Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Ben evlenmezdim sahsen.
Yasam sekileriniz farrkli olacak bu da bir sure sonra sikinti yaratacak.
Mesela ramazan da oruc tuttumak osteyeceksin belki iftara birilerurni davet etmek isteyeceksisn adam icin hic bir anlam ifade etmeecek.
Abdest almayacak.
Vs vs.
Cocuk dogunca yetistirme konusnda problem olacak.
Allah korkusu degilmi bizi kotuluk yapmaktan ali koyan.
Brnce bir kere daha dusun bu isi

Konu kesinlikle fake...

O kadar görüşmüşsün evlilik yoluna girmişsin hiç mi düşünmedin evlenince nasıl olucağını?
Yada çocuğunu nasıl yetiştiriceğini?
Çocuk doğar doğmaz dinini seçmicek sen onu yönlendiriceksin.belli bi yaşa gelince başka dini seçmek isterse o ayrı..

Evlenince sen gusül alırken o almıcak.ramazanda oruç tutucaksın o tutmucak.bayramlarınıza dini günlerinize inanmıcak ve kutlamak istemicek.
Ve daha birr sürü konu uzar gider...

Bu konuları düşünmücek kadar cahilsen o ayrı.ama konu fake kokuyor..

Okuyanlar daha çok deist okuyor, çevremde cok

ben yarıda kestim baktim oooooo kafa pilot.babama soruyorum ilahiyat mezunu adam.cevap veremıyor.eee sen veremıyorsan bu işte bi sıkıntı var dediim.koydum kenara.. okumadım türkcesini..okumayın sonra beyin yanıyor :) arapçası iyi ama ..:)

Aslinda uslubunca konusulabilir konular ama bu forum bunu kaldiramiyor. Daha ilk sayfadan belli oldu. Ateistleri gectim Hristiyanlara kadar laf gitti. Konusmayi bilenle konusulur da burada seviye cok dusuyor. O yuzden bu kuralin gerekliligini bir kez daha anlamis oldum.

banyo yapacak ama :)
kokmaz yani merak etme..ne değişik insanlar var ya

Müslümanlık dinini bilmeyip yorum yapanlar bana daha tuhaf geliyor. benim kastettiğim mide abdestsiz gezmesi banyo yapmaması değil. açıp 2 satır kitap okusanız anlardınız. şu an ciddi komik duruyorsunuz.
yorumunuzu okuyunca daha da üzüldüm adınıza. meğer okuyan biriymişsiniz . demek ki anlamada problem var.

fikir ayriligi hakarete varan boyuttaysa zaten mudahale ediyolar. kac tane yorum atilmis. mantikli da kapatilmasi. ama sayfalari dolasrken cogu kisi baski yapar gibi adminleri etiketlemis. gerekli gorunurse kapatulir zaten.

Yani konu 40 sayfa olmuş.Boyle konular sadece uyeleri birbirine düşürüyor kimseye bir faydasi yok burdaki tartismanin.

Varmi konu sahibi sizi aydinlattimi yorumlar...

Evlenmeniz dinen uygun değil. Zaten çocuk eğitimi, dini vecibelerin yerine getirilmesi konularında skntı yaşarsınız ve kimseyi zorla inandıramazsınız ama eş tercihinizden dinen sorumlusunuz. Müslüman biriyle evlenmeniz doğru olan..

dini açıdan bakarsanız evlenmezsiniz sizin yaşam tarzınıza bağlı dünyada tek müslümanlık yok sonuçta atıyorum 5000 din varsa siz 4999 unu reddedip ben müslümanım diyorsunuz o 5000 i reddedip hiçbirini seçmiyor bütün mesele bu ama birbirinizi gel inan inanma diye darlamamanız lazım çok evlenmek istiyorsanız ailene müslüman olmayı kabul etti de geç olsun bu iş ama yarın öbürgün pişman olacağın varsa şimdi vazgeç.
Sen ona saygı duyacak misin o sana duyacak mi bu çocuk nasıl yetişecek hepsini otur düşün taşın

Birazdan çıkar Abuzittin Üni Sosyoloji öğrencisiyim deney yaptım size ihihi:) der kaçar. Olan insanların burada birbirini yediğine olur. Yemeyin bu ayakları yahu, yeni üye ilk konusu da belirgin dini içerikli yapma yav, gerizekalı değilse çok kavga çıkarabilecek bir konu olduğunu da bilirdi zaten. Burada objektif yorum alınamaz bu konuya, net insanlar birbirine düşsün diye açılmış bir konu.

Müslümanlık dinini bilmeyip yorum yapanlar bana daha tuhaf geliyor. benim kastettiğim mide abdestsiz gezmesi banyo yapması değil. açıp 2 satır kitap okusanız anlardınız. şu an ciddi komik duruyorsunuz.

ahh be yavrum benım aldığım eğitimlerin her belgesini alsaydım şuan bana hocam dıyor olurdun..neyse kendimi ifşa etmiyim ....ama çok sağlam bir dini eğitim aldım..yani bana maval okuma .yanlış kişiye yazdın..

üslup çirkin..öcü gözüyle bahsedıp bi de insancıl roller komık oluyor.sevıyelı konuşalım olur mu?

öff Allah'ım neler yazasım var da banlanmamak için susuyorum sanki herkes dört dörtlük müslüman dininin bütün gerektirdiklerini eksiksiz, hatasız yapıyor, asla yolsuzluk, hile vs. yapana alkış tutmuyor bilakis karşı geliyormuş gibi yazmış. şaşırmamak elde değil.

fikir ayriligi hakarete varan boyuttaysa zaten mudahale ediyolar. kac tane yorum atilmis. mantikli da kapatilmasi. ama sayfalari dolasrken cogu kisi baski yapar gibi adminleri etiketlemis. gerekli gorunurse kapatulir zaten.

Bunun fikir ayrılığı falan yok dini içerikli konu direkt yasak. Forum kuralları yukarıda pinli, oradan okursunuz.

çünkü sorgulamaya başlıyorsun
bazısı sonuna kadar gidiyor bazısı da bakıyor ki inancı zarar görecek inanmadan yaşamayı düşünemediği bundan korktuğu için bırakıyor

peki siz eğitim alırken banyo demek abdest demek diye mi öğrettiler?? eğer öyleyse lütfen aldığınız eğitimin yerini söyleyin de uzak duralım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…