- 15 Nisan 2009
- 2.745
- 16
- 39
-
- Konu Sahibi Halikarnas
Canım beni şu konuda aydınlatırsan sevinirim
'Bu antioksidan vitaminlerin takviye olarak alınmaları konusu ise daha da ayrıntılı araştırılmıştır. Daha önceki çalismalarda besinlerle alındığında ciddi koruyucu etkileri bulunmuş olan (2) Beta-karotene'in sentetik formunun hap olarak verildiğinde yüksek-risk altındaki kişilerde akciğer kanserine rastlanma yüzdesini yükseltebileceği bulunmuştur (3,4,5). Dolayısıyla sentetik beta-karoten takviye olarak çok fazla sigara içen kişilere tavsiye edilmez. Sentezlenmiş vitaminleri içeren takviyelerle alınan sentetik beta karoten, trans beta-karotene denilen tek bir molekülden oluşur. Besinlerden alınan beta karotene ise trans ve 9-cis şeklinde iki molekül içerir. '
spirulina hapında betakaroten var. Betakaroten bizi birçok kanser cinsinden koruyor yalnız, sigara içenlerde ise kanser riskini arttırıyor. ben fazla sigara içen birisi değilim. özellikle spirulinayı kullandığım gün içmemeye çalışıyorum. elimde olsa keşke kökten bıraksam şunu. Benim şu yazıdan çıkarttığım sonuç sigara içerken betakaroteni sentetik olarak yani ilaç v.b. yolu ile almamak daha doğru, yanıldığım yerleri düzeltirsen hem bana hemde forumdaki diğer arkadaşlara yardımcı olursun a.s.
Harnup pekmezini bu sabah açtık, markası aksu vital, umarım iyi gelir... Teşekkür ederim opuyorumnanaktanTabiki taklitleri çok piyasada gerçek harnup pekmezi bulmaya çalış canım
Ben gnc marka kullanıyorum şuan. O da kapsül şeklinde. Daha önce solgar kullanmıştım. acaba bunlar sentetik mi yoksa hakikaten doğal mı? kapsül veya sıkıştırılmış toz şeklinde olması doğal olduğunu gösterir mi? o konu hakkında bir fikrim yok :1no2:. Solgardan gelen cevabı bekleyelim biz en iyisi...
Harnup pekmezini bu sabah açtık, markası aksu vital, umarım iyi gelir... Teşekkür ederim opuyorumnanaktan
sarduşum halikarnasın sen olduğunu anlamam bayaa bir uzun sürdü
neyse yeni nikin hayırlı olsun bitanem
bendede balenin spirilunası var ne yapsam kullansam fayda görürmüyüm sence
bendede anemi var fazla olmasada
Canım sağol, ben harnup pekmezini özellikle vücuttaki radyasyonu dışarı atsın diye kullanıyorum ve sadece sabah kahvaltıda yiyorum. Kilom 51 - 52 arası zaten, kilo almak istemiyorum ama kilo almaktan çokda korkmuyorum. Bu arada spirulinayı ihmal etmiyorum :jeyyar: , genç ve güzel kalmak için her yolu deniyorum kaydirigubbakcemile3pekmez kansızlık için iyidir...cildine iyi gelmez ....gelse bile spirulinanın yapacağı etkinin binde birini ancak yapar :))
ve tatlım ben hastaneye yatırlmak üzere olan bir anemi hastasıyken pekmezi çok kullandım...dikkat et çok iştah açar...kilo almak istemeyenler kullanmasınlar derim
Canım sağol, ben harnup pekmezini özellikle vücuttaki radyasyonu dışarı atsın diye kullanıyorum ve sadece sabah kahvaltıda yiyorum. Kilom 51 - 52 arası zaten, kilo almak istemiyorum ama kilo almaktan çokda korkmuyorum. Bu arada spirulinayı ihmal etmiyorum :jeyyar: , genç ve güzel kalmak için her yolu deniyorum kaydirigubbakcemile3
Bu topikte iki - üç sayfa önce arkadaşlar tavsiye ettiler onun üzerine almaya başladım.canım harnup pekmezinin böyle bir faydası var mı? eger öyle ise ben içeyim cünkü hergün bilgisayarla iç içeyim