askerlikte telefon

Sayralow

hayat seni sevince güzel
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
1.482
388
373
kızlar nişanlım askere gitmeyi düşünüyor evlenmeden gidersem daha iyi olur diye
peki askerde telefon kullanımı oluyor mu?
görüşmeler nasıl oluyor?
bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Şunu belirteyim nişanlınız evlenmeden önce askerlik yapma kararı almakla çok iyi etmiş.. nişanlınız ilk etapta sizi sadece ankesörlü telefonlarla arayabilir daha sonra bir çok asker gibi cep telefonu kullanmaya başlayabilir.. artık eskisi gibi görüşememe , arayamama gibi durumlar pek olmuyor.. şimdiden Allah kavuştursun :34:

Şunu belirteyim nişanlınız evlenmeden önce askerlik yapma kararı almakla çok iyi etmiş.. nişanlınız ilk etapta sizi sadece ankesörlü telefonlarla arayabilir daha sonra bir çok asker gibi cep telefonu kullanmaya başlayabilir.. artık eskisi gibi görüşememe , arayamama gibi durumlar pek olmuyor.. şimdiden Allah kavuştursun :34:

usta birliğine gittiğinde rahat olur o zaman
birde şimdi askere gitmek istese ne zaman gidebilir yani bu işlemler ne kadar sürer?

sanırım şubatta askerlik alımı var ama çok emin deilim.. telefon konusunda da ilk etapta ankesorlu telefonla arayabiliyor, telefonu en iyi ihtimalle yemin töreninden sonra içeri sokabilir, benm sevgilim öle yapmıştı. ankesorlu de cep telefonunu aradıgında çok hızlı kart bittigi için biz şöle bi yontem bulmştuk, o beni arıyodu, cep telefonunda numara çıkıyo ya onun bulundugu il kodundan ben anlıyordum onun oldugunu meşgule atıp dönüyodum hemen. daha rahat konuşuyorduk.

bir an önce gitmek istiyorsa en yakın zamanda askerlik şubesine gitsin ordan yapılacak işlemleri, gidecegi zamanı falan daha ayrıntılı öğrenir :34:

Bingöl'e paketi açılmamış galaxy ace gondermıstım internete girebilsin canı sıkılmasın diye.Hey gidi günler :ssz:

usta birliğine gittiğinde rahat olur o zaman
birde şimdi askere gitmek istese ne zaman gidebilir yani bu işlemler ne kadar sürer?

evet canım usta birliğinde daha rahat olur.. valla işlemlerin ne kadar süreceği konusunda bir bilgim yok maalesef :44: ama yanlış bilmiyorsam şubatta gidecek olan bir grup var.. kısa dönem mi yapacak nişanlınız?

görüşmeler nasıl oluyor?

yerine göre değişir.
eşim denizlide, her gün internete bile giriyor telefondan mesela. :nazar:
ama bazı yerlerde de ankesörden başka çare olmuyor

görüşmeler nasıl oluyor?

benim nişanlım su an askerde cnm hergün arıyor sen arayamıyorsun sadece ama yerine göre değişirse bilemem..ama rahat arıyor yani günde 2 kez bile aradığı oluyor

benimde nisanlim askerde acemi birliginde beni ankesorlu telefondan ariyordu hafta sonlarida carsi izni vardi netten gorusuyorduk simdi usta birligine gidecek bu cumartesi simdi nasil olur bende bilmiyorum

ayy inşaallah dediğiniz gibi olur keşke kısa dönem olsaydı malesef uzun dönem

askerde çok olgunlaşıyolar 45 günde askerlik benim erkek arkadaşımın öküzlüğünü duygusuzluğunu aldı götürdü :)) komutanlarına teşekkürü borç bilirim.. sürüne sürüne kıymet anlıyolar :D sürekli aradı ankesörlü telden ustalardan telefon aldı aradı şuan usta birliğinde rahat rahat görüşüyoruz.. evlenmeden gönder evlenince beklemek çok daha zor olur. sonuçta sizin evinizden gitmesi ile ailesinin evinden gitmesi aynı değil.. aynı evde olmaya alışık değilseniz daha kolay geçiyo..

Son düzenleyen: Moderatör:
valla canım herkes usta birliğine geçince rahat eder demiş ama şöle diim yerıne ve vazifesine göre değişir. bnm nişanlım acemilikte çok rahattı. ısparta gönendeydi. telefon yoktu ama günde 3 4 kez konusuyorduk. ustada ısparta merkezde cezaevıne düştü. bize kabus oldu. işleri çok yoğunlaştı dogru düzgün uyku uyuyamadı:(( haliyle konusmalar gunde bıre 2 gunde bıre falan dustu ama genelde ehr aksam bır şekilde arıyordu. yada ankesörlüden mesaj atılıyor artık mesaj atıyordu iyim falan dıye. e askerlık bu ana kucagı değil elbette zorlukları var ama eskisi gibide değil hani. bir hafta telefon bekleyen halamı hatırlıyorum:DD

askerde çok olgunlaşıyolar 45 günde askerlik benim erkek arkadaşımın öküzlüğünü duygusuzluğunu aldı götürdü :)) komutanlarına teşekkürü borç bilirim.. sürüne sürüne kıymet anlıyolar :D sürekli aradı ankesörlü telden ustalardan telefon aldı aradı şuan usta birliğinde rahat rahat görüşüyoruz.. evlenmeden gönder evlenince beklemek çok daha zor olur. sonuçta sizin evinizden gitmesi ile ailesinin evinden gitmesi aynı değil.. aynı evde olmaya alışık değilseniz daha kolay geçiyo..

Aynen katılıyorum :1: Askerde benim için yazdığı şiirlerden defter oluşturmuştu.. Sonra askerden geldi bir daha şiirlerden eser yok :9: En savunmasız, en duygusal halleri askerdeyken oluyor ya, kıymetini biliyor, çok özlüyorlar.. :1:

Soruna gelince, acemi birliğindeyken sadece ankesörlü telefondan arar kısa görüşmeler olur.. Usta birliğindeyken telefon ayarlayabilir rahatça görüşürsünüz :34:

Aynen katılıyorum :1: Askerde benim için yazdığı şiirlerden defter oluşturmuştu.. Sonra askerden geldi bir daha şiirlerden eser yok :9: En savunmasız, en duygusal halleri askerdeyken oluyor ya, kıymetini biliyor, çok özlüyorlar.. :1:

Soruna gelince, acemi birliğindeyken sadece ankesörlü telefondan arar kısa görüşmeler olur.. Usta birliğindeyken telefon ayarlayabilir rahatça görüşürsünüz :34:

yaaa ama ama offf.. ben bu hali kalıcı olur diye umutlanmıştım ne güzel.. iyi bari tadını çıkarayım bu romantik özlem dolu günlerin :)))

ayy kızlar valla böyle olmasına çok sevindim
bi de inşaallah dediğiniz gibi duygusallaşır olgunlaşır:)

yaaa ama ama offf.. ben bu hali kalıcı olur diye umutlanmıştım ne güzel.. iyi bari tadını çıkarayım bu romantik özlem dolu günlerin :)))

Kesinliklee bu günlerin kıymetini bil.. Bir daha hiç bir zaman askerde özlediği kadar çok özlemeyecek.. Hep birlikte olacaksınız çünkü.. Ne şiir, ne güzel sözler.. Olur ama arada olur, şimdiki kadar yoğun olmaz :27:

ayy kızlar valla böyle olmasına çok sevindim
bi de inşaallah dediğiniz gibi duygusallaşır olgunlaşır:)

Olur olur inşallah.. Askere gidip de değişmeyen yok.. Bizim açımızdan İyi yönde bir değişim :1:

Acemilik bitene kadar ankesörden konuşursunuz.Usta birliğinde rahat oluyor.Bizde sevgilimle whatapdan sürekli mesajlaşıyoruz bi sıkıntı olmuyor arayabiliyor da yani.İnternete de giriyor telden faceden askerlikle ilgili düşüncelerini paylaşıyor:1:

Benim kardeşimde şuan acemi birliğinde iki günde bir arıyor. Nişanlısı olsa hergün arardı herhalde:)

canım o gittiği yere ve bulundugu konuma göre değişiyor
mesela bnm aşkım yeni geldi onun adına konuşuyim acemilikte hiç tel yok
ustalıkta tel konusunda inanılmaz rahattık ama arkadaşları onun kadar değildi

merak ettiğin başka şey varsa cevaplarım :)

Acelemikte telefon sokamıyorlar ankesörlüden arayabiliyorlar da, usta birliğinde sıkıntı yok.
Benimki de soktu, zaten rütbeliler biliyor telefon kullandıklarını, sadece göz önünde açık açık kullanılmasını istemiyorlar.
Açıkça görmeyelim, duymayalım diyorlarmış.
Gördükleri anda da el koyuyorlar zaten..
:34:

Back