- 8 Kasım 2016
- 1.304
- 866
- 43
- 28
Müslüman olsun ozaman bak ne güzel şeye vesile olursun sene derim bunu aç YouTube'dan bununla ilgili bir sürü video var izleKızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
Ne farkı var ?Ateistmi deist mi bu da önemli bence
Ne farkı var ?
Merak ettim
Bazıları yazmış bu adam abdest almaz diye,Hiç ileriye dönük düşünmedim açıkçası ama çocuğumuz olursa ona bırakırım sonuçta dinde zorlama yok..
Evlilik anlamında sordum.Ateizm yaratıcı olduğunu reddeder. Deist bir yaratıcı olduğunu kabul eder ve dini öğretilere bağlılık göstermez. Yani dinlere inanmaz.
Bence ikisinin de farkı yok. Biz Allah'a inanıyoruz, inanç bir bütündür, meleklere cennet cehenneme, peygamberlere de inanmalıyız. Sonuçta yeryüzüne yaratıcıyı anlatmayan hiçbir peygamber gelmeseydi kimse yaratıcı olduğunu dahi bilmeyecekti. Bu kapsamda deizm bana sorumluluklardan kaçma yolu geliyor.Ateizm yaratıcı olduğunu reddeder. Deist bir yaratıcı olduğunu kabul eder ve dini öğretilere bağlılık göstermez. Yani dinlere inanmaz.
Peki ya evlendiğiniz kişinin daha sonra ateist olmayacağına emin olabilir misiniz ?peki ya tam tersiyse herkesin sınavı farklıdır belki konu sahibinin sınavı budur bunu bilemeyiz
Bence ikisinin de farkı yok. Biz Allah'a inanıyoruz, inanç bir bütündür, meleklere cennet cehenneme, peygamberlere de inanmalıyız. Sonuçta yeryüzüne yaratıcıyı anlatmayan hiçbir peygamber gelmeseydi kimse yaratıcı olduğunu dahi bilmeyecekti. Bu kapsamda deizm bana sorumluluklardan kaçma yolu geliyor.
Allah'a inanıyorum ama peygamberlere inanmıyorum kitaplara inanmıyorum uygulamıyorum falan filan! Pardon da Allahı sana kim anlattı? İlk insanlar dahi dini olgularla geldiler ve öyledir bütün dinlerde.
Neyse işte öyle.
sonradan olmak başka ,bile bile evlenmek başkaPeki ya evlendiğiniz kişinin daha sonra ateist olmayacağına emin olabilir misiniz ?
Evlilik anlamında sordum.
Nasıl farkeder? Mesela deist olsa daha mı ılımlı olur
İnanın merak ediyorum böyle şeyleri okuduktan sonra nasıl sorgulamıyor inanıyorsunuzHz.Muhammed'e peygamberlik verilmeden once kizi Zeynep, Ebul As ile evliydi ve aralarinda olaganustu bir sevgi vardi.Peygamberlik geldikten sonra ilk muslumanlar arasindaydi Zeynep.Ancak esi musluman olmamisti.Hatta bedir savasinda damadi Peygamberin karsisinda musrik saflarinda savasmisti.Bedir savasi kazanildi ancak Ebul As muslumanlara esir dustu.Dugunlerinde Hz.Hatice annemiz kizi Zeynebe gerdanlik hediye etmisti.Zeynep o gerdanligi esini esirlikten kurtarmak icin babasina gondermisti.Peygamberimizde muslumanlara fidye karsiligi serbest birakilmasini teklif etti kabul ettiler. Petgamberimiz kizinin esine olan sevgisinin farkindaydi.Ebul Asta esini bu denli seviyordu.musriklerin ebul asa esini bosa baskilarina ragmen zeynebi bosamamisti.zeynepte esini birakmamisti.
Zeynep ilk hicrette esinin yaninda kaldi.
Ancak peygamberimiz kizinin medineye hicret etmesini istiyordu.esi musrik oldugu surece evli kalmalari da mumkun degildi.damadina talebini iletti karsi gelmedi ve zeynebi babasinin yanina gonderdi.
Birbirini seven iki insan ayni dinde birlesmeyince yollarini ayirmak zorunda kaldilar.
Zeynep kizi ile birlikte babasinin yaninda yasamaya basladi.Her ne kadaresini cok sevse de Allah ve Resulunun sevgisi her sevginin ustundeydi.Mumin kadinlarin ancak mumin erkeklerle evlenebilecegi cok acik bir dini hukumdu.(bakara 2/221 )
Ote taraftan sevgilerin en buyugu Allah sevgisi,Allaha ve sevgiline itaati gerektiriyordu.Allahin sevgilisi olmaktan daha degerli ne vardi.
Devami..
Zeynep her ne kadar ayriligi secmis olsa daaradan bikac sene gecti.Ebul as bu ayriligi bitirmeye karar verdi.Musluman oldu ve medine ye hicret etti.bir endgel kalmamisti artik.tekrar nikahlandilar.
Zeynep Allah ve Resulunun rizasi icin ayrildigi esine yine Allah ve Resulunun rizasiyla kavusmus oldu.Boylece gercek muminin kalbinde,Allah sevgisinin ustunde hicbir sevgiye yer olmayacagini gosterdi.
Zeynep ve Ebul Asin gonullerini birlestiren o mukaddes bag sevgidir.Sevgiyi kullarinin kalbine yerlestiren ise Cenabi Haktir.Allah butun sevgilerin kaynagi,varlik sebebi,sevgisi sonsuz olandir.Bu sinirsiz sevgi ile kullarinin da kendisini tanimasina sevmesine yardimci olur ve bu sevgi ile kullarini bagislar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?