2 sene önce evlendim. çocuk sahibi olmaya çalışıyordum.doktora gittim doktor sorun olmadığını belirtti eşimi çağırdı eşim gitmek istemedi ve neden oldugunu sorunca bana gerceği söyledi meğer eşim kısırmış testisleri yokmuş testis yerine protez taktırmış.neye uğradıgımı şaşırmıştım.ne yapacağımı bilemedim. doktorlarla konuştum.eşim bana karın boşlugunda bir testis oldugunu fakat bulunamadıgını söylemişti. doktorlarda bu durumda eşimin kanser olma ihtimali var dediler. korktum eşimle tedavisi için ankaraya gittim. ne yapacagıma karar veremiyordum ayrılmaya korkuyordum ama bi yandanda yalan beni kemiriyordu.ben düşünürken eşim ayrılmak istediğini belirtti. sebep ben olanları ailemle paylaşmışım onun onuruyla oynamışım.yaptıgım hatayı anladım boşuna acımışım ben.şimdi beni sıkıştırıyor hemen gerekeni yap davayı aç diye.şimdi ben dava açarsan tazminat isteme hakkım olurmu.yoksa karsı tarafın dava açmasınımı beklemeliyim. ne yapacagım bilmiyoorum.ayrıca yeni ev almıştık 100 bn tl kredi borcum var ev benm üzerime, bide araba var eşimn üzerine ama benm altınlarım ile alınmıştı. beni madur ettiler hayatımla oynadılar hala da magdur etmeye çalışıyorlar. kaynanam ve kayınbabamda benden bu durumu sakladıgı için onlara manevi tazminat davası açabilirmiyim.lütfen yardım edin cevaplarınızı bekliyorum.
2 sene önce evlendim. çocuk sahibi olmaya çalışıyordum.doktora gittim doktor sorun olmadığını belirtti eşimi çağırdı eşim gitmek istemedi ve neden oldugunu sorunca bana gerceği söyledi meğer eşim kısırmış testisleri yokmuş testis yerine protez taktırmış.neye uğradıgımı şaşırmıştım.ne yapacağımı bilemedim. doktorlarla konuştum.eşim bana karın boşlugunda bir testis oldugunu fakat bulunamadıgını söylemişti. doktorlarda bu durumda eşimin kanser olma ihtimali var dediler. korktum eşimle tedavisi için ankaraya gittim. ne yapacagıma karar veremiyordum ayrılmaya korkuyordum ama bi yandanda yalan beni kemiriyordu.ben düşünürken eşim ayrılmak istediğini belirtti. sebep ben olanları ailemle paylaşmışım onun onuruyla oynamışım.yaptıgım hatayı anladım boşuna acımışım ben.şimdi beni sıkıştırıyor hemen gerekeni yap davayı aç diye.şimdi ben dava açarsan tazminat isteme hakkım olurmu.yoksa karsı tarafın dava açmasınımı beklemeliyim. ne yapacagım bilmiyoorum.ayrıca yeni ev almıştık 100 bn tl kredi borcum var ev benm üzerime, bide araba var eşimn üzerine ama benm altınlarım ile alınmıştı. beni madur ettiler hayatımla oynadılar hala da magdur etmeye çalışıyorlar. kaynanam ve kayınbabamda benden bu durumu sakladıgı için onlara manevi tazminat davası açabilirmiyim.lütfen yardım edin cevaplarınızı bekliyorum.
Benim avukat arkadaşlara sorum şu; Annemle babam evleri ayırıyorlar boşanma davası falan açmadı iki tarafta babama ait evler var bunları annemin izmi olmadan satabilirmi evlendikten sonra edinilen varlıklar bilen yardımcı olabilirmi..
satmaması için annenızın boşanma davası açıp tedbir talep etmesı lazım. daha sonra bu evlerın alımında benımde payım var deyip açılan davada bunu ıspat etmelı. dava sonunda payına karar verilir ve babanızdan anenıze bunu ödemesi istenır.
merhaba sizlere danışmak istediğim bir konu var. Bugün itibariyle iş yerimden ayrılmak istediğimi bildireceğim fakat bu ayın sonunda 1.5 yılımı 1 ay geçmiş olacak bu durumda ihbar sürem 6 hafta mı olmuş olacak ? Çünkü araştırdığım kadarıyla 1.5 yıldan 3 yıla kadar ihbar süresi 6 hafta... Bir de ben bu ihbar süresinin sadece 3 haftasını çalışabilirim 3 hafta sonra yeni işime başlamam lazım. Bu 3 hafta ihbar süresince şimdi iş yerimde çalışacağım için ücretini alabilir miyim ? Yoksa ihbar süresi olduğu için ücret vermezler mi ? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Avukat yoksa barodan avukat istemelisiniz , tehtit ve taciz davası açmalısınız zaten bunun sonucunda mahkemenin seyri değişecektir.Kız kardeşim bu parayı daha ertesi gün eşine teslim ettiğini kendisinde para olmadığını söylüyor demişsiniz, parayı elden mi verdi ya da hesaba aktarıldıysa dekont yok mudur
Benimde bir sorum olucakti avukat uyelerimize
Benim dayim 16 yildir dil den engelli konusamiyor 22 yillik evliligi var .
1 cocuk var 10 yaslarinda aslinda dayimin cocugu olmasi da dusuk bir durumdu yani doktorlar pek umit vermemislerdi cocugu olacagina
kisa kesmeye calisicam cunki cok uzun bir hikaye .
Dayim yazin esinin kendini alddattigini gormus ve esi hep yalanliyor oyle bir sey olmadigini soyluyor ama hepimiz suphe ediyoruz ve cok gorenler var kendisini baska adamlarla ama dayim kendini ifade edemedigi icin hic bi seyi kimseye anlatamiyor bilgi alamiyor biz yurt disindayiz kimse yardim edemiyor
size sorum dayim bosanma davasi acarsa zina oldugunu soyleyip ve dna yaptiririrsa cocuk icin kendi cocugu deilse kadin bir sey hakedermi cunki dayimin evi var evlendikten sonra almisti evini
simdiden tesekur ederim size
Merhaba, buradan iki dava çıkar. 1) Boşanma 2) Soybağının reddi
Boşanma davasında zina özel bir boşanma nedenidir ve Medeni Kanun'umuza göre aldatma öğrenildikten itibaren 6 ay içerisinde açılmalıdır. Tabi ki dava açıldıktan sonra da aldatmanın kanıtlanması ayrı bir konudur. Dayınızın ev aldığından bahsediyorsunuz. Evi ne zaman aldı? 2002'den önce mi, sonra mı? Sorunun cevabı buna göre değişir. Ev 2002'den önce alındı ise kadın birşey talep edemez, 2002'den sonra alındı ise; kadın evin değerinin yarısını para olarak dayınızdan isteyebilir.
Yine dayınız çocuğun kendinden olmadığını düşünüyor veya biliyorsa; soybağının reddi davası açmalı. 2003 veya 2005 yılından önce soybağının reddi davası açmak için 5 yıllık süre vardı, Anayasa Mahkemesi bunu kaldırdı. Yani dayınız sadece bu dava ile çocuğun kendisinden olmadığını kanıtlayabilir ve bu nüfus kayıtlarına da işlenir ve çocukla hiç bir ilgisi kalmaz.
Yine dayınızın eşi, dayınızı aldattıysa ve bu kanıtlanırsa dayınız manevi tazminata da hak kazanır.
Cocuk dayınızdan degilse kadın ağır kusurludur. Ağır kusurlu oldugu icin eğer ev alınırken katkıda bulunmamışsa hak talep edemez. Yani evin yarısını alamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?