyor yani. evimde huzurluyum çok şükür ve eşimi çok seviyorum ama bunlara çok takılıyorum ve evimin huzurunun tadını çıkaramıyorum, 1 lokma bile zor geçiyor boğazımdan. annemle aynı şehirdeyiz ama çarşıda pazarda yolda kadına bişe yapar diye korkuyorum. ne yapmamız lazım lütfen en kısa sürede cevaplarsanız çok sevineceğim..