Atandığım kurumda tacize uğradım

dilekçe yazıp iste, dilekçene cevap gelmezse dilekçe örneği ile cimere git ve tabii ki güvenilir bir avukat bul. o şehirdeki kadın dayanışma derneklerine git sana destek olup avukat ayarlarlar.
çok zor bir durum ama ben olsam inadına mücadele ederdim

Güleryuzlulugu cilve sanan ayıları müdür yapiolar, ellerine güç gecince de küçük daglari ben yarattim sanio davarlar. Bunlari degil bunlarin karılarını sikayet edicen asil. Bu tip herifler evde paşa gibi pohpohlandiklari icin disarda da kendilerini bisey saniolar. Üstlere sikayet etmek yerine tacizden dava ac. Kolay kolay boyle biseyi bi kadin söylemeyeceği icin hakimin takdiri kadın lehine çıkıyor genelde.

Kadının beyanı esas değil mi böyle konularda?Tekrar aynı ortamda bulunma durumu varsa konuyu açıp ses kaydı alsanız mı acaba?
Ses kaydi ozel hayatin gizliligine ihlale girdigi icin kanit olarak bir hukmu yoktu sanki..
Belki de ben yanlis biliyorum,o sekilde hatirladim bir an.

Yaşadığınız atanır atanmaz hiç kolay bir şey değil.O anda neden çığlık atmadın vb deniyor. Kolay değil mutlaka insan donup kalıyordur. Siz asla kendinizi suçlamayın.Size karşı yapılan suçlayıcı cümleler bizim erkek egemen milletin cümleleri.Bunlar sapık resmen.Utanan korkan onlar olsun.Siz öncelikle dik durun.Korkmayın kimseden.Burada güçlü olan sizsiniz.Büyüğünüz olarak önerim iki kişi ile görüşeceksiniz.Öncelikle bir avukatınız olacak.Ve o kişilerle bundan sonra avukatınız muhatap olacak.Bakın sizin adınıza avukat hareket ederse herkesin o md lerin size tavrı nasıl da değişecek.İkincisi çok gençsiniz elbette moral olarak etkilendiniz.Bu nedenle uzman bir dr dan destek alın.Ayrıca burada bu konuda öneriler olabilir.Mor çatı gibi kadın derneklerini arayıp onlardan destek isteyin.Size mutlaka önerileri olacaktır.
Bu arada işinizi hiç aksatmayın en doğru ve güzel şekilde yapın sizi oradan eleştirmesinler...
Tekrar yazıyorum ezik değil dik durun.Verin kurumun adını biz rezil edelim onları....

Gecmis olsun. Cok uzucu bir durum. Umarim artik asip, kendi yolunuza bakmaya calisirsiniz. Takilip kalmakta biyere kadar. Dunyanin HER yerinde kadinlar tacize ugruyor, Hollanda nin gobeginde bir devlet memuruyum. Direktorlerimden birinin sozel ve mesajla tacizlerine (bana gore taciz, ona gore ilgi duymakti belki bunun adi, ama konu BENIM ne dusunup hissettigim) maruz kalinca sikayette bulundum kendi amirime. Adam haftalarca yanimdan gecerken selam bile veremedi. Ciddi bir meseledir bu, SUSMAMAK gerekir. Susmayalim. Sesimizi duyuralim. Bizi suclasalar da susmayalim. Iftiraya ugramaktan korkmayalim. Uc bes mal yuzunden ben hayatimi zindana ceviremem. Herkes haddini bilecek, biz kadinlar birlik olup haddini bildirecegiz bilmeyenlere.

Kurum içi adli süreç başlatılmaz, kurum içinde disiplin/idari yaptırım uygulanır. Avukata gerek yok savcılığa gidip olayı anlatan bir dilekçe vermeniz yeterli başlangıç için

Kadının beyanı esas değil mi böyle konularda?Tekrar aynı ortamda bulunma durumu varsa konuyu açıp ses kaydı alsanız mı acaba?
ses kaydı yasak, böyle bir durumu açığa çıkarttığınız anda tazminatsız işten atılma sebebi.. Maalesef kadınları koruyabilecek tek bir şey yok.

bütün her şeyi geride bırakıp gitmenin kaçış olduğunu düşünmüyorum tam tersine insan ruhuna iyi geliyor. böyle bir imkanınız varsa mutlaka yapın ama hukuki süreci devam ettirin.

Kesinlikle katılıyorum bı tweet atsa yasadiklarini anlatan ekşide de akabinde bi başlık açılsa çabuk etkilesim olsun diye. Duyarlı sanatçılar ya da kadin hakları savunucularini eklese tweetine kamuoyu oluştursa çok hızlı sonuç alınır kişi,kurum hepsi ifşa olur ve gereği de hızlı bir şekilde yapılır ..Bu arada başına gelenler için üzgünüm....

ses kaydı yasak, böyle bir durumu açığa çıkarttığınız anda tazminatsız işten atılma sebebi.. Maalesef kadınları koruyabilecek tek bir şey yok.

Hiç katılmıyorum, ben olsam görüntü de çekerim. Eh meh dedikleri yedikleri haltları, yaptıkları örtbası kabul ettikleri görüntü bu kızın tarafında olursa kuzu gibi yaptıkları hatayı düzeltirler. O sapık şerefsizin de, o harami müdürün de kıçları tutuşur. Konu sahibesi görüntü çekmeli ben olsam mahkemeden sonra yanlışlıkla! o görüntüleri de sızdırıveririm herkes görsün duysun.

Sizin bakış açınız çok doğru katılıyorum fakat yaşadıklarımı ses kaydı aldım ve çıkaramadım. Özel hayat kişisel bilgi ihlali diye karşı taraf dava bile açılabilir denildi. Ve tazminatsız işten kovulursun denildi. Bu konuyu çok araştırdım ama açığa çıkaramadım.

Yani adamın yaptığı şerefsizlik, sapıklık kabul görüp normalleşti, benim ses kaydım suç oldu..

Kim dedi? İyi bir/hatta birkaç avukata danıştınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…