• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşleri

Herkesin tayini hayırlı, uğurlu olsun.. Herkes gideceği şehirde mutlu, huzurlu olur inşallah..
Benim sözlüm de Şırnak, Silopi'ye bağlı "Görümlü Komando Taburu"na gidiyor.
Aranızda bura ile ilgili bilgisi olan var mı acaba ?
Sevinsem mi üzülsem mi bilemdim..
:18:

Hayırlı olsun tayin yeriniz. Ben şu an Akdoğanda oturuyorum elimden geldiğince merakınızı gidermeye çalışayım :)
Öncelikle, Civar köylere göre Akdoğan daha hareketli sayılır çünkü askeri kantinler ve gazino bu köyde. Birkaç tane normal market de var fakat Türkiyeye göre biraz pahalı.
Akdoğanda ilkokul mevcut yürüme mesafesi zaten okul çok yakın lojmanlara.
Sosyal olarak bu sene burda bulunanların çoğu tayinci ve yepyeni insanlar gelecek buraya yeni bi ortam oluşacak inşallah sizin için hayırlı olur.
Lojmanlarda belli bir standart yok malesef güzel bakımlı evler de var bakımsız evlerde var o sebepten buraya gelirken kesinlikle fazla bi beklentiyle gelmemenizi tavsiye ederim sonrasında hayal kırıklığı olmasın.
Gezmek veya farklı ihtiyaçlarınızı gidermek için özel araçla yaklaşık 30-40 dk da Lefkoşa ya veya Magosa ya gidebilirsiniz hemen hemen aynı uzaklıkta sayılır. Akdoğan ikisinin ortasında gibi.
Ulaşım yönünden dolmuş otobüs v.s. hiç bişey yok özel araba ile gidiliyor heryere
Sağlık alanında biraz zayıf imkanlara sahip. Magosa ve lefkoşada devlet hastaneleri ve özel tıp merkezleri var. Uzun sonuçlanacak tahlil, diş v.s. gibi rahatsızlıklarınız var ise gelmeden halletmenizi tavsiye ederim
Rutubet sormuşsunuz kimi evde nem oluyor ısınmadan kaynaklı kimi evde olmuyor ancak korkutucu boyutlarda değil.Zaten lojmanların hemen hepsinde klima var.

çok tşk ederim ... Akdoğan da mutalaka karşılayacağız ve tanışacağız büyük ihtimal ile..hayırlısı olsun ,temmuz sonları yerleşeceğiz nasip ise,bilgiler için de çook tşk ederim içim rahatladı :16:

Nil sosyal olanaklara çokmu uzağız derken yaniii paşaköy çok yakın mesela sizee çok canın sıkılırsa orda petek pastanesi var askeriyenin içinde oturup bişeyler içebilirsin :))Akdoğandada var bildiğim kadarıylaben genelde paşaköye gittiğim için tam bilmiyorum akdoğanı ama bu sene çok samimi bir arkadaşım gellyor oraya inşallah tanışırsınız.Sıkılmaya pek vakit olmuyor açıkçası burda arkadaş ortamın varsaa bahçelerde akşamaa kadar konuş otur muhabbet et.Hafta sonuda eşinle girne magosa yada lefkoşaya gidebilirsiniz...Kapalı maraş,balina gibi tesisler var denize girmek için.Bolca bahçelerde mangal yaparsınız gelince:)Birde kızının raporuu varsa onu söyler ona göre rutubetsiz bir ev seçmeye çalışırsınız...Çünkü evlerderutubet olabiliyor ama şu yöndende şanslıyız bence bizim bu civar girne ve magosaya mesafesi olduğu için aşırı bir nem olmuyor oralar çok daha fazla...

çok tşk ederim ...umarım tanışırız hepimiz birbirimiz ile..
kafa dengi arkadaşlar iyi ve pozitif ilişkiler kurulursa canımız sıkılmaz avunuruz mutlaka.
biz henüz hiç lojmanda oturmadık,puanımız yüksek bu yüzden kızımın raporu var,belirteceğiz bunu da ki,bu çok önemli sağlığı için .
görüşmek üzere ,sevgiler:16:

hanımlar merhaba,
benim eşimin tayini Hakkari Yüksekova jöh e çıktı. lojman durumu söz konusuymuş ama ben çekiniyorum açıkçası. ben başörtülüyüm lojmanda sorun olur mu? büyük bi birlikmiş hastanesi falan hep içindeymiş. bebeğimle hastaneye giderken böyle bi sorun yaşar mıyım? dışarıda ev tutmamız güvenli değilmiş. hem gitmek istiyorum hem de başörtüm sorun olur mu diye çekiniyorum. orda yaşayan arkadaşlar varsa ya da bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilir mi? benim için çok önemli. bu arada bende konya yunaktan ayrılıyorum buraya gelecek olan varsa yardımcı olabilirim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

öncelikle tayininiz hayırlı olsun.2yıl önce döndük yüksekovadan.lojmandaydık.baş örtüsü sorun olmaz.lojmanlarda arkadaşlıklar güzel olur doğuda kenetleniyor herkes.eşi jöh te olan komşum vardı.görevler çok ve yoğundu o zamanlar.şimdi daha sakinmiş.kantin(2 tane var 1i jandarma diğeri büyük piyade kantini) ve revir var.revirde çok bişey yok.devlet hastanesi dışarda biraz.taksiciler 7tl ye sabit ücretle heryere götürürler.asla dışarda ev tutmayın lojman mutlaka çıkar.lojmanlar iyi ısınır.regülatör alırsınız voltaj çok düşüyor.elektronik aletler çalışmıyo.bi dönem su az verilirdi lojmana sonra lojman yönetimi halletti.1yıla kadar havaalanı faaliyete geçecekmiş direkt uçakla ulaşırsınız.en yakın üniversite hastanesi van da 200km.kar kış uzun bol karlı geçmişti.sormak istediğiniz olursa yine cevaplarım inanın korktuğunuz gibi değil

çok tşk ederim ... Akdoğan da mutalaka karşılayacağız ve tanışacağız büyük ihtimal ile..hayırlısı olsun ,temmuz sonları yerleşeceğiz nasip ise,bilgiler için de çook tşk ederim içim rahatladı :16:

:16:

Rica ederim ufacıkta olsa içiniz rahatladıysa ne mutlu bana umarım güzel günler sizinle olur. malesef bu sene bizde tayinciyiz gidiyoruz haziran 6 gibi . üstelik eşim eş götürülemeyen yere çıktı :((( 4 yıl nasıl gececek bilmiyorum. İnsan nasıl şartlarda yaşarsa yaşasın sevdikleriyle ufacık bir anın bile kıymetini bilmeli acısıyla tatlısıyla doya doya yaşamalı. :14:
Umarım herkesin yeni yaşam alanları huzur ve mutluluk dolu olur.... :14:

Rica ederim ufacıkta olsa içiniz rahatladıysa ne mutlu bana umarım güzel günler sizinle olur. malesef bu sene bizde tayinciyiz gidiyoruz haziran 6 gibi . üstelik eşim eş götürülemeyen yere çıktı :((( 4 yıl nasıl gececek bilmiyorum. İnsan nasıl şartlarda yaşarsa yaşasın sevdikleriyle ufacık bir anın bile kıymetini bilmeli acısıyla tatlısıyla doya doya yaşamalı. :14:

bır arkadasım lojmanlarda camasır ve bulasık makınası kullanılmadıgını suların makınaları bozdugunu soylemıstı bu ne kadar dogru ve su sorununu nasıl cozuyorsunuz ..cesmelerden tuzlu su mu akıyor ... esım bır sene yalnız kalacak eger makına kullanılmazsa ne yapar bılmıyorum ...

bır arkadasım lojmanlarda camasır ve bulasık makınası kullanılmadıgını suların makınaları bozdugunu soylemıstı bu ne kadar dogru ve su sorununu nasıl cozuyorsunuz ..cesmelerden tuzlu su mu akıyor ... esım bır sene yalnız kalacak eger makına kullanılmazsa ne yapar bılmıyorum ...

Akdoğan'da bulaşık ve çamasır makinası sağlamsa çalışır durumdaysa kullanılıyor civar köylerde (yiğitler mesela) bulaşık makinaları kullanılamıyor çamaşır makinası kullanılıyor çünkü sular aşırı kireçli. Sularda sıkıntı olmuyor genelde. Bir bahcede birde çatılarda su depoları var gün aşırı şu geliyor alt depo doluyor motor yukarıdaki depoya cekiyor. suyla ilgili bir sıkıntı yaşamadık hiç, yeterli oluyor. Tam anlamıyla tuzlu su olmasa da içilemeyecek ve gıda hazırlamada kullanılamayacak şekilde akıyor. İçme suyun damacanası Türkiye'den az bir farkla daha ucuz yemeklere içmeye vs. bol bol kullanılabilir.

Allah yardımcınız olsun dilerim,su gibi aksın zaman sizin için ve sağlıkla kavuşun dilerim ...
:16:

Teşekkür ediyorum. Dün öğrendiğimizde eş götürülebilen bir yer zannediyorduk sorduk araştırdık aile gidemiyormuş :14: Sağolun

Piyade sanirim esin dogrudur o zaman .sinirda birlikleri oluyor sanirim. Jandarma personeli ailesini goturuyor
Hayirlisi olsun canim. Allah kavustursun simdiden. Ben de beklemedeyim aile goturulecek bir yer olacak mi henuz belli degil. Hakkimizda hayirlisi

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar çanakkale gökçeada hakkında bilgisi olan varmı? lojman durumları evlerın sıkıntıları varmıdır bılgılendırısenız sevınırım.

Akdoğan'da bulaşık ve çamasır makinası sağlamsa çalışır durumdaysa kullanılıyor civar köylerde (yiğitler mesela) bulaşık makinaları kullanılamıyor çamaşır makinası kullanılıyor çünkü sular aşırı kireçli. Sularda sıkıntı olmuyor genelde. Bir bahcede birde çatılarda su depoları var gün aşırı şu geliyor alt depo doluyor motor yukarıdaki depoya cekiyor. suyla ilgili bir sıkıntı yaşamadık hiç, yeterli oluyor. Tam anlamıyla tuzlu su olmasa da içilemeyecek ve gıda hazırlamada kullanılamayacak şekilde akıyor. İçme suyun damacanası Türkiye'den az bir farkla daha ucuz yemeklere içmeye vs. bol bol kullanılabilir.

cok sagol ıcımı rahatlattın Allah razı olsun

Piyade sanirim esin dogrudur o zaman .sinirda birlikleri oluyor sanirim. Jandarma personeli ailesini goturuyor
Hayirlisi olsun canim. Allah kavustursun simdiden. Ben de beklemedeyim aile goturulecek bir yer olacak mi henuz belli degil. Hakkimizda hayirlisi

Eşim muhabereci uzman çavuş canım. amin iyi dileklerin için teşekkür ederim 4 yıl inşallah tez vakitte geçer. İnşallah sizde hiç ayrılmazsınız hayırlı bir yer çıkarda.

mrb arkadaşlar çanakkale gökçeada hakkında bilgisi olan varmı? lojman durumları evlerın sıkıntıları varmıdır bılgılendırısenız sevınırım.

mrb hayırlı olsun ben gökçeadadayım Kıbrısa gidiyoruz.Gökçeada küçük yazın nüfusu artan kışın azalan sessiz sakin bir yer.Fazla bir şey yok bir kaç market var,kıyafet falan fazla bulunmaz.Lojmanlar iki grup yeni yapılar var bir de eskiler puan durumuna göre seçiliyor.Eskilerde iyidir gene puana göre işte baya boşalacak ama lojmanlar çok tayinci var

mrb hayırlı olsun ben gökçeadadayım Kıbrısa gidiyoruz.Gökçeada küçük yazın nüfusu artan kışın azalan sessiz sakin bir yer.Fazla bir şey yok bir kaç market var,kıyafet falan fazla bulunmaz.Lojmanlar iki grup yeni yapılar var bir de eskiler puan durumuna göre seçiliyor.Eskilerde iyidir gene puana göre işte baya boşalacak ama lojmanlar çok tayinci var

tesekkur ederım cok sagol lojmanlar nasıl bırlık ıcındemı yoksa sıvıllerle yanyanamı mesela kıbrısta oyle mesela dısarıda sıvıllerle beaber oturuyoz ayrıca bırsey daha merak edıyorum ısnma seklı nasıl?

Bu konuyu daha bugün gördüm. Bizimde tayinimiz çıktı ama şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca benimki de tayin mi dedim içimden. İstabuldan Ankara'ya Genel Kurmay'a gideceğiz. Zaten eşim bu zamana dek hep İstanbuldaydı artık Ankara'da emekli oluruz. Ya da gene İstanbul'a döneriz en fazla. Taşınmak benim için problem değil, sadece bebeğin doğum zamanına denk geldiği için endişelerimiz var. Birde aklımızda yoktu hiç tayin fikri, yeni evimiz yapılıyor kasım gibi oraya taşınacaktık, kısmet.:72:

Tüm tayinci arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Umarım gittikleri yerde de huzurlu ve mutlu olurlar. Eşinden ayrı kalacak olanlara da sabır diliyorum. Gerçekten zor bir hayat sizinki.

Back