Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Evlenmek icin iki kisinin bekar olmasi ve evlenmek istemesi yeterli. Din mezhep sormuyorlar. Evlen gitsin.

Bosver, bu tipler böyledir. Kendinden olmayana saygılarıla olmaz birde çok güzel saptirirlar
Saka gibi gercekten agzimdan cikan ayristirici ve ya hakaret iceriginde tek bir kelimem yok :) aldigim cevap mahalle karisi. Herkes kendini boyle belli ediyor yapacak sey yok.

Seviyorsa hristiyan müslümanla evleniyor hem kilise hem imam nikahı kıyılıyor. Ama sevgilin ateist ne nikahı kıyılır bilemiyorum
Hristiyan lık ta inanç çerçevesinin içerisinde olan bir din. Ateist lik inançsızlıktır. Bana göre inançsız insanında Allah korkusu olmaz. O da en kötü şeydir.

Bu konu kapanir ama yzicam sen nasil hakkini vericen çocuklarinin ataist bide yani normal de değil aşkindan ölmezsin ya ben anlamıyorum ölüm mü sonu vazgeç asla evlenme aklini başına al ailen haklı

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. buyur bir kiskirtici yorum daha üstelik fini kötüleme vs var

Herkes kendi görüşünden insanlarla evlenmeli. Bu önemli bir konu. sadece inanç meselesi değil.

canım sen ateist olsaydın başka ama erkeğin ateist olması müslüman bir bayanın evlenmesi olmaz..
Peygamber Efendimiz kızı ümmü gülsümü yanlış bilmiyorsam eşinden boşatıyor kocası İslamiyeti kabul etmediği için hem de hamile iken yani bu çok önemli bir örnek sonra damadı kabul ediyor müslüman oluyor ondan sonra yeniden evleniyorlar..
müslüman erkek başka dinden olan kadınla evlenebiliyor ama müslüman kadın evlenemiyor

Ateist ile bir musluman evlenebilir mi diye bir soru sormussunuz. Es adayinizin ateist sizin ve ailenizin musluman oldugu vurgusu konunuzun icinde geciyor. Cogu yorum yapan arkadasta musluman olarak bunun dinen uygun olmadigini yazmis.yazdim. istwdiginiz cevabi verdik.ama bu konuyu acarken es adayinizi kafanizda netlestirmis onunla olusan gelecekten bir cocuk dunyaya getirirseniz inanisini bile cocugunuza birakmayi dusunmus kararli bir insanmissiniz.biz cvbimizi verdik icinizde sorusu dahi olmayan bir konuyu yatirdik masaya.kime faydasi oldu bilmem ama icimidekileri tekrar yaptik hepsi bu. Onca insanda birbirlerinin kalbini incitti yazismalarda.... Hayatinizda mutluluklar dilerim

Aile içinde hep çatışma olur çocuklarınızı nasıl yetiştireceksiniz. Kendi araştırsın neye inanmak istiyosa ona inansın mı diyeceksiniz. Eğer öyle rahat olur kafam diyosan evlen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…