• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Bence ikisinin de farkı yok. Biz Allah'a inanıyoruz, inanç bir bütündür, meleklere cennet cehenneme, peygamberlere de inanmalıyız. Sonuçta yeryüzüne yaratıcıyı anlatmayan hiçbir peygamber gelmeseydi kimse yaratıcı olduğunu dahi bilmeyecekti. Bu kapsamda deizm bana sorumluluklardan kaçma yolu geliyor.
Allah'a inanıyorum ama peygamberlere inanmıyorum kitaplara inanmıyorum uygulamıyorum falan filan! Pardon da Allahı sana kim anlattı? İlk insanlar dahi dini olgularla geldiler ve öyledir bütün dinlerde.
Neyse işte öyle.
Allah'a inanmak için etrafa bakmak yeterli ;)

Bunu bir bilgin hocaya sormalisin çok ince bir çizgi evlilik bu sonuçta canım basit bişey değil . Kimseyi kinayamayiz kimsenin imanının garantisi yok çünkü . Ona güzel yollar açmayı deneyin , neden inanmadığını ve onun kalbini ruhunu açabilecek konuşmalar yapabilirsin , ne kadar bilgilisin bu konuda bilemem ama sevdicegi olduğun için sana daha ılımlı yaklaşacaktır . Kuranı kerim meali Türkçesini hediye Edip okumasını ve anlamasını isteyebilirsin . Ben olsam ayrılmak yerine onun doğruyu bulması için vesile olmak çok isterdim çok ugrasirdim . Asla kabul etmiyorsa inanmiyorsada zaten yapabilecek bişey yoktur , dinde asla zorlama yoktur , peygamberimizde müslüman olmayanları asla zorlamamis , ama güzel doğru olanı göstermek senin elinde..

olmaz. caiz değil. ayrıca diyelim ki evlendin, yarın bir gün sorun yaşarsınız.

İnanın merak ediyorum böyle şeyleri okuduktan sonra nasıl sorgulamıyor inanıyorsunuz
Ben inanamıyorum bu gibi metinleri zaten sorgulıyorum ama bunu sorgulamadan inanlarada inanamıyorum
Suan elimde Diyanet Isleri Baskanliginin Hadislerle Islam 3.cildindeki sevgi konusu adli kaynaktan yazdigim bir yaziydi.Bu kaynaklar Bilim kurulu reaksiyon heyetleri ve editorlerin asamasindan buraya yazilmis yazilardir. Rabbim bir gun cani gonulden sehadet getirmenizi nasib ederse inanirsiniz.Peygamberimiz cok sevdigi amcasi icin amca bir La ilahe Illallah de sefaatci olayim ahirette demis.tabi dememis benimle dalga gecerler diye.Allah da bunun uzerine
Kasas Süresi 56-
Ey Muhammed! Sen sevdiğini doğru yola eriştiremezsin, ancak Allah dilediğini doğru yola eriştirir. Doğru yola girecekleri en iyi O bilir.
Ayetini indirmistir.

Evlenirler lakin kendini aşmış, kendine ve karsisindakine saygili,ilk deger yargisi sevgi olan insanlar olmalari sartiyla.Böyle şeylere takılıp birbirine saygısızlık etmeyecek,dinden, ideolojilerden,deger yargilarindan bagimsiz insan olmak mi? İste bu imkansiz geliyor bana.Dine ya da ateizme takildigimdan degil de insanligin hamuruna takildigimdan dolayi evlenemezler diyorum.En basta aşkla bunlardan bagimsiz surdurebilirim sanirsin belli bi zaman sonra deger yargilarinin egona yaptigi baskiyla karsindakini elestri yagmuruna tutmussundur.Birak dini, ateizmi ayni dinden farkli mezhepler bile birbirini bogazliyor.

Bi açında Kurani Kerim ve sahih hadis okuyun. Din bu din. Onla bunla öğrenilecek şey değil. Müslümanın lafına davranışlarına bakarak Müslümanlığı yorumlamayin. Herkesin yaptığı kendine.

Konuya yazilan yorum: Iyi ateistler de taniyorum, kotu muslumanlar da taniyorum.
Zeka kupu uyelerin anladigi: Muslumanlara hakaret ediliyor. Sizin derdiniz Islam!!!!111
Konuya gelirsek; iliskilerde denkligin onemli oldugunu dusunuyorum. Adam sizin dininize saygi duyuyorsa bile bilmeden sizi uzecek bir seyler soyleyebilir. Ayni sey sizin icin de gecerli. Size gore cok normal bir sey soylemissinizdir ama onun kalbini kirabilir. Bu yuzden ciftlerin kendilerine yakin goruslerde kisilerle beraber olmalari gerektigini dusunuyorum.

yenilik goreceli bi kavram. kurallari biliyorum ancak adminlere kapat da kapat diye baski yapma yetkisi uyelerin yok diye biliyorum.
Bizim baskımızla hiçbir şey yapmazlar zaten yapmıyorlar da ama konu forum kuralların aykırı. Burada bayağı din tartışılıyor insanlar birbirini ve inançlarını yargılıyor. Hakarete varan yorumlar var. Müdürler görseler anında kapatacaklar konuyu ama neredelerrr..

yenilik goreceli bi kavram. kurallari biliyorum ancak adminlere kapat da kapat diye baski yapma yetkisi uyelerin yok diye biliyorum.

Forum kurallarına aykırı herhangi bir dini konu açmak, aykırı olduğu için kapatılmasını istenme hakkı da var. Ki fazla bile kalmış, bu yüzden yasak işte. Bu forumda sadece Müslümanlar yok, Hıristiyanlar, Yahudiler, deistler, ateistler belki Budistler bile var. Herkesin inandığı farklı bir şey var, din objektif yorumlanacak bir konu değildir.

Back