Anti-Aging Asrın Süper Gıdası Spirulina

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
kizlar kardesim doktor saglik bakanligi onayi yok icme boyle seyler dedi :KK43:(( 3 gundur iciyordum. kafam karisti

ayyyyyy sıkıldım ha... daha neler çıkacak kullanalım mı kullanmayalım mı sarduşşşş nerdesin gelde bize akıl verrrr.ne yapacaz yaaaa kullanalım gitsin bu kadar insan kullanıp memnun kalmışta bi bizmi memnun kalmayacaz bi kullanalım bakalım.

ızmit'te şakır şakır Solgar ürünleri satılıyor, hepsi boru mu yani! En küçük eczaneden en pahalısına kadar bir giriyorsun SOLGAR. dOıNg! Amaaaan pimpirikliler kullanmasın o halde.

yaklasik 2 bucuk aydir burda solgar marka bulamadigimdan baska bi markanin spirulinasini kullaniyorum ve kullandigimdan beri vucudumu lotion luyormusum gibi yumusacik oldukaydirigubbakcemile3 halbuki lotion kullanmiyorum ayrica yuzum tamam eskiden de bi sorunum yoktu ama matti ben en cok yanaklarimin biraz dolmasi icin almistim simdi galiba yuzum ufaktan dolgunlasmaya basladi ama daha tam istedigim gibi degil bu gidisle olacagina inaniyorum:eek: gecen arkadaslarim ne kullaniyorsun yuzun cok temiz resmen parliyorsun dediler uctum sevinctenkaydirigubbakcemile5kendimde farki goruyorum ama baskalarinin soylemesi dahada mutlu ediyor insani.yogun bi isim stresli bi yasantim var eskiye nazaran kendimi daha enerjik hissediyorum.herkese tavsiye ederim keske solgar olsada kullansam ama yok burda siz kullanin derim pisman olmassiniz

kızlar bıse soracam ben bı haftadır burda öğrendıklerımle her öğlen yenmegınden sonra coenzım q10 la alfa lıpoık asıt ıcıyorum gunde bırer tane yan4e bu sıpırulınayıda eklesem besın takvıyesı ıolarak bıse olurmu acaba yoksa bunları bırakıp tek spırulınamı ıcsem yuzum cok zayıf cok kuru o yuzden önerınızle spırulına kullanacam işallah

kızlar bıse soracam ben bı haftadır burda öğrendıklerımle her öğlen yenmegınden sonra coenzım q10 la alfa lıpoık asıt ıcıyorum gunde bırer tane yan4e bu sıpırulınayıda eklesem besın takvıyesı ıolarak bıse olurmu acaba yoksa bunları bırakıp tek spırulınamı ıcsem yuzum cok zayıf cok kuru o yuzden önerınızle spırulına kullanacam işallah
Kaç yaşındasınn? Hepsi birden fazla olmaz mı? Çok yüklenme bence cildine ve vücuduna...

canım 2 tane alıp yattıkmıydı bişey yapmasın mazallah uykuda bişeyde farketmeyizzz.a.s.

ay bişey yapmaz merak etme.. kaydirigubbakcemile5
ben öyle kullanıyorum bişey yapmadı daha. :kedi:

ayrıca, kabızlık sorunu olanlara akşam uyumaan önce bol su ile 2 tane almalarını özellikle tavsiye ediyorum..sırnaşık şey

Kaç yaşındasınn? Hepsi birden fazla olmaz mı? Çok yüklenme bence cildine ve vücuduna...

canım 29 yasındayım ..ama burda duyduklarıma bakınca herkes 3 4 besın takvıyesı alıo ne bılım bende ılk kez duyuyorum bu yaslanmayı gecıktırme olayıbnı felan yenı basladım sabahları harnup pekmezı ıçıom bı kasık öğlen alfa lıpoık asıt ıle coenzım alıom gecelerıode uzum cekırdegı felan yıyorum ne bılım işte bende burdan öğrendıkleerımı uygulamaya calısıom ama dedıgın dogru besın takvıyesı hapları bıttıkten sonra spırulınaya tek basına baslayım 2 aysonra ancak

spirulina özellikle aids tedavisinde kulllanılmaya başlanmıştır..
ilaç olarak değil yani hıv virüsünü yokedemiyor.. fakat bağışıklığını kaybetmiş hücrelere bağışıklık kazandırıyor ve ömrün uzamasına yardımcı oluyor..
yani aidsli oluyorsunuz ama uzun süre yaşayabiliyorsunuz..
ayrıca ilaç kullanmadan önce kesinlikle doktor tedavisi görmeniz gerekir yan etkisi olduğu zaman kalkıp kimi suçlayacaksınız firmayı mı?
lütfen kendinizin doktoru olmayı abartmayın..
çoğu bitkisel fişrmanın ne sağlık bakanlığı onayı var nede tse belgesi..
bunlar sizi düşündür müyor mu?
ayrıca ürünlere kendi canınızın isteğine göre nasılsa bana birşey olmaz diyerek başladığınız da
daha sonra neler olacağını bilemezsiniz..
doktor kontrolü altında kullanın
doktorunuz size b vitamini eksikliği var ilaç yerini bunu kullan sakıncası olmaz dediyse kullanın

bir arkadaşım tamamen doğal bitkilerden yapılma zayıflama hapları kullandı
kaç miyon yatırdı ama işe yaramadı..
bazı bitkisel ilaç firmaları ise dolandırıcıdır..
bilginize..

Spirulina, alkali ortamlarda yetisen, halk arasinda yosun olarak bilinen bir tür mavi-yesil alg' dir. Algler sahip olduklari yüksek klorofil miktari ile günes isigini en etkin kullanan ve enerjiye dönüstüren organizmalardir. Spirulina tüm esensiyel amino asitleri yapisinda bulunduran % 65 protein orani ile protein açisindan en zengin gidalardan biri olan soya fasülyesinden yaklasik 2 kat fazla protein oranina sahiptir. Sadece hayvansal gidalarda bulunan B12 vitamini içerigi oldukça yüksektir. Bu nedenle vejetaryenler tarafindan B12 eksikligini telafi etmek için kullanilabilir. Içerdigi yüksek miktardaki gama linolenik asit, beta karoten, B12 vitamini, demir ve bunlarin disindaki pek çok besin ögesi Spirulina' nin asrin gidasi olarak tanimlanmasina neden olmusturSpirulina' nin bagisiklik sistemini güçlendirerek vücuda zindelik verdigi,kan hücrelerinin üretimini tesvik ettigi ve kansizlik sorunu olanlarda etkili oldugu,içerdigi gama linolenik asitler sayesinde kolesterolü dengeledigi,Tansiyonu düzenledigi ve saglikli bir cilt için kullanilabilecegi bilinmektedir.Spirulina tokluk hissi verir, bu nedenle kilo kontrolünde kullanilabilir ve sahip oldugu hücre duvari yapisindan dolayi sindirimi kolaydir .Zengin mineral içeriginden dolayi menopoz döneminde destekleyici olarak degerlendirilebilir

bu tavsiyeyi sizin için gezginler ilanından aldım arkadaşlar ben balen ürünlerinden şaşmıyorum,vita5 inide kullandım yararı çokkkkkkkkkkkkkk.balen spirulınayıda 8 aydır içiyorum cilt ve kas zindeliği sağladı bana.gezginlerdeki ilandada anlatılıyor zaten.ilgilenen arkadaşlara duyrulur
Ben bir şişe solgar kullandım. Şimdi gnc kullanıyorum, ikside iyi :hulya:

Kum Saati 8 ay uzun bir süre, 4 aylık kürler halinde kullanılabilir diyordu solgardaki uzman :1no2: . Bence bir süre ara verin. Zaten ı.Saraçoğlu'da vücudunuzu birşeylere alıştırmayın, kürleri sürekli yapmayın, ara verin diyordu. Bir ay falan kullanma bence....

Son düzenleme:
canım 29 yasındayım ..ama burda duyduklarıma bakınca herkes 3 4 besın takvıyesı alıo ne bılım bende ılk kez duyuyorum bu yaslanmayı gecıktırme olayıbnı felan yenı basladım sabahları harnup pekmezı ıçıom bı kasık öğlen alfa lıpoık asıt ıle coenzım alıom gecelerıode uzum cekırdegı felan yıyorum ne bılım işte bende burdan öğrendıkleerımı uygulamaya calısıom ama dedıgın dogru besın takvıyesı hapları bıttıkten sonra spırulınaya tek basına baslayım 2 aysonra ancak
Harnup pekmezi ne işe yarıyor?:uhm:

harnup pekmezi yani keçiboynuzu pekmezi,kansızlığa birebir. ben oğlumun kansızlığının tedavisinde keçiboynuzunu alıp kırrark içine kına kına ve kuru üzümde ekleyerek kaynatıp kompostosunu yaptım ve bu şekilde içirdim.herhangi bir tatlandırıcı kullanmadan. çok faydasınıda gördüm...
SAol canım yanıtladığın için, bizim evde de vardı sanırsam. Annem kardeşime içiriyordu galiba. Bende kahvaltıda ekmekle yesem faydasını görürüm heralde. Az önce baktım da vücuttaki radyasyonu atıyormuş. Bilgisayar ve tv başında az zaman geçirmiyoruz :umursamaz:

canım ben her sabah bı kasık içiyorum harnup pekmezını gulben ergende hergun yıyomus sactan tırnaga her seye ıyıymıs kan yapıomus cıldı guzellestırıomus kullandım kullanalı yanaklarım kızardı valla

canım ben her sabah bı kasık içiyorum harnup pekmezını gulben ergende hergun yıyomus sactan tırnaga her seye ıyıymıs kan yapıomus cıldı guzellestırıomus kullandım kullanalı yanaklarım kızardı valla
Teşekkür ederim, kesinlikle denemeli :lepi:

şunu söylebilirimki spırulina benim acayip iştahımı açtı ve bundan hiçmi hiç memnun değilim ben daha sıkılaşmak isterken hantallaşmaya doğru gidiyorum 17 gündür kullanıyorum ayrıca şişkinlik kabızlık da yaptı cildimle ilgili bi fark göremedim çok faydalı bi ürün ama benim faydalı şeylere karşı allarjim var galiba ama ver sigarayı günde bi paket içerim zararlı ya daha makul geliyo kilo almak istemiyorum sanırım üzüle üzüle bırakıcam

şunu söylebilirimki spırulina benim acayip iştahımı açtı ve bundan hiçmi hiç memnun değilim ben daha sıkılaşmak isterken hantallaşmaya doğru gidiyorum 17 gündür kullanıyorum ayrıca şişkinlik kabızlık da yaptı cildimle ilgili bi fark göremedim çok faydalı bi ürün ama benim faydalı şeylere karşı allarjim var galiba ama ver sigarayı günde bi paket içerim zararlı ya daha makul geliyo kilo almak istemiyorum sanırım üzüle üzüle bırakıcam
Sigara içerken spirulina kullanmak zararlı zaten canım sen bilirsin yerimseniben

Sigara içerken spirulina kullanmak zararlı zaten canım sen bilirsin yerimseniben

tatlım konuyu açan arkadaşda sigara kullanıyordu hatta bi kişi daha vardı oda sigara kullanıyodu bide sigaranın zararlarını azaltsın diye aynı zamanda spirulina ya başladıklarını söylemişlerdi hatta daha sonra ben ikilemde kaldığım için solgarın sayfasında asıl sigara kullananların içmesi gerektiğine dair bir yazıyı burayada koymuştum tereddütü olanlar okusun diye zaten o yazıya istinaden başladım bende hatta buldum o yazıyı Antioksidan Vitaminler – Sigara İlişkisi

Antioksidan vitaminlerin ve diğer doğal kaynaklı maddelerin çesitli hastalıklara karşi koruyucu etkinliği yapılan araştırmalarla gittikçe daha net anlaşilıyor. Sigara içen kişilerde bu korunma ihtiyacı daha belirgindir. Bu yüzden sigara içen kişilerin özellikle B vitaminleri ve C vitamini, beta-karoten, E vitamini, selenyum, l-cysteine, glutathione gibi antioksidan besin maddelerini daha fazla almaları gerekiyor.

Sigaranın sağlığa olan zararları ve özellikle sigara dumanının çesitli hastalıklara yol açan serbest radikallerin en büyük kaynaklarından biri olduğu bilinen bir gerçektir. Bugün özellikle batı dünyasında ölümlerin üçte birinin sigarayla bağlantılı olduğu biliniyor (1). Sigara karşitı kampanyalara rağmen ülkemizde de sigara içenlerin sayısında çok belirgin bir düşüş görülmüyor. Bu da bizi önemli bir noktaya getiriyor; korunma.

Sigara içenlerde en çok yükselen risk faktörlerinden birisi de akciğer kanseri. Araştırmalar, sigara tiryakiliğinin süresine ve içilen miktara bağlı olarak akciğer kanserine yakalanma riskinde 5-10 kat yükselme olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla akciğer kanserine karşi korunma üzerine çok sayıda çalisma yapılmış durumda. Son dönemde çok okunan günlük gazetelerde ve yayın kuruluşlarında sigara içenlerin A, B, C ve E vitaminlerinin almaması gerektiğine dair yanıltıcı haberler çikti. Bu haber, 1996'da Finlandiya'da yapılan bir Beta Carotene, Retinol (Vit A) çalismasinin (5) sonucunda yapılan bir uyarının tekrar gündeme getirilmesiydi ancak haber ne yazık ki bilimsel gerçeklerin iletilmesinden çok sansasyon yaratılması göz önüne alınarak sunuldu.
Antioksidan vitaminlerin ve diğer doğal kaynaklı maddelerin çesitli hastalıklara karşi koruyucu etkinliği yapılan araştırmalarla gittikçe daha net anlaşilıyor. Sigara içen kişilerde bu korunma ihtiyacı daha belirgindir. Bu yüzden sigara içen kişilerin özellikle B vitaminleri ve C vitamini, beta-karoten, E vitamini, selenyum, l-cysteine, glutathione gibi antioksidan besin maddelerini daha fazla almaları gerekiyor. Bunun için de sebze-meyva ağırlıklı bir beslenme tavsiye ediliyor.

Bu antioksidan vitaminlerin takviye olarak alınmaları konusu ise daha da ayrıntılı araştırılmıştır. Daha önceki çalismalarda besinlerle alındığında ciddi koruyucu etkileri bulunmuş olan (2) Beta-karotene'in sentetik formunun hap olarak verildiğinde yüksek-risk altındaki kişilerde akciğer kanserine rastlanma yüzdesini yükseltebileceği bulunmuştur (3,4,5). Dolayısıyla sentetik beta-karoten takviye olarak çok fazla sigara içen kişilere tavsiye edilmez. Sentezlenmiş vitaminleri içeren takviyelerle alınan sentetik beta karoten, trans beta-karotene denilen tek bir molekülden oluşur. Besinlerden alınan beta karotene ise trans ve 9-cis şeklinde iki molekül içerir.

Hem hayvan deneylerinde, hem de insanlarda yapılan deneylerde, doğal beta karotendeki antioksidan aktivitenin sentetik formlarında bulunmadığı tespit edilmiştir. Beta karotenin en ideal doğal kaynağı olarak bir deniz yosunu olan D.salina türleri kabul edilir. Çünkü bu kaynaktan elde edilen beta karotenin tek molekül yerine karotenoid karışımı şeklinde olduğu bilinmektedir. Araştırmalar antioksidan aktivite açısından karotenoid karışımının daha etkili olduğunu göstermiştir. Ancak araştırmacılar daha fazla bilgi edinilene kadar doğal beta karoten formlarının da yüksek dozlarda (25.000 IU üzerinde) sigara içen kişilerce kullanılmaması gerektiğini belirtmektedirler.
Sigara içen kişilerde özellikle suda çözünen vitaminlerin vücuttan daha hızlı atıldığı bilinmektedir (1). Bu yüzden bu kişilerin B vitaminleri, folik asit, C vitamini gibi mikro besin maddeleri yönünden eksiklik çekebilecekleri belirtilmektedir (6).

Bu antioksidan vitamin ve minerallerin besinlerden alınması önemlidir. Çesitli sağlık örgütleri, kişinin günlük ihtiyacı olan antioksidan vitamin ve mineralleri alabilmesi için günde en az 6 ögün sebze-meyva yemesi gerektiğini belirtmektedirler. Ancak burada alınan sebze ve meyvaların hormonsuz, organik ve mikro besin maddeleri açısından tam olması gerekir. Bunun yanında sigara içen kişilerde bu miktar daha da artmalıdır. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar, bu tür bir beslenme tarzını uygulama konusunda şanslı değildir. Bu durumda, doğal kaynaklı vitamin ve mineral takviyelerinden yararlanılabilir. Bu amaçla kullanılabilecek takviye planı aşağıdaki gibi tavsiye edilmiştir (1);
Vitamin C 1,000 mg
Vitamin E 400 IU
Çinko 15-30 mg
Selenyum 100-200 mcg
Burada unutulmaması gereken, hiçbir takviye programının sigarayı bırakmak kadar sağlığa olumlu etkileri olmayacağıdır. İdeal olan sigarayı bırakıp sebze-meyva ağırlıklı bir beslenme alışkanlığına geçmek ve vücudu desteklemek için tavsiye edilen takviyelerin doğal formlarını kullanmaktır

X