Atatürk ü kullandilar...

ee yaptık. okunmuyormu yazılarımız

Son düzenleme:
Tam bende pepeyi yanlis anlamissin diye msj atiyordum
Ama oyle yorumlar varki insan bazen ironi olanlari bile gercek saniyor
Ya hiç sorma nasıl bir algıyla okuduysam bende pepe nin yazılarını kaç okudum beğendim.Unuttum gittim kıza çattım tey Allahım

Bebişim keyfine bak........sözün bittigği yerdeyiz ne yazaydım

Resim asmak yasaksa neden her yerde İradene sahip çık yazıları yazıyor?

İradeni sahip çık aslında iyi bir afiş iradene sahip çık koyun sürüsü aynı hataya tekrar düşme diyede çevrilebilir

Cok uzun yazacagim okumakla arasi olmayanlara ön bildiri olsun:)))

Konu gayet basitti aslinda, bir adayin, tüm diger adaylari ve parti genel baskanini es gecip, aday oldugu partinin temel degerlerinden!? ( niye o partinin degeriyse bende anlamiyorum:)) biri olan Atatürk ü kullanarak bir sahtekarlik yapmasi...

Sarigül daha öncedende kendini CHP nin üzerinde görüyordu, bu yönde söylemleri mevcut, hatta daha vahim söylemleride mevcut..

Dedigim gibi konu basitti, yapilan bir sahtekarlik, yanlis ne derseniz artik..

Ama bu yapilana yanlis diyebilen var mi?

Bakin sayfalara mesaj sayisi 100 gecmis ama bu olaya iki kisi yanlis demis:)) ( karsit görüsler haric)

Evet iki kisi, biri madamiks digeride Mune..

Mune yanlis oldugunu söylemis, baska elestirisinide yazmis..Ama konunun özüne yorumunu yapmis..

Peki digerleri:)) Digerleri bana saydirmis, baska haberler bulup eklemis, haberi koydugum siteye saydirmis falan filan ama bir tanesi o kadar kendinden gecmis ki, bana saydirmis, birde " Amacin ne senin" diyecek kadar ucmus:))
Amac!? Herkes bin tane haber paylasiyor, bende ülke gündemindeki bir haberi paylastim ama " amacin ne be senin" :)))
Hatta buda kesmesim, o kadar kendinden gecmis ki, kendisi ile ayni düsünen arkadasina saydirmis " atgözlüklü " demis:))
Kisi kendisi ile ayni düsüncede ama önemi yok, yaftalamak, karalamak, hakaret etmek, serbest cünkü gözünü karartmis:)) Kendi ile ayni görüsteki kisinin bir mesajiyla ( üstelik mesaji anlamamis bile düsünün) yapistirmis yaftayi " atgözlüklü"

Erdogan a " Allah in Tüm vasiflarini üzerinde topluyor" demis biri, biri " dokunmak ibadet " demis..
Yahu ben bunlara neden katilayim..
Bakin, nutuk icin "vayhedilen son kutsal kitap" demisti bir.. Yani birileri birseyler diyebilir..
Erdogan cikip kendini yüceltiyor mu?
Burada Sarigül bizzat kendini yüceltiyor, "ben Allah in size gönderdigi bir lütüfum, Allah size, beni göndermis, daha ne yapsin" diyor:))
Yani olay farkli anladin mi?

Amacim ne?

Anlatayim size amacimi güzelce bir! Anlamak isteyecek misiniz?:))
Insanoglu bilgi ve tecrübesini nesilden nesile aktaramaz, her dogan birey SIFIR bilgi ile dogar ve yasayarak edinir bilgiyi tecrübeyi..
Ülkeler, Devletler, insanlar, gecmise bakarak hatalardan, yanlsilardan ders alir..
Hatta gecmisini bilmeyenler yokolmaya mahkumdur demis Atatürk..

Simdi ben yada herhangi biri gecmise bakacak, hatalardan ders alip birdaha yapmamak icin ama Türkiye Cumhuriyet nin gecmisindeki hicbirseyi elestiremeyecegiz..
Neden? Cünkü neyi elestirirsen Atatürk e baglanir, yanlisa yanlis dedirtmezler..

Sen cikar mesela Inönü nün yaptigi bir hatayi elestirirsin ama bir bakarsin " seni gidi Atatürk düsmani seni" derler..
Evet evet derler, cünkü pencere dar..

Cok uzatmayacagim..
Benim derdim ne AKP, ne CHP, ne zart ne zurt..
Benim derdim, boynuna boyunduruk, burnuna halka takilmis Türkiye min, o boynundaki boyunduruklardan, burnundaki halkalardan kurtulmasidir..
Kim yaparsa bunu (ister müslümani, ister ateisti, ister koministi, ister kemalisti hic önemli degil) onun destekcisi olurum..
ISte bugünkü hükümetide bu yüzden destekliyorum..
Olaylara mahalledeki pencereden bakmamaya calisiyorum..
Bugün adamlar 5 senedir bilgi birikimi yapiyor ve secime ramak kala operasyon yapiyor.
Yolsuzluk yapani Allah kahretsin, kahhar sifatiyla muamele etsin kim caliyorsa..
Yahu su operasyon icin, az bekleseydiniz be, hani 5 yildir beklemissiniz az daha bekleseydiniz, su Iran anlasmasi, Irak petrol parasi anlasmasi hallolsaydi..
Su garip ülkem iki boyundurugundan tamamen kurtulsaydi..
Ne zorunuz var sizin bu ülkeye yahu..
Nasil bir vatanhainisiniz siz. Kime hizmet ediyorsunuz..
Bakin gitti Türkiye yi ayaga kaldiracak anlasmalardan biri..
Gitti Kanal Istanbul un parasi...
Gidip 3. havalanini, KAnal istanbul u yapacak firma sahiplerinin mal varligina iftiralarla el koymaya kalkiyorsunuz..

Bu nasil bir operasyon ki, Türkiye min önünü acacak hangi hamle varsa hep onlar yolsuzlukla itham ediliyor..
Iran anlasmasi, Irak petrol parasi ve Halkbank, Kanal Istanbul u yapacak firma, 3. havalanini yapacak firma.. Neden hep bu büyük isler cevresinde dönüyor bu operasyon..

Siz kimi kandiriyorsunuz, siz gerizekalimi sandiniz insanlari..

Kanal Istanbul un önemini kac kisi biliyor, ya 3. havalaninin..

Falanca dediki " kanal istanbul gereksiz" dediyi birakin..
Kac kisi arastirdi..
Kac kisi Süveys, panama gibi kanallarin, kim tarafindan ne gaye ile acildigini biliyor...
Kac kisi KAnal Istanbul un neden gerekli oldugunu biliyor..

Kac kisi 3. havalaninin ne demk oldugunu, neden Ingiliz ve Almanlarin buna sonuna kadar karsi oldugunu biliyor..
Kac kisi Alman vakiflarinin 3. havalani ve Kanal Istanbul a hayir kampanyasi yürüttügünü biliyor..

Diyorsa ki insanlar "Bunlari biliyoruz ama yinede biz AKP yi istemiyoruz, yeterki Erddogan gitsin Türkiye, boyundurugundan, burnundaki halkadan kurtulamasada olur " diyorsa..

Ben bu fikre iki zit kutup kadar uzagim..

Ben Türkiye mi kim ayaga kaldiracak, kim boyunduruklarindan, halkalarindan kurtaracaksa onun sonuna kadar destekcisiyim..

Hükümet gitsinde ne olursa olsun diyenlerede üstad Necip Fazil in su sözünü hatirlayarak aci ile gülerim..

“Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır”

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 943190 Anlatamadığıma bu da cevabım olsun.Akıl almıyor tabi at gözlüğüde yanlış anlaşılmadan kullanıldı halledildi ama yeter ki polemik için kullanacak bişi olsun kimine.o at gözlüğünün kime lazım olduğunu yazmıyorum bile okuyunca kendi cevap yetiştirir laf ebeliği yapar yine yazık ki açılmayan gözlerine acıyorum desem bananeeee koyun olmayı seçtikten sonra insan.

Eğer hakaret edilecekse ''koyun sürüsü'' denilerekten ...

Ben de bu lafı diyenlere/diyene çok güzel saydırabilirim..Ban korkusu olmasa ah

Neyseki kib var..

Son düzenleme:
Eğer hakaret edilecekse ''koyun sürüsü'' denilerekten ...

Ben de bu lafı diyenlere/diyene çok güzel saydırabilirim..Ban korkusu olmasa ah

Neyseki kib var..
hay hay buyurunuz dilediğiniz gibi.bir partiye körü körüne bağlı olmak yapılan yanlışları görmemek ülkenin bugünkü içler acısı durumunu anlamamak her şeye razı gelmek benim fikrimce koyun sürüsü olmaktır.Yapılan yanlışları görüp nereye oy kullanacağına daha dikkat etmek uyanmaktır.Dikkat edin ben a partisi daha iyi diye savunmada yapmıyorum.Oradan cevap gelmesin diye yine a partiside bunu yaptı şeklinde.Ama birileri var ki bugün yaşananlar gün gibi ortada Türkiye nereye gidiyor ben çok şükür bilincindeyim. şeriata doğru giden bir şeyler varsa dur diyebiliyorum.

Son düzenleme:
:))

Bakin bu yazimda, kim kimin burnuna nasil halka tamis güzel güzel anlatmistim:))

Ayrica mümkünse artik konuyu baska yönlere cekmeyin..

Actigim konu Atatürk ü kullanarak yapilan bir sahtekarlik..

Bu konuda yorumlar okumak istiyorum mümkünse..

Son düzenleme:
kelimelere dikkat edelim tabiiki.
bu arada burnuna halka neyin takılıyordu.

Ayılara .....

Bildim değil mi bildim bildim bildim ....

Ama sevgili oky , bu soruyu neye istinaden sorduğunu anlamakla beraber , oradaki teşbih ile bir üsteki aynı şey değildir .

X partiye oy verenleri kör-sağır-dilsiz hadi bırakayım nezaketi aptal görmekle ! ve koyun gibi güdülürler ancak demekle , bir ülkenin yıllarca kendi egemenliğini kazanmışken dahi , süper güçlerin ve gizli güçlerin kuklası gibi hareket ettirilmesi , hep icazet bekleyen siyaset anlayışından kurtulamaması '' burnundaki halka '' diye adlandırılır .

Yani oynatıldığı tasvir edilen ülkedir burada insanlar , şahıslar değil . Bu konuda kimi bu hükümet zamanında oynatıldığımızı savunur , kimi öncesinde . Bu kısımda herkes serbest , yaşasın fikir ve düşünce özgürlüğü

bu durumda herkes bir benzetme yapabilir. boğa da olur bu ayıda.b ülkemizi buna benzetiyorsak halınada koyun diyebilirmiyiz. yani bir paradoksun içindeyiz o zaman..
ya benzetme olayını tamamen yasaklayacağız yada benzetmelere kızmayacağız. şu şuna benzetilirse geçerlidir ama bu değildir,olmaz. sevgilerimle

auscuğum cevabımı verdim..
yani eğer bir benzetme yanlışsa diğerini doğru olarak kabul etmek nacizane benim fikrim çifte standarta girer.
ha bu benim gürüşüüm.

evet ayılara. ha birde boğalara. neyse hayvan ikiside sonuçta

Son düzenleme:

DatluCadu bu yorumu beğendi (demokraside çare tükenmez: )

Sizin anlayamadığınız tek nokta şu !! 100000000000000000 kere söyledik biz Sarıgül ile aliyle veliyle mehmetle osmanala falan akp yi karşılaştırmıyoruz...biz yapılan her türlü haksızlığa karşıyız..ve çok afedersiniz birileri gelip yesin yutsun malı götürsün ama yeter ki yol yapılsın hizmet verilsin..yediyse de helal olsun mantığında değiliz..bu kim olursa olsun benim şahsi fikrim sizi bilemem ben de koyu bir akp li olsaydım ama bunca yolsuzluğu belgeleriyle önüme serselerdi lanet ederdim..ya da bunu yapan başka bir parti olsaydı da fikrim değişmezdi..bakar kör olmaya gerek yok..Yurt dışında olmanıza rağmen ve burda oy kullanma hakkınız olmamasına rağmen neden bu kadar içindesiniz her şeyin neden bu kadar acımasız ve ukalasınız..? Ben artık şundan eminim ki siz kesinlikle Akp'nin yurt dışındaki bir uzantısısınız..kim bilir belki de buraya oy kullanmak için getirtilenlerden olabilirsiniz..bir çıkarınız olmalı..çünkü kimse burda sizin kadar savunucusu değil hiçbir partinin..ben zaten hiçbir partinin yanında değilim..asla da olmam..ne Kılıçdaroğlu ne Sarıgül ne Erdoğan hiçbirinin taraftarı değilim..Sadece göz göre göre gözümüzün içine baka baka olan her şeyi yokmuş gibi lanse edenleredir nefretim...Kim yediyse ve destekliyorsa irin olup akacaktır birgün..Son nefesi vermesi de öyle kolay olmaz..Çünkü koca bir millet oy vereni de vermeyeni de haram etti haklarını..onca insanın da ahı yerde kalmaz ölemez bunları yapanlar her kimse..Bana kanalistanbul yol köprü falan lazım değil..sen benim 15 gün yaktığım doğalgazın neden 178 tl olduğunu bir açıkla bakalım..sen bana kurufasulyenin neden 16 tl ye kadar fırladığını bir açıkla bakalım..Doğmamış bebeklerin dünya kadar borçları var ödeyecekleri..bunları açıkla bakalım..o yollar köprüler evler neyle yapılıyor cebinden mi ödüyor..babanın hayrında mı yapıyor oncca şeyi..sen bana asgari ücretin neden 800 tl olduğunu açıkla bakalım...sen bana yediğim patatesin kilosu neden 3 tl olmuş açıkla bakalım..yeşil soğanın kilosu 8 tl olmuş açıkla bakalım..sen madem bu kadarr memnunsun Türkiye'nin halinden gel yaşa Türkiye'de..neden yurt dışındasın..imkanların orda daha iyi diye mi ?? geçeceksiniz weiss hanım bunları yolmuş köprüymüş kanal istanbulmuş geçeceksiniz..sen benim kazandığım parayla ay sonunu nasıl getireceğimi bilemezsin..öyle beylert paşalar gibi yaşamıyor kimse hayatını..kimsenin malında gözümüz yok şükür HELALİNDEN ise...ama HARAM ise işte o zaman müsade edin de konuşsun az biraz millet..

Valla öyle olmuyor be oky ,

Şimdi bu canım ülkemin düştüğü bir durumu özetlerken '' yeter artık oynatıldığımız , artık söz sahibi olalım , burnundaki halkıyı çıkaralım Türkiye'nin '' demekle ,

Adamın yüzüne karşı , sen güdülen bir koyunsun ahbap ! Hey dostum bunu böyle bil taam mı ? demek aynı olmuyor .

Hem aslan da bir hayvan ve eşim oğlumu aslan parçası diye sever , nüanslar önemlidir

Konu sahibinin ricası üzerine konuya tekrar döneyim ;

Dün yazdıklarım dışında fikrimde bir değişiklik yok

Allah askina türkiyede kullanilmayan bir sey kaldimi??

Atatürkü kullandik..
Islami kullandik..
Tesettürü kullandik..
Ickiyi kullandik..
Ögrenciyi kullandik..
Isciyi kullandik..
Memuru kullandik..

Biz hatalarindan ders cikaramayan bir toplummusuz gibime geliyor artik.
Kisir döngü icindeyiz.
Ilerleyecegimize yol kat edecegimize hep kendi etrafimizda dönüp duruyoruz.
Hep basa sariyoruz gibime geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…