• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşleri

hanımlar merhaba,
doğu tayinlerinde eşle beraber gitmenin avantajları dezavantajları nelerdir? bizim ilk doğumuz olacak ve çok kararsızız. lojman olursa buyuk ihtimalle gideceğim ama eşlerin uzun görev süreleri oluyormuş. eşim yokken nasıl geçireceğim vakti ne yapacağım hiç bilmiyorum. tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum. çok teşekkür ederim.

öncelikle hayırlı uğurlu olsun, biz 2 doğu yaşadık hemde 2 si de ayrı olmak üzere...
eşinin yanında olmak en büyük avantajı aile birliği ve düzeni bozulmaması bizim 2 doğumuz da eş götürelemeyen yerdi,üstelik ilkinde hamilelik 2 sinde eğitim sorunu yüzünden gitmem zaten ne yazık ki çok ta uygun değildi, dolayısyla ayrı kaldık kızımla, eşimden.

bir kere çok zor en zoru psikolojik açıdan... şartlar müsaitse eşiniz ile gidin derim mecbur kalmadıkça ayrı kalmayı düşünmeyin.bir kadın için özellikle şartlar ağırlaşıyor,sorumluluklar artıyor omzuna binen yük sizi fazlasıyla yoruyor fiziksel ve psikolojik ..bizim önceliğimiz hep kızımızdı belirttiğim durumlar yüzünden,bu amaçla zor da olsa katlandık bitirdik şükür kıbrıs a çıktı tayimiz tercih dışı :( beni tek teselli eden ailemin bir arada olacak olması ,öyle ki yoruldum artık ,bıtkınlık geldi kadın başına kocaman büyük bir şehirde yalnız bir çocukla destek yok ,yanında nefes yok her imkanım olsa da aile düzeni gibisi yok.bence eşinizin yanında olun nacizane fikrim:34: sevgiler...

Son düzenleme:
merhabalar herkesin tayini hayırlı olur umarım:)
bizimki de Kıbrıs'a çıktı arkadaşım hayırlısı olsun, çok beklenmedik oldu bizim için. çok şaşkınız. heyecan merak ve korku doluyum nasıldır oralardaki arkadaşlar bahsedebilir mi mutlaka vardır konu içerisinde ama şu an sanırım direk cevaplara ihtiyacım var mazur görünüz lütfen:)
hızlıca bir göz attım da bir sürü farklı yer varmış ne kadar küçük düşünüyorum diye kendime kızdım koca adada bir biz olacak değiliz elbet:) neresi olduğunu bile bilmiyorum gideceğimz yerin :) sanırım girne idi..

bizimde kıbrıs a çıktı ,akdoğan diye bir yer ,dumur olduk hiç beklemiyorduk bütün düzenimiz alt üst oldu...
ne ile karşılacağımı bilemiyorum,gideceğimiz yer ne kadar gelişmiş olsa da bir köy,beni avutan bu anlamda kıbrıs ın küçük bir yer olması ve her yere en fazla 1 saat mesafede de olması, onun dışında bekleyip göreceğim ,endişelerim çok fazla açıkçası:14:özellikle eğitim sorunu hk. ilkokul çağında bir kızım var en çok takıldığım nokta bu anlamda yetersiz eğitime maruz kalabilecek olması ...
girne ise çok şanslısın kıbrısın olabilecek en güzel yeri orası imiş,her türlü imkan varmış girne de...hayırlısı olsun ... belki bir şekilde karşılaşacağız,tanışacağız...hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah ,Allah hepimize yardım etsin ve huzur ile yaşayalım her birimiz sağlıkla:16: bulunduğumuz koşullar ne kadar olumsuz olursa olsun ,orayı cennete çevirebilmek bizim elimizde diye düşünüyorum ben ,sevgiler:34:

Merhaba kizlar bizim tayinimiz de kars sarikamis cok sukur ki birlikte gidebiliyoruz 3 aylik bi kizim var trakyadan gidicez orasi hakkinda hic bi bilgim yok oralar hakkinda bilgisi olan varmi? Birde lojman me zaman cikar ki acaba bilen varmi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bizimde kıbrıs a çıktı ,akdoğan diye bir yer ,dumur olduk hiç beklemiyorduk bütün düzenimiz alt üst oldu...
ne ile karşılacağımı bilemiyorum,gideceğimiz yer ne kadar gelişmiş olsa da bir köy,beni avutan bu anlamda kıbrıs ın küçük bir yer olması ve her yere en fazla 1 saat mesafede de olması, onun dışında bekleyip göreceğim ,endişelerim çok fazla açıkçası:14:özellikle eğitim sorunu hk. ilkokul çağında bir kızım var en çok takıldığım nokta bu anlamda yetersiz eğitime maruz kalabilecek olması ...
girne ise çok şanslısın kıbrısın olabilecek en güzel yeri orası imiş,her türlü imkan varmış girne de...hayırlısı olsun ... belki bir şekilde karşılaşacağız,tanışacağız...hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah ,Allah hepimize yardım etsin ve huzur ile yaşayalım her birimiz sağlıkla:16: bulunduğumuz koşullar ne kadar olumsuz olursa olsun ,orayı cennete çevirebilmek bizim elimizde diye düşünüyorum ben ,sevgiler:34:
ay arkadaşım ne kadar güzel yazmıssın benim keyfimi yerine getirdin inan ki doğru söylüyorsun koşullara uyum sağlıycaz mutluluğun yoluna bakıcaz. ben zaten şikayet etmiyorum burdaki diğer arkadaşlarımın ne kadar zor şartları olduğunu görünce elbetteki şükürler ediyorum. ama bilinmezlik endişelendiriyor işte:44: çocuk olmayınca çok rahat tabi sorumluluk olmuyor pek fazla bana en çok izmir'den ayrılmak koyuyor.
sizin için de kızınız için de inşallah hayırlısı olur eğitim sistemi hakkında öğrenebildiniz mi bişiler,gerçekten yetersizmiymiş üzüldüm açıkçası, umarım allah yardımcımız olur gurbet ellerde tanışır memleket hasreti gideririz oralarda :16:

kızlar marhaba sizin tecrübelerinize güvenerek size sormak istiyorum.sevgilim şuan asker uzman çavuşluk için başvurmayı düşünüyor.garanti bi iş ve maaşı iyi diye.ama çok kararsızım.uzman çavuşlar her akşam evine gelebiliyormu yoksa bi gidip bir hafta bir ay gelmediği oluyomu.her tayin çıktığı yerde ben onun yanında olabilecekmiyim:44: sizce maaşı iyi garanti meslek diye başvuru yapmalımı yoksa kendi ailemizin yaşadığı küçük ilcemizde bi fabrikaya girip hayatımıza öylemi devam etmeliyiz ???

mrb bizimde tayin Kıbrıs Akdoğan bizim 3 yaşında kızımız var okul yaşı gelmeden gidelim diye ilk tercihimizdi ve geldi.Şartları zor oluyor genelde öyle söylüyorlar ama orayı sevenlerde var.Bende lojmanları merak ediyorum bakalım hakkımızda hayırlısı olsun

• Beğen
Reactions: Nil
kızlar marhaba sizin tecrübelerinize güvenerek size sormak istiyorum.sevgilim şuan asker uzman çavuşluk için başvurmayı düşünüyor.garanti bi iş ve maaşı iyi diye.ama çok kararsızım.uzman çavuşlar her akşam evine gelebiliyormu yoksa bi gidip bir hafta bir ay gelmediği oluyomu.her tayin çıktığı yerde ben onun yanında olabilecekmiyim:44: sizce maaşı iyi garanti meslek diye başvuru yapmalımı yoksa kendi ailemizin yaşadığı küçük ilcemizde bi fabrikaya girip hayatımıza öylemi devam etmeliyiz ???

Sevgilin uzman erbas olacak ve onlarin imkanlari daha farkli. Sozlesmeli oluyorlar istedigi zamsn istifa sansi war.Komando olarak basliyorlar uzun gorevleri oluyor. Ozel harekatta oluyorlar. Maaslari biraz daha dusuk uzman cavusa gore. Bu arkadasin esi uzman erbas ondan biliyorum. Hayirlisi olsun hakkinizda

Sevgilin uzman erbas olacak ve onlarin imkanlari daha farkli. Sozlesmeli oluyorlar istedigi zamsn istifa sansi war.Komando olarak basliyorlar uzun gorevleri oluyor. Ozel harekatta oluyorlar. Maaslari biraz daha dusuk uzman cavusa gore. Bu arkadasin esi uzman erbas ondan biliyorum. Hayirlisi olsun hakkinizda
uzman erbaşlıktata 7 yıl sonra istifa edip memurluğa geçiş hakkı varmı acaba ?

mrb bizimde tayin Kıbrıs Akdoğan bizim 3 yaşında kızımız var okul yaşı gelmeden gidelim diye ilk tercihimizdi ve geldi.Şartları zor oluyor genelde öyle söylüyorlar ama orayı sevenlerde var.Bende lojmanları merak ediyorum bakalım hakkımızda hayırlısı olsun

merhaba ,Akdoğan ise mutlaka karşılaşacağız ve tanışacağız o halde :)
lojmanlar oldukça eski binalarmış,beklentim de bu ölçüde idi zaten ne yazık ki...
kıbrısı seven ya çok seviyor ,ya hiç ortasını duymadım henüz..ben herşeyi merak ediyorum açıkçası hayırlısı olsun inşallah :31:

Son düzenleme:
ay arkadaşım ne kadar güzel yazmıssın benim keyfimi yerine getirdin inan ki doğru söylüyorsun koşullara uyum sağlıycaz mutluluğun yoluna bakıcaz. ben zaten şikayet etmiyorum burdaki diğer arkadaşlarımın ne kadar zor şartları olduğunu görünce elbetteki şükürler ediyorum. ama bilinmezlik endişelendiriyor işte:44: çocuk olmayınca çok rahat tabi sorumluluk olmuyor pek fazla bana en çok izmir'den ayrılmak koyuyor.
sizin için de kızınız için de inşallah hayırlısı olur eğitim sistemi hakkında öğrenebildiniz mi bişiler,gerçekten yetersizmiymiş üzüldüm açıkçası, umarım allah yardımcımız olur gurbet ellerde tanışır memleket hasreti gideririz oralarda :16:

Keyifli olalım hep ve umutlu elbette:16:
Bende aslen İzmir'liyim ve kızımla eşimde doğuda iken 2 yıldır burada yalnız kaldık ,ev aldık kredi ile vs ,İzmir gibi biir cennetten ve evimden ayrılmak düzenimi bırakmak zor dün itibari ile evimi de kiraya verdim ,bu bile canımı acıtıyor ama mecburuz asker eşiyiz şartlara uymak durumundayız bizim hayatımız bu :3:akdoğanda dr. faik ... ilkokulu varmış netten bakındım fena görünmüyor açıkçası bana göre okuldan ziyade öğretmen unsuru çok önemli iyi bir eğitimci her koşulda başarı gösterebilir bu anlamda hayırlı ve verimli bir öğretmene denk geliriz diye umut ve dua etmekten başka şansımız yok .. umarım tanışırız bir şekilde oralarda..hepimiz için hayırlısı olsun huzur ve sağlıkla dilerim..umutsuzca çıktığımız bu yolculuk bize hayır getirsin dilerim her birimize:16:

Tayini çıkan herkese öncelikle hayırlı olsun diyorum.Umarım huzurlu ve mutlu olabileceğinz yerler olmuştur.Tayini :72:KIBRISA çıkan arkadaşlar bende Kıbrıstayım 1 senemiz bitti bile.Sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım....Kıbrıs değişik Türkiyenin 10 yıl gerisinde bir yer.Lojmanlar genelde eski rum evleri arkadaşında dediği gibi oturduğumuz yerleri güzelleştirmek aslında bizim elimizde.Kıbrısın köyündeyim ama ben mutluyum...Arkadaşlarımla bolca vakit geçiriyorum boş zamanlarımda köpeklerimle bahçemle uğraşıp duruyorum akşama kadar günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum bile.Umarım sizlerdee sıkıntısı olmayan lojmanlara düşersiniz.Akdoğan bize çok yakın hatta akdoğan personeliden bizim lojmanlarda oturanlarda var.Umarım hayırlısı olur herkesin hakkında...

• Beğen
Bilgiler için çok teşekkür ederim.bizim merak ettiğimiz :1: internet ,cep telefonu,kullanımı tarife ve fiyatları nasıl? tv lojmanlarda varmı?uydu sistemimi kendimiz çanak anten mi takıyoruz. aydınlatırsanız çok sevinirim. verdiğiniz detaylı bilgileride okudum.çok faydalı ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

İnterneti genelde ortak kullanıyoruz.Bzim xreal net 4 ayda bir yeniliyoruz sınırsız 200 tl falan 2 kişi kullanıyoruz 4 ayda bir 100 tl ödüyoruz çokta memnunum...Hat olarakta Turkcell kullanıyoruz asker paketi 20 tl kadar bişey türkiye dakikası olaarak 120 dk grup içi 3000 dk her yöne sms(Türkiyede dahil 1500 sms veriyor.Uyduyuda Türkiyeden getirin bence şu küçük tv üstüne takılan aparat işinizi görecektir.

Tayini çıkan herkese öncelikle hayırlı olsun diyorum.Umarım huzurlu ve mutlu olabileceğinz yerler olmuştur.Tayini :72:KIBRISA çıkan arkadaşlar bende Kıbrıstayım 1 senemiz bitti bile.Sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım....Kıbrıs değişik Türkiyenin 10 yıl gerisinde bir yer.Lojmanlar genelde eski rum evleri arkadaşında dediği gibi oturduğumuz yerleri güzelleştirmek aslında bizim elimizde.Kıbrısın köyündeyim ama ben mutluyum...Arkadaşlarımla bolca vakit geçiriyorum boş zamanlarımda köpeklerimle bahçemle uğraşıp duruyorum akşama kadar günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum bile.Umarım sizlerdee sıkıntısı olmayan lojmanlara düşersiniz.Akdoğan bize çok yakın hatta akdoğan personeliden bizim lojmanlarda oturanlarda var.Umarım hayırlısı olur herkesin hakkında...

ne mutlu ,yazını okuyunca sevindim :34:
Akdoğan nasıl yer,lojmanlar,ilişkiler ...sosyal olanaklara çok mu uzağız mesela:18:
ilkokul çağında bir kızım var mesela eğitim beni endişelendiriyor en çok ...köy de de olsan ne uzak yer 1 saat mesafe de deniliyor gezilecek yerleri de var deniliyor Kıbrıs için ..bu konularda bilgi verebilirsen sevinirim ..bu arada kızım astım hastası lojmanlarda rutubet var diye aklım gidiyor kızımın ruutubete ve nem e alerjisi var Kıbrıs bu bakımdan bizim olabilecek en olumsuz yer idi ama kısmet iste :31: tşkler :16:

Akdoğan nasıl yer,lojmanlar,ilişkiler ...sosyal olanaklara çok mu uzağız mesela:18:
ilkokul çağında bir kızım var mesela eğitim beni endişelendiriyor en çok ...köy de de olsan ne uzak yer 1 saat mesafe de deniliyor gezilecek yerleri de var deniliyor Kıbrıs için ..bu konularda bilgi verebilirsen sevinirim ..bu arada kızım astım hastası lojmanlarda rutubet var diye aklım gidiyor kızımın ruutubete ve nem e alerjisi var Kıbrıs bu bakımdan bizim olabilecek en olumsuz yer idi ama kısmet iste :31: tşkler :16:

Hayırlı olsun tayin yeriniz. Ben şu an Akdoğanda oturuyorum elimden geldiğince merakınızı gidermeye çalışayım :)
Öncelikle, Civar köylere göre Akdoğan daha hareketli sayılır çünkü askeri kantinler ve gazino bu köyde. Birkaç tane normal market de var fakat Türkiyeye göre biraz pahalı.
Akdoğanda ilkokul mevcut yürüme mesafesi zaten okul çok yakın lojmanlara.
Sosyal olarak bu sene burda bulunanların çoğu tayinci ve yepyeni insanlar gelecek buraya yeni bi ortam oluşacak inşallah sizin için hayırlı olur.
Lojmanlarda belli bir standart yok malesef güzel bakımlı evler de var bakımsız evlerde var o sebepten buraya gelirken kesinlikle fazla bi beklentiyle gelmemenizi tavsiye ederim sonrasında hayal kırıklığı olmasın.
Gezmek veya farklı ihtiyaçlarınızı gidermek için özel araçla yaklaşık 30-40 dk da Lefkoşa ya veya Magosa ya gidebilirsiniz hemen hemen aynı uzaklıkta sayılır. Akdoğan ikisinin ortasında gibi.
Ulaşım yönünden dolmuş otobüs v.s. hiç bişey yok özel araba ile gidiliyor heryere
Sağlık alanında biraz zayıf imkanlara sahip. Magosa ve lefkoşada devlet hastaneleri ve özel tıp merkezleri var. Uzun sonuçlanacak tahlil, diş v.s. gibi rahatsızlıklarınız var ise gelmeden halletmenizi tavsiye ederim
Rutubet sormuşsunuz kimi evde nem oluyor ısınmadan kaynaklı kimi evde olmuyor ancak korkutucu boyutlarda değil.Zaten lojmanların hemen hepsinde klima var.

• Beğen
Kızlar topiği baştan sona okumadım ama Şırnak hakkında bilgi verebilecek olan var mı uzman çavuş için lojman var mı şehir olarak nasıl

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nil sosyal olanaklara çokmu uzağız derken yaniii paşaköy çok yakın mesela sizee çok canın sıkılırsa orda petek pastanesi var askeriyenin içinde oturup bişeyler içebilirsin :))Akdoğandada var bildiğim kadarıylaben genelde paşaköye gittiğim için tam bilmiyorum akdoğanı ama bu sene çok samimi bir arkadaşım gellyor oraya inşallah tanışırsınız.Sıkılmaya pek vakit olmuyor açıkçası burda arkadaş ortamın varsaa bahçelerde akşamaa kadar konuş otur muhabbet et.Hafta sonuda eşinle girne magosa yada lefkoşaya gidebilirsiniz...Kapalı maraş,balina gibi tesisler var denize girmek için.Bolca bahçelerde mangal yaparsınız gelince:)Birde kızının raporuu varsa onu söyler ona göre rutubetsiz bir ev seçmeye çalışırsınız...Çünkü evlerderutubet olabiliyor ama şu yöndende şanslıyız bence bizim bu civar girne ve magosaya mesafesi olduğu için aşırı bir nem olmuyor oralar çok daha fazla...

Back