Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Urfa 3. Bölge canım, biz 3 yapacaktık zaten.
verdiğin bilgileri geçmişe dönüp okudum tekrar çok tşkler...
biz akdoğan askeri lojmanlarına gideceğiz bilgin var mı akdoğan ile alakalı..
bir de eğitim nasıl ilkokul çağında kızım var,özel okullar varmış sanırım kıbrıs ta ?
lojmanların halini tahmin edebiliyorum ve eşyaların halini
halı kilim perde ve elektronik mutfak gereçleri vs getirmelimiyiz? bizde de araba yok sanırım ordan alacağız..
şimdiden tşk ler,yeni tayin yeriniz hayırlı olsun
Bilgiler için çok teşekkür ederim.bizim merak ettiğimiz internet ,cep telefonu,kullanımı tarife ve fiyatları nasıl? tv lojmanlarda varmı?uydu sistemimi kendimiz çanak anten mi takıyoruz. aydınlatırsanız çok sevinirim. verdiğiniz detaylı bilgileride okudum.çok faydalı ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
arkadaşım maşallah sana çok açıklayıcı bir cevap olmuş kendi adıma da teşekkür ederim bizim de lefkeye çıktı tayinimiz.orayla ilgili bilgilerin var mı acaba.
Sorma, urfadan sonra da doğu görevi var daha. Zimmetlenecez oraya galibaanladım canım ..yavas yavas alısıyorum askerıyenın ıslerıne
Merhaba hanımlar, sorularınızı yanıtlıyorum hiç merak etmeyin :)
akdoğanda 2 tane apartman olarak lojman var, eğer burdan alırsanız müstakillere göre bi nebze daha iyi. Müstakillerin genelde bahçesi olur, kendi sebzenizi falan yetiştirirsiniz, bu açıdan avantajı var müstakillerin. Akdoğan civar köylerin en büyüğü, en imkanı çok olan köydür. Askeri kantin, gazino,kuaför var. Çok büyük değil ama hiç yoktan iyidir işte:)
eğitim olarak türkiyeye göre geriler biraz. Özel okullar var, mesela yakın doğu üniversitesinin içinde anaokulundan üniversiteye kadar olan tüm eğitim hizmeti var, duyum almadım ama kalitelidir eminim..çünkü yakın doğu çok güzel,temiz bir yer.
halı kilim perde getirin.elektronik mutfak cihazlarınızı getirmenizi tavsiye etmem.vinçle kaldırıp atıyolar, o kadar iyi sarıp sarmalamanız lazım ki anca muhafaza eder kendini. Burda araba almadan yapamazsınız, araba şart. Köyler arası yollar falan yürünecek gibi değil.zaten kaldırım bile yok yollarda.eşyalar için kendinizi kötü hazırlayın, en azından hayal kırıklığına uğramazsınız. Ben şok olmuştum, burda mı yaşıcaz diye ama insan alışıyo tabi mecbur kalınca. Koltuk örtüsü mutlaka getirin.
İnternet var, burda genelde ortak kullanıyolar bikaç ev anlaşıp. Kktcell var, trcell in kuzey kıbrıs versiyonu. Asker paketi oluyo 15 tlye. Kendi içinde 3000 dk 2000 sms(türkiyeye de dahil) bi de türkiyeye 60 dakika, 250 mb internet oluyo. Ama 30 40 tan aşağı gelmiyo tabi. Uydu olarak d smart var, siz ararsanız onlar gelip kurarlar eve. Normal anten de alabilirsiniz. Tv var eşyaların içinde.
lefke, güzelyurt tarafında ve bol yeşillikli bir yer. Lefke çok güzel, güzelyurtta o kadar çok imkan var ki hiç sıkılmazsınız. Ama havalimanına çok uzaksınız. Bi misafiriniz gelse 2 saat yol çekiyonuz arabanız var mıydı sizin? Yoksa burdan mı alcanız.
Sorma, urfadan sonra da doğu görevi var daha. Zimmetlenecez oraya galiba
merak ettiklerinizi sorun kızlar, geç de olsa elimden geldikçe yardım ederim.
Merhaba hanımlar, sorularınızı yanıtlıyorum hiç merak etmeyin :)
akdoğanda 2 tane apartman olarak lojman var, eğer burdan alırsanız müstakillere göre bi nebze daha iyi. Müstakillerin genelde bahçesi olur, kendi sebzenizi falan yetiştirirsiniz, bu açıdan avantajı var müstakillerin. Akdoğan civar köylerin en büyüğü, en imkanı çok olan köydür. Askeri kantin, gazino,kuaför var. Çok büyük değil ama hiç yoktan iyidir işte:)
eğitim olarak türkiyeye göre geriler biraz. Özel okullar var, mesela yakın doğu üniversitesinin içinde anaokulundan üniversiteye kadar olan tüm eğitim hizmeti var, duyum almadım ama kalitelidir eminim..çünkü yakın doğu çok güzel,temiz bir yer.
halı kilim perde getirin.elektronik mutfak cihazlarınızı getirmenizi tavsiye etmem.vinçle kaldırıp atıyolar, o kadar iyi sarıp sarmalamanız lazım ki anca muhafaza eder kendini. Burda araba almadan yapamazsınız, araba şart. Köyler arası yollar falan yürünecek gibi değil.zaten kaldırım bile yok yollarda.eşyalar için kendinizi kötü hazırlayın, en azından hayal kırıklığına uğramazsınız. Ben şok olmuştum, burda mı yaşıcaz diye ama insan alışıyo tabi mecbur kalınca. Koltuk örtüsü mutlaka getirin.
İnternet var, burda genelde ortak kullanıyolar bikaç ev anlaşıp. Kktcell var, trcell in kuzey kıbrıs versiyonu. Asker paketi oluyo 15 tlye. Kendi içinde 3000 dk 2000 sms(türkiyeye de dahil) bi de türkiyeye 60 dakika, 250 mb internet oluyo. Ama 30 40 tan aşağı gelmiyo tabi. Uydu olarak d smart var, siz ararsanız onlar gelip kurarlar eve. Normal anten de alabilirsiniz. Tv var eşyaların içinde.
lefke, güzelyurt tarafında ve bol yeşillikli bir yer. Lefke çok güzel, güzelyurtta o kadar çok imkan var ki hiç sıkılmazsınız. Ama havalimanına çok uzaksınız. Bi misafiriniz gelse 2 saat yol çekiyonuz arabanız var mıydı sizin? Yoksa burdan mı alcanız.
Sorma, urfadan sonra da doğu görevi var daha. Zimmetlenecez oraya galiba
merak ettiklerinizi sorun kızlar, geç de olsa elimden geldikçe yardım ederim.
Öncelikle tayinleriniz hayırlı olsun.... Gideceğiniz yer neresi olursa olsun en önemlisi iyi insanlarla karşılaşmaktır... Allah hepinizi iyi insanlarla karşılaştırsın insaallah...
Diyabakır merkezi sormuştu birisi... Diyarbakır merkez gidilebilecek doğu gorevi arasında en iyi yerdir.... Her türlü imkanın bulunduğu bir yerdir... eğitim, sağlık, ulaşım, eğlence, sosyal ve kültürel faaliyetler anlamında cıvıl bir yerdir.. hele bu zamanlarda akşamları ofis civari yürüyüşün tadı bir başkadır...
Urfa o bölgede Diyarbakırdan sonra ikinci sırada olan bir yer.. ama suriyede yasananlardan dolayı akçakale ve ceylanpınar biraz sıkıntılıdır.. siverek halen oyle mi bilmiyorum ama ben diyarbakırda calıştıgım dönemde biraz tutucu bir yerdi ama tabii on sene öncesinden bahsediyorum ....
Bingöl için de sadece şunu diyebilirim... 4 yil diyarbakır hanide calistim ve hanililer bingöl zazasıdır... arada problem tipler olsa da (ki şu an bursa merkezdeyim doguda gormedigimi burada görüyorum) genel olarak iyi insanlardır... vefalıdırlar... 10 sene oldu oralardan geleli ve halen ögrencilerimle arasıra görüşürüm...
Bu yazdıklarımı okuduktan sonra amma da toz pembe bakmış diyebilirsiniz ama inanın alısma surecini atlattıktan sonra bir bakıyorsunuz her yer aynı hele bir de güzel dostlukları yakaladınız mı...
hayırlı olsun, biz 4 yıl önce bingöl solhandan gelmiştik. eşim açısından sıkıntılıydı, o dönemde sürekli göreve gidiyordu. evde kaldığı günler sayılıdır. ama onun dışında ilçe olarak güzeldi, hemen hemen aradığın herşeyi bulabiliyorsun.muş'a 40 dk da gidiliyor, bingöl merkeze 1 saatti ama yol yapılmış. merkezi de güzeldi.4 yıldır daha da gelişmiştir.
merhaba arkadaşlar kıbrıs lefke bizimki de herkeze tayin yerler hayırlı uğurlu ola.
hanımlar merhaba,
doğu tayinlerinde eşle beraber gitmenin avantajları dezavantajları nelerdir? bizim ilk doğumuz olacak ve çok kararsızız. lojman olursa buyuk ihtimalle gideceğim ama eşlerin uzun görev süreleri oluyormuş. eşim yokken nasıl geçireceğim vakti ne yapacağım hiç bilmiyorum. tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum. çok teşekkür ederim.
evet haklısınız düşünmemek lazım. düşününce insan çıkamıyor işin içinden. beni düşündüren tek şey bir aylık görev süreleri. ona da zamanla alışacam galiba. lojmanlarda arkadaşlık farklı oluyor diyorlar. yani herkes aynı dertli olunca daha samimi ilişkiler oluyormuş.
evet haklısınız düşünmemek lazım. düşününce insan çıkamıyor işin içinden. beni düşündüren tek şey bir aylık görev süreleri. ona da zamanla alışacam galiba. lojmanlarda arkadaşlık farklı oluyor diyorlar. yani herkes aynı dertli olunca daha samimi ilişkiler oluyormuş.
yok hayır jandarma özel harekat. büyük ihtimalle timlere katılacakmış.
Sana ekleyerek sunu demek isterim cikicam simdi. Lojman olursa git derim. Soyle dusun ordayken belki 1 ay goremiyceksin ama memleketinde kalirsan senede 2 kez izinlerde goreceksin. Cocugun icin zor bir durum olur. Aklinda esin de daha fazla kalacak. Allah isini denk getirsin zorluk vermesin.
Tayin yerimiz belli oldu... Diyarbakır asker hastanesi... Var mı diyarbakır dan olan...
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi