• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atandığım kurumda tacize uğradım

Konu yeni çıktı karşıma yazmadan geçemedim geçmiş olsun öncelikle. Tacize uğramak ayıp ,değil suç değil sadece erkek egemen dunyasının kadına ne yaptında tacize uğradın, neden izin verdin ,neden şunu şunu yapmadın gibi saçma sapan sorularıyla kadına kendini ,suçlu aşalık hissettirme çabaları. O şerefsiz kendini öldürsün, siz niye ölesiniz?
Konuyu yargıya taşımanızı tavsiye ederim.Aksi takdirde suçlu siz bile olursunuz.Kimi kime şikayet edeceksiniz kurum içinde.Adam sizi görüyor beğeniyor ve kendi departmanına alıyor.Zaten sizi gönderenlerin de haberi vardır, danışıklı dövüşler. "Muhafakar" dediğimiz kesimden benim midem bulanıyor.

Mal mısınız demek istiyorum bazılarınıza cidden. Kadın burada ne anlatmış hayatınızda hiç tacize uğramamış, empati yapmayı bilmiyor gibi yok çığlık atmadın mı yok ortalığı birbirine katmadın mı diyorsunuz. Siz uğradığınızda yaparsınız olur mu?

Birçok insandan daha cesaretli davranıp şikayet etmiş, uğraşmış kadın. O an insan tepkisiz kalabilir, doğal olarak şoka uğruyor ve herkesin tepkisi farklı oluyor. Sizin bu sözleriniz ne konu sahibine ne de korkusundan sessiz kalanlara yardımcı oluyor. Ağzınız var diye konuşmak şart değil. Sabır cidden ya.

Muhtemelen kötü niyetli yapılmıyor ama bu gibi "Neden bağırmadın, neden dövmedin, neden polis çağırmadın" gibi cümleler zaten değersiz ve çaresiz hisseden birini iyice suçlayıp daha da kötü hissettirmekten başka bir işe yaramıyor maalesef. Böyle durumlarda artık geri dönüşü olmayan şeyleri sorgulamak yerine birbirimize destek olmalı ve bundan sonrası için ne yapılabileceğini değerlendirmeliyiz. Dediğin gibi herkesin mizacı, görgüsü, bilgisi ve haliyle tepkisi birbirinden farklı olabilir.

Desteğiniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Hepsi çok kıymetli ve asla pes etmek istemiyorum sadece savaşacak gücüm kalmadığı için intihar gibi kötü bir düşünce içine hapsoluyorum. Allah kimseye yaşatmasın

En son 18 Martta girmişsiniz, umarım iyisinizdir. Lütfen kendinizi suçlamayın, kötü hissetmeyin. Bu durum hepimizin başına gelebilirdi, gelebilir. Kadınlar olarak hiç beklemediğimiz yerlerde tacize, hatta tecavüze dahi uğrayabiliyoruz ne yazık ki. Bu dünyanın her yerinde aynı. Yaşadıklarınız çok zor bunun farkındayım, savaşmak da zor, belki size intihar tek çözüm gibi geliyor ama tek çözüm hiçbir zaman bu değildir. Hepimiz savaşarak bir şeyleri kazanıyoruz, keşke bu kadar zor olmasa ama bazen zor oluyor. Lütfen bu düşünceleriniz arttıysa psikolojik destek alın. Alıyormuşsunuz gerçi, iyi geliyorsa bırakmayın.

Sosyal destek çok önemli, aileniz, arkadaşlarınız... hiç kimseniz yoksa bile paylaşabileceğiniz bu forum var, size destek olmak, yardımcı olmak isteyen çok fazla insan olmuş. Onlarla konuşabilir, bu süreçle nasıl baş edebileceğinize dair destek alabilirsiniz. Biraz kendinize zaman tanıyın, inanın zamanla daha iyi bir noktaya geleceksiniz, daha sağlıklı çözüm yolları olduğunu görebileceksiniz.

Back