Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Müslüman olsun ozaman bak ne güzel şeye vesile olursun sene derim bunu aç YouTube'dan bununla ilgili bir sürü video var izle

İslamiyete göre müslüman bir kadın müslüman olmayan erkekle evlenemez.Evlenmeye karar verdiği an dinden çıkar.

Hiç ileriye dönük düşünmedim açıkçası ama çocuğumuz olursa ona bırakırım sonuçta dinde zorlama yok..
Bazıları yazmış bu adam abdest almaz diye,
Adam kirinden mi ölücek banyo yapmak temizlenmek değilmidir abdest..
ayrıca orucu herkes mi türüyor isteyen tutar istemeyen tutmaz. Herkesin sevabı da gğnahı da kendinedir.
Artı insansa güzel ahlaklıysa bence önemli olan bunlardır. Bence bi sorun olmaz mutluysan evlen. Anlaşıyorsanız her konuda bişey olmaz. Evlenirken dine göre evlenilmiyor nasıl anlaşıyormusunux ona bakılıyor. Herkesin İnancı da kendinedir bunu sorgulamak hiçbir Allah'ın kuluna düşme

Ateizm yaratıcı olduğunu reddeder. Deist bir yaratıcı olduğunu kabul eder ve dini öğretilere bağlılık göstermez. Yani dinlere inanmaz.
Evlilik anlamında sordum.
Nasıl farkeder? Mesela deist olsa daha mı ılımlı olur

Ateizm yaratıcı olduğunu reddeder. Deist bir yaratıcı olduğunu kabul eder ve dini öğretilere bağlılık göstermez. Yani dinlere inanmaz.
Bence ikisinin de farkı yok. Biz Allah'a inanıyoruz, inanç bir bütündür, meleklere cennet cehenneme, peygamberlere de inanmalıyız. Sonuçta yeryüzüne yaratıcıyı anlatmayan hiçbir peygamber gelmeseydi kimse yaratıcı olduğunu dahi bilmeyecekti. Bu kapsamda deizm bana sorumluluklardan kaçma yolu geliyor.
Allah'a inanıyorum ama peygamberlere inanmıyorum kitaplara inanmıyorum uygulamıyorum falan filan! Pardon da Allahı sana kim anlattı? İlk insanlar dahi dini olgularla geldiler ve öyledir bütün dinlerde.
Neyse işte öyle.

Ben de universitede sirf ateistim dedigi icin ayrildim sevgilimden. Ben yapamazdim oyle biriyle. Ailemde aslaa kabul etmezdi. Insanlara saygi duyuyorum ister inanirlar ister inanmazlar. Herkesin kendo secimi. Ama inanc yonunden anlasmadigim biri en fazla arkadasim olabilir, esim degil.
Yani senin ve ailenin yasam tarziyla alakali. Kimi onemser kimi onmesemez. Bu arada kimse vazgecilmez kimse unutulmaz degil bence. Allah yardimcin olsun insallah.

Hz.Muhammed'e peygamberlik verilmeden once kizi Zeynep, Ebul As ile evliydi ve aralarinda olaganustu bir sevgi vardi.Peygamberlik geldikten sonra ilk muslumanlar arasindaydi Zeynep.Ancak esi musluman olmamisti.Hatta bedir savasinda damadi Peygamberin karsisinda musrik saflarinda savasmisti.Bedir savasi kazanildi ancak Ebul As muslumanlara esir dustu.Dugunlerinde Hz.Hatice annemiz kizi Zeynebe gerdanlik hediye etmisti.Zeynep o gerdanligi esini esirlikten kurtarmak icin babasina gondermisti.Peygamberimizde muslumanlara fidye karsiligi serbest birakilmasini teklif etti kabul ettiler. Peygamberimiz kizinin esine olan sevgisinin farkindaydi.Ebul Asta esini bu denli seviyordu.musriklerin ebul Asa esini bosa baskilarina ragmen Zeynebi bosamamisti.Zeynepte esini birakmamisti.
Zeynep ilk hicrette esinin yaninda kaldi.
Ancak peygamberimiz kizinin medineye hicret etmesini istiyordu.Esi musrik oldugu surece evli kalmalari da mumkun degildi.Damadina talebini iletti karsi gelmedi ve Zeynebi babasinin yanina gonderdi.
Birbirini seven iki insan ayni dinde birlesmeyince yollarini ayirmak zorunda kaldilar.
Zeynep kizi ile birlikte babasinin yaninda yasamaya basladi.Her ne kadar esini cok sevse de Allah ve Resulunun sevgisi her sevginin ustundeydi.Mumin kadinlarin ancak mumin erkeklerle evlenebilecegi cok acik bir dini hukumdu.(bakara 2/221 )
Ote taraftan sevgilerin en buyugu Allah sevgisi,Allaha ve sevgiline itaati gerektiriyordu.Allahin sevgilisi olmaktan daha degerli ne vardi.

Devami..
Zeynep her ne kadar ayriligi secmis olsa da aradan bikac sene gecti.Ebul As bu ayriligi bitirmeye karar verdi.Musluman oldu ve medine ye hicret etti.bir engel kalmamisti artik.tekrar nikahlandilar.
Zeynep Allah ve Resulunun rizasi icin ayrildigi esine yine Allah ve Resulunun rizasiyla kavusmus oldu.Boylece gercek muminin kalbinde,Allah sevgisinin ustunde hicbir sevgiye yer olmayacagini gosterdi.
Zeynep ve Ebul Asin gonullerini birlestiren o mukaddes bag sevgidir.Sevgiyi kullarinin kalbine yerlestiren ise Cenabi Haktir.Allah butun sevgilerin kaynagi,varlik sebebi,sevgisi sonsuz olandir.Bu sinirsiz sevgi ile kullarinin da kendisini tanimasina sevmesine yardimci olur ve bu sevgi ile kullarini bagislar.

O senin dine bagliligin dinini bilen yasayan bir insan olmanla alakali.eger ki sen gercekten muslumanligin getirilerini yapiyorsan gerrkliliklerine uyuyorsan zaten ateist biri seni istemezdi.
Mezhep farki bile evlilikte acayip sorun oluyor bende olmustu yani

Bunun cevabı herkese göre değişir, dindar biri değilseniz yapabilirsiniz ama mesela ben yapamam. Bunun aile uyumu var, hayat görüşü farklılığı var, çocuk yetiştirmesi var, var da var yani.

Yani bu farklılık felsefi ve teolojik olarak kabul edilmiş. Literatüre böyle girmiş. Bilimsel eğitim verilirken böyle anlatılıyor. Bence farkı yok demekle olmuyor. Çünkü epey büyük bir fark var. Birinde yaratma inancı var. Diğeri metafiziği tamamen reddediyor. Çok büyük bir fark hem de.

İnanın merak ediyorum böyle şeyleri okuduktan sonra nasıl sorgulamıyor inanıyorsunuz
Ben inanamıyorum bu gibi metinleri zaten sorgulıyorum ama bunu sorgulamadan inanlarada inanamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…