- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
- Konu Sahibi themis1990
-
Yapılabilir aslında, sonuçta isteğe bağlı bir durum. Ama baya maliyetli olsa gerek. Sonuçta yakılmanın bedeli 6000-10000$ ve üstü olması lazım. Böyle bir tesisin kurulmasına kim yatırım yapar ki.
Sanırım İsviçere'de krematoryumun çıkardığı ısıdan beslenen yapay bir kaplıca varmış. Ciddi bir enerji yani.
Müslüman olmama rağmen gömülmek nedense bana ürkütücü geliyor. Ama yakıldıktan sonra da yakınının bir mezarı olmaması da tuhaf.
Küllerini saklamak ya da savurmak ardından hiç bir şey kalmaması bizim alışık olmadığımız bir şey.Yakılıp külü gömülenler de var. İlla ziyaret edilecek bir yer aranıyorsa bu yöntem uygulanabilir. Hatta külleri evinde baş köşeye koyanlar bile var.
ee hadi kuruldu bu tesiss ve isteyenler yakıldı o et yanık kokuları ne olacakk..kokmayacakmıı..Öldükten sonra gömülmek yerine yakılmak isteyen ateistler İBB Başkanı Kadir Topbaş’tan krematoryum (yakma fırını) istedi. Başlatılan kampanyayı kısa sürede 5 bin kişi imzaladı.
Anasayfa > Türkiye > Ateistler yakılmak için Topbaş’tan fırın istiyor!
24 Kasım 2015 09:07
Ateizm Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden öldükten sonra cenazelerinin yakılabileceği bir krematoryum (yakma fırını) istiyor. Kısa bir süre önce “Bir krematoryum kurulsun ve yakılarak defnedilmek isteyenlerin istekleri dikkate alınsın. Herkes gömülmek zorunda değil” sözleriyle başlatılan kampanyaya yaklaşık 5 bin kişi imza verdi.
‘Gömülmek zorunda değiliz’
Ateizm Derneği’nin başlattığı kampanya için yapılan açıklama şöyle: “Gömülmek Zorunda Değiliz! Dünyada pek çok ülkede insanlar vasiyetleri üzerine, öldükten sonra yakılıyor. Türkiye’de de cenazesinin gömülmesini değil, yakılmasını isteyen birçok insan var. Ancak krematoryum (yakma fırını) tesisi olmadığı için bu istek karşılanamıyor. Öldükten sonra yakılan kişilerin oranıJaponya’da yüzde 99,85, Hindistan’da yüzde 85, İsviçre ve Danimarka’da yüzde 76, İngiltere’de yüzde 72, İsveç’te yüzde 70, Hollanda’da yüzde 50, ABD’de yüzde 40’tır. Türkiye’de ise herkesin cenazeleri, kendi istediği şekilde değil, belediyenin uygun gördüğü şekilde gömülerek defnediliyor.”
Fırın için yasal engel yok
Dernekten yapılan açıklamada yakma fırınının önünde kanuni bir engel olmadığı da belirtiliyor: “Hâlbuki 1930’da yayınlanmış olan Hıfzısıhha Kanunu talep edildiği ve onay alındığı takdirde belediyelere yakma fırını kurma yetkisi vermiş. Kanunen belediyelerin krematoryum kurması ya da kurdurması konusunda hiçbir engel yok. Belediyeler ise bugüne kadar “talep olmadığı” gerekçesiyle adım atmış değiller. Görünen o ki ancak bizler talep ettiğimiz takdirde belediyeler krematoryum açabilir ya da özel firmalara yaptırabilir. Krematoryum çok pahalı ya da işletmesi zor bir sistem değil.”http://www.medyafaresi.com/haber/at...t&utm_medium=newsright&utm_campaign=newsright
ee hadi kuruldu bu tesiss ve isteyenler yakıldı o et yanık kokuları ne olacakk..kokmayacakmıı..
orasını anladım bacım.. ama ne kadar güçlü bir filtreleme olacakki engellenebilsin..Adı üstünde tesis kakao, bir filtreleme sistemleri olacaktır muhakkak.
orasını anladım bacım.. ama ne kadar güçlü bir filtreleme olacakki engellenebilsin..
Bak doğru dedin senede anca o kadar yakılır.. ateistte olsa en güzeli toprak ohh misss..Japonya buram buram yanık insan eti kokmadığına göre bir yolu bulunuyor demek ki. Zaten senede 3-5 kişi anca yakılır bizim memlekette.
Bak doğru dedin senede anca o kadar yakılır.. ateistte olsa en güzeli toprak ohh misss..
evet tercih meselesi ... bana her şekli ürkütücü geliyor. (kendi inancıma göre)RABBİM hayırlı ölümler versin.. bana..Kendi tercihleri... Belki yanmak böcekler tarafından yenilmekten daha güzel görünğyordur gözlerine.
Din ve vicdan hürriyeti varsa istediği şekilde defnedilme hürriyeti de olmalı. İmza lazımsa bizde atabilirz
haberde verilse iyi olurmuş.Ben bulamadım, bulursan link ver de imzalayalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?