Allah'a inanmak için etrafa bakmak yeterliBence ikisinin de farkı yok. Biz Allah'a inanıyoruz, inanç bir bütündür, meleklere cennet cehenneme, peygamberlere de inanmalıyız. Sonuçta yeryüzüne yaratıcıyı anlatmayan hiçbir peygamber gelmeseydi kimse yaratıcı olduğunu dahi bilmeyecekti. Bu kapsamda deizm bana sorumluluklardan kaçma yolu geliyor.
Allah'a inanıyorum ama peygamberlere inanmıyorum kitaplara inanmıyorum uygulamıyorum falan filan! Pardon da Allahı sana kim anlattı? İlk insanlar dahi dini olgularla geldiler ve öyledir bütün dinlerde.
Neyse işte öyle.
Suan elimde Diyanet Isleri Baskanliginin Hadislerle Islam 3.cildindeki sevgi konusu adli kaynaktan yazdigim bir yaziydi.Bu kaynaklar Bilim kurulu reaksiyon heyetleri ve editorlerin asamasindan buraya yazilmis yazilardir. Rabbim bir gun cani gonulden sehadet getirmenizi nasib ederse inanirsiniz.Peygamberimiz cok sevdigi amcasi icin amca bir La ilahe Illallah de sefaatci olayim ahirette demis.tabi dememis benimle dalga gecerler diye.Allah da bunun uzerineİnanın merak ediyorum böyle şeyleri okuduktan sonra nasıl sorgulamıyor inanıyorsunuz
Ben inanamıyorum bu gibi metinleri zaten sorgulıyorum ama bunu sorgulamadan inanlarada inanamıyorum
yenilik goreceli bi kavram. kurallari biliyorum ancak adminlere kapat da kapat diye baski yapma yetkisi uyelerin yok diye biliyorum.Siz yenisiniz galiba??
hayır olmaz. çünkü miden kaldırmayabilir. düşünsene abdest almayacak hiç. bu bile yeterli sebep bence.
Kuranı kerim meali Türkçesini hediye Edip okumasını ve anlamasını isteyebilirsin .
Bizim baskımızla hiçbir şey yapmazlar zaten yapmıyorlar da ama konu forum kuralların aykırı. Burada bayağı din tartışılıyor insanlar birbirini ve inançlarını yargılıyor. Hakarete varan yorumlar var. Müdürler görseler anında kapatacaklar konuyu ama neredelerrr..yenilik goreceli bi kavram. kurallari biliyorum ancak adminlere kapat da kapat diye baski yapma yetkisi uyelerin yok diye biliyorum.
yenilik goreceli bi kavram. kurallari biliyorum ancak adminlere kapat da kapat diye baski yapma yetkisi uyelerin yok diye biliyorum.
bende bu durum ters etki gösterdi
mesela ben okuyunca deist oldum
ne alaka mideyle?Midesi alıp evlenmeyi kabul ediyorsa diyecek söz yok ...
Okuyanlar daha çok deist okuyor, çevremde cokbende bu durum ters etki gösterdi
mesela ben okuyunca deist oldum
Ateistler vebali ya, ondan sanirim. :)ne alaka mideyle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?