Avon ve Oriflame ürünleri hakkında kullanıcı tecrübeleri

zaten avon meme kanserlilere yardım ediyo yani defter rozet vs satıyor geliri meme kanserliler vakfına gidiyor yani göz göre göre hem kanser edip sonra bize para yollamazlar herhalde

zaten avon meme kanserlilere yardım ediyo yani defter rozet vs satıyor geliri meme kanserliler vakfına gidiyor yani göz göre göre hem kanser edip sonra bize para yollamazlar herhalde

Sorma sorma senağlama az önce inceledim bir kaç AVON ürünü . O maddeler var içinde. Bazılarında varmış ya.. ondan olsa gerek.

Jasmin. Bu işi nasıl çözeriz biliyonmu ? cüzdana at bu kanserojen maddelerin adını. Krem mi alacan ? ürünü görmeyi iste ve arkasını oku. varsa alma. yoksa al !! Başka bir çözüm varmıdır acep ? şakkıdı bence yok.

Doğal yağlardan da şaşmayalım...

:1shok: hepsindede varki iki üç tanedir olmayan ve o kadar çok aldımki yazık o kadar paralar döküyoruz bişeyin peşinden koşuyoruz ama daha çok kendimizi mahvediyomuşuz benim aktarcı yaşadı yine ben en yakın zamanda onun yolunu tutarım şakkıdı

:1shok: hepsindede varki iki üç tanedir olmayan ve o kadar çok aldımki yazık o kadar paralar döküyoruz bişeyin peşinden koşuyoruz ama daha çok kendimizi mahvediyomuşuz benim aktarcı yaşadı yine ben en yakın zamanda onun yolunu tutarım şakkıdı

evet ben de öyle.. sengözlerimebaksanab

Sana iyi eceler yasmincim.. merak ettiğin bişiyler olursa her zaman burdayım...

öpüldün

CAN SIKICI…

Ne yiyorsak oyuz, ne içiyorsak oyuz, bütün bunlara ilaveten cildimize ne sürüyorsak, saçımızı neyle boyuyorsak ne ile yıkanıyorsak, ellerimizi ne ile yumuşatıyorsak, yüzümüze hangi malzemelerle renk katıyorsak biraz da oyuz…

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, ortalama bakımlı bir kadın, 1 gün içinde cildine en az 12 çeşit ürün uygular. Böyle söyleyince çokmuş gibi geliyor ama sıralayınca bu tespitin ne kadar yerinde olduğunu hatta daha fazlasının bile kolayca mümkün olduğunu görüyoruz;

Şampuan,
Saç kremi
Köpük
Sprey
Jöle
Vücut şampuanı
Sabun,
Temizleme losyonu,
Tonik,
Nemlendirici,
Gözaltı kremi,
Vücut losyonu,
Aseton,
Oje,
Güneşten koruyucu,
Allık,
Ruj, kalem, parlatıcı vs.
Rimel,
Parfüm,
El kremi...

Şaşırtıcı değil mi? Bakın bir çırpıda 20 ürünü ve hatta daha fazlasını sıralayıverdik. Tüm bu gündelik malzemelerin içeriklerini kabaca hesaplarsak, cildimizi her gün sayısı 175 den az olmayan kimyasal madde ile sıvadığımızı söyleyebiliriz. Bunların her birisi deriden nüfuz ederek vücudumuza girer.

Erkeklerin bıyık altından tebessüm ettiklerini görür gibi oluyorum. Ne yazık ki onların da düşünmeleri gerekir. Çünkü bugün söz konusu edeceğim toksik kozmetikler arasında deodorantlar, duş jelleri, traş köpükleri de yer almaktadır..

Hatta çocuklar için yapılan ürünler bile düşündürücüdür...

Her şeye kara çalmaya kalkışacak değilim. Kozmetik malzemelerdeki içeriklerin bazıları cildimiz için gerçekten yararlı maddelerdir. Onlara kesinlikle ihtiyacımız var.

Ama bazıları?

İşte bu günkü sohbetimiz bu noktada başlıyor..

GÜVENLİ KOZMETİKLER KAMPANYASI
Geçtiğimiz yıl “güvenli kozmetikler” adı atında bir kampanya açılmıştı, “Campaign for Safe Cosmetics.” Bildirgelerindeki en tüyler ürperti maddelerden birisi, çocuk şampuanları içindeki katkı maddeleri arasında kanserojen bir madde olan

1,4 Dioxane’in yer alması idi.

İngiltere’de yayınlanan bu önemli sağlık raporunun Uluslar Arası Malzeme Güvenlik Data Sayfasında( MSDS) yer alan bilgilere göre:

1,4-dioxane:
Kozmetik ürünlerde kansere yol açan maddelerin başında yer alır. Köpük yapıcı ve nemlendirici ürünlerde yaygın olarak kullanılır. Etiket üzerinde, “PEG”, “Polyethylene”, “Polyethylene glycol”, “Polyoxyethylene” kelimeleri ile tanımlanır.

§ Solunumla, deri emilimi ve yutma ile zararlı etkiler oluşabilir.

§ Fazlaca görülen etkileri: göz ve mukozada kaşıntı, deride tahriş, santral sinir sisteminde depresyon, zehirlenme..

§ Akut maruz kalma halinde; tahrişlere, baş ağrısına, baş dönmesine ve uyuşukluğa neden olur.

§ Kronik nefes almaya maruz kalma halinde; karaciğer ve böbreklerde tahribat yapabilir ve kan bozukluklarına neden olabilir.

§ Bu kimyasallara maruz kalma sayısı arttıkça kan, karaciğer, böbrek ve deri tahribatlarının tedavi şartları da ağırlaşabilir..

KOZMETİKLER NASIL BOZULMADAN KALIR?
Cilt bakımı ve makyaj ürünleri içinde zorunlu olarak koruyucu maddeler kullanılır. Bunlar ciltte uzun süre bırakılırsa, özellikle BHT adlı kimyasal cilde % 10 kadar nüfuz edebilir ve alerjik reaksiyonlara neden olur.

Yine kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılan Paraben ve Phthales maddeleri de ciddi riskler taşır. Her iki kimyasal konusunda yapılan araştırmalarda normal hormon fonksiyonlarını bozduğunu, akciğer, karaciğer ve böbrek hasarına yol açabildiği ve göğüs kanseri tehlikesini arttırabildiği görülüyor.

§ Parabenler deodorantlar, kremler, vücut spreyleri ve daha birçok kozmetikte anti mikrobiyal koruyucular olarak kullanılır.

§ Phthales ise deodorant, parfüm, tırnak cilaları ve saç speylerinde yer alır.

Yine aynı sağlık raporuna göre;

“Paraben koruyucular (methyl, propyl, butyl ve ethyl) :

Mikrobiyel oluşumu önlemek ve ürünün raf ömrünü uzatmak için eklenirler. Toksik oldukları bilinmesine rağmen oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Pek çok alerjik reaksiyonlara ve cilt rahatsızlıklarına neden olurlar. Bu maddelerin yutulması veya solunması daha da zararlıdır. Cilt, göz ve solunum organlarında tahrişe, gözde kızarma ve ağrıya neden olur ..”

NE YAPACAĞIZ?
Ne yazık ki, birbirinden şık dükkânlarda ve hatta eczanelerde rafları dolduran pek çok kozmetik ürün, tümünü burada sıralayamadığım katkı maddelerinden en az birkaç tanesini içinde barındırmaktadır. .

Kozmetiklerden vaz geçin demiyorum tabii ki, ama onların içeriklerine karşı uyanık olun. Özellikle içinde 1,4 Dioxane, paraben, phthales, BHT, formaldehit ve sodyum loreth sulfate bulnan ürünleri evinizden uzak tutun.

Ancak şunu da aklınızdan çıkarmayın, tıbbi otoriteler kozmetik ürünlerin içeriğinin tam olarak açıklanmasını zorunlu tutmuyorlar..

§ “İçerik” okumayı alışkanlık haline getirin.

§ Elinizden geldiğinde organik kozmetikler kullanın

§ Ürünlerin içeriğinde ne kadar az madde varsa, o kadar iyidir, aklınızdan çıkarmayın.

§ Aynı şey parfümler için de geçerlidir.

§ Aldığınız ürünlerin üretim tarihine bakın ve taze olmasına dikkat edin.

§ Ne şampuan ne de kremlerinizin kapağını asla açık bırakmayın.

§ Kozmetiklerinizi başkalarıyla paylaşmayın

§ Kremleri ve diğer ürünleri sürmeden önce ellerinizi güzelce yıkayın..

§ Günlük standart cilt bakımı için, günde 2 kez, gayet az miktarda ürün kullanmak yeterlidir. Çok sık ve aşırı uygulamalardan uzak durun.,

§ Ürünleri karıştırmayın, farklı ürünleri üst üste sürmeyin .

§ Birçok kozmetik ürün 3 yıl kadar bozulmadan dayanır. Eskileri mutlaka atın. Yenileri de hiç olmazsa buzdolabında saklayın.

Pek iç açıcı haberler vermediğimi biliyorum. Ama gerçek buysa elden ne gelir…

(ALINTIDIR)

Evet jasmin. Teşekkürler.
İnanılmaz güzel bilgileri paylaştın bizimle.

Ben de ciddi kararlar aldım. artık bazı şeyleri ben evde kendim yapacağım. Temizleme sütümü bu sabah süt ve salatalık ile hazırladım. toniğimi de kendim yaptım tatlicadiarzu

peelingimi bal ve süt tozu ile yapıcam.

Ayrıca burda organik kozmetik satan bir site buldum..

Google dan organik kozmetik diye tarama yaparsanız karşınıza bu konuda bir çok ürün çıkar..

birşey değil divaturk sende sağol bunları araştırmamı sağladığın için bugün aktarın yolunu tuttum ve kayısı yağı aldım cildim yağlı umarım iyi gelir kayısı yağı,avonunda bazı ürünlerinde bu maddeler yok olmayanları kullanmaya devam edicem artık elime geçen herşeyin içeriğine bakıyorum :)

birşey değil divaturk sende sağol bunları araştırmamı sağladığın için bugün aktarın yolunu tuttum ve kayısı yağı aldım cildim yağlı umarım iyi gelir kayısı yağı,avonunda bazı ürünlerinde bu maddeler yok olmayanları kullanmaya devam edicem artık elime geçen herşeyin içeriğine bakıyorum :)

Ok yasmin. kayısı çekirdeği yağı alman gerekirdi. Çünki kayısı yağının kendisi fena halde kayısı kokuyor. Bayılırsın valla. Aman dikkat.

Geceleri sürüyorum yüzüme. Hafif bir yağ olarak bilinir. Tabiiki fazla sürmicen. Gece uyuyunca sabaha kadar cilt emiyor.

Kolay gelsin

Bu arada, Bursanın neresindensin ? Ben de Bursa da yaşıyorum da :) Belki bir gün tanışırız ?? yerimseniben

teşekkürler divatürk ama ben aktara kayısı yağı dedim oda kayısı yağı verdi çekirdeğinin yağı olması gerektiğini bilmiyodum az önce yüzüme sürdüm bile pamuğu nemlendirip azıcık sürdüm ama kokusu benim hoşuma gitti sırnaşık şey bu arada eczaneden bepantenolüde aldım sırnaşık şey ben şu an nişanlıyım bir yıl içindede evlenicem yani şimdilik yerim yurdum belli değil sırnaşık şey

Son düzenleme:
arkdaşlar ben avon ürünleri satıcısıyım avon ürünlerinde cildinize uygun olanı bulursanız güzel sonuç alırsınız . ama her ürün her cilt tipi için uygun diğil. örneğin ben avon solutions gece ve gündüz kullanıyorum göz altım içinde ultimate kullnyorum bunlardan da memnunum. ancam ageless ürünleri bana fazla geldigaliba o nedenle memnun kalmadım . sorularınız olursa beklerim

ben orilamein aloe veralı temizlyicisini kullanıştım kaçç sene önce ama btn sivilcelirimi kurutmuştu
ama hala aynı mıdır bilemiyorum
oriflamein aloe vera veya çayagaçlıs erisini kullanan var mı arkadaşlar??

ben orilamein aloe veralı temizlyicisini kullanıştım kaçç sene önce ama btn sivilcelirimi kurutmuştu

bençayağacı temizleme jelini kullanıyorum çok memnunumyerimseniben

bened ilk defa avondan sipariş verdim ..rimelini pek beğenmedim doğrusu zaten sanki içinde yok bişey kupkur jilatinini ilk ben açtığım halde..koruyucu kremi bana berbat geldi cildim yağlı olduğu için parlama yaptı ama kuru cilt için sonuç ne olur bilemem..ruju fena değil..göz kalemide idare eder ama flormar kadar güzel değil ve fiyatı iki katı..zaten flormar siyah göz kalemi bulamıyorum piyasada ya :KK43:...fondötenide pazartesi gelecek umarım onu beğenirim..bu arad göz makyajı temizleem sütü de aldım bi işe yaramaz bence....yazık 50 lira ma..

yerimsenibenjasmin ve divacım aydınlatmalar için geçekten çok teşekkürler evet ürünlerin üstünde raf ömürlerine dikkat etmek çok önemli ,özellikle ağzı açık kavanoz şeklindeki ürünlerde herkesten ricam elleriniz temizde olsa elle değil bir papix yardımıyla ürünü içinden almanız elde ne kadar yıkansada olan bakterilerin ürüne geçip ömrünü kısaltmaması adına,aldığımız ürünlerin cilt yaşına biyolojik yaşa uyup uymaması ve aslında okadar çok öğrenilmesi gereken bilgi varki anlatmayla bitmez gerçekten hı bu arada kaysı yağı cildiniz karma yağlıysa çok iyi gelmeyebilr ilk etapta belki hoşunuza gider ama sonrasında cilt bir kusma yapabilir deneyimlere göre bunları yazıyorum bepanten dermotolog bir ürün dermotolog ürünler serisi olduğu için hergün için değil bir iki gün arayla sürün derim çok inandıysanız ben çok alerjik ve yağlı bir cilde sahip olduğum için( işim artık bu olsada bikaç yıldır) ondan 15hatta 20yıl cildimi düzeltmek için uğraşanlardanım zamanında tiyatroda oynadım 2günlük bişi olmaz diye günümüzde herkesin hala kullandığı x markalardan aldım ama sonu hüsran oldu ve bunca yıl o 2günün eserini düzeltmek için uğraştım kimsenin başına kötü sonuçlar gelmemesi ve bilinçli tüketiciler olmak dileği ile sizleri öpüyorum

bilginiz için teşekkürler Alana. Ben şimdilik kayısı yağı ve dermatolojik olan ürünü kullanmayı tercih ediyorum. henüz bir sorunum yok. epeydir de bunları kullanıyorum. Olumsuz bir gelişme olursa bildiririm.
Fakat size bir sorum olacak. Jasmin ve benim yazılarımı takip ettiniz tahmin ediyorum. Bahsettiğimiz kimyasallar konusunda ne düşünüyorsunuz ? Dimethicone, paraben, pthalates gibi kimyasallar ? jasmin ve ben bu platformda epey bir bilgi sunduk, kararlar aldık. Oriflame in tutumu nasıl bu konuya karşı ?
Sevgiler

bende kullanıyorum harikalar. bır de cay agacı yagını stıck halıne getırmısler, sıvılcem cıkacak gıbı olunca onu suruyorum hemen sonuyor sıvılcem, izi bıle kalmıyor. coook memnunum

bende avonun fondotenini kullandım ama hiç memnun kalmadım oriflame ninde 1 aydır satışını yapıyorıum kokuları ve rimeli ni denedim mem nunum çevremde baya kişi var orifleme kullanan ve fondotenini falanda çok beğeniyorlar tavsiye ederim

Oriflamede Giordini Gold.un Bütün ürünleri özlelliklede Fondoteni Ve Rimeli Bi Harika G.g Un 2 Tane Parfümü Var Ikiside çok Kalici 2 Gün çikmiyor Kokusu üstünüzden.ayak ürünleri Ve Aloe Verali Bütün ürünleri çok çok Güzel Ayrica Beğenmediğiniz ürünü Geri Verebiliyosunuz.cildinize Ii Gelmeyen Yada Kokusunu Beğenmediğiniz ürünü Geri Verin Almayin Almak Zorunda Değilsiniz.ben 6 Yildir Oriflame Danişmaniyim 7 Ye Giricem Bu Işi Yaparken Avonuda Sattim Daha Halada Satiyorum Yani Ikisinide Yürütüyorum Ama Oriflamenin şişelerinin Ambalajlarinin Orjinalliğide çok Hoşuma Gidiyor ürünleride.oriflame Ve Avon Hakkinda Bişey Sormak Isterseniz Sorabilirsiniz.

Merhaba, Oriflame Face Primer Makyaj Bazı hakkında bilgi verirmisiniz. Göz makyajının kalıcılığını arttırıp, farın toplanmasını engeller mi? Teşekkür ederim.

Oriflamede Giordini Gold.un Bütün ürünleri özlelliklede Fondoteni Ve Rimeli Bi Harika G.g Un 2 Tane Parfümü Var Ikiside çok Kalici 2 Gün çikmiyor Kokusu üstünüzden.ayak ürünleri Ve Aloe Verali Bütün ürünleri çok çok Güzel Ayrica Beğenmediğiniz ürünü Geri Verebiliyosunuz.cildinize Ii Gelmeyen Yada Kokusunu Beğenmediğiniz ürünü Geri Verin Almayin Almak Zorunda Değilsiniz.ben 6 Yildir Oriflame Danişmaniyim 7 Ye Giricem Bu Işi Yaparken Avonuda Sattim Daha Halada Satiyorum Yani Ikisinide Yürütüyorum Ama Oriflamenin şişelerinin Ambalajlarinin Orjinalliğide çok Hoşuma Gidiyor ürünleride.oriflame Ve Avon Hakkinda Bişey Sormak Isterseniz Sorabilirsiniz.

Merhaba, Oriflame Face Primer Makyaj Bazı hakkına bilgi verirmisiniz. Göz makyajının kalıcılığını arttırıp, farın birikme yapmasını engeller mi? Teşekkür ederim.

Merhaba, Oriflame Face Primer Makyaj Bazı hakkına bilgi verirmisiniz. Göz makyajının kalıcılığını arttırıp, farın birikme yapmasını engeller mi? Teşekkür ederim.

mrb gülfemcim evet farın kalıcılığını arttırıyor.alana arkadaşım herşeyi çok güzel anlatmış dediği gibi pudrada kullanırsan daha ii sonuç alırsın...

X