Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Ya arkadaşım ben seviyorum diyorum siz beni burada linç ediyorsunuz akıl danışıyorum bir şey mi dedik allah allah y
olur olur. aılen on yargılı olmasınlar.. ımam nıkahıda kıyılır herkes mutlu olur..
hem sanırsın annen ile baban evlenecek uheubehe senden daha cok panık yapmışlar.
ayrıca ateistlik mevzusu aılenı arkadaslarını vb kısılerı ilgilendırmez. cocugun kendı sorunu.

Canm birrbirknizi destekleyenler olarak syni deyi görmeniz cok normal
Bu arkadaşla muhabbetim bile hiç olmadı @AhlarAgaci tanımam kendisini lakin hakaret yok,objektif olarak yazdım,hassasiyetinizi anlıyorum ama insanlar sizinle aynı fikirde olmayabilir,bu durumda olgun insanlar olarak hepimize saygı duymak düşer..

Ben karşımdaki insanı dinine rengine ırkına göre değerlendirmem,kendi tercihidir saygı duyarım.
Benim için sorun olmazdı.
Üslubunuzu taktir ediyorum. Sayfalarca okudum saygı çerçevesi dahilinde başka mesaj görmedim. Farklı görüşünüz ama kıllı yağlı iğrenç tecavüzcü müslümanlar diye nefret sembollerini yapıştırmamışsınız

cogu ateist, musluman gecinenlerden daha vicdanli ve ahlaklidir. insan ve dogaya saygilari ve sevgileri vardir. inanclar ve onlarin kurallari geregi degil de, vicdan mekanizmalari gelismis oldugundan toplumda yanlis hareketlerden kacindiklari icin samimiyetlerine guvenebilirsiniz.
bakarsak en tutucu iller ensest, tecavuz, kadina siddet gibi konularda en bastadir.
birbirine saygi duyan bir ateist ve bir musluman ciftin evliligi gayet de guzel olabilir, onemli olan etiketlerin disinda insan olabilmektir.

hayır olmaz. çünkü miden kaldırmayabilir. düşünsene abdest almayacak hiç. bu bile yeterli sebep bence.

Abdest dediğiniz su ile alınır. Esas olan da temizliktir.
Miden kaldırmayabilir falan ne alaka çözemedim.
Müslümanlığı temsil ederken biraz ağzınızdan çıkanlara
dikkat edin.

En çok ben müslümanım diyenler, yani sizin gibiler
Dinden soğutuyor farkında mısınız?

Konun kapanır.
Bana kalsa hiçbir sorun yok. Sanki müslüman olan herkes dinini tam mı yaşıyor.
Dinimiz bize inanca saygılı olmayı öğretti unutmayalım ki.
Canım evet diminiz bize İNANÇ'a saygılı olmayı öğretti fakat karşısında herhangi bir inanç yok adam ateist bence şuan aşkla görmedi şeyler ilerde gördüğünde mutsuzluk sebebi olucak bence evlenmeyip vazgeçmeli

ateistte olsa kiğmliğinde eminimki dini islam yazıyordur, ateistim diyen kişide sorgulayan mantıgına yatmadıgından dınsel bazı kurallar karşı çıkan kişidir benim gözümde yoksa herkesin maneviyata ihtiyacı vardır, bence anlasıyrosanız ve sizin içinde dinsel öğeler çok önem arz etmiyorsa bal gibi de evlenir....

Dini acidan olmaz ayrica ateistler kendilerine yoldas toplamayi dustur edinmisler. Surekli din hakkinda ters yorumlar yapacaktir ileride. Bunlari kaldirabilecek misin?

İnsanları davranışlarına göre degerlendirin inanislarina göre degil bu bir. .evlilikte inanç siyasi görüş kültür farki yaşam tarzı çok önemli .. sorun olarak görünmeyen şeyler zamanla en büyük sorun haline geliyor ....

Saygı bekleyenler önce siz saygılı olacaksınız. Size ne be kardeşim. Ateist müslüman Hristiyan hepsi insandır. İnsana insan gözüyle bakmayı öğrenin önce. Saygı kuralları çerçevesinde konuşun. Ben müslümanım diye kimse müslüman olmak zorunda değildir. Midem almaz yazanlar asıl saygısız olanlardır. Adam gibi saygı duyarak konuşulsa zaten bu tarz içerikler de yasaklanmaz.

Biri şu rezalete son vermeli MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ... Burada bu konuyu açarken ne kafayla açtın konu sahibi yasak yasak ! Okumuyor musun kuralları. Diyanete Ulaş Alo fetvayi ara tüm sorunlarına cevap alırsın. Katı olan var rahat bakan var insanları birbirine düşürme lütfen!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…