- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
k teşekkür ederim.. daha önce oraya tayin olmuş arkadaslarımdan belgi edindim. tayini ulukışla ve paşaköye çıkanlar için edindiğim bilgileri paylaşmak isterim. öncelikle lojmanların bulundugu yer köy gibi bir yermiş.böyle kurak çorak dağ bayır gibi.lojmanlarda müstakil (tek katlı ve dublex) ve apartman olmak üzere 2 türdeymiş. ulukışla-paşaköy arası yürüme mesafesıyle 10-15 dakıkasıymı. toplu ulaşım adına fazla bır arac yokmuş. genelde her yere askeriyenın servıslerıyle ulasım saglanıyormus.belırlı saatlerde servıslerı varmıs. kurak bir bölge oldugu için bol bol yılan çıyan böcek bulunuyormuş ama evın ıcıne gırmıyorlarmıs.lakin sokakta sagda solda sıkca rastlanırmıs. kira-elektrık su parası fln verılmıyormus. evlere tankerlerle su gelıyormus. evın ustundeki depolar dolduruluyormus. su ihtiyacı bu sekılde saglanıyormus. kışları bahar gibi çok ılık ve yagmurlu gecermıs. yazları uzun ve kavurucu sıcakmış. paşaköye ve ulukışlaya cok yakın bır askerı tesis varmıs ismi kapalı maraş. oradaki askeri kesimin tüm hayatını orda gecırırmıs. ıcınde orduevı havuz denız gibi sosyal tesısler varmıs.oradakı ortamı öve öve bıtıremedi arkadas.buralara da yurume mesafesıyle maxımum 20 dk flnmış. dedıgım gıbı askeri servısler de varmıs. 10-15 dakıka yurume mesafesıyle bır alısverıs ve çarşı yerı gıbı bır yer varmıs. 4-5 katlı bır bınanın ıcınde ne ararsan bulunurmuş. ev eşyası kıyafet canta tabak canak her sey yani.. lojmanlara yakın mesafede revir saglık ocagı tarzında kucuk saglık bırımlerı varmış. saglık imkanları acısından oldukca zayıf bır bolgeymıs kıbrıs. kıbrısın merkezınde 1-2 tane genıs kapsamlı askerı hastane varmış. kaynasma ve sosyallesme acısından sık sık kokteiller yemekler duzenlenırmıs bayanlar ıcın. gün ıcınde girne lefkoşa ve degısık yerlere geziler olurmus. bunların dışında tatil köyü gibi bir yermiş kıbrıs.bol bol kumarhaneler gece kulupleri vs.. bulunurmus. mıllet su gibi para harcarmış. yıyecek ıcecek cok pahalıymış.yerlı halk cok zengınmış. herkesın spor jip arabalaarı varmıs. zten bu yuzden toplu tasımaya ıhtıyac duyulmazmıs.bızım gibi garibanları dusunen yok tabi :S ercan havaalanına en yakın yermıs burası. yaklasık 15 dakıkaymış. şuan aklımda kalanlar bu sekılde. herkesın tayini hayırlı ugurlu olsun..
kıbrıs akdoğanda ki lojmanları bilen varmı TR den neler götrmek lazım...
perde nevresim battaniye mutfak eşya sı dışında. sahsen orada porselen ucuzmuş bende oradan almak istiyorum ama küçük ev aletleri(blendır,ütü, çaycı, tost makinası) ütü masası, çamaşırlık vs oluyormu eevlerde..beyaz eşya varmış sanırım...
birde ordaki lojmanlar müstekil ve apartman şeklindeymiş hangisi daha kullanışlı ve rahat...
kantin de herşeyi bulmak mümkün mü spor salonu varmı ..
VEson olarak 2buçuk yaşında bir kızım var onun için sıkıcı bir yer olsun istemiyorum kalabalık bir lojman mı eğer öyleyse oyun grubu olsun istiyorum...
ben öğretmenim kıbrıs olduğu için 2 yıllık zorunlu emeklilik olucak ve çok sıkıcı olucanı düşünüyorum 2 yıl nasıl geçer bilemiyorum......
Merhaba kızlar.. erkek arkadaşım piy.üsteğmen..şuan doğuda şark görevini yapıyor.. sormak istediğim.. piyadelerin Trabzon,samsun,sinop gibi şehirlerde birlikleri var mı?Tayin için soruyorum
benim esimde piyade usteymenligini samsunda yapmistik en gusel gnlerimiz samsunda gecti.... trabzon da da var galiba ama kaydirma birlik diye biliyorun sinop kojusunda bilgim yohakkinizda hayirlisi olsun yalniz piyadeler cok tayin gorur ve bir cok yerde birlikleri vardir....
Kıbrıs yolcusuyuz bizde asposla gönderdiğimiz eşyalar 750 tl tuttu 13 çuval vardı pttde açıldı bizim çuvallar 30 kgyu aşanları açıp tekrar paketlemiş eşim.Aklınızda bulunsun Kıbrısa gidecekler bilsin diye yazıyorumm.Ayrıyetten giden kolilerimin bazıları patlamış.Henüz bir evimiz yok ayın 15inde 2.lojman dağıtımı var biz 13ünde yollcuyuz nasipse..Kabus başlıyor bakalım:))Bu arada ulukışlaya gidiyoruz.Hepimize hAYIRLI OLSUN.
Malesef bilmiyorum oraya gidince bakıcam hepsine yeni aldım bir çok şeyi nereeye giderki çok garip yani...Eşim 1 koli eksik gibi bişey dedi ama inşallah öyle birşey yoktur çok üzülürümmm çünkü50:İnşallah ne yolladığınızı biliyosunuzdur. Çünkü benim eşyalarım kayıp hala, ne olduğunu bilmediğim bile var :/
Hayırlı olsun tayin yeriniz:)
Malesef bilmiyorum oraya gidince bakıcam hepsine yeni aldım bir çok şeyi nereeye giderki çok garip yani...Eşim 1 koli eksik gibi bişey dedi ama inşallah öyle birşey yoktur çok üzülürümmm çünkü50:
Biz Mağusa'dayız, bizim kolinin biri Lefkoşa'daki bi üsteğmene gitmiş mesela, çok alakasız bi yere. Bu gibi şeyler oluyo. Tayin döneminde çok yoğun oldukları için karmakarışık oluyo. İnşallah kaybolmaz eşyalarınız..
nerde bu topiğin güzel sakinleri
ilk yılımda lojmanda çok şeylerle karşılaştım ama bunu sıcağı sıcağına paylaşacak bir topik bulamadım
önceden çok yoğunda burası, sessizliğine çekildi, bizde acemiliğimizle kaldık
[SUP]e[/SUP]
Ebonum nasilsin:) burasi baya seasizlesti eskisi gibi hareketli degil bu yil bende lojmandayim 2 ay oldu ama baya bir problem yasadim cat kapi geliyorlar cay icmeye geldik diyorlar ucan kustan haberleri var zaten esim yok uzuntum kenddime ama bir tek basima kalamadim hergun birseyler getiriyorlar 2 yil nasil gececek bilmiyorum
okyonusum sorma canım yaa kpss hayal kırıklığı oldu
sistem değişti, batırdı beni
geçen yılki sistemde 172. yim ama bu yılki sistemde 2298 o da bi işe yaramıyor
bıraktım artık sadece kitap okuyarak gircem sınava
off dur daha neler göreceksin
bizim lojman küçük olmasına, personelimiz az olmasına rağmen inan ki 2 kişi yetiyor ortalığı karıştırmaya
sana tavsiyelerimi vereyim
hemen güvenme, gözlem yap
benim güvenim sarsılmadı ama iş ortamını kadınların ortamına taşınması beni çok yıprattı,
eşim hepsinin komutanı, ama kendini bilmeyen kadınlar kocalarının eşimle olan durumlarını
kadınlar ortamına taşıyınca sinir oldum, çok şükür tayini çıktı gitti ama hala çatlak sesleri çıkıyor
insanları küçümsemem ama kendini bilen insan kendini belli ediyor
hayatına dahil olmak istiyorsa, sürekli özel hayatının içinde olmak istiyorsa o insanlardan sakın
çat kapı gelemesinler sınır koy ona, gerekirse açma kapıyı anlasınla
şuan için yenisin, yalnızsın sıkıntın varsa paylaşmak istiyor olabilirler ama hangisinin ne niyetle geldiğini anlaman zaman alacaktır
biz yazışalım takipleşelim burdan
kopmayalım
şimdilik hoşçakal, iyi bayramlar
dün bir topikde bişey gözüme takıldı, 2 yılın sonunda hakkariden gelen polis eşi anlatıyordu duygularını
bu topikde de vardı sanırım sweetseptember eşi 2 yıl gitti geldi
sıra sende inşallah sende atlatacaksın, sağlık olsun yeterki herşey geçer
ama allah kolaylık versin, gam keder vermesin inşallah ki, nasıl geçtiğini anlayamayasın