Ausencia'nın Gözüyle ...Nerede Kalmıştık ?

Kızlar ben çıkıyorum ama aklım burada sakın bensiz atraksiyon olaylarına girmeyin çatlayabilirim :)
İyi sohbetler sizlereee..

Ben eti de kendim kesmiştim ince ince, sonra pişir babam pişir Oralarda hazır döner eti nerdeeee. Dana etini bile zor bulmuştum her taraf pis pis domuz. Ama insanın kendi yaptığı iskenderi yemesi ne kadar güzel oluyor değil mi?

Bayağı üzmüş seni anlaşılan canım.
Eder eder hiç merak etme , ilahi adalet ille bu dünyada olsun da bizde zevkle izleyelim isteriz bazen ama Rabbimin tek bir damla göz yaşının hesabını soracağından emin ol.

Ne kızması aşk olsun canım ya , 34 yaşında kadınım neredeyse teyze desen yeridir

Kızlar ben çıkıyorum ama aklım burada sakın bensiz atraksiyon olaylarına girmeyin çatlayabilirim :)
İyi sohbetler sizlereee..

İşte orası hiiiiiiiiiiiç belli olmaz . Her an bir bomba patlatabilirz

Ooooooo sen bayağı zahmetli işe kalkışmışsın.Ben tembel işi tarifi verdim

Tek bir damlanın hesabı sorulacaksa yandı valla her damla için.

Yok o kadar da değil yahu teyze falan. Rahat rahat abla diyebilirim o zaman, ben yine de sorayım dedim belki hoşunuza gitmez falan ne olur ne olmaz.

Bensiz bensiz kaynatmalar almış başını gitmiş, teessüflerimi sundum hepinize. Bir misafirliğe gittim, geldim, hala sayfaları okumakla meşgulum.

Öncelikle garengciğim, hayırlı uğurlu olsun, umarım her şey istediğin gibi olur. İlk günler hem okulda hem de işte zordur ama sonrası çocuk oyuncağı olur, eminim senin için de öyle olacak...

Ben de ilk mutfağa giriş maceramı paylaşayım, tabii ruh ikizim auscuğumdan farklı değildi yaşım, beni yine şaşırtmadı. Yaşım 10-11 filan, tutturdum akşam yemeğini ben hazırlayacağım diye. Menüm de yayla çorbası, köfte, pilav ve krem şokola. Yayla çorbasına göz kararı (!) koyduğum pirinci çorba pişerken rahmetli babam delikli kepçeyle başka bir kaba aktararak kurtardı Allahtan. Yoksa çorba değil, bildiğin lapa pilav yiyor olacaktık. Köfteye de ekmek koymadığım için tadı bayağı kötü oldu, bayağı yavandı ama çaktırmadı bizimkiler şevkimi kırmamak için. Bir tek adam gibi krem şokola yapabilmiştim, o da hazır pudingti zaten. İşte bu da benim ilk mutfak anımdır, saygılar, sevgiler...

Ooooooooo senin mönü süpermiş biberoncum , bendeki hayal gücüne gel ama hamur kızartma içinde karpuz.

Bir kerede kek yapayım demiştim , kek cıvık cıvık olmuş , kaptan taşmış alttaki tepsiye fırında . Neyse baktım olmayacak .Aldım yarı pişmiş keki fırından , bir güzel yoğurdum mozaik pasta gibide şekil verdim , sonrada üzerine şerbet döktüm.Buzluğa koydum.
Abim buna bayılmıştı , 3-4 gün sonra yine yap dedi.Yahu bu gidişatı tekrar nasıl tutturayım

Eeee tabiii yıllar geçer , beceriksiz ama gururlu bu genç kız bir mutfak şefi olur o ayrıııııı

Ayy ilahi auscuğum, yine çok güldürdün beni... Ama pratik zeka işte, atmamış bir de beğendirmişsin helal olsun sana...

Mutfak şefi olduğun gayet tescilli, bize bilmediğimiz bir şey söyle. :))

Ayy ilahi auscuğum, yine çok güldürdün beni... Ama pratik zeka işte, atmamış bir de beğendirmişsin helal olsun sana...

Mutfak şefi olduğun gayet tescilli, bize bilmediğimiz bir şey söyle. :))

Ama cidden üniversite yıllarında burun kıvırdığım muftak bölümünde uzmanlaşmak isterdim.

Ben Antalya da otelcilik okudum , ahh sene 97

O zaman turizm denildiğinde göz önünde olmak geliyordu aklımıza hep o departmanları seçiyorduk , keşke diyorum gireydim bir otelin mutfağına , ataydım kapağı...

benim ilk mutfak maceram berbattı :) çilekli pasta yapıcam diye tutturdum...kış mevsiminde evde çilek yok salak çilkeli pasta yapıcan çilek yok :)
hazır keklerden aldım geldim, arasına da puding yapıp sürücem ama yine bi salaklık işte pudingi sütle karıştırıp çırpma teliyle çırpıyorum mantığa bak :) onun piştiğini hiç görmedin kör :)
çırptım çırptım çırptım ama yok aynen su gibi duruyor kıvamlı değil :) sonra yanımda teyze kızı var oda diyorki biz sürelim buzdolabında kıvamlaşır pehh salaklığa bak iki salak bi arada böyle oluyo işte...:) su gibi karışımı döktük, :) diğer keki kapattık...üzerine de döktük ohhh bi güzel :)
çilek yok ya evde aklımız başımıza geliyor... :) ben diyorum neyse çilek reçeli var onun içinden çilekleri alıp süsleyelim :) bi salaklık daha...
sonra çilekleri kavanoza elimizi sokup sokup tek tek çıkardık :)
çilekler yapış yapış olmasın diye yıkadık bide reçelleri :)
süsledik püsledik pastacığı :) dolaba koyduk saatler geçti ama iğrenç ötesi :)
birde hava attık içerde kalabalık babaannemler teyzemler dayımlar falan var :) çilekli pastanızı getirinde yiyelim diyolar..aman yarabbi akıllara zarar
dilimleyiip getirdik, millet bi çatal aldı, yutamadı zavallılar :)
annemden yediğimiz azar yaptığımız salaklıklar uğraştığımız vakit yanımıza kar kaldı...

Tam da yerinde okumuşsun canım benim, ama Allah gönlüne göre verir eminim. Bakarsın şimdi okuduğun bölümü bitirdikten sonra belki gastronomi okursun, hem de hayallerin gerçek olur...

Aslına bakarsan mektepli olmak da güzel tabii uzmanlaşmak adına ama bu daha çok yetenek işi, sende de bu olduğuna göre önüne ne fırsatlar gelir hiç belli olmaz. Biz de senin restoranına gelip güzel yemeklerinden yiyip bol bol kaynatırız reel olarak fena mı olur?

aynen katılıyorum gözdecim.... aus da bu kadar yetenek varken, yemek de neymiş ki
çetelesini çıkarır valla :)
yakında karşımıza portakal soslu pekin ördeği ile çıkarsa şaşırmam :)
öğğkk

Gazelim, zaten çilekli pasta olayınla beni kopardın gece gece, şimdi de portakal soslu ördeğe tepkin Karşımda eşim oturuyor, ben kahkaha attıkça bakıyor garip garip.

Ben de bu akşam dayanabilirsem oscar törenini seyredeceğim, daha başlamasına bayağı var...

İlahi gazel yaaa , ahhh o pudingi pişirmeyi bir akıl edeydiniz olacakmış yenecek bir şeyde.

Bu senin hikaye aklıma yine bir şey getirdi.Eşimin canı bir gün un helvası istemiş , bekarken daha . Kardeşi varmış evde bir tek ( hani şu haftaya nişanı olacak oaln) neyse...kızcağız girmiş mutfağa yağda unu kavur kavur kavur ,dök şekeri...kavur kavur kavur ama ne su ne süt..Kuru Kuru...

Eşim gelmiş mutfağa yaaa demiş bunda bir eksik var ama yemiş öylee.

ya canım sende mi benim gibisin :) bende öyle okuduğum yorumlara bazen katıla katıla gülüyorum, eşim acaip acaip bakıyor...:)
kendi kendine gülene ne derler biliyomusun diyo :)
bu topik bizi deli moduna soktu anlayacağın
hatta bazen diyor neymiş okadar güldüğün anlatta bende güleyim diyo gıcık :)
bazen söylüyorum işte şöyle şöyle olmuş diye özetliyorum, ne diyo biliyomusun :)
bumuydu güldüğün

ayyy yazık adamcağıza...yine de yemiş zavallı :)
bizm pasta direk çöpe gitti :)
annem ne dedi biliyomusun hiç unutmam,
yarın elin oğluna da böyle yap da kaynanan kafana geçirsin emi kızım

bu arada ahretim özeline yazdım okudunmu görmedin sanırım...:)

Hiç fena olmaz valla arkadaşım , ne kaynatırız ama haaa

Hıhhh , ne anlar onlar

Şimdi okudum canım ,özel mesajlarımla ilgileneyim dedim azıcık.

cümleten günaydınnnnn
kimsecikler yok ortalıkta meydanı boşbuldum
ben yokken neler neler konuşmuşsunuz öyle kaçırdım
gazelcim ilk pasta denemene bayıldım kaç yaşındaydın çokta merak ettim
bi benim yok böyle anılarım ya
ilk mutfağa girdiğimde hamur yoğurup poğaça yapmıştım sağ salim
poğaça yapmakla başladı mutfak deneyimim annemi solladım gidiyorumduymasın kafamı kırar
annem işe başlamasa bende yemek yapmayı hiç öğrenemezdim diyorum aslında
çünkü beni mutfağa hiç sokmuyor
bu ara evde bazen giriyorum mutfağa
mutfakta küçük
totolarımız çarpışıp duruyor çıksana elimin altından diyo zaten küçücük mutfak bende diyorum mutfak küçük değil seninki büyük
mutfağı boş bulmayayım hemen girip birşeyler yapıyorum onada kızıyor yapıosun yapıosun senin yüzünden kilo alıyorum diye

Hepinizin çocukken bir mutfak macerası var yahu bir benim yok. Benim hiç hevesim yoktu yemek yapmakta hala da yok. Ben küçükken arabanın anahtarlarını alıp dışarı çıkar arabaya binip radyoyu da açıp vites falan değiştirirdim. Akşamları da sokakta futbol oynardık.

Bu arada günaydın herkese Derse gittim, bölümü de buldum ama hoca gelmedi.

Son düzenleme:
Benden de kocaman günaydınlar herkese....

Garengciğim, ben de çok futbol oynadım küçükken, hatta kızlardan çok erkeklerle oynardım, mahalle takımımız vardı. Ne günlerdi yaa. İki kere kolumu kırdım, ikincisi misket oynayanları seyretmek için armut ağacına çıkmıştım, oradan düştüm. Yaramazmışım bayağı, sonradan duruldum.

Nasıl gelmedi hoca yaa, sen kalkıp gidiyorsun hoca yok, işe bak. Bir dahaki sefere de sen nazlan, gitme.

Bugün beni seyretmeyi unutmayın, televizyonda yine ben varım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…