paylaşımların çok güzel:)
birini çok seviyorsan eğer o sana bin kere de yalan söylese yine herkesten çok ona inanmak istersin....gariptir insan... döner dolaşır yine kendini acıtana inanır...
Kürkçü mü olmak zordur; her gittiğinde geri dönecek olan tilkiyi bekleyen.... tilki mi olmak zordur; her gidişinde aynı yere dönecek olan.. Kürkçü mü daha karaktersizdir; her gelişinde tilkiyi affeden? yoksa tilki midir karaktersiz olan her gidişin sonunda aynı adrese döneceğini bile bile giden !!!!!!......
Dört tane kelebek bir gün bir ateş görmüşler. Bunun nasıl bişey oldugunu öğrenmek istemişler. 1ci kelebek ateşe biraz yaklaşmış ve aydınlatıcı bişey demiş. bununla yetinmeyen 2.ci kelebek biraz daha yaklaşmış ve ateşin ısıtıcı bişey oldugunu söylemiş. 3. kelebek bununlada yetinmeyip biraz daha yaklaşmış ve kanatlarının......... yandın...ı görünce geri dönüp ve yakıcı birşey demiş. Sonuncu kelebek daha cok şey ögrenmek istiyormuş. Biraz yaklaşmış ışığı görmüş, biraz daha yaklaşıp sıcaklıgı hissetmiş ve biraz daha yaklaşınca kanatlarıının yandıgını görmüş, en sonunda ateşin içine girmiş yanıp kül oluvermiş. Ateşin gerçekten ne olduğunu belki bir tek o öğrenmiş ama geri dönüp söyleyememiş; Çünkü o kaybolmuş ateşin içinde ve birtek içinde kaybolan anlayabilmiş. Aşkta böyle birşey içinde kaybolmadan ne olduğunu asla öğrenemezsin...
Aşka gönül ile düşersen yanarsın.
zeka ile düşersen kavrulursun.
akıl ile düşersen çıldırırsın.
duygu ile düşersen gülünç olursun.
...aşka düşmezsen kalabalığa karışırsın, ezilirsin.
sersem sersem bakınıp durma bir yol seç.
Son ödeme tarihini unuttuğumuz fatura gibiydi aşk!
Senin gözlerini kesmişlerdi, her yer karanlıktı.. Benim gözyaşlarımı
kesmişlerdi, artık akmıyorlardı! Borçluyken yakaladı aşk bizi..
Bizim suçumuz yok! Ayrılık çok erken icraya geldi...
Kimse pahalıdan satmasın kendini biz biliriz herkesin indirimli günlerini.. Gidene üzülme başkasına gidiyordur, gelene sevinme başkasından geliyordur.Beni tanıyan bilir, bilen anlar, anlayan susar, anlamayan uzar... AYIK OL, panik yapma, rahat ol bak dalgana.. 3 günlük dünya n...e sana kalır, ne bana..! Giden dönmek ister, bırak dönsün, NE KAYBETMİŞ BİR DAHA GÖRSÜN
Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili
biz kendimizden başka herkesin üzüntüsünü üzüntümüz, acısını
acımız yaptık çünkü.
Dünyanın öbür ucunda hiç tanımadığımız bir insanın gözyaşı bile
içimizi parçaladı.
Kedilere ağladık, kuşların yasını tuttuk...
Yüreğimizin zayıflığı kimi zaman hayat karşısında bizi zayıf yaptı.
Aslında ne güzel şeydir insanın insana yanması sevgili...
Ne güzeldir bilmediğin birinin derdine üzülebilmek ve çare aramak.
Ben bütün hayatımda hep üzüldüm, hep yandım.
Yaşamak ne güzeldir be sevgili...
Sevinerek, severek, sevilerek, düşünerek...
Ve o vazgeçilmez sancılarını duyarak hayatın...
Yılmaz Güney