• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşleri

eşimin tayini Yüksekovaya çıktı, tabi benide bir korku ve hüzün sardı . gerçi daha önce siirttede bulundum daha önce doğu yaşamına yabancı değilişm ama güvenlik durumu korkutuyor beni ,öğretmenim oranın okulları çalışma oratamı nasıl , lojman durumu, 9 aylık bebğim var güvenilir bakıcı bulmak gibi durumlar düşündürüyor tabi , siz bu senede ordamısınız ?

bizim tayinde şemdinliye çıktı bizde ankaradan oraya nasıl gideceğimizi düşünüyoruz.hayırlısı bakalım

eşimin tayini Yüksekovaya çıktı, tabi benide bir korku ve hüzün sardı . gerçi daha önce siirttede bulundum daha önce doğu yaşamına yabancı değilişm ama güvenlik durumu korkutuyor beni ,öğretmenim oranın okulları çalışma oratamı nasıl , lojman durumu, 9 aylık bebğim var güvenilir bakıcı bulmak gibi durumlar düşündürüyor tabi , siz bu senede ordamısınız ?

Hiç telaş etmeyin. Tabii buraya gelince muhakkak sıkıntı çekeceksiniz ama alışacaksınız da aynı zamanda. Biz geleli bir sene olmadı ama insan alışıyor. Kışla büyük ve güzel. Dışarıda da öğretmenlere karşı hiç olumsuz bir tavır yok. gayet saygılılar. Gelince siz de göreceksiniz. Ev hanımı çok kışla içinde. Muhakkak bebeğinize bakmak isteyen biri olacaktır. Eşya getirmek istemezseniz gidenler evin bütün eşyalarını uygun fiyata satıyor. Onu da kafanıza takmayın. Kış zor geçti bu yıl, tatiller çok oldu. Olay pek olmadı. Hele bu aralar rütbeli askerler bile her hafta dışarı çıkıyor. Hatta ben de tek başıma dışarıdaydım bugün. Esnaflar çok iyi. Sadece doğu psikolojisi zorlar ki ona da yabancı değilmişsiniz. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Biz bir sene daha buradayız. Sorularınız olursa cevaplarım seve seve. Siz gelince de yardımcı olmak isteriz tabii.

ankaranın içindeyiz biz.şemdinli hakkında bilgi aldık çok iyi ve rahatmış beraber gitmeyi düşünüyoruz ama lojman çıkarsa tabi dışarıda oturamayız güvenlik açısından.siz gitmeyi düşünüyormusunuz?

önce eşim gidip bakacak güvenlik durumuna ; ama lojman sorunu olmadığı, olayların şu an duruduğu ve bir çok kişinin ailesini götürdüğü bilgilerini aldık büyük ihtimalle gideceğim eşimden ayrı kalmakta zor olur

Hiç telaş etmeyin. Tabii buraya gelince muhakkak sıkıntı çekeceksiniz ama alışacaksınız da aynı zamanda. Biz geleli bir sene olmadı ama insan alışıyor. Kışla büyük ve güzel. Dışarıda da öğretmenlere karşı hiç olumsuz bir tavır yok. gayet saygılılar. Gelince siz de göreceksiniz. Ev hanımı çok kışla içinde. Muhakkak bebeğinize bakmak isteyen biri olacaktır. Eşya getirmek istemezseniz gidenler evin bütün eşyalarını uygun fiyata satıyor. Onu da kafanıza takmayın. Kış zor geçti bu yıl, tatiller çok oldu. Olay pek olmadı. Hele bu aralar rütbeli askerler bile her hafta dışarı çıkıyor. Hatta ben de tek başıma dışarıdaydım bugün. Esnaflar çok iyi. Sadece doğu psikolojisi zorlar ki ona da yabancı değilmişsiniz. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Biz bir sene daha buradayız. Sorularınız olursa cevaplarım seve seve. Siz gelince de yardımcı olmak isteriz tabii.

teşekkür ederim bilgilerinize oralardan biriyle görüşmek bilgi almak biraz olsun rahatlatıyor beni, lojmanlar nasıl bazı lojmanlar eski ve bakımsız olabiliyor zaten orda koşullar zor en azından lojmanda rahat ederiz . tabi arkadaş ortamıda önemli lojman ortamı nasıl? inşallah güzel insanlarla tanışır iki seneyi daha rahat geçiririz

önce eşim gidip bakacak güvenlik durumuna ; ama lojman sorunu olmadığı, olayların şu an duruduğu ve bir çok kişinin ailesini götürdüğü bilgilerini aldık büyük ihtimalle gideceğim eşimden ayrı kalmakta zor olur

Benimde esim gidip bakacak ona gore karar verecegiz okula giden cocugumda var su anda 4.sinifta

teşekkür ederim bilgileriniz için , orada benimle aynı koşulları yaşayan birinden bu bilgileri almak benim için önemli. sonuçya yaşayan bilir, tabi oraya gelene kadar nasıldır, ne olur vb sorular insanın kafasında dönüp duracak siz bu senede ordamısınız ; lojman ortamı nasıl oralarda, insanların birbirleriyle ilişkileri kısacası sosyal hayat nasıl diğer şehirlere ulaşım problem oluyormu ?

rica ederim tabiki birbirimize destek olcaz.biz bu yıl tayin olduk.insan ilişkileri iyi sayılır yanlız dedikodu ya karşı biraz mesafeli durun derim nacizane.ilçede güzel kafe tarzı yerler var loca gibi oarayı tavsiye ederim hafta sonu bruch a giderdik bayanlarla çıkabildiğimiz zaman.diğer şehirlerle bağlantımız pek yoktu sadece van a giderdik uçakla istediğiniz yere gidersiniz ordan.hakkari merkez daha da rahat yalnız yüksekovaya 70km yollar çok virajlı gezmeye alışverrişe gitmek zor olur.vandan temin ettik genelde biz ihtiyaçları yada meşhur alışveriş sitelerinden alışveriş yaparsınız.aras ve sürat kargo lojmana getirir.yurtiçi kargo askeriyeye getirmiyoruz der ya siz taksici yollarsınız yada kendiniz gider alırsınız iran pasajına gidip ucuza takı vs alırsınız takıcı şehmuzu tavsiye ederim.iran şalları ve dağlıca balı meşhur.yine aklıma gelirse yazarım

merhaba.hakkari çukurcaya giden varmı acaba

bir arkadaşımın eşinin tayini bu sene oraya çıkmış..ama eş götürülemeyen bir yere çıkmış ...eşi ve çocuğu gidemiyorlar :( Rabbim hem arkadaşımı hem de onun durmunda olan herkesin yardımcısı olsun...

bizimde hakkari çukurca çıktı 1 ay sonra gidicem lojman çıktı ama eşya falan alınıcak inşaallah herşey güzel olur :)

kızlar merhaba.. bizim de tayinimiz cıktı. kıbrıs paşaköye. bıraz baktım netten ama köy gibi bir yer sanki.. bılen goren duyan var mı nasıldır burası? doktoru hastanesi fln var mıdır?? çok endıselıyız.. kıbrısta o kdr guzel yer varken bize de köyü cıktı...

merhaba bizimde tayinizmiz 2 sene önce paşaköye çıktı ben hala burdayım 1 sene daha kalacaz. sormak istediğin ne varsa cevaplayabilirim. senin halini en iyi ben anlarım bende gelirken çom aramıştım birileri var mı diye ama bulamamıştım. doktor hastane sormuşsun heralde ilk onu cevaplıyayım. tayinin paşaköye çıktıysa akdoğanda oturacaksın yani lojmanlarımız burda. burada hizmet veren sağlık ocağı var sadece. en yakın hastane yarım saatlik yolda yani gazimağusada. ama buranın hastanelerine allah kimseyi düşürmesin sana okadarını diyim. başka sormak istediğin ne varsa sor memnuniyetle yardımcı olurum

oncelikle merhabasizin yazilarinizi gordum ve sizden bilgi almak istiyorm. bizde buyil Akdoğan a tayin olduk.sizinde oorda oldugunuzu okuyunca sorularima en iyi sizden cevap alabilirim. en cokta evleri merak ediyorum galiba 1+1 ve 2+1 evler varmis musakil ve apartman olarak hangisini tavsiye edersiniz. Türkiye deen neler getirmeliyim kirilacak esyalari oradan almayi düşünüyor um. onun disinda neler getireyim ellektrik süpürges ve utu i varmi. kucuk ev aletlerini getirmeyi dusundum. offf gozumde cokkotu canlaandiriyorum herseyi ogretmenim 2 yil ucretsiz izin almak zorundayim cok sıkılacagim amakucuk bir kizim var onun icin ii olacak ona vakit ayirabilecegim akdogan galiba koymus ama askeriye orada buyuk bir yerlesim olusturuyormus. herhalde aileler icin dusunulmus seyler vardiir..kantin gazino markt gibi zaman nasil geciriyorsunuz..kizm 2.5 yasinda yalniz bir cocuk olarak buyusun istemiyorum umarim oyun oynayabilecegi arkadaslari olur. umarim sorularimla siziurkutmemisimdir cepten de yaDigim icin cok karisik oldu galiba cok tesekkur ederim. umarim tanisma firsyim akdoğnaatimizda olur.

canım bende asker eşiyim akdoğanda oturuyorum merak ettiğin ne varsa yardımcı olmak isterim

oncelikle merhabasizin yazilarinizi gordum ve sizden bilgi almak istiyorm. bizde buyil Akdoğan a tayin olduk.sizinde oorda oldugunuzu okuyunca sorularima en iyi sizden cevap alabilirim. en cokta evleri merak ediyorum galiba 1+1 ve 2+1 evler varmis musakil ve apartman olarak hangisini tavsiye edersiniz. Türkiye deen neler getirmeliyim kirilacak esyalari oradan almayi düşünüyor um. onun disinda neler getireyim ellektrik süpürges ve utu i varmi. kucuk ev aletlerini getirmeyi dusundum. offf gozumde cokkotu canlaandiriyorum herseyi ogretmenim 2 yil ucretsiz izin almak zorundayim cok sıkılacagim amakucuk bir kizim var onun icin ii olacak ona vakit ayirabilecegim akdogan galiba koymus ama askeriye orada buyuk bir yerlesim olusturuyormus. herhalde aileler icin dusunulmus seyler vardiir..kantin gazino markt gibi zaman nasil geciriyorsunuz..kizm 2.5 yasinda yalniz bir cocuk olarak buyusun istemiyorum umarim oyun oynayabilecegi arkadaslari olur. umarim sorularimla siziurkutmemisimdir cepten de yaDigim icin cok karisik oldu galiba cok tesekkur ederim. umarim tanisma firsatimizda olur.

canım akdoğan şirin biryer zamanla alışacaksın.buradaki lojmanların çoğu bakımsız. kırılacakları burdan alabilirsin ben yanımda getirmiştim. küçük ev aletlerini yanına alman gerekiyor çünkü lojmanlarda küçük ev aleti yok. ütüde yok. elektirik süpürgesi ve beyaz eşyalar var. yanında halı ve kilim getirmeni tavsiye ederim. birde perdelerini unutma. akdoğanda alışveriş yapabileceğin askeri kantin ve marketler var abartıldığı bibi pahalı dğil askeri kantin türkiye fiyatlarında. diğer marketler biraz pahalı. çocuğun olduğunu yazmışsın burada götürebileceğin küçük parklar var. birde küçük sosyal tesisimiz var akşamlarrı çay içmek yemek yemek için ilk geldiğinde köy havasını fazlasıyla hissediyorsun ama birçok yere göre iyi biryer telaşlanmana gerek yok. istersen daha fazla yardımcı olurum ne istersen sorabilirsin elimden geleni yaparım

Back