• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atandığım kurumda tacize uğradım

Neden intihar etmeyi düşünecekmişsin? Sen mi sapıklık yaptın? Sapıklık yapan o şeref yoksunu olan pislik!
Helal olsun sana gitmiş şikayet etmiş cabalamişsin. Tecrubesizliģinden ilk başta tepkin az olmuş ama akabinde şikayet etmiş korumuşsun kendini. Sineye çekip tacize göz yummamişsin.

Biri utanicaksa o pislik utansın. SENIN SUÇUN YOK KENDINI SUCLAMA .
O sessiz kalanlar varya işte öyle pısırık korkak salaklar yüzünden bu adamlar meydanı boş sanıyor. İşte susan pısırık olanlar tacize de uğrasa, istemese de korkup ses çıkarmayacak tiyniyetteki asalak kişiler.
Böyle böyle bu haysiyetsiz adamlar çoğalıyor. Ne mutluki coğalmalarina sebep vermeyecek cesaret ile hakkını savundun .
Okadar ders çalış atanıp sevin akabinde hayat neşeni alsınlar. Almalarına izin verme birdaha Biri seni öperse bi güzel tekme tokat giriş çığlığı bas polisi çağır.
O kadar sinir oldumki bu kişiye inan gelip parcalayasim var. Erkek arkadaşına da üzülme. Herseye yeniden başla . Yerin değişti hayata bazı konularda bakış açın değişti hayatından çıkan oldu . Yeni başlangıç gibi .
Lütfen üzülme intihar etmeyi düşündüm yazmışsın ya duygu durumun çok kötü olmuş çok etkilendim ağlayasım geldi .. Allah yoluna hep iyi insanlar çıkarsın.. çok güleryuzlu olma, herkese olma ..

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle buraya bunları yazma cesareti göstermek için çok çabaladım. Daha fazla dayanamadım. Belki bir kişi bana beni anladığını söylese sesim duyuluyormuş diyeceğim. Ben KPSS’ye bir yıl zor şartlarda çalışarak derece yaptım ve bir kuruma atandım. Emeklerimle Atandığım kurumda atandığım dairede ilk ayım dolacakken başka bir daireden bir adam odaya geldi bana iltifatlar etti çıktı. Ertesi gün o dairenin başkanı beni ve aynı bölümden mezun erkek olan bir arkadaşı yanına çağırdı dairemizde çalışır mısınız dedi biz de hayır dedik. Ama ertesi gün kurumun en yüksek amiri tarafından o daireye rızam olmadan görevlendirmem çıktı. Odama gelen adam da müdürüm oldu.
Ben size yapımı söyleyeyim. Ben güleryüzlü enerjik hayat dolu bir insanlara önyargısız yaklaşan bir insandım. (Hayat neşemi aldılar) Müdüre karşı da gayet saygılı efendi ve güleryüzle davrandım. Ama adam bir süre sonra beni çekti ve öptü. O anki şokumu size anlatamam. Gözlerim doldu. Tırnaklarım elime geçti. Orada çalıştığım erkek arkadaşa durumdan bahsettim gözlerim dolu dolu. Ve artık o daireden gitmek için her türlü bahaneyi söyledim. İş yoğun çalışmak istemiyorum bırakın gideyim dedim bırakmadılar. Sonra ilk atandığım dairedeki arkadaşlarıma bu durumu ağzımdan kaçardım onlar da sağolsunlar destek oldular. İlk atandığım dairedeki başkana söyledik görevlendirmem iptal edildi ama bana sonradan dedi ki “gittiğin dairenin başkanı orada memnun olduğunu söylüyor” dedi. Düşünebiliyor musunuz arkadaşlar uğradığım tacizden memnun kalmışım. Müdürle konuşurken gülücüklü konuşmuşum. Ben de teftiş kuruluna şikayet ettim. Görenleri şahit yazdım ama kadınlar bile şahitlik etmedi. Yine de adamın vukuatları benimkiyle sınırlı değilmiş herkes sapık diyormuş arkasından. Ve ben teftiş kuruluna açtığım soruşturmanın raporunu alamadım arkadaşlar. Bana vermediler. Adamın arkasında durdular. Beni de gözlerinin önünde olmamam için başka yere sürdüler. Başkanlar yanlarına çağırıp baban ne iş yapıyor ki senin sen kime güveniyorsun dediler. Güçsüz olduğum için kimse arkamda durmadı. Elimde kanıt yok delil yok bana inanan yok. Psikoloğa gidiyorum. Aşamıyorum. Çoğu kez intihar etmeyi denedim. Benim gibi olan bunları yaşayan oldu mu çok merak ediyorum. Bu süreçte uzun ilişkim vardı o da beni suçlayıcı konuştu sonradan da terketti ayrıldık. Şu an hayatımda bana bu karanlıkta ışık olan biri var. Hayatıma dair tek umudum varsa o da ailem ve o kişi ama yine de onların ışığı bile yetmiyor bu karanlıktan çıkmama. Aşamıyorum. İlahi adalet var mı sizce.
Sessiz kalma gerekirse Cumhurbaşkanlığına kadar dilekçe yaz cimere başvur derdini anlat... Senin suçun ayıbın değil utanma kendinide bu kadar suçlamamalısın...

“Ortalığı birbirine katmak” nasıl oluyor söyler misiniz? Mesela adamın yakasını paçasını yırtıp sandalyeleri falan mı devirsin? Biri dudaklarınıza yapışsa şoktan kendinize gelemezsiniz, taciz böyle bir şey. O kadar dünyadan uzak yorumlar var ki sadece bu konuda değil içinde taciz geçen her konuda görüyorum bunu. “Çığlık atmadın mı?” O an insanın nefesi kesiliyor ne çığlığı ya. Hayat birkaç saniyeliğine donuyor. Bu ülkede kadın olup bu durumlara bu kadar uzak olduğunuz için şanslısınız aslında.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle buraya bunları yazma cesareti göstermek için çok çabaladım. Daha fazla dayanamadım. Belki bir kişi bana beni anladığını söylese sesim duyuluyormuş diyeceğim. Ben KPSS’ye bir yıl zor şartlarda çalışarak derece yaptım ve bir kuruma atandım. Emeklerimle Atandığım kurumda atandığım dairede ilk ayım dolacakken başka bir daireden bir adam odaya geldi bana iltifatlar etti çıktı. Ertesi gün o dairenin başkanı beni ve aynı bölümden mezun erkek olan bir arkadaşı yanına çağırdı dairemizde çalışır mısınız dedi biz de hayır dedik. Ama ertesi gün kurumun en yüksek amiri tarafından o daireye rızam olmadan görevlendirmem çıktı. Odama gelen adam da müdürüm oldu.
Ben size yapımı söyleyeyim. Ben güleryüzlü enerjik hayat dolu bir insanlara önyargısız yaklaşan bir insandım. (Hayat neşemi aldılar) Müdüre karşı da gayet saygılı efendi ve güleryüzle davrandım. Ama adam bir süre sonra beni çekti ve öptü. O anki şokumu size anlatamam. Gözlerim doldu. Tırnaklarım elime geçti. Orada çalıştığım erkek arkadaşa durumdan bahsettim gözlerim dolu dolu. Ve artık o daireden gitmek için her türlü bahaneyi söyledim. İş yoğun çalışmak istemiyorum bırakın gideyim dedim bırakmadılar. Sonra ilk atandığım dairedeki arkadaşlarıma bu durumu ağzımdan kaçardım onlar da sağolsunlar destek oldular. İlk atandığım dairedeki başkana söyledik görevlendirmem iptal edildi ama bana sonradan dedi ki “gittiğin dairenin başkanı orada memnun olduğunu söylüyor” dedi. Düşünebiliyor musunuz arkadaşlar uğradığım tacizden memnun kalmışım. Müdürle konuşurken gülücüklü konuşmuşum. Ben de teftiş kuruluna şikayet ettim. Görenleri şahit yazdım ama kadınlar bile şahitlik etmedi. Yine de adamın vukuatları benimkiyle sınırlı değilmiş herkes sapık diyormuş arkasından. Ve ben teftiş kuruluna açtığım soruşturmanın raporunu alamadım arkadaşlar. Bana vermediler. Adamın arkasında durdular. Beni de gözlerinin önünde olmamam için başka yere sürdüler. Başkanlar yanlarına çağırıp baban ne iş yapıyor ki senin sen kime güveniyorsun dediler. Güçsüz olduğum için kimse arkamda durmadı. Elimde kanıt yok delil yok bana inanan yok. Psikoloğa gidiyorum. Aşamıyorum. Çoğu kez intihar etmeyi denedim. Benim gibi olan bunları yaşayan oldu mu çok merak ediyorum. Bu süreçte uzun ilişkim vardı o da beni suçlayıcı konuştu sonradan da terketti ayrıldık. Şu an hayatımda bana bu karanlıkta ışık olan biri var. Hayatıma dair tek umudum varsa o da ailem ve o kişi ama yine de onların ışığı bile yetmiyor bu karanlıktan çıkmama. Aşamıyorum. İlahi adalet var mı sizce.
Bu nasıl bir şey böyle ya. Adam resmen görmüş beğenmiş ve hizmetine almış belliki Güler yüzünüzden cesaret almış. Bu zihniyete sahip insanların yaşama sevincine Güler yüze kastları var. Bu ülkenin mutlu insan görmeye tahammülü yok solduruveriyorlar hemen.
İlk atandığımda benimde başıma gelmişti bir öğretmenin tacizi idi fiziksel bir şey değildi ama müdür bile aracı olmuş adam alışveriş yaparken beni görmüş tüm sosyal medyalardan telefon numara kadar ulaşmış sınıfımın kapısına dayanmıştı. Daha geleli bir ay olmuş nasıl panikledim nasıl korkmuştum seni öyle iyi anlıyorum ki bana bu kadarı bile yetmişti. Onca sene emek verip atanıp ilk ayda başıma gelen buydu. Sevgilim şuanki eşim dönmem için yalvarıyordu babam yanıma gelip kalmasa çoktan istifamı basıp dönmüş olurdum.
Hiç öyle intihar vs.işlerine kalkışma arkadaşım olan sana olur ona hiçbir şey olmaz. Pes etme çabalayıp elde ettiğin işinden vazgeçme zaten adamın adı çıkmış.Kim inanır yeni memuriyete başlayan birinin ilk zamanlardan böyle bir şey yapacağına. Herkes içten içe neyin ne olduğunu biliyordur. Herkes kendi vicdanına versin hesabını. Senide uzaklaştırmışlar ama öyle ama böyle yeni bir sayfa aç. Başına ilk kez bu durum gelen değilsin sonda olmayacaksın maalesef. Kendini sev kendine İnan. Aynı şeylerin bir versiyonunu yaşayan biri olarak sarılıyorum sana 💪🏻😌

İntiharı falan sakın düşünmeyin böyle bir şey için.

Böyle durumlarda anlık çok bariz, büyük tepkiler vermek gerekiyor. Olayın şokuyla belki bilemediniz muhtemelen. Tekrar tacize kalkışacağını düşünmüyorum ama uğraşmaya devam edebilir. Siz temkinli olun.

Cimer'e de yazın.
Teftiş kurulunu da şikayet edin hatta.

Durumunuza üzüldüm. Fakat gerçekten intiharı düşünmek ne demek ona anlam veremiyorum? Haksızlığa, tacize uğradınız. Sonuna kadar hakkınızı arayın. İntihar edecek bir şey yok. Psikoloğa değil, Psikiyatriste gitmelisiniz. Ve tabi iyi bir avukata.

Sizin hiç bir kabahatiniz yok. Gülmek, insanlarla sohbet etmek ve ya her hangi bir şey taciz sebebi OLAMAZ. Tacizin hiç bir sebebi olamaz.

Psikolojik destek alıyormuşsunuz zaten sakın onu bırakmayın. Bu süreçte tek kalmayın . Tek yaşıyorsanız annenizi filan çağırın yanınıza. Lütfen kendiniz için yaşayın . Değerinizi bilin . Bir sapığın kurbanı olmayın. Şikayet etmişsiniz zaten inşallah cezasını bulur haysiyetsiz adam

Allah aşkına ne intiharı ya, hemen bı avukata git lütfen üzerinden ne kadar süre geçti bilmiyorum ama hem savcılıktan hem cimerden yapabildiğin kadar tum mercilerden şikayetini yap. O an nasıl öyle durdun anlamadım bı tane tokadı basıp bağırıp çağırsaydin olurdu. Zaten sana yapan daha önce başkasına da yapmıştır biliniyodur onun ne mal olduğu hemen yaz cimere.

Herseye rağmen güçlü durup adamı şikayet ettiginiz için sizi takdir ettim düşünüyorum ben bu durumla karsiya kalsam ne kadar cesur olabilirdim.

İş arkadaslarinizinda sahitlik yapmayisina ne yazikki sasirmadim bu kadar ciddi boyutta olmasada ben is arkadasimin beni daha yanimdan ayrilmadan nasil bi ikiyüzlülükle sorumluya satışına şahit oldum o yüzden ne yazıkki bide boyle bir durunda prk kimsenin destek olacagini düşünmedim.

Bu konuda suçlu olan sen degilsin yani kendine bu kadar yüklenme psikolog destegine devam et yakın arkadaşlarınin ailenin destegiyle bu süreci aşmaya çalış.

Seninle ayrılan kisiye gelincede bence her serde bir hayır fardir derler ya bu kotulugun icindeki hayirda erkek arkadasinla ayrilman olmuş böyle bir durunda yanında olmayacak insanla hayatını birleştirmene mani olmuş yaaadigin bu durum

Görenleri şahit yazdım ama kadınlar bile şahitlik etmedi.
Yani seni cekip zorla operken gordu mu mesai arkadaslarin ?
Simdi oncelikle olay aninda senin bir tepki vermen gerekiyordu.Taciz edildigin an mudurunun bu eylemi devam ettirmesini durdurmak adina bir uyarida bulunman,onun ise senin ikazlarini dinlemeyerek halihazirdaki eylemini(taciz) surduruyor olmasi gerekiyor.Yani o reddedisi acik bir sekilde,anlyacagi oranda ve makul bir sertlikte mudurun yuzune vurman gerekiyor..Ayrica gorenler diyorsun ya onlarin da bu tepkiyi fark edecegi duzeyde bir tavir sergilemeliydin.Ozetle ortaligi yikmaliydin boyle bir hareket sonrasinda..
Sen boyle yapmayinca;Bakin,bana guluyordu demis.Etrafindakileri de inandirmis.
Ayica herkes biririnin aridandan atip tutuyor su zamanda..İs ciddiye bindiginde arkandayiz,seninleyiz diyen 1 kisi bulamazsin ne yazik ki..Bu yuzden milletin bu tavirlari seni yaniltmasin.Sirf agizindan laf anlamak,ne yapacagini ogrenip mudure anlatmak icin bile yanina gelen olmustur bence..
Tek hatan cok sakin kalmak olmus,belki olayin soku,belki daha once boyle bir durumda karsilasmadigin icin bir saskinlik hali..
O anda sesini yukseltecektin,bir anda ortalik buz kesecekti..Sessiz kaldigin icin borclu ciktin.
Yakinda bu mudur;"bu kız benden hoslaniyordu yuz vermedim,simdi itibarimi zedelemeye calisiyor" derse,sasirma sakin..
Cok uzuldum,umarim her sey gonlunce olur.

Sakın kendinize zarar vermeyin. Bu ülkede kaç milyon kadın tacize uğruyor her gün. Sizi çok iyi anlıyorum. Siz niye kendinize zarar vereceksiniz ortada yok olması gereken birileri varsa içimizdeki aşağılık sapıklar. İstersen çık neredeyse çıplak dolaş bu kimseye sana dokunma hakkı vermez. Sapık herif. Erkek arkadaşınız da kusura bakmayın gerizekalının tekiymiş. Tacize uğrayınca suçlu siz mi oluyorsunuz yani. O adamdan size hayır gelmez. En zor zamanınızda yanınızda olacağınıza sorun çıkarmış bir de.

Neden intihar etmeyi düşünecekmişsin? Sen mi sapıklık yaptın? Sapıklık yapan o şeref yoksunu olan pislik!
Helal olsun sana gitmiş şikayet etmiş cabalamişsin. Tecrubesizliģinden ilk başta tepkin az olmuş ama akabinde şikayet etmiş korumuşsun kendini. Sineye çekip tacize göz yummamişsin.

Biri utanicaksa o pislik utansın. SENIN SUÇUN YOK KENDINI SUCLAMA .
O sessiz kalanlar varya işte öyle pısırık korkak salaklar yüzünden bu adamlar meydanı boş sanıyor. İşte susan pısırık olanlar tacize de uğrasa, istemese de korkup ses çıkarmayacak tiyniyetteki asalak kişiler.
Böyle böyle bu haysiyetsiz adamlar çoğalıyor. Ne mutluki coğalmalarina sebep vermeyecek cesaret ile hakkını savundun .
Okadar ders çalış atanıp sevin akabinde hayat neşeni alsınlar. Almalarına izin verme birdaha Biri seni öperse bi güzel tekme tokat giriş çığlığı bas polisi çağır.
O kadar sinir oldumki bu kişiye inan gelip parcalayasim var. Erkek arkadaşına da üzülme. Herseye yeniden başla . Yerin değişti hayata bazı konularda bakış açın değişti hayatından çıkan oldu . Yeni başlangıç gibi .
Lütfen üzülme intihar etmeyi düşündüm yazmışsın ya duygu durumun çok kötü olmuş çok etkilendim ağlayasım geldi .. Allah yoluna hep iyi insanlar çıkarsın.. çok güleryuzlu olma, herkese olma ..
Kalbime dokundunuz, teşekkür ederim bu güzel desteğiniz için, gözlerim dolu dolu okuyorum…

2017 den bu yana kadınlar klubünü takip ederim. Fakat ilk defa bugün bu yazının üzerine üye oldum.

Sen öncelikle çok kıymetlisin. Bir başkası hatta değmeyen biri için intihar etmeyi düşünmek nedir?

Seninle aynı ve belki de daha kötü durumları inan ben de yaklaşık 2 ay önce yaşadım. Kurumsal bir şirkette(sözde kurumsal) çalışıyorum. Ve herkes beni haklı bulmasına rağmen, o adamın sapık ve karaktersiz olmasını onaylamalarına rağmen inan ki hiç bir cezai işlem yapmadılar. Tabi benim çırpınmalarıma rağmen sadece ihtar yazdılar bana göstermelik ve sümen altı ettiler.
Tabi ki psikolojim çok bozuldu. Uyku düzenim, yemek düzenim çok değişti fakat bu süreç böyle geçmez. Bu zorlukların da üstesinden gelip daha güçlü kalkacağız ayağa..

Maalesef erkek egemen ve kadınların hiçbir değer görmediği bir toplumda yaşıyoruz. Kendi ayaklarımızın üzerinde yılmadan durmaya çalışsak da yoruldum..

Arkadaşım üzüntünü yüreğimde hissediyorum. Her şey düzelecek ve geçecek. İlahi adalete bırakalım elbet bir gün bizim ahımız çıkacak inan buna. Sevgilerimle

Lütfen kendinize victim blaming yapmayın. Suçlu olan siz değilsiniz. Mağdursunuz. Güleryüzlü olmak gibi temel sosyal becerilerden birine sahip olmanız taciz edilebileceğiniz anlamına gelmiyor. Bu çöl maymunları bu gibi durumları bahane olarak kullanıyor sadece.
Bir avukat bulun kendinize. Mobbing konusunda deneyimli olursa harika olur. İntihar fikirlerini de atın kafanızdan, böyle saçmalık mı olur? Siz pes ederseniz yarın başkasının başına gelecek. Domino taşı gibi dökülecek miyiz biz kadınlar? Hayır, güçlü duracağız, hakkımızı söke söke alacağız. Böyle değişecek bu düzen.

Yanınızdayız. ❤️

2017 den bu yana kadınlar klubünü takip ederim. Fakat ilk defa bugün bu yazının üzerine üye oldum.

Sen öncelikle çok kıymetlisin. Bir başkası hatta değmeyen biri için intihar etmeyi düşünmek nedir?

Seninle aynı ve belki de daha kötü durumları inan ben de yaklaşık 2 ay önce yaşadım. Kurumsal bir şirkette(sözde kurumsal) çalışıyorum. Ve herkes beni haklı bulmasına rağmen, o adamın sapık ve karaktersiz olmasını onaylamalarına rağmen inan ki hiç bir cezai işlem yapmadılar. Tabi benim çırpınmalarıma rağmen sadece ihtar yazdılar bana göstermelik ve sümen altı ettiler.
Tabi ki psikolojim çok bozuldu. Uyku düzenim, yemek düzenim çok değişti fakat bu süreç böyle geçmez. Bu zorlukların da üstesinden gelip daha güçlü kalkacağız ayağa..

Maalesef erkek egemen ve kadınların hiçbir değer görmediği bir toplumda yaşıyoruz. Kendi ayaklarımızın üzerinde yılmadan durmaya çalışsak da yoruldum..

Arkadaşım üzüntünü yüreğimde hissediyorum. Her şey düzelecek ve geçecek. İlahi adalete bırakalım elbet bir gün bizim ahımız çıkacak inan buna. Sevgilerimle
Gerçekten okurken kendi yaşadıklarım geldi gözümün önüne, resmen aynısını yaşamışız. Bana bunu yapan adama karşı da bulunduğum şikayet neticesinde uyarı cezası verdiklerini söylediler ama bunu gösteren teftiş kurulu raporunu elime vermediler. Raporu vermeden de sürdüler. Bunun sebebi de mobbing davası açmamam içindi. Hala kuruldan raporumu alamıyorum. Mevzuat müdürü seni haklı buldular kapandı o konu diyor ama beni geçiştiriyorlar biliyorum.

Ben de çok yoruldum, seni o kadar iyi anlıyorum ki... Tek korkum bu yaşadığımız şeyin ömrümüz boyunca hayatımızda bir travma olarak iz bırakacak olması. Yine de pes etmemek, bu dünyayı onlara bırakmamak için yaşama tutunmaya çalışıyorum.
İnşallah sabrımızın sonu çiçekli yollara çıkar arkadaşım. Sen de çok ama çok kıymetlisin.

Lütfen kendinize victim blaming yapmayın. Suçlu olan siz değilsiniz. Mağdursunuz. Güleryüzlü olmak gibi temel sosyal becerilerden birine sahip olmanız taciz edilebileceğiniz anlamına gelmiyor. Bu çöl maymunları bu gibi durumları bahane olarak kullanıyor sadece.
Bir avukat bulun kendinize. Mobbing konusunda deneyimli olursa harika olur. İntihar fikirlerini de atın kafanızdan, böyle saçmalık mı olur? Siz pes ederseniz yarın başkasının başına gelecek. Domino taşı gibi dökülecek miyiz biz kadınlar? Hayır, güçlü duracağız, hakkımızı söke söke alacağız. Böyle değişecek bu düzen.

Yanınızdayız. ❤️
Sadece kurum içinde soruşturma başlattığım için bile uğramadığım mobbing kalmadı. Dairenin başkanları iş arkadaşlarıma "o kızla görüşmeyeceksiniz" dedi. Psikolojik ve fiziksel olarak o kadar yıprandım ki... Şu an kurum avukatının deneyimli bir arkadaşını bekliyorum görüşme için. Davamı açacağım sonrasında ise başka kuruma atanmak için çalışacağım. Nefret ettim bu düzenden. Allah belalarını versin.

Back