• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

O senin dine bagliligin dinini bilen yasayan bir insan olmanla alakali.eger ki sen gercekten muslumanligin getirilerini yapiyorsan gerrkliliklerine uyuyorsan zaten ateist biri seni istemezdi.
Mezhep farki bile evlilikte acayip sorun oluyor bende olmustu yani
benimde mezhebim eşiminkiyle ayni değil mesela ama biz bunu hiç sorun etmedik. Sonuçta yaratıcımız yüce Allah ikimizin inandığı şey ayni olduktan sonra diğerleri boş kalıyor.

Bu herkesin kendi tercihi. Ben bir oglan ile sevgiliydim bir zamanlar kendisi ortodox hristiyan di. Beni cok sevdiginden dolayi müslüman da olurmus dedi sünnet de olurum felan ama ben istemedim ayrildim cunku bir gelecek goremedim ikimizde. Hem o musluman olsaydi ailesi bunu kabul etmezdiki zaten sonucta turkduler bide yani baya karisik olurdu ayrilmak daha kolay oldu benim icin

Bunu google'a yazsanız bir sürü fetva bulursunuz böyle hassas bi konuyu buralara açmaya gerek yoktu. Burda kimse fetva yetkilisi değil herkes en fazla fikrini söyleyebilir. Sonuçta saçımı sarı mı boyayayım siyah mı demiyorsunuz Allah muhafaza işin ucunda imandan olmak bile var.

Bazı insanlar Allah tan korktuğu için kendini kötülükten alıkoyar,bazısı zaten iyi yürekli bir insandır,yani Allah korkusu dizginler..
Allah korkusu dizginlemez demedim, Allah korkusu olmayan her şeyi yapar denmesini eleştirdim. Dedim ya, cehennem korkusu yani Allah korkusu alıkoyerken birilerini, diğerleri inanmadığı halde iyi yürekli olduğu için kötülük yapmayabilir. Ama inanmıyorsa her şey beklenir demek çok büyük ayıp.

Aynen öyle

Zira başka bir dil ve olayın bütününü dikkate almayınca yorumlar farklı

Binlerce tefsir var

Herkes kendine göre yorumlayabiliyor işte

Zaten biz fetva makamı da olamayız
aynen.

Bu konuda az çok tahmin edebiliyorum hükümleri. Ama yanlış yönlendirmemek için paylaşmıyorum yine de. Araştırmadım şu anda. Belki benim bilmediğim bir detay var, da oradan başka bir fetva çıkmış. Başkasının günahı, benim vebalim olur. Ayet kullanılır ama emin değilsen yorum yapmamak lazım, ya da en azından bilmediğini belirtmek gerekir. Tıpla ilgili konularda bile bak kesin bilmiyorum, bir doktora git önce diyoruz, din de farklı değil.

Konunun islami yönünün konu sahibinin çok umrunda olduğunu sanmıyorum ama yaptığı haram dinde.ailesini de islamı da çiğnemiş oluyor. Konunun ayrıntısını merak ediyorsa, gitsin güvenilir bir hocaya sorsun. Kk bunun yeri değil.

Evlilik anlamında sordum.
Nasıl farkeder? Mesela deist olsa daha mı ılımlı olur
Deist olsa başka bi dine inanma ihtimali daha fazladır ateistten sonuçta yaratıcının varlığını kabul ediyo evlilik konusunda islam net bahsediyo Kur'an da ama ne kadar araştırarak ateist oldu bu adam onu sorguluyorum ya ateist olması da saygı duyduğum bişey benim yanlış anlaşılmasın sadece dediğim gibi sevdiğin adamla iki ömür geçirmek için onu kendi sagıma çekmek isterdim ben ha bu ne değiştirir eğer doğru yoldaysak Hz. Ömer gibi eğer doğru yolsa bi ahiret kazanırım değilse de islam zaten düzgün yaşamaya zorlar yobazlara bakma

Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
İnsan olsun vicdan sahibi olsun sana saygı duysun ne malum ilerleyen zamanlarda müslüman olmayacagı bi de şöyle bişey var siz tamamen dine uygun mu yaşıyorsunuz ozaman sıkıntı olur ancak müslğman müslümanla evlenebilirmiş die yeni öğrendiğinize göre sevgilinizle yaşam şeklinizin birbirine benzediğini anladım eskiden bu konularda ben de cok katıydım lakin bazı şeyleri gördükçe Allah dilde müslğman olanlardan uzak tutsun demeye başladım

Müslümanlarda var mı Allah korkusu,
Allah korkusu olsa burda ne kadınlar şiddete maruz kalıyor bu erkeklerin hangisinde Allah korkusu var.
Korksalar zaten gebertene kadar kadını dövmezler sövmezler eziyet etmezler.
Ramazan'da oruç tutup Ramazan bitiminde içki içen bi sürü müslüman var.
İnsan olmak önemli, insan olmadıktan sonra ne olursan ol anlamsız..
Bu konular çok derin konular ama benim şahsı fikrim saygı sevgi anlayış varsa herşey olur.
Ateist olan kişinin bile düşünceleri değişir.
Bazı insanlar yüzünden dinimizden soğuyan Kişiler oluyor doğal olarak.
Mesela ben baskı yapan insanlardan nefret ederim ki çevremde dolu.
En güzeli güzel bakmak merhametli olmak gerisi gelir.

Senin dini konulardaki hassasiyetin nasıl? Hayır ben asla bir ataistle yapamam diyor musun? Sonuçta din konusuna gelince mangalda kül bırakmayan ama hak yemeye, zina, adaletsizlik konusunda nirvanaya ermiş insanlarda var. Müslümanlığı hak ettiği gibi yaşayan kaç kişi var? Sizin birbirinizle uyumunuz nasıl? Sevginiz, saygınız? Bu kararı kendiniz verin ve ailenizle ona göre konuşun tabiki onları arkanıza almayın ama eminim saygı ve sevgiyle herşey hallolur.

Ben tesettürlü bi insanım biraz yobaz dindar bi anne ve çok dini vazifeleri yapmayan bir babanın kızı olarak yetişince hayatımda iki yolu da denedim önce babam gibi barlarda içtim gezdim tozdum epey açıktım sora tatmin olmadım hayatımın boş olduğuna inanıp hayatımı değiştirme kararı alarak kapandım bu tabi uzun bi süreç böyle yazınca anlaşılmıyo pek. Müslümanların müslümanlarla evlenmesi koşulu Kur'an da iman ettiğini kesin bilmeden evlenmeyin gibi anlatılır. Ben çok ateist tanıdım ateist çoğu arkadaşımın yobaz bi sürü müslümandan daha islam ahlakıyla davrandığını hümanistliklerini gördüm o yüzden çok iyi bir baba olabilir belki ya da çok iyi bir eş olabilir ama çocuğun bir ikileme doğar bir örnek almaya çalışır birini seçmesi ç gerektiğini düşünür ve bocalar çoğu konuda evet çocuğa kendi seçimlerini yaptırmak iyidir ama bazal konularda anne baba kendi içinde ikileme düşerse bu çocuk için çok daha dağıtıcı etkiler yapar inançlara karşılıklı olarak saygı duymak çocuk için yetmez tabi saygıyı öğrenir ama napıcağını bilemez ben bir müslüman olarak ona dinle bilimin farklı olmadığını anlatırdım heralde Kur'an ı bakara suresinden değilde bi enbiya suresinden okumak başkadır ateist için evrimi dünyanın yaratılışını anlatır. Bunu müslümanın misyonerlik faaliyeti gibi düşünme inandığın bir ölümden sonrası var sevdiğin adamla bir değil sonsuz ömür geçirmek isteği bu sadece. Mahalle baskısıyla kimseyi inancı haricindeki bir işleme sokamazsın. İslam zorlamaya hayır (günümüz yoz islam toplulukları aksini yapıp kötü gösterse de ...) Allah hakkınızda hayırlısını versin
:KK68:

canım konu sahibi ben değilim dolayısıyla yazdıklarının muhatabı ben değilim. konu sahibini alıntılayıp tekrar oraya yaz istersen.

Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
dini yorum yasak biliyorum zaten benimde bu konuda engin bir bilgim yok ama bilidiğim kadarıyla nikahta amaç etrafa aile birliğinizin duyurulmasıdır..yani siz nikah memurunun önünde evlenerek etrafa aile birliğinizin kurulduğunu duyurmuş oluyorsunuz dini nikah resmi nikah aynı işlevi görüyor ayrıca gizli kıyılan dini nikahında bir hükmü yok..

Ateistlik ne kadar farklı ifade ediliyor şaştım kaldım.
Ateist kişi ahlaksızlık da hırsızlık da yapar orda burada gezer tozar içerde her türlü naneyi yer ne olsa korkusu yok bu mu yani aynı zaman vicdansız da

Bence ikisinin de farkı yok. Biz Allah'a inanıyoruz, inanç bir bütündür, meleklere cennet cehenneme, peygamberlere de inanmalıyız. Sonuçta yeryüzüne yaratıcıyı anlatmayan hiçbir peygamber gelmeseydi kimse yaratıcı olduğunu dahi bilmeyecekti. Bu kapsamda deizm bana sorumluluklardan kaçma yolu geliyor.
Allah'a inanıyorum ama peygamberlere inanmıyorum kitaplara inanmıyorum uygulamıyorum falan filan! Pardon da Allahı sana kim anlattı? İlk insanlar dahi dini olgularla geldiler ve öyledir bütün dinlerde.
Neyse işte öyle.

deizmde zaten anlatım yoluyla yaratıcıyı öğrenmeyi değil
insanın aklıyla doğal olarak inanç sahibi olmasını benimser
esas reddedilen vahiy ya da başka birinin öğretisiyle tanrıya inanmadır

Dini boyutu dinimizce belli. Ama kim ne derece riayet etmek ister, onu herkes.kendi bilir.

Bunun dini yonunu ogrenmenin yeri burasi degil.

Aklinda baska seyler varsa onu sor.

Biz ne söylesek boş.. Erkek arkadaşını ve kendini sen tanıyorsun.. Eğrisiyle, doğrusuyla ölç tart...
Her insanın dini inancı da kendine, değer yargıları da kendine..
Sen en iyi kendini tanırsın. İyi düşün.. İleri de çocuklarının babası olacak, bu kişi..
Kendi içinde muhasebeni yap..

Back