Erdogan a " Allah in Tüm vasiflarini üzerinde topluyor" demis biri, biri " dokunmak ibadet " demis..
Yahu ben bunlara neden katilayim..
Bakin, nutuk icin "vayhedilen son kutsal kitap" demisti bir.. Yani birileri birseyler diyebilir..
Erdogan cikip kendini yüceltiyor mu?
Burada Sarigül bizzat kendini yüceltiyor, "ben Allah in size gönderdigi bir lütüfum, Allah size, beni göndermis, daha ne yapsin" diyor:))
Yani olay farkli anladin mi?
Hayir, hic anlamadim.... Erdogan'a yapilan yakistirmalar her yerde yazildi cizildi. Videolari yayinlandi. Senin burada iddia ettigin Sarigul'un bizzat kendini yucelttigi laflari
"ben Allah in size gönderdigi bir lütüfum, Allah size, beni göndermis, daha ne yapsin" dedigini hic bir yerde ne okudum, ne de videodan izledim. Kaynagini yazarsan sana inanirim. Yalandan yakistirma yapiyorsan gene, soyledigin hic birseyin gercekligine inanmam ve seni kaale almam mumkun degil.
Ille de konuya yorum istiyorsun oyle mi? Hayatimda duydugum en sacma, en karalamaya yonelik konularindan biri olsa da hadi bu sefer seni kirmayayim, bu kadar israr karsisinda bir yorum yapayim.
Oncelikle posterin asili oldugu yere dikkatinizi cekmekle ise baslayayim. Koca bir stadyumun giris kapisi... Yanindaki koca levhada IBB, yani Istanbul Belediye Baskanligi yaziyor. Bu CHP'nin halihazirda belirlenmis ve tek olan Istanbul Belediye Baskan adayini aciklama ve tanitma toplantisi....Anlayamayanlar icin bir daha ve ustune basa basa yaziyorum:
Bu toplanti Mustafa Sarigul'u CHP Istanbul Belediye Baskani olarak resmen aciklamak ve tanitmak icin CHP'nin parti uyeleri ile ve taraftarlari ile yaptigi bir toplanti. Bu, Ataturk'u Belediye Baskani adayi olarak aciklama ve (eskaza!) Ataturk'u tanimayanlara tanitma toplantisi degil! Oraya kimin posterinin asilmasi daha yakisik alir sizce?????
Eger birilerinin oraya Ataturk'un posterini asma emelleri var idiyse, ve bu Sarigul tarafindan engellendiyse o zaman Sarigul burada gayet isabetli bir karar almistir. Ortaya atilan iddia gercek ise onu bu kararindan dolayi tebrik etmek duser bana. Zira oraya o gun Sarigul yerine Ataturk'un posteri asilsa idi o zaman "CHP Ataturk'u kullaniyor" diye bas bas bagirip bunun ustunden siyaset yapanlara cok guzel bir malzeme vermis olurdu, nokta. Ben zaten bu icinde MANTIK olmayan sahtekarlik iddiasina hic inanmadim bile o yuzden... Sonucta CHP'nin Belediye Baskan adayi Mustafa Sarigul'dur, Mustafa Kemal Ataturk degil. Ataturk, hic bir partinin tekelinde degildir, hic bir partinin toplantisinin giris kapisina o partinin lideri varken, adayi varken, sanki koca partinin basinda hic kimse yokmus gibi acz icinde Ataturk posteri asmasi taraftari degilim. Salonun icinde olabilir, liderle yan yana icerlerde asilmis olabilir, sonucta o partiyi Ataturk kurmustur. Ama hersey yakistigi gibi yapilmali, asirilik hic bir yerde prim yapmaz. Zaten salon icinde Ataturk'un posteri her zamanki gibi vardi, bugune kadar butun partilerin yaptigi gibi, ANAP'in, DYP'nin, CHP'nin de her zaman astigi gibi.. Normali neyse o.
Normal olmayan AKP'nin Ataturk'e olan cekememezligi ve dusmanligidir. Bugune kadar Turkiye'nin basina gelmis bunca iktidar partisi icinde Ataturk'e boylesine kin besleyen, her ortamda bunu dile getirmekten cekinmeyip bunla da kalmayarak "Ayyas" gibi hakaret sozleriyle yadeden bir parti cikmamistir. CHP nin ya da Sarigul'un yaptiginda dunden farkli olan hic bir uygulama yok. Farki yaratan sizlersiniz! Sahtekari, dusmani siz kendi icinizde arayin once..
O yuzden, buraya icinde kin ve cekememezlikten, karalama kampanyalarina malzeme aramaktan dolayi umutsuzca uretilmis sacma sapan iddialarla gelerek ille de bu konuya yorum yapin demen cok manidar olmus... Dogal olarak, arkadaslarin da yogun tepkisini cekmen anlasilamayan birsey degil. Uzulerek onlara katildigimi soylemek isterim.