Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Hristiyanlık hakkında çok bilgileri varmış gibi. En fazla bir filmde günah çıkarma sahnesi izlemiştir gelmiş burada din adamlığı yapıyor. Nefret ediyorum böyle bilgi olmadan fikir sahibi olanlardan. Yine de seviyelerine düşerek polemiğe girmek istemiyorum.

Kesinlikle katılıyorum :)
Hiç bir şekilde inandırıcı değil konu.

20 yaşına kadar sofiydim bende.ne zman ki araştırmaya başladım... ............error vermeye başladım..aynı hisleri paylaşıyoruz. :)

çünkü sorgulamaya başlıyorsun
bazısı sonuna kadar gidiyor bazısı da bakıyor ki inancı zarar görecek inanmadan yaşamayı düşünemediği bundan korktuğu için bırakıyor
Size özel mesaj atamıyorum siz bana atar mısınız?

hala yasak dio. ben baska bisi diyorum. nese oke

E yasak çünkü Allah Allah. Çok din tartışmak istiyorsan dini forumlarda tartış, her yerin belli kuralı var. Burada hakaret okumak, yalan yanlış bilgiler okumak zorunda değilim, tartışma izlemek zorunda değilim.

Ahahgsgqgag ondan değil de şey gibi bence mesela senin peygamberine inanmıyor yani bunu kabullenmekte zor olabilir. Mide alması=kabullenmek gibime geldi
sanmıyorum öyle olduğunu bence aklına gelmiş bunu yazmış, yoksa midenin almamasıyla ne alakası var?

Ağzına sağlık tam içimden geçenleri yazmışsın benimde inancım var ama eşim inanmaz bu aramızda hiçde sorun olmadı eşim çok iyi insan buda benim için yeterli ne müslüman geçinenler var dövüp sövüp sayan onlar abdest alınca iyi benim eşim abdest almıyo kötü miden nası alıyo oluyo o nası bi bakış açısıdır anlamadım

Ateistlere deistlere hristiyanlara ve evet müslümanlığa laf geldi. Hiç kimsenin kimseye saygısı yok yorumlardan akıyo bu. Gizli veya açık bir nefret var ve tüm kesimlerde..

Çok yazılıp çizilmiş ancak herkesin atladığı detaylar var
İslamın kuralı nettir, Müslüman olan bir kadın , olmayan bir erkekle evlenemez
Müslümanları yerden yere vurup eleştirmek bu kaideleri değiştirmez
İslama göre günahkar olmak başka şey, inkar etmek , yok demek başka şeydir, ikisinin hükmü aynı değildir. O yüzden günah işleyen Müslümanlara bakıp da İslam kurallarını eleştiremezsiniz.
İnsanı istemeden yanlış yorumlara itebilecek konular bunlar, hiç birimiz din alimi değiliz ancak İslamın belli kuralları katidir, inanan bunları tartışmaz zaten.
Konunun fake olduğunu, hassasiyetlere dokunup ortalık karıştırmak için açıldığını düşünüyorum, keza gerçek bile olsa anlamı olmayan bir konu çünkü inançta hassas olan bir insan zaten inanmayan biri ile dört yıl birlikte olmaz.

merak ettim nasıl bir alaka ama?
Dini konu hakkında tartışmaya girmek istemiyorum. Fikrimi de açıklamak istemiyorum.bu konunun açılması da yasak zaten.herkesin görüşü kendine.ama unutulmamalı er geç herşeyi in hesabı sorulacaktır.kabirde sorulacak ilk şeyler namaz oruçtur. Zira bunları yapmayan kabir azabı çekecektir. Hz Muhammed sav ummetindeniz.uymayanin üzgünüm ki ahirette cezası büyüktür.!

çocuklarınızı imamhatipten uzak tutun kafi canım..saygılar..

resmen dinle dalga geçiyorsunuz. Allah sizi ıslah etsin. biz Müslümanlarda abdest önemlidir. abdestsiz ölmek bir Müslümanın en son isteyeceği şey bile değildir. boy abdestimiz olmadan yere basmak bile bizim için büyük sıkıntıdır. Rabbim öyle ölüm göstermesin. kulağımızdaki deliğe bile suyun girmesi için önlemler alırız. ben buna inanırım. öyle gezenlerde beni rahatsız eder. ama bu kişi eşim olursa midem de bulanır. iyi günler.

benim inancıma göre belki bunlar yok, onu nasıl yapacağız?

Ahahgsgqgag ondan değil de şey gibi bence mesela senin peygamberine inanmıyor yani bunu kabullenmekte zor olabilir. Mide alması=kabullenmek gibime geldi
Bana cok cirkin geldi bu deyim. Ben de birliktelik yasayan insanlarin ayni dini gorusu paylasmalarinin daha uygun olacagi gorusundeyim ama bunu soylemenin de bir adabi olmali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…