Kız İsteme askerlik büyük engel...

geçiyor canım zor oluyor evet ama geçiyor bende temmuz ayında seninle aynı duyguları yaşıyordum gitsin mi gitmesin mi haftalarca düşünmüştüm. şimdi askere gitti hatta 5 ayımız bitti bile
nasibinde o yazılıysa zaten er ya da geç evlenirsiniz o yüzden sıkıntı etme sakın kendine.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşAllah.Çok doğru bir karar vermişsiniz Allah pişman etmesin canım herşey gönlünüzce olsun.Su gibi akıp geçer inşallah zaman kavuşursunuz bir an önce.

Çok zor evet ama geçiyor.

15 ay bekedim. Geleli 6 ay oldu. Bizim de planlarımız vardı evliliğe dair ama olmadı. Abisini bekleyeceğiz şimdi. Ama önemli olan sabırla beklemek. Bize hemen kısmet değilmiş. ama inş. size olur. Askerlik için açıköğretim okumak (evlilik düşündüğünüz için) çok akla yatmıyor sanki. Düşünün ki sevgiliniz açıköğretime 2,5 yıl harcayacak. o zamana kadar askerlik biter gelir ve sözlü falan olursunuz. Bir de açıköğretimden sonra beklemek var askerliği. Tabi bize hoş geliyor. Sevgilinizin yerine koymak imkansiz ama sizin yerinize koyabilriim kendimi. Bende yaşadım. Sevgilim en zor şartlar altında -30 dereceyi gördü.. hudut sınırında yaptı askerliği.. şimdi düşündükçe nasıl bekledim o kadar diyorum ama beklemişim işte..

Allah askerlerimizi korusun. İnş. rahat bir şekilde gidip gelirler. Kaçış yok, bu yapılacak işte..
Asker deyince bir garip oluyorum. Bekledim de biliyorum..

Allah Türk askerini korusun..

Şimdi gördüm yazdığınızı..
Bence de doğru olan bu tabi takdir sizin.

Benim sevgilim de mayısta gitmişti.. Bizimkisi çok daha kötüydü. Ben 2 yıllığına şehirdışındaydım üni. için. Haziranda gelecekken ben, sevgilim Mayısta askere gitti. Biz tam 3.5 yılımızı öyle ayrı geçirdik. O beni bekledi ben onu.. Her şey bitti, engellerimizi kaldırdık, çok sağlam işler bulduk ama henüz bir adım atmak nasip olmadı.. Daha beklicez gibi. Allah sevenlerin yardımcısı olur. Geç olsun da güç olmasın derler dimi ama? Sabrın sonu selamet...

Allah senin de yardımcın olsun canım. Sabretmen gerekecek, Çok zor olacak ama olacak. Bu bi sınav ikiniz içinde. Allah yardımcınız olsun tatlım..

gerçekten askerlik başa bela :). bende suan nişanlımı bekliyorum askerde ama cok zor biseymiş onu anladım allah bütün askerleri korusun . senin durumunda gercekten cok zor yani bu karar verme aşamasında bizde cok düşündük. ama mantıklı olan bencede okulu bitirir bitirmez askere gitmesidir.cünkü ne kadar ertelensede bi şekilde karsılarını cıkıyo. bende hiç istememiştim gitmesini istemiyodum hiç biyere ama suanda dogru bi karar oldugunu düşünüyorum. evlendikten sonra cok daha zor ayrıca simdi açıkogretim okucak bitcek iş bulcak evlenceniz sora askere gtcek gelcek bidaha iş bulabilcekmi? tüm bunları düşündüğündede cok büyük bi zaman dilimi simdi 15 ay gitsin gelsin iş bulsun evlenin cok daha mantıklı. tabi bide bi 5ay beklemek var bide 15 ay :) 15 ay cekilmesi cok zor bir süre . benimde nişanlım 4 yıllık mezunu ama uzun dönem cıktı astegmen olarak yapıyo 12 ay ve suanda sırnakta 5 ay kaldı ama gecen süreyi birde bana sorun . işte cok zor bu işler umarım en doğru kararı veririsiniz hayırlısı olur sizin için .. :)

ay canım karar vermişiniz bile o mesajını okumamısım pardon :) bencede mantıklı olanı yapmısınız inşallah planladığınız gibi gider hersey. :)

ay canım karar vermişiniz bile o mesajını okumamısım pardon :) bencede mantıklı olanı yapmısınız inşallah planladığınız gibi gider hersey. :)

karar verdik vermesine de mayısa pek bişey kalmadı zaman geçtikçe daha da düşünür oldum gidene kadar böyle olacak sanırım iyi mi oldu kötü mü oldu diye gitmeden bu kadar zor ki gidince neler olacak bakalım...

seni çok iyi anlıyorum canım aynı dert bizimde başımızda beş yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşım din görevlisi ve iki yıllık mezun bu yaz nişan yapacağız ama bizimkiler askerliği yapmadan düğün olmaz diyo dgsye hazırlanıyo eğer kazanırsa inşallah evlendikten sonra gidip beş ay yapacak kazanamazsa on beş yapacak ve üç yıl gibi bi zaman nişanlı kalacağız çok zor bi durum rabbim yardımcımız olsun hem onlar için hemde bizim için çok zor

bende hep düşünüyordum benimle aynı dertten olan var mı diye??
aynı kararsızlığa bizde düştük...
ama biz evlendikten sonra gidecek sanırım askere... ya da bir bedelli daha bekleyeceğiz.
ikimizde 24 yaşındayız.
inşşat teknikeri ve gerçekten işi çok iyi...
açıktan okuyor ama bu sene sınava girip müh okumayıda düşünüyor. tabiki devamı yüksek mühendislik derken yaş 30 u geçiyor zaten.
ve o ankarada ben istanbulda....
bu şartlar altında kimse bana 6-7 yıl bekle askerliği yapsın öle evlenin diyemez di mi?

biz evimizi kuralım...
ufak olmasada yinede aileye ve yeni şartlara göre ufak yaşta birikimlerimizi de ortak yapmaya başlayalım...

askerlik zamanı gelince de yapar... kendi çevremde çok sık karşılaşıyorum evli olmalarına rağmen 1-2 yıl iş için ayrı yaşayanları...
bende 5 ay sabrederim sanırım...

aileme erkek arkımdan bahsettim... 2-3 ay içinde isteme+söz+nişan sıraya olucak inşş:)
ama askerlik konusundan pederin bilgisi yok...
bakalım ne tepki verecek..?

bizde ailemde istemedi. nişan bile yapmamıza onay vermediler. askerliğini yapsın sonra gelsin dediler bizde yapıyoruz işte bakalım kısmet bu işler..

hallettik derken tekrar konu başa döndü erkek arkadaşım bu kez de askere gitmeden önce bari bi söz yapalım öyle gideyim diyo kalakaldım hiç bi fikrim yok ne yapsam ne etsem hiiiç bilmiyorum

gider ayak endişe ediolar arkadan beni terketmesin die. geçiştir bence canım. tamam yaparız ederiz derken gitme günü gelir zaten
ben öle yaptım şahsen
şimdi bile zor bi de sözlü nişanlı olunca herkes soruo edio çekemem valla..

haklısın aslında tamam yaparız deyip atlatmak lazım
giderken başım bağlı olsun için rahat olsun diye istiyosun dimi diyorum kıs kıs gülüyo :)

evet ondan yapıyorlar o yüzden sen bilirsin tabi ama 15 ay sözlü mü kalınır ? nereye düşcek belli deil. en iyisi dönünce.
mesela benimki izmirde yakın yeri ii ama izin hakkı 1 kere var sadece. o da çok önemli olaylar için veriolar. biz sözlü olsak nişan bile yapamayacaktık. iyi ki de sözlenmemişiz dedim. 15 ay sözlü olunca herkes bıdı bıdı etmeye başlıo bu sefer. ailen 1 ken 2 oluo sorunları tek başına kaldırmak zorunda kalıosun. en iiyi gelince yapmak.

çook teşekkür ederim inan karar vermemde etkili bir şekilde yardımcı oldun birebir bunu yaşayan kişilerin görüşleri önemli ne yapsam doğru olur kestiremicek durumdayım şu sıralar :)

bizim yaşadıklarımız anlatılmış sanki...
bizde çok kararsız kaldık ve zor günler geçirdik 2 yıllık mezunuydu. önce evlilikmi askerlikmi derken sanırım en dogru kararı
verdik. şu an askerde 6 ayımız kaldı hayırlısıyla. 15 ay beklemek kolay degil ama geçiyor öyle yada böyle. bekarken daha kolay sanırım.
ayrıca sözlyüz etraftan sorular bitmek bilmiyor ne zaman dügün vs. işte bunlarda benim yaşadıklarım.
aynı durumda olan bir çok kişi varmış

beraber vakit geçirdikçe mantığım devre dışı kalıyor ne olursa olsun katlanırım askerlik öncesi sözlenelim diyorum. eve gelip düşününce yok olmaz beklemek daha iyi en iyisi askerden sonra olması diyorum. bakalım 3-4 aya kadar ne olacağı belli olacak ya gözümü karartıp olsun dicem ya da mantığımı kaybetmeyip askerden sonra sözlenelim dicem. benim ve benim durumumda olan arkadaslarm hakkımızda hayırlısı neyse o olsun :)

bende o tarz sorularla muatap olmamak ve iki ailenin sorumluluğunu taşımamak için sözlenmedim. bi de biz karadenizliyiz. her gören sorardı ayrıca millet senaryo yazardı sürekli herhalde. çekemicem hiç dedim. sevgilimi de biraz oyalayaraktan atlattım. şimdi askerde 7. ayımıza gireceğiz. neredeyse yarıladık allaha şükür :)

Bizimde önümüzde 5 ay askerlik var hayırlısıyla gidip gelicek inşallah ,kaç ay olursa olsun her türlü zor aklım hep onda kalıcak

Durum ne olursa olsun, kimseye askere gimeden söz nişan vs tavsiye etmem. Askere gitmeden "başını bağlıyayım, işin içine ailesi karışırsa beni terkedemez" diye psikopata bağlayan erkekler; askerde de paranoyaklaşıyorlar. Hem sözlenseniz birsürü tantana olacak. Düşünsene sözlün ortada yok ama sık sık onun ailesini ziyarete gitmek zorundasın. hatta bayramda ailelerin birbirini ziyaret etmesi gerek... hiç sevmem kasıntı ortamları. sevgiliyken daha kolay bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…