• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Yorumların seviyesizliği... ve bu konu nasıl kapanmadı 30 sayfa olmuş gelen giden yok.

Konu sahibi mesela müslümansın ama daha rahat yaşıyorsun hani farzları vs çok da umursamıyorsun öyleyse senin için sıkıntı olmayabilir ama çocuk meselesi var.

Ya da farzlara vs uyan dini görüşüne göre hayatını şekillendiren bir insansındır. Öyleyse böyle bir başlık bile açmaya gerek duymazdın zannediyorum ki. Karar senin. Çocuğuna dinini öğretmek gibi bir derdin yoksa çok da rahatsız olacağın bir durum olmaz. Ama çocuk için oldukça rahatsız edici ve kafa karıştırıcı bir durum bence..

He sen benim kızım olsaydın mümkün değil rıza göstermezdim. Net.

Siz ne kadar cahil bir insansiniz yazik sizin yetistireceginiz cocuga ilerde cocugun ateistligi tercih ederse napacaksin siz inaniyorsaniz ki buyuk konusma basina gelir gelsinde:olamaz:
Arkadaşın vurgulamak istediği,kötü örneklere bakılarak genelleme yapmak doğru değil anlamında
Cahil olduğunu ve yetiştireceği çocuga yazık olduğu kanısına nasıl vardınız cidden merak ettim kafanızı?

Allah a ortak koşan demiş

Yani hristiyan olmaz mesela baba oğul kutsal ruh var

Ama Ada'm Allah a inanmıyor ki kimseyi Allah a ortak da koşmuyor
Dini konular bu yüzden kapanmalı. Geçen de aynı şeyi yaşadık. Ayetin; surenin geneliyle ve diğer ayet ve hadislerle bağlantısından bihaber olup, kontekstten koparıp cımbızla seçilmiş bir kaç kelime üstünden fetva verilemez. Kendiniz yanılmakla kalmaz, başkalarını da yanıltırsınız yanlış yorumunuzla.

dini konulara girer burda da sormak yasak maalesef. şimdi neden yasak diceksin ama kapanmadan gelen yorumları görünce anlarsın.
kim nasıl mutlu olacaksa öyle yaşamalı, ben şekil şartlarına karşıyım. saygı sevgi oldukça her şey olur. herkes herkesle evlenebilir bu tarz kısıtlamalar bana çok çağdışı geliyor.
Ben tesettürlü bi insanım biraz yobaz dindar bi anne ve çok dini vazifeleri yapmayan bir babanın kızı olarak yetişince hayatımda iki yolu da denedim önce babam gibi barlarda içtim gezdim tozdum epey açıktım sora tatmin olmadım hayatımın boş olduğuna inanıp hayatımı değiştirme kararı alarak kapandım bu tabi uzun bi süreç böyle yazınca anlaşılmıyo pek. Müslümanların müslümanlarla evlenmesi koşulu Kur'an da iman ettiğini kesin bilmeden evlenmeyin gibi anlatılır. Ben çok ateist tanıdım ateist çoğu arkadaşımın yobaz bi sürü müslümandan daha islam ahlakıyla davrandığını hümanistliklerini gördüm o yüzden çok iyi bir baba olabilir belki ya da çok iyi bir eş olabilir ama çocuğun bir ikileme doğar bir örnek almaya çalışır birini seçmesi ç gerektiğini düşünür ve bocalar çoğu konuda evet çocuğa kendi seçimlerini yaptırmak iyidir ama bazal konularda anne baba kendi içinde ikileme düşerse bu çocuk için çok daha dağıtıcı etkiler yapar inançlara karşılıklı olarak saygı duymak çocuk için yetmez tabi saygıyı öğrenir ama napıcağını bilemez ben bir müslüman olarak ona dinle bilimin farklı olmadığını anlatırdım heralde Kur'an ı bakara suresinden değilde bi enbiya suresinden okumak başkadır ateist için evrimi dünyanın yaratılışını anlatır. Bunu müslümanın misyonerlik faaliyeti gibi düşünme inandığın bir ölümden sonrası var sevdiğin adamla bir değil sonsuz ömür geçirmek isteği bu sadece. Mahalle baskısıyla kimseyi inancı haricindeki bir işleme sokamazsın. İslam zorlamaya hayır (günümüz yoz islam toplulukları aksini yapıp kötü gösterse de ...) Allah hakkınızda hayırlısını versin
:KK68:

konu sahibi Allah sana akıl vermiş ,kitap göndermiş ,sahih hadisler var onlara bak bırak herkesin ne dediğini sonradan pişmanlık yaşama

Dini konular bu yüzden kapanmalı. Geçen de aynı şeyi yaşadık. Ayeti surenin genelinden, diğer ayet ve hadislerle bağlantısından bihaber olup, kontekstten koparıp cımbızla seçilmiş bir kaç kelime üstünden fetva verilemez. Kendiniz yanılmakla kalmaz, başkalarını da yanıltırsınız yanlış yorumunuzla.

Aynen öyle

Zira başka bir dil ve olayın bütününü dikkate almayınca yorumlar farklı

Binlerce tefsir var

Herkes kendine göre yorumlayabiliyor işte

Zaten biz fetva makamı da olamayız

Canım görüşüne tabiki saygı gösteriyorum fakat, onu karşısına çıkaran da bizim inandığımız, onu sevdiren de.
Dinden bahsedersek, belki de o insana doğru yolu konu sahibesi bulduracak.
Sırf aynı dinden değiller diye insanlar ayrılmamalı.
Belki

Allah a ortak koşan demiş

Yani hristiyan olmaz mesela baba oğul kutsal ruh var

Ama Ada'm Allah a inanmıyor ki kimseyi Allah a ortak da koşmuyor
Ateistler neye inanıyor? Yani dünyayı evreni kim yaratmış? Bir yaratıcı yok ama doğa gücü vs mi tam bilmiyorum. Burada da şirk var, yaradılışı Allaha değil doğaya atfediyo mesela

Ateistleri ne sanıyorsunuz anlamadım. Onlar içlerinde bazı soruların cevaplarını bulamıyorlar diye neden kötü insan olsunlar? Benim çok arkadaşım ateist. Karakterleri mükemmel. Bazı müslümanlar sırf cennete gidebilmek için iyilik yapıp, cehennem korkusu ile ahlaklı davranmaya çalışırken onlar sadece vicdanıyla yani hiç bir çıkar gözetmeksizin iyi insan oluyorlar. Onlardan da kötüler var elbette, müslümanlarda da var. Bu insanın vicdanı ile alakalı. Allah'tan korkmayan her şeyi yapar demek çok saçma ya. İnanmamak ile ahlaksızlığı nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz? Bir müslüman ile bir ateist evlenemez hüküm budur demek başka, ateistlere hakaret etmek başka. Ufku genişletmekte yarar var...
Bazı insanlar Allah tan korktuğu için kendini kötülükten alıkoyar,bazısı zaten iyi yürekli bir insandır,yani Allah korkusu dizginler..

Ateistler neye inanıyor? Yani dünyayı evreni kim yaratmış? Bir yaratıcı yok ama doğa gücü vs mi tam bilmiyorum. Burada da şirk var, yaradılışı Allaha değil doğaya atfediyo mesela

Bir şeye inanmıyor bence

Yani o kişiden kişiye değişiyor

Her şeyi Allah yapmış demiyor sadece

Dünyanın Nasıl oluştuğunun bir önemi var demiyor mesela kim yaratmışsa yaratmış Nasıl olmuşsa olmuş önemli değil diyor

Esasen yorum farkı ortaya çıkıyor işte

Bu nedenle her kişinin bir yorumu var dini konularda herkes kendi yorumu ile yaşamalı hayatını

Canım görüşüne tabiki saygı gösteriyorum fakat, onu karşısına çıkaran da bizim inandığımız, onu sevdiren de.
Dinden bahsedersek, belki de o insana doğru yolu konu sahibesi bulduracak.
Sırf aynı dinden değiller diye insanlar ayrılmamalı.

peki ya tam tersiyse herkesin sınavı farklıdır belki konu sahibinin sınavı budur bunu bilemeyiz

Şöyle diyeyim ateizm bir şeye inanmak değil, evrende yaratıcı bir tanrı'nın olduğuna inanmamak.

Çoğu ateist peygamberlerin politikacı, dinlerin de uyanıkların safları kandırmak için uydurma olduğunu düşünüyor. Tüm dinler yoksulluğun mükafatının diğer tarafta olduğunu söyler, fakirler zenginlere/yönetici sınıfa ayaklanmasın , kaderlerini kabullenip susup otursunlar diye. Nitekim zengin/ayrıcalıklı kesimlerde ateizm olmasa da dini takmama ve din bezirganlığından halkı sömürme yaygındır , sömürülen taraf da genellikle orta-alt sınıf olur.

Somurulen taraf sadece fakirler degil, herhangi bir sekilde toplumun alt sinifi olabiliyor, mesela kadinlar. Hicbir ilahi dinde kadin erkek denk degildir, kadin hep 2. plandadir ve oyle kalmasi da dince emredilir. Kadinin en buyuk gorevi analik ve erkege itaattir, yoksa cennete gidemez. Kadina ezilmesi ve ses etmemesi din tarafindan buyurulur, ayni fakirlere isyan etmemeleri soylendigi gibi. Yani somurulen insanlara ses etmemeleri, somuren sinifa/tarafa baskaldirmamalari tum dinlerce bir sekilde emredilmistir.

Burdan bakarsaniz Islam toplumlarinda toplumun en kotu durumda olan sinifi yoksul kadinlar. Ulkemizde mesela, maddi gucu olmayan kadinlar koca dayagina, iskencesine baslarina ne gelirse evet demek zorundalar. Yuzlerce yillik ezilmeden sonra yoksul kadin sinifinin kaderini degistirmeye ne gucu ne de istegi var bana sorarasaniz.

Din olgusuna evrimsel ve sosyolojik bakmak gerek bence. Toplumsal açıdan dinin sömürme aracı olmadığı bir toplum daha görmedim duymadım çünkü. Din sadece inanip inanmamak degil, ayni zamanda toplumsal da bir olgu cunku. Din kalpte kalmiyor, mutlaka toplumsal hayati da etkiliyor. Bu acidan kim ne isterse ona inanirdan ziyade, din toplumsal bir olgu.

Bana kalirsa konu sahibesi aklini dinlesin. Musluman erkek isterse 4u de yabanci kadinla evlenebilir, ama Musluman kadin askinin pesine gidemez cunku dinden cikar. Burda din, erkege kimi isterse secme sansi veriyor ama kadinin elini kolunu bagliyor. Islam'in dogdugu cografya, kultur ve toplum kosullarina bakarsak hic sasirtici degil. Araplar ataerkil bir kavim, kizlarini yabanciya "mal etmek" istemez ama yabanci bir kadin gelip aralarina katilabilir. Burdan bakarsaniz, din sadece allahla kul arasinda kalmiyor, toplumsal kurallar da getiriyor.

Bu sekilde bakarsak, ben olsam istedigimle evlenirdim. Sevdigim birini terk etmek, yerine baskasini koyabilmek cabasiyla yasamak icin hayat cok kisa.

Son düzenleme:
Müslüman kadın müslüman olmayan erkekle nikahlanamaz. Eğer evlenirseniz İslam'a göre dinden çıkarsınız. Yani siz de artık Müslüman olmazsiniz. Bu kadar açık ve net.

Kk da sorana kadar açıp bir iki kitap okuyup öyle karar verseniz daha iyi olurdu. Burada herkes ancak kendi görüşünden, ateist olan ama kalbi iyi olan, Müslüman olup kotu olan insanlardan falan bahsediyor ne alakaysa.

Yalniz biri yukarda bi ayet paylasmis bu konuda baska ayetlerde var hepsini okumak gerekir cimbizla cekip Allaha ortak kosmasin yeter demek cahilce bir yorum olur.Suna da cok guldum burda mukemmel ateistlerden ve tecavuzcu aldatan muslumanlardan bahsedilmiste ne alaka kel alaka.Din senle Allah arasindadir karsidaki dine gore yasamiyor diye dini kotulemek cok yanlis

Yani sinir sistemlerimi bozdu cok haklisiniz iyi olmak icin illa Boyle cahil insanlar gibi dusunmek gerekir bunlar gibi cahil olacagima kafami kuma gomerim daha iyi :kusmuk:
Birine farklı düşünme muhasebe yeteneğini kısıtlayan eğitim öğrenim verilmiş ise sonrasında alacağı göreceği bütün bilgiler değerler havada kalıyor değersiz oluyor öyle bir değer veriliyorki irade felçli duruma geliyor
Birinin rengi ırkı dili dini önemli değil önemli olan insandır dediğimiz zaman herşey daha iyi olur belki

Ya bu konu polemik yaratmak için mi açıldı, forum kurallarını bilmiyor bile. Ateizmi geçtim Hıristiyanlığa falan sallayan bile olmuş, zor tutuyorum kendimi. Aynı sallayan tipler sonra "Bana saygı gösterilmiyor, dinimize saygı gösterilmiyor" diye ağlıyorlar neyse ban yemek istemiyorum.

Konu sahibi, sana uymuyorsa birlikte olmazsın burada konu açıp milleti birbirine düşürmek gereksiz. Yeni bir üye bile bu konuda çok tartışma çıkacağını bilir, art niyetli buluyorum bu stil konu açanları. Kusura bakmasınlar.

Back