• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen?

Sadeche

Korkular da benim, umutlar da...
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
18
8
16
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir forumu takip ediyorum zaten ilk konum da bir arkadaşımın derdi üzerinden olacak.
Bu arkadaşım biriyle beraberdi yaklaşık 1 senedir, erkek arkadaşı askeri personel. Yaklaşık üç ay önce erkek arkadaşıyla 2 hafta gibi bir süreçle irtibatı kopmuş. Hiçbir şekilde ulaşamamış. Ancak sonrasında kendisini kardeşi olarak tanıtan bir kişi yazmış arkadaşıma ve abisinin malum olaylardan sebep cezaevine konulduğunu ve görüşüne gittiğinde, arkadaşım için mutlaka ona ulaşıp bu bilgiyi vermesini söylemiş.
Bu süreçte ara ara bilgilendirmeler devam etmiş. Fakat arkadaşımın aklında bazı soru işaretleri oluşmuş.

1. Kardeşi olarak tanıtan kişi, abisinin telefonundan arkadaşıma ulaştığını söylemiş bir gün. Arkadaşım da doğal olarak telefonuna el koyulmadı mı diye sormuş. Telefonun, bilgisayarın ve bilgisayar hardiskinin kendilerine iade edildiğini söylemiş kişi. Bu mümkün mü bir bunu merak ediyor.

2. Mahkeme süreci çok hızlı ilerleyip 3 ay içinde sonuçlanmış. En son kardeşi abim 4 yıl 6 ay ceza aldı ve İstanbul'a tahliye edildi diye yazmış bu 1 ay önce oluyor. Ve bugün de yani bu haberi aldıktan 1 ay sonra da kendisini kardeşiyim diye tanıtan kişi tekrar arkadaşıma ulaşıp abim çıkabilir mahkemesi oldu tekrar herhangi bir bağlantı bulunamamış diye bilgi vermiş. Arkadaşımın da aklına şu takılıyor: Ceza kesinleşmiş ve tahliye gerçekleşmişken 1 ay içinde tekrar bir mahkeme olup bu yorum yapılabilir mi? Bir mahkemesi daha olacakmış şu an hala içeride kişi, ama avukat olumlu konuşmuş.

Arkadaşım bunlardan kaynaklı duruma biraz şüpheli yaklaştığını ifade ediyor. Ailesinden kimseyle tanışmamış henüz ve ayrı şehirdeler. Ben ilişkilerini biliyordum fakat süreçten yakın zamanda haberim oldu. Ona bu konuda yardımcı olamadığım için sizden belki bir bilgi alabiliriz diyerek yazmak istedim. Umarım uzun olmamıştır, eksik bir şey kalırsa cevaplarda yazarız. Kendisi yanımda zaten şu an. Çok teşekkür ediyoruz şimdiden...

1. Kardeşi olarak tanıtan kişi, abisinin telefonundan arkadaşıma ulaştığını söylemiş bir gün. Arkadaşım da doğal olarak telefonuna el koyulmadı mı diye sormuş. Telefonun, bilgisayarın ve bilgisayar hardiskinin kendilerine iade edildiğini söylemiş kişi. Bu mümkün mü bir bunu merak ediyor.

bu mümkün. diğerini bende merak ettim..

aslında düşününce temyize falan gittiyse o da mümkün.
yalnız bu işlerin bu kadar hızlı gelişmesi enteresan hala içeride olup mahkemesi görülmemiş insanlar var.

aslında düşününce temyize falan gittiyse o da mümkün.
yalnız bu işlerin bu kadar hızlı gelişmesi enteresan hala içeride olup mahkemesi görülmemiş insanlar var.
Açıkçası sürecin bu kadar hızlı ilerlemesi "şüphe" yaratmış zaten arkadaşta. Belki bizim bilmediğimiz bir şey vardır diye de düşünerek sormak istedik.

Arkadaşın sevgilisinin onu kandırdığını mı düşünüyor peşini bıraksın diye? Neden bu kadar şüpheci?

Bence her iki durumda da ( ceza alması veya kandırma ihtimalini düşünmesi) adamı unutup hayatına devam etsin.

Açıkçası sürecin bu kadar hızlı ilerlemesi "şüphe" yaratmış zaten arkadaşta. Belki bizim bilmediğimiz bir şey vardır diye de düşünerek sormak istedik.

avukat arkadaşlar daha iyi bilir elbet.
küçük bir yerdeyse belki çabuk görülmüştür davası.

avukat arkadaşlar daha iyi bilir elbet.
küçük bir yerdeyse belki çabuk görülmüştür davası.
Şöyle bir durumdan da söz etti şimdi. İlk mahkemelerde barodan bir avukat temin edilmiş fakat ceza kesinleştikten sonra bir ceza avukatı tutmuşlar. Belki süreci hızlandıran faktör bu olmuş olabilir diye eklemek istedim.

Bu olaylardan aynı zamanda tutuklanan birkaç kişi tanıyorum, gerçekten alakasız olanlar salıverildi, daha bağlantılı olanlar hala tutuklu yargılanıyor ama hiçbirinin mahkemesi sonuçlanmadı, kesinleşmiş bir ceza almadılar ya da suçsuzlukları kesinleşmedi.

Tabi bir de tam emin olmamakla birlikte işin askeri mahkeme boyutu olabilir askeri personel olduğu için. Onlarda süreç nasıl işliyor bilmiyorum.

Adı soyadıyla google araması yapsan birşeyler çıkmaz mı?

Arkadaşın sevgilisinin onu kandırdığını mı düşünüyor peşini bıraksın diye? Neden bu kadar şüpheci?

Bence her iki durumda da ( ceza alması veya kandırma ihtimalini düşünmesi) adamı unutup hayatına devam etsin.
İlişkilerinde bir pürüz yokken hatta evlilik yolunda ilerlerken bu olaylar yaşanıyor. Arkadaşımda şüphe oluşturan şey süreç bu kadar hızlı ilerleyebilir mi? Buna takılıyor şu an. Eğer netleşirse bununla ilgili ilişkiye bakışı elbette değişir. Fakat şu an doğru yorumlayamıyor belki de bilgiler doğru diye düşünüyor sadece bunu netleştirmek istiyor.

Bu olaylardan aynı zamanda tutuklanan birkaç kişi tanıyorum, gerçekten alakasız olanlar salıverildi, daha bağlantılı olanlar hala tutuklu yargılanıyor ama hiçbirinin mahkemesi sonuçlanmadı, kesinleşmiş bir ceza almadılar ya da suçsuzlukları kesinleşmedi.

Tabi bir de tam emin olmamakla birlikte işin askeri mahkeme boyutu olabilir askeri personel olduğu için. Onlarda süreç nasıl işliyor bilmiyorum.

Yapılabiliyor ise böyle bir şey bakmak lazım.

İlişkilerinde bir pürüz yokken hatta evlilik yolunda ilerlerken bu olaylar yaşanıyor. Arkadaşımda şüphe oluşturan şey süreç bu kadar hızlı ilerleyebilir mi? Buna takılıyor şu an. Eğer netleşirse bununla ilgili ilişkiye bakışı elbette değişir. Fakat şu an doğru yorumlayamıyor belki de bilgiler doğru diye düşünüyor sadece bunu netleştirmek istiyor.
Nolursa olsun insan kendini terör örgütüne üye olmaktan içeri alındığıyla ilgili damgalamaz bence doğrudur.

Bence bu kadar kopuk doğruluğundan bile emin olmadığı bilgilerle ilişki devam etmez.

Ha bu arada çok yakın akrabam (komiser) bununla ilgili içeri alındı, 1 hafta kadar içerde kaldı ve çıktı. Ama yaklaşık 1 yıl açığa alındı. Şimdi mahkemesi tekrar olmuş beraat etmiş işinin başında.

Belki de sadece şüpheyle alınan ( ki o olayda almalarında çok çok haklılardı) sonra suçsuz olabilecek insanları bir an önce ayıklıyorlar belkide diğerlerinden.

Yalan...
Askeri personel özellikle "mâlum" olaydan içeri girmişse ..
İlk bakılacak şey cep telefonu,pc..vb şeylerdir.
Suçsuzluğu kabul edilmişse gözetimli serbestlik alabilir.
Ceza hükmü kesinleştiğinde , tekrar mahkemeye aksi delil bulunmadığı takdirde çıkmak söz konusu değildir..
Hatta arkadaş gerçekten askeri personel mi buda şüphelidir siz bunu bir gözden geçirin derim :)

benimde bildiklerimden sonu belli olan yok hala.
ek olarak tutuksuz yargılanan da var.
ama dediğiniz gibi askeri personelde durum farklıdır belki.

Nolursa olsun insan kendini terör örgütüne üye olmaktan içeri alındığıyla ilgili damgalamaz bence doğrudur.

Bence bu kadar kopuk doğruluğundan bile emin olmadığı bilgilerle ilişki devam etmez.

Ha bu arada çok yakın akrabam (komiser) bununla ilgili içeri alındı, 1 hafta kadar içerde kaldı ve çıktı. Ama yaklaşık 1 yıl açığa alındı. Şimdi mahkemesi tekrar olmuş beraat etmiş işinin başında.

Belki de sadece şüpheyle alınan ( ki o olayda almalarında çok çok haklılardı) sonra suçsuz olabilecek insanları bir an önce ayıklıyorlar belkide diğerlerinden.
Olabilir haklısınız. Bu kişi de aslında önce açığa alınıyor sonra gözaltına. İlk önce adli kontrol şartıyla serbest kalıyor fakat süreci kaldıramıyor sanırım çünkü bulunduğu yeri terk ediyor. Bu nedenle tekrar alınmış gözaltına ve cezasını da dosyalar birleştirilerek vermişler. Şu an kardeşinin ifade ettiği örgütle ilgili bağ bulunmadığından bir sonraki mahkemede büyük ihtimal serbest kalacak. Fakat bulunduğu yeri terk ettiği için o nedenle yargılama devam edecek. Ben de arkadaşım anlattıkça yazıyorum şimdi bu kısım eksik kalmış.

Yalan...
Askeri personel özellikle "mâlum" olaydan içeri girmişse ..
İlk bakılacak şey cep telefonu,pc..vb şeylerdir.
Suçsuzluğu kabul edilmişse gözetimli serbestlik alabilir.
Ceza hükmü kesinleştiğinde , tekrar mahkemeye aksi delil bulunmadığı takdirde çıkmak söz konusu değildir..
Hatta arkadaş gerçekten askeri personel mi buda şüphelidir siz bunu bir gözden geçirin derim :)
Olabilir haklısınız. Bu kişi de aslında önce açığa alınıyor sonra gözaltına. İlk önce adli kontrol şartıyla serbest kalıyor fakat süreci kaldıramıyor sanırım çünkü bulunduğu yeri terk ediyor. Bu nedenle tekrar alınmış gözaltına ve cezasını da dosyalar birleştirilerek vermişler. Şu an kardeşinin ifade ettiği örgütle ilgili bağ bulunmadığından bir sonraki mahkemede büyük ihtimal serbest kalacak. Fakat bulunduğu yeri terk ettiği için o nedenle yargılama devam edecek. Ben de arkadaşım anlattıkça yazıyorum şimdi bu kısım eksik kalmış.

Bu kısım eksik kalmış bilgilerde.

Evet şehir dışına çıkmaları yasaktı yargılanma süreci boyunca, kaçma ihtimaline karşı içeri almış olabilirler.

Bu adam evli yada evleniyo olabilir uzak dursun diye arattığı kişi öyle söylemiştir.

1senedir tutuklanan kişi çok fazla kaç tanesinin mahkemesi görüldü karar verildi bilmiyoruz bile bu arkadaşın önceliği neymiş?

Sevgilisinin telefonunuda mı bilmiyomuş kendisi aramıyo? Annesi babasıda arayabilir tanısın tanımasın olay çok saçma

Bu adam evli yada evleniyo olabilir uzak dursun diye arattığı kişi öyle söylemiştir.

1senedir tutuklanan kişi çok fazla kaç tanesinin mahkemesi görüldü karar verildi bilmiyoruz bile bu arkadaşın önceliği neymiş?

Sevgilisinin telefonunuda mı bilmiyomuş kendisi aramıyo? Annesi babasıda arayabilir tanısın tanımasın olay çok saçma
Kapalı cezaevinde bulunduğu için sadece soyadı tutan kişilerle görüleşebiliyor veya arayabiliyor. Bu nedenle kendisi istese de görüşemez zaten.

Bu kısım eksik kalmış bilgilerde.

Askeri personel olan arkadaş dava sürecinde , bulunduğu yerden ayrılarak suçlu konumuna düşeceğini bilmesi gerekir .
E birde suçsuz olan insana mahkeme yükü neden ağır gelsin diye düz mantık düşündüğümüzde işin içinde parmağı olabilir.
Bugüne bugün esnaf olanında bu işte parmağı var bürokrat olanında

Askeri personel olan arkadaş dava sürecinde , bulunduğu yerden ayrılarak suçlu konumuna düşeceğini bilmesi gerekir .
E birde suçsuz olan insana mahkeme yükü neden ağır gelsin diye düz mantık düşündüğümüzde işin içinde parmağı olabilir.
Bugüne bugün esnaf olanında bu işte parmağı var bürokrat olanında
Herkes sizin söylediğiniz kadar kolay atlatamıyor süreci maalesef. Kişi böyle bir yargılamaya maruz kalması nedeniyle "yükü" kaldıramamış olamaz mı? Kaldı ki yukarıda herhangi bir bağ bulunmadığı anlaşılmış diye de ifade ettik. Yorumlarınız için teşekkürler fakat "suçlu suçsuz" olduğu konusunda değil diğer belirttiğimiz hususlarda kafası karışık arkadaşın.

Back