Avon ve Oriflame ürünleri hakkında kullanıcı tecrübeleri

avon temsilcisi felan değilim ama avondan beş aydır bir sürü şey alıyorum ve çok memnunum ben ne biliyim psikolojikmidir anlamadım ama gliserinli el kremi mesela ondan çok memnunum hem ucuz hemde bitmek bilmiyo ki ben gün boyunca ellerime çok krem sürerim bide toniğiyle temizleme köpüğünü alıcam bu ay onuda denicem makyajlardanda metalik likit rujlarından top allığından ve siyah göz kalemi ucuz olandan çok memnunum bide saç derisi için kepek önleyici köpüğünü kullandım ondanda çok memnunum bi tek incandessence hariç parfümlerini beğenmiyorum avonun bide color trend serisi çok kötü ama diğer kullandığım ürünlerden memnunum bide saç şekillendiricileride çok güzel en azından benim için öyle

kızlar orflam ürünleri avona göre daha dogal daha iyi ben her iki ürününde temsilcisi degilim ama avon annemin yüzünü mahvetti kullanan kimse memnun degil avondan ama makyaj ürünleri güzel

Merhaba kızlar !

3-4 gündür bu forumda takılıyorum. Bilgilerimi paylaşmayı çok seviyorum a.s.

Yıllardır Avon kullandım. Oriflame de kullandım. Kullanmadığım marka kaldı dersem inanın yalan söylemiş olurum.

Avonun rujları süper ötesi ! Cilt kremleri ise şöyle: garip bir cilt yapım var. bağışıklık sistemim Allaha şükür kuvvetli olduğu için normalde pek alerjik reaksiyon a maruz kalmam. Fakat Avonun bazı kremleri alerji yaptı bende. Bazıları ise iyi geldi.. Ona bakarsanız en pahalı markaların kremleri bile sırası geldi bana alerji yaptı. Yani ben kendim cildimi çözmüş değilim.

Geçen gün arızaya bağladım. oturdum; iyi gelen kremler ile iyi gelmeyenlerin içeriklerini bir kağıda yazdım. Sırf anlamak için benim cildimi neyin yaktığını ve sivilcelendirdiğini...

işin komik kısmı ne biliyormusunuz ? sırnaşık şey

Arko iyi geliyor; 80 YTL lik krem allerji yapıyor kafamçokkarıştı

ahh ahh. sonunda ben de aktarın yolunu sık sık tutanlardan oldum.

Kayısı yağını geceleri yatmadan sürüyorum cildime. Süper ötesi bir etki... ( tabiiki zamanla ) üstelik cildim karma olduğu halde kızlar !:dance:

Ama dediğim gibi; Hem Avon hem oriflame 'in iyi oldukları alanları var. kimisinin parfümleri çok iyi kimisinin cilt bakım ürünleri..

iyi satın almalar arkadaşlar ! a.s.

avonun maskesini kullandım ama cildimi daha kötü yaptı belki dedikleri kendime uygun olmayan bir ürün olduğu içindir. Ama el kremlerinden ve parfümlerinden memnun kaldım. Gerçi artık hiçbir şeyini kullanmıyorum. kafamçokkarıştı

mrb ben 6 yıldır oriflame güzellik danışmanıyım annemde oriflame ürünleri kullanıyordu sonra bende kullanmaya başlayınca ürünleri daha ucuza almak için 6 sene önce üye oldum 1 yıl boyunca hep kendime gerekli olan şeyleri sipariş verdim istersem yılda bir 1 tane gözkalemi bile sipariş ederek üyeliğin aktif oluyor avon gibi 3 ayda bir sipariş zorunluluğu yok şimdi ise aktif olarak her ay sipariş verip hem para kazanıyorum hem hediyelrini alıyorum çatal bıçak seti fincan seti nevresim takımı kendi ürünlerimi bedavaya getiriyorum.her markayı kullanıyorum aslında allığımı lorealden nemlendiricimi lancomdan duşjellerimi avondan geri kalan herşeyi oriflameden alıyorum ve çok memnunum önemli olan yüzünüze uygun olan kremi bulmak oriflamenin ayak ürünleri mükemmel tavsiye ederim.

Arkadaşlar avonu 2 yıl kullandım aktif alıcıydım.fakat şöyle bir gerçek varki avonun ürünleri özelliklede kremleri %50 ve üzeri indirime girdiğinde içiriğindeki kimyasal madde miktarı artıyor ve ciltlerde istenmeyen sonuçlara neden oluyor. bunu bizzat yaşadım.eskiye oranla ürünlerin kalitesinde bir düşme meydana geldi.şuan oriflame ürünlerini kullanıyorum kullandığım ürünlerden memnunum.aşırı indirimlere girmiyor belki ama doğal olduğunu bildiğim ürünleri kullanmak bana huzur veriyor

valla ben avon parfümleri kullanıyom çokda begenerek aslında rimelleride fena deil ama bu ay oriflame denicem bakalım...

nisan ayından sipariş vereceksen eğer wonder lash maskarasını veya gold infinite maskarayı öneririm visions serisinin maskaralarını önermem ama topaklanıyor...iyi alış verişler..

oriflame ın artık yasaklandığını çünkü içinde kanserojen madde içerdiğini duydum.dünyada yasaklanmış.böyle bir şeyi duydunuz mu siz?

oriflame ın artık yasaklandığını çünkü içinde kanserojen madde içerdiğini duydum.dünyada yasaklanmış.böyle bir şeyi duydunuz mu siz?

Merhaba Sermin,

ben oriflame temsilcisi değilim. Avonunki de değilim. sadece meraklı bir tüketiciyim. Şu aralar yüzüme arko kullanıyorum bir de geceleri kayısı yağı.

Bu oriflame kapatılmış dedikoduları bence muhalefet kozmetik şirketlerinden çıkmış olabilir. Bilirsin ağızdan ağıza dolaşan destanımsı bilgileri bizim insanımız pek sever. Az önce senin bu yazın üzerine kuşkulu olup hemen google den tarama yaptım. Yabancı dilim olduğu için herhangi bir bulguya rastlamadım.

yasaklandı, kanser vs...

Şimdi bir başka dobra dobra bilgi sunmak istiyorum herkese. Neredeyse tüm kozmetik ürünlerde dimethicone ve Paraben gibi maddeler var. Katkı maddeleri. Paraben petrolden üretiliyor ve yüksek oranda kanserojen bir madde cilt için. TV de doktorlar bunu artık söyleyip duruyor... Ben de bizzat araştırmasını yaptım.
Korkunç değilmi ? Buna rağmen ben Arko'mu kullanmaya devam ediyorum. Hiç bir kozmetik şirketini karalamak amacı ile yazmadım. Sadece gerçekçiyim...
Tercih size kalmış. Bu paraben konusunda farklı bir tez getiren bugüne dek hiçkimse de olmadı..

bilginize...

Sağlıcakla kalın a.s.

Merhaba Sermin,

ben oriflame temsilcisi değilim. Avonunki de değilim. sadece meraklı bir tüketiciyim. Şu aralar yüzüme arko kullanıyorum bir de geceleri kayısı yağı.

Bu oriflame kapatılmış dedikoduları bence muhalefet kozmetik şirketlerinden çıkmış olabilir. Bilirsin ağızdan ağıza dolaşan destanımsı bilgileri bizim insanımız pek sever. Az önce senin bu yazın üzerine kuşkulu olup hemen google den tarama yaptım. Yabancı dilim olduğu için herhangi bir bulguya rastlamadım.

yasaklandı, kanser vs...

Şimdi bir başka dobra dobra bilgi sunmak istiyorum herkese. Neredeyse tüm kozmetik ürünlerde dimethicone ve Paraben gibi maddeler var. Katkı maddeleri. Paraben petrolden üretiliyor ve yüksek oranda kanserojen bir madde cilt için. TV de doktorlar bunu artık söyleyip duruyor... Ben de bizzat araştırmasını yaptım.
Korkunç değilmi ? Buna rağmen ben Arko'mu kullanmaya devam ediyorum. Hiç bir kozmetik şirketini karalamak amacı ile yazmadım. Sadece gerçekçiyim...
Tercih size kalmış. Bu paraben konusunda farklı bir tez getiren bugüne dek hiçkimse de olmadı..

bilginize...

Sağlıcakla kalın a.s.

şimdi bunu okuyup 8 yıldır günde defalarca kullandığım ve onsuz yaşayamaycağım kremim nivea softun içeriğine baktım ve bu dediğin dimethicone maddesi var içinde :çok üzgünüm: ya ben kremsiz yaşayamam elime su değsin ardından krem sürme ihtiyacı duyuyorum çok tırstım şimdi bu yazıyı görünce napıcam ben :sm_confused:

şimdi bunu okuyup 8 yıldır günde defalarca kullandığım ve onsuz yaşayamaycağım kremim nivea softun içeriğine baktım ve bu dediğin dimethicone maddesi var içinde :çok üzgünüm: ya ben kremsiz yaşayamam elime su değsin ardından krem sürme ihtiyacı duyuyorum çok tırstım şimdi bu yazıyı görünce napıcam ben :sm_confused:

Evet jasminn.. haklısın. Ben de bundan 6 Ay önce tüm bu bilgileri keşfettim. Mesela hemen hemen her şampuanda Dimethicone var. Bunun diğer adı silikon. Silicon saça yapışıyor ve saçı ağırlaştırıp zamanla sağlıksızlaştırıyor. Boya boyamak istediğin zamanda boyanın düzensiz dağılımını sağlıyor... İlk olarak ben bu gerçekle karşılaştım. Son günlerde TV de değerli Prof. Dr. Erkan Topuz çıkıyor. Hepimiz için bu korkunç şeylerden bahsetti. Neredyse kabullenmek istemiyoruz değilmi ? Kozmetik ürünlerinin % 99 nda Paraben vardır.

Mesela şöyle: Methyl Paraben, etyl paraben gibi... Son derece kanserojen diye adam haykırıyor ! Ve tüm kozmetik şirketleri susuyor. Aksine Erkan Topuz tehditler alıyor..

Sana direkt bir alıntı yapıştırayım buraya..

" TELEVİZYONGAZETESİ

Kanal D’deki Dobra Dobra programına konuk olan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz’un kanserle ilgili uyarıları ekran başındakiler tarafından da ilgiyle izleniyor. Özellikle kadınların kullandıkları bir takım ürünlere de değinen Erkan Topuz’un çarpıcı açıklamaları herkesi şaşırttı.

İşte Prof. Dr. Erkan Topuz’un kullandığımız şampuanlardan cilt bakım ürünlerine kadar bir çok temizlik ve bakım maddesiyle ilgili çok önemli açıklamaları:

"-Dikkat ederseniz etrafımızda devamlı olarak kaşınan insanlar çok fazla. Bunun sebebi, doğrudan doğruya kullandığımız deterjanlardır. Bu deterjanların içindeki katkı maddeleri hem kanserojendir hem de alerjiktir.

-Biz hastalarımıza saf sabun karışımı deterjanları kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Türkiye’de var.

-Aldığınız bütün beyaz giysiler tehlike içeriyor. Pamuk yetiştirilirken içine inorganik maddeler atılır. Zaten pamuk çıktığı zaman hafif kanserojendir. Bir de bunu beyazlatmak için kanserojen madde kullanırlar. Bunları mutlaka çok iyi yıkayınız, yıkamadan giymeyiniz.

-Kadınların kremlerinin içinde PP vitamini dediğimiz bephantol dediğimiz bir madde var. 300 bin liraya da 500 bin liraya da aldığınız o kremler 10 bin liraya aldığınız maddenin içine katılımından ibarettir. Ama bu diğer katılımlı maddelerin içine kattığınız zaman cilt gerginliği veya diğer hususlarda, cilt kanserine
hazırlık yaparsınız. Şampuanlar, parlatıcılar ve diğerleri de aynı şekilde.

-Bütün kremlerin anası, en ucuzu olan yani PP vitamini olanıdır. Biz kanserli hastalarda da kullanırız. Ciltleri kurur, nemlendiririz. Cilt kanserine karşı birebirdir. Güneşe çıktığınız zaman onu sürebilirsiniz. Bephantol solisyonu.

-Zeytinyağlı sabun veya zeytinyağlı şampuanlar kullanmanız kanserojen etkisini önler.

-Genellikle belli sürelerde E vitamini alınmalı. Zaten bunların içine E vitamini katılıyor. Eğer evde bir krem kullanıyorsanız içine E vitamini katınız. Ağızdan E vitamini ve selenyum alınız. Cildi korur.

-Devedikeni sütü cildi korur, bromalein ananasın özüdür, cildi güzelleştirir. Issırgandan elde edilen maddeler veya ağızdan alınacak ıssırgan yaprakları cildi güzelleştirir. "

öptüm seni. artık bu yazıyı incelersin ve ona göre karar alırsın ! şutarafagitti

benim cildim yağlı ve t bölgesinde çok fazla siyah ve beyaz noktalar var nemlendirmek için önerebileceğin doğal bir yöntem varmı peki zaten korka korka sürüyodum yüzüme ya bile bile neden o maddeleri koyuyolarki hiç anlamıyorum şunları ya göz göre göre öldürücekler bizi

benim cildim yağlı ve t bölgesinde çok fazla siyah ve beyaz noktalar var nemlendirmek için önerebileceğin doğal bir yöntem varmı peki zaten korka korka sürüyodum yüzüme ya bile bile neden o maddeleri koyuyolarki hiç anlamıyorum şunları ya göz göre göre öldürücekler bizi

Bephantolü aldım ben. Eczanelerde satılıyor. yağlı cilter için olanı var. hızla emiyor cilt ve kesinlikle parlama yok :icecream:

Eminim sana da iyi gelir. Ve az önce baktım Bepantholün içeriğine.
PARABEN YOK

Tüm bunların dışında geceleri kayısı çekirdeği yağı sürüyorum yüzüme. cildimi güzelleştirdi.. Antioxidan etkisi var..

Ahh ahh neler neler. Ben böyle konulara accaip meraklıyım Jasminn ve accaip araştırmacıyım...

Şimdi burdan bir duyuru ! Yok mu kimya ya da biyoloji okumuş bir bayan arkadaşımız ? Bizi bu konuda aydınlatsa ya ? Keşke öyle birşey olsa ! benneyaptımkifisfisfis.

Not: Arko kremim de var. onu vücuduma kullanıyorum. Herhalde yakında komple Bephantol'e dönerim...

!!! Diğer markalar ile ilgili şunu demek istiyorum: Diğer markaların içeriğini bilmiyorum. Amacım karalamak değil diğer ürünleri !!

Ben araştırmalarım nazarında bildiklerimi sundum. Siz de öyle yapın ve kendinize göre karar verin .

Hoşçakalın :teytey:

divaturk bende bu tür şeylere çok ilgiliyimdir odam bakım ürünleri makyaj malzemeleri ve doğal yağlarla dolu peki bişi sorucam bu paraben maddesi sadece avonla oriflame ürünlerindemi var bende avonun bir kaç ürünü var bi iki tanesinde paraben maddesi var bazılarındada yok

E 216 PROPİL r-HİDROKSİBENZOAT

Eşanlamlılar: Propil paraben

Propil r -oksibenzoat

Tanım:

Kimyasal adı: Propil r-hidroksibenzoat n-Propil r -hidroksibenzoik asit

Einecs: 202-307-7

Kimyasal formülü: C10H12 O3

Molekül ağırlığı: 180.21

Saflık: 80 0C’de 2 saat kurutulduktan sonra içeriği % 99.5’den az olmamalıdır.

Tanımlama: Hemen hemen kokusuz küçük renksiz kristaller ya da beyaz kristal toz.

Belirleme:

A. Erime aralığı: 80 0C’de 2 saat kurutmadan sonra 99 0C-97 0C.

B. r -Hidroksibenzoat için

pozitif test: Örnekteki r -hidroksibenzoik asitin erime aralığı 213 0C- 217 0C’dir.

Kurutma kaybı: 80 C0’de 2 saat kurutmadan sonra % 0.5’den fazla olmamalıdır.

Sülfatlandırılmış kül: % 0.05’den fazla olmamalıdır.

r -Hidroksibenzoik asit ve salisilik asit:r -hidroksibenzoik asit cinsinden % 0.35’den fazla olmamalıdır.

Arsenik: 3 mg/kg’dan fazla olmamalıdır.

Kurşun: 5 mg/kg’dan fazla olmamalıdır.

Cıva: 1 mg/kg’dan fazla olmamalıdır.

Ağır metaller

(Pb cinsinden): 10 mg/kg’dan fazla olmamalıdır.

TÜRK GIDA KODEKSİ BELİRLİ ORANLARDA BU MADDEYİ "PARABEN" İ KABUL EDİYOR,YABANCI SİTELERİ GEZDİM DURUM YİNE AYNI.

YANİ BELİRLİ ORANLAR DOĞRULTUSUNDA HERHANGİ BİR ZARARI YOK.

bunuda bir siteden kopyaladım

kızlar ben de oriflamedan bir kaç ürün kullanıyorum ve gayet memnunum.böyle bişeyi duyunca da şok oldum zaten, bi araştırayım dedim internetten arattım.yerimsenibenyabancı sitelere de girdim baktım falan ama bulamadım bişey.bir de size sorayım dedim biliyor musunuz diye.neyse ben devam edeyim kullanmaya doğru söylüyorsunuz balon haberler fazlaca dolanıyor ortalıktayasakkelime

kızlar ben de oriflamedan bir kaç ürün kullanıyorum ve gayet memnunum.böyle bişeyi duyunca da şok oldum zaten, bi araştırayım dedim internetten arattım.yerimsenibenyabancı sitelere de girdim baktım falan ama bulamadım bişey.bir de size sorayım dedim biliyor musunuz diye.neyse ben devam edeyim kullanmaya doğru söylüyorsunuz balon haberler fazlaca dolanıyor ortalıktayasakkelime

Merhaba Sermin. Benim yazılarımı bir kaç sayfa geriye gidip okursan, tam olarak hangi haberlerin balon olduğunu anlayabilirsin canım.

Bilgine..

divaturk bende bu tür şeylere çok ilgiliyimdir odam bakım ürünleri makyaj malzemeleri ve doğal yağlarla dolu peki bişi sorucam bu paraben maddesi sadece avonla oriflame ürünlerindemi var bende avonun bir kaç ürünü var bi iki tanesinde paraben maddesi var bazılarındada yok

Canım senle yazıştığım hesnada deli gibi araştırmalara girdim. Paraben ve dimethicone ve de phtalates maddeleri var.

Sağlık bakanlığı onaylamış olabilir... Kesinlikle yüksek derecede kanserojen maddeler..
Bu katkı maddeleri cilt kremleri bozulmasın rengini uzun süre korusun diye konuluyor.

Uzmanlar uyarıyor. Paraben ve Phtalates maddesi içeren kozmetikleri alışveriş etmeyin diye... ( BunaProf. Dr. Erkan Topuz da dahil ).

Bir alıntı aktarıyorum :

" ozmetiklere cildin verdiği tepkiler ikiye ayrılır:

Tahriş kaynaklı cilt sorunları

Alerjik tepkiler
Cildin kozmetiklere tepki vermesinin başlıca nedeni, içeriklerinde bulunan paraben vb.koruyucular, lanolin ve koku maddeleridir. Cilt bakım ürünlerinde yaklaşık 5000 farklı koku kullanılır. 20. yüzyıla kadar koku maddesi olarak doğrudan bitki ve hayvanlardan elde edilen doğal içerikler kullanılırken, daha sonra bunlar yerini daha ucuz ve yaygın olduğu için kimyasal bileşiklere bırakmıştır. Bu bileşikler kanser, sakat doğum, merkezi sinir sisteminde bozukluklar gibi ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

Parabenler ve benzeri koruyucular, cilt enfeksiyonuna neden olacak bakteri ve mantar üremesini, ürünlerin oksijen ve ışıktan zarar görmesini önleme amacıyla kullanılmaktadır. Sentetik koruyucuların kansere yol açma olasılığı birçok üründe oldukça yüksektir.

Günümüzde doğal içerikli, doğadan ve insan vücudundan yola çıkılarak geliştirilmiş kozmetik ürünler bulmak mümkündür. Doğal içerikli ürünler bitki ve hayvanlardan elde edilen, ancak yine de sentetik olarak üretilen ürünlerdir. Buna karşın içeriği kimyasal maddelerle dolu kozmetiklere alternatif olan doğal ürünler bulmak mümkündür. Bu ürünler kimyasal maddeler içermemelerinin yanı sıra, ekolojik açıdan da doğaya dost ürünlerdir. Petrol türevi içermeyen bu ürünler suları kirletmez, böylece ekosistemlere zarar vermez. Doğal ürünlerin bir başka olumlu yanı, hayvanlar üzerinde denenmemeleridir. "

konu İle İlgili Yararlanabileceğiniz kaynak:

Türkiye bu konuda henüz yeni uyanıyor. Batı bunun mücadelesine başladı bile..:1closedeyes:

Jasmin, sen ve ben merak sardık bu işe. Hepsini incelersen eminim şaşıracaksın. Bir de, AVON'cuların sevineceği bir haber var bu sitede..AVON kimi ürünlerinde bu maddeyi kullanmış kimisinde kullanmamış ve Avon son olarak bir açıklama yapmış: ( Avon will be removing dibutyl phthalates ) Yani bu maddeyi artık kullanmayacağını açıklamış. Bu küçük ama önemli bir Adım okuduğum Resmi bir habere göre . Bir de AVON Amerika'da gençler için bir kozmetik şirketi kurmuş. Yan sanayi olan bu AVON patentli markanın adı
" MARK " imiş...

Temsilcilere önerim: üst makamlarına danışsınlar. Hatta çözüm önerisinde bulunsunlar.

Az ya da çok. Bu bahsedilen maddeler ZARARLI. Meme ve cilt kanserlerine yol açıyormuş.

Sevgilerimle

Not: ORFLAME CİLER DE ARAŞTIRSIN BU KONUYU BENCE... BEN ŞAHSEN ORİFLAME ADINA ARAŞTIRMA YAPMADIM. AVON İSMİ TESADÜFEN ÇIKTI KARŞIMA

Son düzenleyen: Moderatör:
çok sağol divaturk paylaştığın bilgiler için gerçekten bunlar önemli şeyler birşey yapıyorsak bilinçli yapmamız lazım ama ben senelerdir kullandım o maddeleri şimdi çok fena korku sardı beni hiç problem yaşamıştım tahriş alerji vs gibi ya neden bu kozmetikleri ona göre yapmazlar ya doğal yapsalar daha çok alıcıları olur bence kötüde koksa kokusuzda olsa hemende bozulsa olsun yeterki doğal olsun kandırmasınlar kimseyi

çok sağol divaturk paylaştığın bilgiler için gerçekten bunlar önemli şeyler birşey yapıyorsak bilinçli yapmamız lazım ama ben senelerdir kullandım o maddeleri şimdi çok fena korku sardı beni hiç problem yaşamıştım tahriş alerji vs gibi ya neden bu kozmetikleri ona göre yapmazlar ya doğal yapsalar daha çok alıcıları olur bence kötüde koksa kokusuzda olsa hemende bozulsa olsun yeterki doğal olsun kandırmasınlar kimseyi

Aynen öyle. Ben de üzülüyorum. Bana göre Türkiyede BAYER in bir tek Bepanthol 'ü en önde gideni. ( kanserojen madde içerme konusunda ) Yani tüm bu zımbırtıların hiç biri yok onda. Allah'a şükürler olsun.

Şu BAYER 'e bir paket pişmaniye mi yollasak napsak Turkish delight sırnaşık şey

hi hi hi

X