benimde mezhebim eşiminkiyle ayni değil mesela ama biz bunu hiç sorun etmedik. Sonuçta yaratıcımız yüce Allah ikimizin inandığı şey ayni olduktan sonra diğerleri boş kalıyor.O senin dine bagliligin dinini bilen yasayan bir insan olmanla alakali.eger ki sen gercekten muslumanligin getirilerini yapiyorsan gerrkliliklerine uyuyorsan zaten ateist biri seni istemezdi.
Mezhep farki bile evlilikte acayip sorun oluyor bende olmustu yani
Ateist olduğu zaman dini nikahınız bozulur zatenPeki ya evlendiğiniz kişinin daha sonra ateist olmayacağına emin olabilir misiniz ?
Allah korkusu dizginlemez demedim, Allah korkusu olmayan her şeyi yapar denmesini eleştirdim. Dedim ya, cehennem korkusu yani Allah korkusu alıkoyerken birilerini, diğerleri inanmadığı halde iyi yürekli olduğu için kötülük yapmayabilir. Ama inanmıyorsa her şey beklenir demek çok büyük ayıp.Bazı insanlar Allah tan korktuğu için kendini kötülükten alıkoyar,bazısı zaten iyi yürekli bir insandır,yani Allah korkusu dizginler..
aynen.Aynen öyle
Zira başka bir dil ve olayın bütününü dikkate almayınca yorumlar farklı
Binlerce tefsir var
Herkes kendine göre yorumlayabiliyor işte
Zaten biz fetva makamı da olamayız
Deist olsa başka bi dine inanma ihtimali daha fazladır ateistten sonuçta yaratıcının varlığını kabul ediyo evlilik konusunda islam net bahsediyo Kur'an da ama ne kadar araştırarak ateist oldu bu adam onu sorguluyorum ya ateist olması da saygı duyduğum bişey benim yanlış anlaşılmasın sadece dediğim gibi sevdiğin adamla iki ömür geçirmek için onu kendi sagıma çekmek isterdim ben ha bu ne değiştirir eğer doğru yoldaysak Hz. Ömer gibi eğer doğru yolsa bi ahiret kazanırım değilse de islam zaten düzgün yaşamaya zorlar yobazlara bakmaEvlilik anlamında sordum.
Nasıl farkeder? Mesela deist olsa daha mı ılımlı olur
İnsan olsun vicdan sahibi olsun sana saygı duysun ne malum ilerleyen zamanlarda müslüman olmayacagı bi de şöyle bişey var siz tamamen dine uygun mu yaşıyorsunuz ozaman sıkıntı olur ancak müslğman müslümanla evlenebilirmiş die yeni öğrendiğinize göre sevgilinizle yaşam şeklinizin birbirine benzediğini anladım eskiden bu konularda ben de cok katıydım lakin bazı şeyleri gördükçe Allah dilde müslğman olanlardan uzak tutsun demeye başladımKızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
Ben tesettürlü bi insanım biraz yobaz dindar bi anne ve çok dini vazifeleri yapmayan bir babanın kızı olarak yetişince hayatımda iki yolu da denedim önce babam gibi barlarda içtim gezdim tozdum epey açıktım sora tatmin olmadım hayatımın boş olduğuna inanıp hayatımı değiştirme kararı alarak kapandım bu tabi uzun bi süreç böyle yazınca anlaşılmıyo pek. Müslümanların müslümanlarla evlenmesi koşulu Kur'an da iman ettiğini kesin bilmeden evlenmeyin gibi anlatılır. Ben çok ateist tanıdım ateist çoğu arkadaşımın yobaz bi sürü müslümandan daha islam ahlakıyla davrandığını hümanistliklerini gördüm o yüzden çok iyi bir baba olabilir belki ya da çok iyi bir eş olabilir ama çocuğun bir ikileme doğar bir örnek almaya çalışır birini seçmesi ç gerektiğini düşünür ve bocalar çoğu konuda evet çocuğa kendi seçimlerini yaptırmak iyidir ama bazal konularda anne baba kendi içinde ikileme düşerse bu çocuk için çok daha dağıtıcı etkiler yapar inançlara karşılıklı olarak saygı duymak çocuk için yetmez tabi saygıyı öğrenir ama napıcağını bilemez ben bir müslüman olarak ona dinle bilimin farklı olmadığını anlatırdım heralde Kur'an ı bakara suresinden değilde bi enbiya suresinden okumak başkadır ateist için evrimi dünyanın yaratılışını anlatır. Bunu müslümanın misyonerlik faaliyeti gibi düşünme inandığın bir ölümden sonrası var sevdiğin adamla bir değil sonsuz ömür geçirmek isteği bu sadece. Mahalle baskısıyla kimseyi inancı haricindeki bir işleme sokamazsın. İslam zorlamaya hayır (günümüz yoz islam toplulukları aksini yapıp kötü gösterse de ...) Allah hakkınızda hayırlısını versin
dini yorum yasak biliyorum zaten benimde bu konuda engin bir bilgim yok ama bilidiğim kadarıyla nikahta amaç etrafa aile birliğinizin duyurulmasıdır..yani siz nikah memurunun önünde evlenerek etrafa aile birliğinizin kurulduğunu duyurmuş oluyorsunuz dini nikah resmi nikah aynı işlevi görüyor ayrıca gizli kıyılan dini nikahında bir hükmü yok..Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
zorla konuyu kapattircaklar. belki gerekli gormediler?
Bence ikisinin de farkı yok. Biz Allah'a inanıyoruz, inanç bir bütündür, meleklere cennet cehenneme, peygamberlere de inanmalıyız. Sonuçta yeryüzüne yaratıcıyı anlatmayan hiçbir peygamber gelmeseydi kimse yaratıcı olduğunu dahi bilmeyecekti. Bu kapsamda deizm bana sorumluluklardan kaçma yolu geliyor.
Allah'a inanıyorum ama peygamberlere inanmıyorum kitaplara inanmıyorum uygulamıyorum falan filan! Pardon da Allahı sana kim anlattı? İlk insanlar dahi dini olgularla geldiler ve öyledir bütün dinlerde.
Neyse işte öyle.
Siz yenisiniz galiba??zorla konuyu kapattircaklar. belki gerekli gormediler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?