- 23 Eylül 2023
- 3.378
- 20.957
-
- Konu Sahibi yagmursirasi
Ben de veli olsam dedim zaten, eğitimci olarak yapamıyoruz bunu. Çocuğun aile yapısı sorumlu diye benim çocuğum mu ödeyecek bedelini.
Soyal hizmetler maalesef ortada şiddet ya da istismar yoksa ailenin akli dengesi yerinde görünüyorsa almıyor çocuğu.
Sosyal hizmetler ile iletişime geçmeyi denediniz mi? Sağlıklı bir ortamda yaşamadığı için çocuğu alma olasılığı var mıdır acaba?Öğretmenim ama çaresiz kaldığım bir durum var tecrübeli arkadaşlardan ve özellikle psikoloji okuyan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Ciddi anlamda davranış problemleri olan bir öğrencim var ( arkadaşlarını yakaladığı yerde ciddi olarak darp ediyor . Zorla özel bölgelerini açıyor dalga geçiyor. Okulda dovemezse evine gidiyor parkta vs sıkıştırıyor illaki aklına koyduğu kişiye mutlaka zarar veriyor) çocuk 7 yaşında . Geçen yıldan beri gerek aile ile gerek rehberlik servisi ile sürekli görüşüyoruz ama asla yol katedemiyoruz. Çünkü annesi sorun olduğunu asla kabul etmiyor. Psikiyatri ye yönlendiriyoruz benim çocuğumda sorun yok diğer çocuklar yapıyor oğlum karşılık veriyor diyor. Anne baba ayrı gerçek baba ortada hiç yok annein sevgisine cocuk baba diyor. Bu sevgili anneyi sürekli dövüyor ama çocuga şiddet uygulama yok yoksa direk polise haber vereceğim anne kendi hayatından memnun. Ama çocuk bunların hepsine şahit. Sürekli bir yalan var bana ve okula asla dürüst olmuyorlar. Çocuğun ödevleri hep eksik sınıfta dersi dinleyemiyor. Odaklanma problemi var . Ne ben ne müdür nede rehberlik öğretmeni kabul ettiremiyoruz. İlkokulda disiplin yönetmeliği olmadığı için bir ceza da uygulanmıyor ona güveniyorlar. Ama diğer veliler de bıktı artık kimse kadın ile görüşmüyor çocuğa karşı tepkili kendi çocuklarını oynama onla diye tembihliyorlar tecrübeli arkadaşlar ne yapayım nasıl ulasayim bu çocuğa davranışlarını düzelteyim. Son zamanlarda haberlerde de görüyoruz gençlik zaten kayiyor elimizden ama hiç bir önlem alamıyoruz
Ne kadar duyarlısınız. Bencede bu çocugun ılerısı baskasının evlatlarına zarar vermek. Ama doğru yonlendırılırse her şey güzel olur. Allahım yardımcınız olsunÖğretmenim ama çaresiz kaldığım bir durum var tecrübeli arkadaşlardan ve özellikle psikoloji okuyan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Ciddi anlamda davranış problemleri olan bir öğrencim var ( arkadaşlarını yakaladığı yerde ciddi olarak darp ediyor . Zorla özel bölgelerini açıyor dalga geçiyor. Okulda dovemezse evine gidiyor parkta vs sıkıştırıyor illaki aklına koyduğu kişiye mutlaka zarar veriyor) çocuk 7 yaşında . Geçen yıldan beri gerek aile ile gerek rehberlik servisi ile sürekli görüşüyoruz ama asla yol katedemiyoruz. Çünkü annesi sorun olduğunu asla kabul etmiyor. Psikiyatri ye yönlendiriyoruz benim çocuğumda sorun yok diğer çocuklar yapıyor oğlum karşılık veriyor diyor. Anne baba ayrı gerçek baba ortada hiç yok annein sevgisine cocuk baba diyor. Bu sevgili anneyi sürekli dövüyor ama çocuga şiddet uygulama yok yoksa direk polise haber vereceğim anne kendi hayatından memnun. Ama çocuk bunların hepsine şahit. Sürekli bir yalan var bana ve okula asla dürüst olmuyorlar. Çocuğun ödevleri hep eksik sınıfta dersi dinleyemiyor. Odaklanma problemi var . Ne ben ne müdür nede rehberlik öğretmeni kabul ettiremiyoruz. İlkokulda disiplin yönetmeliği olmadığı için bir ceza da uygulanmıyor ona güveniyorlar. Ama diğer veliler de bıktı artık kimse kadın ile görüşmüyor çocuğa karşı tepkili kendi çocuklarını oynama onla diye tembihliyorlar tecrübeli arkadaşlar ne yapayım nasıl ulasayim bu çocuğa davranışlarını düzelteyim. Son zamanlarda haberlerde de görüyoruz gençlik zaten kayiyor elimizden ama hiç bir önlem alamıyoruz
Okullarda rehberlik servisi var.ve gerçekten faal çalışıyor ve varsa böyle bir durum emniyet vb gerekli yerlere bildiriyor.böyle bir durum yoksa eğer Rehberlik araştırma merkezine oradanda bir hekime yönlendirme yapıyor.fakat veli kabul etmezse asla hiçbirine gitmez burda takdir yetkisi velide.” yok ben çocuğumu Ram veya hekime göstermiyorum “derse hiçbir şey yapılamaz.herhangi bir yetkisi yok okulun veya MEM’in.Yedi yaşında çocuğu kıstırıp şiddet görmesini sağlamak çok muhteşem fikir. Çocuk hem dışarıda şiddet görsün hem evinde şiddet görsün. Sonra katil psikopatın teki olsun. Zaten ülkenin gündemi belli, böyle yetişmiş, sahip çıkılmamış katilleri konuşuyoruz. Bir eğitimcinin çocuğa şiddet göstermeye "tamam" olması korkunç bir şey. Aklından bile geçmemesi gerek bunun.
Üstelik hiç mi okurken, bu çocuğa belki anasının erkek arkadaşı istismar, şiddet uyguluyor veya şahit olduğu bir durum var, bir derdi var diyemiyorsun. Her gün böyle bir sürü haber çıkıyor.
Çocuklar o yaşta aileye, okula sığınırlar. Ailede şiddet var, okul sahip çıkmıyor. Olay basit sınıf düzenine uymayan, dersi dinlemeyen davranış sorunu olan öğrenci sorunu değil.
Bence de, hiçbir çocuk ilgisiz/sorunlu velisi olan bir çocuğun kurbanı olmamalı. Bu çocuk ailesinde gördüğü cinsel şiddeti birinin çocuğuna uygulamaya çalıştığında, veya tehlikeli yerlerden itmeye çalıştığında bu zorbalığa uğrayan öğrenci ve veliye ne olacakOkullarda rehberlik servisi var.ve gerçekten faal çalışıyor ve varsa böyle bir durum emniyet vb gerekli yerlere bildiriyor.böyle bir durum yoksa eğer Rehberlik araştırma merkezine oradanda bir hekime yönlendirme yapıyor.fakat veli kabul etmezse asla hiçbirine gitmez burda takdir yetkisi velide.” yok ben çocuğumu Ram veya hekime göstermiyorum “derse hiçbir şey yapılamaz.herhangi bir yetkisi yok okulun veya MEM’in.
Ayrıca bir veli ve bir anne olarak fikrim: hiçbir çocuk ilgisiz velisi olan problemli bir çocuğun kurbanı olmamalı.problemli çocuk rehabilite edilecek diye diğer tüm çocuklar kaygılı şekilde bırakılmamalı.rehabilitasyon uzun bir süreçtir ve o yaştaki diğer çocuklardan anlayış bekleyemezsiniz daha küçücükler ve zorbalığa anlayış göster, bir gün düzelecek fikrini benimsetemezsiniz.bu düpe düz diğer çocukların ruh sağlığıyla oynamak.Problemli çocuksan kastım şiddete meyilli olması.
Yok senin şu anki zihin yapın yüzünden gençlik bu halde. Ciddi söylüyorum bunuNe yazdığının farkında mısın?
Evde en güvenli olması gereken yerde, nasıl bir şiddete maruz kalındığını bilinmeyen, bu uğradığı şiddeti davranışlarına yansıtan yedi yaş çocuğundan bahsediliyor konuda.
Sıradan bir ailenin davranış bozukluğu olan bir çocuğundan değil.
Bu ülkedeki ha eski tip ha yeni tip disiplin hiçbirinin topluma faydası olmadı. Görüyoruz toplumun halini. O eski tip disiplinlerle yetiştirilen çocukların büyüttükleri yeni sorunlu çocuklar oluyorlar.
Ülke böyle her yaptığına he denilen küçük psikopatlara tanınan imtiyaz yüzünden bu halde. Küçükken arkadaşının özel bölgesini açan, ciddi zarar vermeyi aklına koyan psikopata “öfkene bir ve on puan arasında kaç puan verirsinYedi yaşında çocuğu kıstırıp şiddet görmesini sağlamak çok muhteşem fikir. Çocuk hem dışarıda şiddet görsün hem evinde şiddet görsün. Sonra katil psikopatın teki olsun. Zaten ülkenin gündemi belli, böyle yetişmiş, sahip çıkılmamış katilleri konuşuyoruz. Bir eğitimcinin çocuğa şiddet göstermeye "tamam" olması korkunç bir şey. Aklından bile geçmemesi gerek bunun.
Üstelik hiç mi okurken, bu çocuğa belki anasının erkek arkadaşı istismar, şiddet uyguluyor veya şahit olduğu bir durum var, bir derdi var diyemiyorsun. Her gün böyle bir sürü haber çıkıyor.
Çocuklar o yaşta aileye, okula sığınırlar. Ailede şiddet var, okul sahip çıkmıyor. Olay basit sınıf düzenine uymayan, dersi dinlemeyen davranış sorunu olan öğrenci sorunu değil.
Yok senin şu anki zihin yapın yüzünden gençlik bu halde. Ciddi söylüyorum bunu
Ülke böyle her yaptığına he denilen küçük psikopatlara tanınan imtiyaz yüzünden bu halde. Küçükken arkadaşının özel bölgesini açan, ciddi zarar vermeyi aklına koyan psikopata “öfkene bir ve on puan arasında kaç puan verirsin” şeklinde yaklaşıldığı için büyüyünce kafa kesiyor.
Sizin gibilerin eseri bu durak tanımaz yeni nesil
Okullarda rehberlik servisi var.ve gerçekten faal çalışıyor ve varsa böyle bir durum emniyet vb gerekli yerlere bildiriyor.böyle bir durum yoksa eğer Rehberlik araştırma merkezine oradanda bir hekime yönlendirme yapıyor.fakat veli kabul etmezse asla hiçbirine gitmez burda takdir yetkisi velide.” yok ben çocuğumu Ram veya hekime göstermiyorum “derse hiçbir şey yapılamaz.herhangi bir yetkisi yok okulun veya MEM’in.
Ayrıca bir veli ve bir anne olarak fikrim: hiçbir çocuk ilgisiz velisi olan problemli bir çocuğun kurbanı olmamalı.problemli çocuk rehabilite edilecek diye diğer tüm çocuklar kaygılı şekilde bırakılmamalı.rehabilitasyon uzun bir süreçtir ve o yaştaki diğer çocuklardan anlayış bekleyemezsiniz daha küçücükler ve zorbalığa anlayış göster, bir gün düzelecek fikrini benimsetemezsiniz.bu düpe düz diğer çocukların ruh sağlığıyla oynamak.Problemli çocuksan kastım şiddete meyilli olması.
Hocam, psikolojik danışmanım.Öğretmenim ama çaresiz kaldığım bir durum var tecrübeli arkadaşlardan ve özellikle psikoloji okuyan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Ciddi anlamda davranış problemleri olan bir öğrencim var ( arkadaşlarını yakaladığı yerde ciddi olarak darp ediyor . Zorla özel bölgelerini açıyor dalga geçiyor. Okulda dovemezse evine gidiyor parkta vs sıkıştırıyor illaki aklına koyduğu kişiye mutlaka zarar veriyor) çocuk 7 yaşında . Geçen yıldan beri gerek aile ile gerek rehberlik servisi ile sürekli görüşüyoruz ama asla yol katedemiyoruz. Çünkü annesi sorun olduğunu asla kabul etmiyor. Psikiyatri ye yönlendiriyoruz benim çocuğumda sorun yok diğer çocuklar yapıyor oğlum karşılık veriyor diyor. Anne baba ayrı gerçek baba ortada hiç yok annein sevgisine cocuk baba diyor. Bu sevgili anneyi sürekli dövüyor ama çocuga şiddet uygulama yok yoksa direk polise haber vereceğim anne kendi hayatından memnun. Ama çocuk bunların hepsine şahit. Sürekli bir yalan var bana ve okula asla dürüst olmuyorlar. Çocuğun ödevleri hep eksik sınıfta dersi dinleyemiyor. Odaklanma problemi var . Ne ben ne müdür nede rehberlik öğretmeni kabul ettiremiyoruz. İlkokulda disiplin yönetmeliği olmadığı için bir ceza da uygulanmıyor ona güveniyorlar. Ama diğer veliler de bıktı artık kimse kadın ile görüşmüyor çocuğa karşı tepkili kendi çocuklarını oynama onla diye tembihliyorlar tecrübeli arkadaşlar ne yapayım nasıl ulasayim bu çocuğa davranışlarını düzelteyim. Son zamanlarda haberlerde de görüyoruz gençlik zaten kayiyor elimizden ama hiç bir önlem alamıyoruz
Hayır yanlışınız var. "İhmal" de bir suçtur.Bakın sizi anlıyorum ama yaşadığınız için size ütopik geliyor bu durum çok daha ciddi bir durumda üstelik açılan dava olduğu halde sosyal hizmetler çocuğu almadı ailenin elinden çocuğa birebir istismar yada şiddet olmadığı sürece sadece uyarıyorlar aileyi
Konu sahibi diğer çocukları bu çocuktan korumak en büyük sorumluluğun.
Önceliğin bu çocuktan ziyade bu çocuğun şiddetinin ve istismarının kurbanı olan diğer kurban çocuklar olmalı