• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme askerlik büyük engel...

Sevgilimle 3 yıldır birlikteyiz.evlenmek istiyoruz ama önce bir karar vermemiz gerekiyor, işin içinden çıkamıyoruz. şuan 2 yıllık ünv. mezunu askere şimdi gidecek olursa 15 ay yapacak. ya hemen tecilini bozdurup askere gidecek askerlik sonrası isteme, söz vs olacak ya da açıköğretime geçiş yapıp 2 yıl daha okuyup evlilik sonrası kısa dönem askere gidecek hangisi daha mantıklı? ya da hangisinde beklemek daha zordur?
evlenmeden 15 ay mı evlilik sonrası 5 ay mı?:26:

heh aynı sorun bendede var:31: bence 15ay çok uzun bi süre ve cidden onlarıda düşünmek gerekirse kafayı yencek kadr fazla bi süre:/ ee tabiki mantıklı olan 15ay gidip gelsin aradan çıksın falan filan ama o 15ayda neyin garantisi var bide onu tartıp düşünmek lazım çift taraflı?bana kalırsa evlendikten sonra 5aycık yapması daha sağlıklı nasıl beklenirki 15ay:(

bızde aynı durumdaydık. bız 15 ay askerlık yapmasını sectık. cunku acıkogretımde de 2 yılda bıtırecegı sonrasında ıse kısa donem yapacagı garantı deıl. o yuzden o sımdı asker hatta şafak:321
donunce uzatmadan evlenmeyı planlıyoruz. acıkogretımıne de devam edıyor bu arada. 2012 aralıkta gelecek kısmetse 2013 yazında evlenmeyı planlıyoruz :)

bende senin gibiyim canım sevgilim askerde biz de 2013 te evlenmeyi düşünüyoruz.

Benimki nişandan sonra gidiyor ben 5 ay nasıl gecicek diye çırpınıyorum 15 ay nasıl gecer kimbilir :30:

Benimki nişandan sonra gidiyor ben 5 ay nasıl gecicek diye çırpınıyorum 15 ay nasıl gecer kimbilir :30:
allah sabır versin sevgilisini 5ay göderenede 15 ay gönderene de çok zor. benimki gitmedi hala :( şimdide gitmeyeceğim diyor ne yapacağız hiç bilmiyorum :(

benim nişanlım 1,5 aydır askerde 5 aylık gitti.iyi ki de böyleymiş diyoruz hergün.sırf askerlik için bile ünv. okumaya değer diyor var sen düşün 15 ay dile kolay kızm.acele etmeyin ünv.yi bitirsin sevgilin.nişanlıyken gönder askere dönünce evleniverin.

Askeriyede çalışan bir bayan olarak
kesinlikle askerliğini yaptıktan sonra evlenin derim.
erkekler askerdeyden huy değiştiriyor,gerçek yüzünü gösteriyor,
çoğu ilişki askere gittikten sonra değişiyor,
sizde acele etmeyin bu sizin için bir fırsat,sevgilinizin gerçek yüzünü gördükten sonra evlenmek daha mantıklı değil mi???

benim nişanlım 1,5 aydır askerde 5 aylık gitti.iyi ki de böyleymiş diyoruz hergün.sırf askerlik için bile ünv. okumaya değer diyor var sen düşün 15 ay dile kolay kızm.acele etmeyin ünv.yi bitirsin sevgilin.nişanlıyken gönder askere dönünce evleniverin.

benim daha kötü uzun dönem gitti 87 günümüz kaldı çok zor

Askeriyede çalışan bir bayan olarak
kesinlikle askerliğini yaptıktan sonra evlenin derim.
erkekler askerdeyden huy değiştiriyor,gerçek yüzünü gösteriyor,
çoğu ilişki askere gittikten sonra değişiyor,
sizde acele etmeyin bu sizin için bir fırsat,sevgilinizin gerçek yüzünü gördükten sonra evlenmek daha mantıklı değil mi???

şimdi de gitmeyip bedelliye bırakmayı düşünüyor ama ://

şimdi de gitmeyip bedelliye bırakmayı düşünüyor ama ://

hangi bedelli bitanem,şu an 2 yıllık mezun olduğu için başvuramaz zaten
ilerdede bedelli tekrardan çıkacak diye bir kesinlik yok,çıkmayadabilir yani.
o seni oyalamaya çalışıyor bence askerlik konusunda,
ya şimdi gönder,sende kurtul oda kurtulsun
ilişkiniz hangi yöne gidicekse belli olur zaten.huy değiştirmezse dönünce nişan yapıp evlenirsiniz.

bence gönder mutlaka askerliği yapsın askerlik insana hayatın zorluğunu öğretiyor

az önce kahvaltıda konusu geçti yine babam ne zaman gelicekler bi söz bari olsun artık dedi. askerliği sordu sonra yapmayı düşünmüyr deyince askerlik yapmayana kız verilmez dedi :/

hangi bedelli bitanem,şu an 2 yıllık mezun olduğu için başvuramaz zaten
ilerdede bedelli tekrardan çıkacak diye bir kesinlik yok,çıkmayadabilir yani.
o seni oyalamaya çalışıyor bence askerlik konusunda,
ya şimdi gönder,sende kurtul oda kurtulsun
ilişkiniz hangi yöne gidicekse belli olur zaten.huy değiştirmezse dönünce nişan yapıp evlenirsiniz.
açıktan 4 e tamamlamayı düşünüyor. okulu uzatıp yaşının geçmesini bekleyecek yeni bir bedelli çıkarsa o zaman bedelli olarak yapacak öyle düşünüyor. garantisi olmadığından benimde içime hiç sinmiyor böylesi ama işte

açıktan 4 e tamamlamayı düşünüyor. okulu uzatıp yaşının geçmesini bekleyecek yeni bir bedelli çıkarsa o zaman bedelli olarak yapacak öyle düşünüyor. garantisi olmadığından benimde içime hiç sinmiyor böylesi ama işte

bende anladım böyle düşündüğünü ama saçma bir düşünce tatlım,bedelli her sene çıkan birşey değil.
en iyisi ya şimdi gitsin,yada bi söz yüzüğü takın açıköğretimden 4 yıla tamamlasın askere gitmedende nişan takın gelince evlenirsiniz.
amaaaaaaa sakın ha askere gitmeden evleneyim deme sana abla tavsiyesi,
ben askerlerin içindeyim görüyorum,sevgililerine,nişanlılarına yapmadıkları eziyet kalmıyor.

bende anladım böyle düşündüğünü ama saçma bir düşünce tatlım,bedelli her sene çıkan birşey değil.
en iyisi ya şimdi gitsin,yada bi söz yüzüğü takın açıköğretimden 4 yıla tamamlasın askere gitmedende nişan takın gelince evlenirsiniz.
amaaaaaaa sakın ha askere gitmeden evleneyim deme sana abla tavsiyesi,
ben askerlerin içindeyim görüyorum,sevgililerine,nişanlılarına yapmadıkları eziyet kalmıyor.
teşekkür ederim tavsiyeleriniz için...

Sevgilimle 3 yıldır birlikteyiz.evlenmek istiyoruz ama önce bir karar vermemiz gerekiyor, işin içinden çıkamıyoruz. şuan 2 yıllık ünv. mezunu askere şimdi gidecek olursa 15 ay yapacak. ya hemen tecilini bozdurup askere gidecek askerlik sonrası isteme, söz vs olacak ya da açıköğretime geçiş yapıp 2 yıl daha okuyup evlilik sonrası kısa dönem askere gidecek hangisi daha mantıklı? ya da hangisinde beklemek daha zordur?

ben de aynı konudan muzdaribim inşallah bi yolu bulunur canım..arkadaşlar size sormak istediğim şu benimkide 2yıllık myo okudu şimdi açıköğretime kaydını yaptıralım 2yıl daha(farklı bi bölüm muhtemelen işl. ikt.) okusun diyoruz ama o zaman kısa dönem yapabilecek mi bunun içinden çıkamıyoruz kaç yere kaç kişiye sordum forum sitelerine bile baktım sorularımı yazdım ama hep içimde bööle bişi olmayacakmış gibi bişi var şimdi mezun oldu eylülde direk sınavsız geçişle kaydını yaptırınca 2yıl daha okuyunca 4yıllık mezunu sayılıp kısa dönem yapabilir mi..yanlış anlamayın benim için bu görev kutsal gerekirse 10yıl yapsın askerliğini ama bu belirsizlik beni çürütüyor ileriye yönelik bi adım atamıyoruz ne iş güç ne evlilik hepsi stabil durumda bi an önce nabzımızın atması lazım artık :)

ben de aynı konudan muzdaribim inşallah bi yolu bulunur canım..arkadaşlar size sormak istediğim şu benimkide 2yıllık myo okudu şimdi açıköğretime kaydını yaptıralım 2yıl daha(farklı bi bölüm muhtemelen işl. ikt.) okusun diyoruz ama o zaman kısa dönem yapabilecek mi bunun içinden çıkamıyoruz kaç yere kaç kişiye sordum forum sitelerine bile baktım sorularımı yazdım ama hep içimde bööle bişi olmayacakmış gibi bişi var şimdi mezun oldu eylülde direk sınavsız geçişle kaydını yaptırınca 2yıl daha okuyunca 4yıllık mezunu sayılıp kısa dönem yapabilir mi..yanlış anlamayın benim için bu görev kutsal gerekirse 10yıl yapsın askerliğini ama bu belirsizlik beni çürütüyor ileriye yönelik bi adım atamıyoruz ne iş güç ne evlilik hepsi stabil durumda bi an önce nabzımızın atması lazım artık :)

canım benımkı yenı geldı 13 gun falan oldu.abısı de 2 yıllık mezun sımdı acık ogretıme yazılmıs 4 yıllıga tamamlayıp 6 aylık askerlık yapabılıyormus oda ole yapıcak.ama askere gıtmeden once sınava gırılıyor 351 ler gıdıyor sımdı sınavları dun acıklandı ıste yarın teslm olucaklar.o sınav belırlıyor 6 aylıkmı 12 aylıkmı dıye

Konu eski, ama yine de yazmak istedim. :34:

Hayret ediyorum okurken sözlenmelerine, nişanlanmalarına hatta evlenmelerine müsade eden babalara? Bizimkisi söz yapmıyor yahu, askerliğini yapmamış adama kız verilmez diyor.

Neden askere gitmediğine gelirsek; tanışma söz konusu değilken babasının gazıyla smmm kursuna yazıldı, dosya açtırdı falan, şuan onunla boğuşuyor, başlamışken bitireyim diyor. Hayırlısı artık.. :31:

canım benımkı yenı geldı 13 gun falan oldu.abısı de 2 yıllık mezun sımdı acık ogretıme yazılmıs 4 yıllıga tamamlayıp 6 aylık askerlık yapabılıyormus oda ole yapıcak.ama askere gıtmeden once sınava gırılıyor 351 ler gıdıyor sımdı sınavları dun acıklandı ıste yarın teslm olucaklar.o sınav belırlıyor 6 aylıkmı 12 aylıkmı dıye

hımm sınav nasıl acaba kolay mı yaa :26: bu arada gözün aydın kavuşmuşsun askerine inş biz de bi yön verebilirsek bu işe iyi olacak cevap için teşekkür ederim canım..

Konu eski, ama yine de yazmak istedim. :34:

Hayret ediyorum okurken sözlenmelerine, nişanlanmalarına hatta evlenmelerine müsade eden babalara? Bizimkisi söz yapmıyor yahu, askerliğini yapmamış adama kız verilmez diyor.

Neden askere gitmediğine gelirsek; tanışma söz konusu değilken babasının gazıyla smmm kursuna yazıldı, dosya açtırdı falan, şuan onunla boğuşuyor, başlamışken bitireyim diyor. Hayırlısı artık.. :31:

mesele o ya canım bizimkiler de askerliğini yapmış istiyolar/isterler.. ama bööle muallakta yaşanmıyor mecbur araştırmamız lazım nedir nasıl olacak diye inş sizin de yolunuz belli olur bi an önce

Bence evlilik sonrası beklemek daha zordur..Ailesine alışma süreci var,bir de buna sevgilin yokken alışmaya çalışmak zorlar seni bence çünkü evliyken daha bir sorumluluk bekler insanı.Benim arkadaşım da nişanlısını bekliyor 4 aydır,şurda bir ayları kaldı.Nişanlı olmalarına rağmen neler çekti çok boşluğa düştü.Normalde onu sıkmayan annesi çok üstüne düşmeye başladı.Çünkü nişanlısının emaneti gibi sayıyor kızını artık.Bu durumda kayınvalideyi hiç düşünemiyorum evliyken.Ama tabi kişiye göre değişir,kayınvaliden çok tatlı anlayışlı bir insansa belki böyle olmaz senin için ama çevremdeki evli olan insanlar sevgiliyken daha farklı evliyken daha farklı ilişkiler diyor.Sanırım çok uzattım :) Bir de şunu diyeyim askerlik süreci çok zorlu bir süreç,hem yapan hem de bekleyen açısından.Hakkınızda hayırlısı inşallah..:)

Back